DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum sa punem difuri pe spate la Preference si Ambi, evitand costurile de manopera la service

Dsign
post 7 Jul 2005, 11:30
Post #31

Led Tuning Man

Group: Members
From: Bucuresti

wacko.gif hai ma nene, chiar dumneata sa faci bascalie?! sa stii ca nu se cade...

This post has been edited by Dsign: 7 Jul 2005, 11:31

--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 7 Jul 2005, 11:44
Post #32

步步

Group: Moderatori

Da' nu fac bascalie... Serios. Daca difuzorul nu este pus la fata, are tendinta asta de care zic...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Bobbi
post 7 Jul 2005, 12:29
Post #33

Membru incepator

Ok, deci pana la urma gaurile date pe spate sunt pt difuri de 13? Si in acest caz ce-mi recomandati? Dupa ce am vazut in celalalt topic lumea merge pe JBL...in fine.

Legat de subiect: am trimis un email la vocea clientului in care am cerut informatii despre pierderea garantiei in cazul montarii difurilor in afara unui service autorizat...si a venit raspunul la care ma asteptam: ca orice lucrare in perioada de garanatie trebuie efectuata la un service agreat de ei. Bun, dar schimbarea difuriloe in fata cu unele de aceleasi dimensiuni? Deja aici e absurd...doar demontarea/montarea unor suruburi duce la pierderea garantiei...DOAR din punctul lor de vedere, deoarece sunt sigur ca dealerul o sa-mi spuna ca sa pot schimba difurile pe fata in afara serviceului.

--------------------
Dacia Logan Preference/2005
+
L O G A N
post 7 Jul 2005, 15:52
Post #34

Membru

From: craiova

nu-ti mai face atatea griji cu garantia nici nu or sa bage de seama ca ti-ai montat tu boxe pe spate sau le-ai inlocuit pe fata.Apucate de treaba...BAFTA!!

--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4MPI - DJ-YY-XXX
+
Dsign
post 7 Jul 2005, 21:10
Post #35

Led Tuning Man

klaus, ideea era ca voi gauri si panoul de plastic, m-am gindit eu si cel mai bine ar fi sa dau o gaura mai mare asa si sa pun sita de difuzor, se gaseste in magazinele de pe maica domnului. deci nu va mai avea tendinta de a reda joase.

--------------------
+
Orsi
post 15 Jul 2005, 09:00
Post #36

Membru incepator

Nu te supara dar toti pasii pe care ti i-a dat domnul cu modalitatea de a trage firele sunt gresite!
1. In ceea ce priveste papucii ISO are dreptate aia nu se gasesc decat la dacia ( se scot pe fisa) Dar si mie la fel mi s-a facut la masina, s-a luat o mufa Iso (cu totul) si s-a taiat si s-au scos papucii dupa care s-au introdus efectiv, e usoara operatiunea.
2 In ceea ce priveste trasul firelor, nu trebuie sa demontezi toata masia si sa vii pe sub mocheta. SE POATE VENI F USOR PE LATERALE PE SUB CHEDER! Este o operatiune extrem de simpla si crede-ma ca asta eu am facut-o si sunt femeie ( nu ma pricep extrordinar) dar asa mi-a aratat electricianul de la dacia. Asadar, se trage chederul un cm in afara si cu cealalta mana introduci firul dedesubt. Faci toata aceasta operatiune pana in spate. Va trebui doar sa ridici bancheta cat sa-ti incapa 2 degete sa scoti firul.
Nu vad cum e posibil ce a zis domnul pe toata procedura aia pt ca nu vad cum ai putea sa ridici mocheta.

--------------------
Dacia Logan - Bv-13-RSI
+
Dsign
post 15 Jul 2005, 10:35
Post #37

Led Tuning Man

stimata domnisoara (sau doamna), nu va suparati, dar as avea citeva observatii de facut, mai ales ca eu am demontat tot ce se afla in interiorul loganului in afara de plansa de bord.

1. nu se pot trece cabluri groase prin canalele alea albe de plastic, care sunt capsate de mocheta si prinse cu chederul... cabluri groase iti trebuiesc neaparat daca ai difuzoare bune si daca vrei calitate a sunetului.

2. se pot trece o multime de cabluri pe sub mocheta, chiar si fara a scoate scaunul, desi scoaterea scaunului este o chestie care dureaza maxim 5 minute. (mai mult dureaza scoaterea spatarului banchetei)

3. felicitarile mele pentru simtul practic de care dati dovada happy.gif

This post has been edited by Dsign: 15 Jul 2005, 10:36

--------------------
+
Ghost
post 23 Jul 2005, 20:12
Post #38

Membru

QUOTE(Orsi @ 15 Jul 2005, 09:00)
In ceea ce priveste trasul firelor, nu trebuie sa demontezi toata masia si sa vii pe sub mocheta. SE POATE VENI F USOR PE LATERALE PE SUB CHEDER! Este o operatiune extrem de simpla si crede-ma ca asta eu am facut-o si sunt femeie
*

Daca vrei sa faci o treaba calumea si elegant in acelasi timp nu le tragi pe sub cheder. E ca si cum dumneata, stimata domnisoara (sau doamna), ai ascunde praful sub cheder aaah.. pres la curatenie biggrin.gif . Si intr-adevar "In ceea ce priveste trasul firelor, nu trebuie sa demontezi toata masia si sa vii pe sub mocheta" . Nu trebuie decat desfacute capacele de plastic dintre scaune (citeste cu atentie la inceput).

--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 - -
"Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..."
Kain
+
klaus
post 23 Jul 2005, 22:25
Post #39

步步

Group: Moderatori

Uf, rai sunteti... 04.gif

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Dsign
post 27 Jul 2005, 23:19
Post #40

Led Tuning Man

"Viata e complexa si are multe aspecte" tongue.gif

--------------------
+
ursamajor
post 27 Aug 2005, 18:25
Post #41

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Fiindcă n-am avut pînă acum curiozitatea de a scoate cass-ul de pe mașină și, deoarece intenționez să montez boxe spate, poate cineva să indice / ilustreze printr-o poză modul de conectare al boxelor la mufa casetofonului. De ce spun asta? Deoarece, se știe, boxele sînt polarizate, iar montarea lor în antifază poate duce la un eșec. Mulțumesc. Încă o dată, n-am desfăcut cass-ul... poate există indicații pe spatele acestuia? wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
99AIM
post 27 Aug 2005, 21:11
Post #42

Membru autentic

În primul post sunt poze iar in ultima + de la difuzoare este firul cu rosu pe el,iar montajul expus la inceput merge aplicat usor .

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
ursamajor
post 29 Aug 2005, 19:03
Post #43

Membru pasager

QUOTE(RamboX @ 27 Aug 2005, 21:11)
În primul post sunt poze iar in ultima + de la difuzoare este firul cu rosu pe el,iar montajul expus la inceput merge aplicat usor .
*

Nu vreau să știrbesc cumva meritul Fantomei wink.gif , dar ar fi trebuit pusă o poză și pentru neofiți. Să știe și ei, săracii, unde să lege + și unde - la mufa casetofonului. În ultima poză a sa nu se vede decît mufa atîrnînd de un mănunchi de fire. Nicidecum culorile firelor vizate. O atașez eu, deși calitatea lasă de dorit, fiind făcută cu mobilul. Nu posed cameră cu macro. sad.gif

În cealaltă poză se vede locașul mufei casetofonului (roșu), dar ce reprezintă celelalte două locașe (albastru)?

This post has been edited by ursamajor: 29 Aug 2005, 19:13

--------------------
+
Ghost
post 29 Aug 2005, 23:28
Post #44

Membru

QUOTE(Ghost @ 15 Jun 2005, 22:11)
[attachmentid=10399]

9. Se introduc capetele in mufa in spatiile libere (se observa in poza). in partea de sus este + iar jos - (Stanga cum privim de pe scaun este diful stanga iar dreapta - diful dreapta)
*

Ce nu e clar aici?
Imi pare rau explicatii la nivel de gradinita nu am laugh.gif

This post has been edited by Ghost: 29 Aug 2005, 23:30

--------------------
"Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..."
Kain
+
ursamajor
post 30 Aug 2005, 19:58
Post #45

Membru pasager

QUOTE(Ghost @ 29 Aug 2005, 23:28)
Ce nu e clar aici?
Imi pare rau explicatii la nivel de gradinita nu am  laugh.gif
*

Cam nimic!
Susu', josu', dreapta și stînga (față de ce punct de referință?) sînt destul de relative cînd vorbești de o biată mufă. Poate dacă te raportai la clemele de prindere ale mufei era mai clar.
Cînd vrei să faci un topic gen tutorial sînt necesare explicații clare, nu la nivel de grădiniță. O poză, cum am pus eu, explică mult mai clar și face ca și un necunoscător total să-și poată folosi abilitățile practice în montarea de boxe spate. wink.gif

Îmi pare rău că n-ai înțeles mesajul meu. sad.gif

This post has been edited by ursamajor: 31 Aug 2005, 19:10

--------------------
+
Ghost
post 1 Sep 2005, 22:47
Post #46

Membru

Nu te supara n-am vrut sa jignesc pe nimeni. Nu mi s-a parut atat de important sa explic cu ultra detalii. Cand esti confruntat cu situatia asta nu se poate sa nu iti dai seama ce trebuie facut mai ales daca mai urmaresti si explicatiile. Oricum ajutorul tau e bine venit.

--------------------
"Vae Victus!"
Kain
+
Tudor B
post 1 Sep 2005, 22:55
Post #47

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Eu am vazut o alta modalitate de difuri in spate, mai exact in fetele usilor de pe spate, cum se discuta si mai sus, deci se poate.

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
Ghost
post 1 Sep 2005, 23:17
Post #48

Membru

E mai usor de montat in locurile prevazute din fabrica iar volumul portbagajului contribue la calitatea sonora. Ar fi interesant sa fie montate in acelasi timp si in usi si in spate. wink.gif

--------------------
"Vae Victus!"
Kain
+
ursamajor
post 3 Sep 2005, 08:35
Post #49

Membru pasager

QUOTE(Ghost @ 1 Sep 2005, 22:47)
Nu te supara n-am vrut sa jignesc pe nimeni. Nu mi s-a parut atat de important sa explic cu ultra detalii. Cand esti confruntat cu situatia asta nu se poate sa nu iti dai seama ce trebuie facut mai ales daca mai urmaresti si explicatiile. Oricum ajutorul tau e bine venit.
*

Nu m-am supărat. Topicul e acum mai clar ca lumina zilei, astfel încît oricine își poate monta difuzoare pe spate cu un minim de efort. wink.gif

--------------------
+
alphred
post 24 Oct 2005, 16:30
Post #50

Membru

unde ati gasit voi mufe iso/euro la pret decent. daca cineva de dat 4 papuci ca sa-mi pot conecta si eu bifuzoarele spate la cas-ul auto, dau o bere.

--------------------
dacia/ford logan 1,6 / focus 1,6 16v 2005/2008 - B43VCI / B26MFF
+
sil72
post 30 Oct 2005, 23:20
Post #51

Membru incepator

From: Focsani

Va scriu pt ca in curand voi fi posesorul unui Logan Ambiance. Am optat pt modelul fara casetofon. Daca vreau sa-mi montez unul - pe care il am deja - de catre mine, pierd garantia sau trebuie sa ma duc la service sa-l monteze mesterii? unsure.gif

--------------------
dacia logan 2005 Ambiance - vn72sil
silviu
+
Slider
post 31 Oct 2005, 07:27
Post #52

Membru autentic

From: Cernavoda

La service!

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
radioman
post 31 Oct 2005, 08:31
Post #53

membru D'ala mare

From: Constanta

Ai deja precablajul tras pe masina, deci nu iti face nici un fel de problema,( cel putin ptr. boxe pe fata , daca nu ma insel la varianta care ai ales-o tu), daca vrei imi dai un PM si te ajut

--------------------
Skoda Octavia 3 VW Polo V 2017/2019 - CT-xx-HIT
[COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
+
sil72
post 31 Oct 2005, 13:47
Post #54

Membru incepator

From: Focsani

QUOTE(alphred @ 24 Oct 2005, 17:30)
unde ati gasit voi mufe iso/euro la pret decent. daca cineva de dat 4 papuci ca sa-mi pot conecta si eu bifuzoarele spate la cas-ul auto, dau o bere.
*

--------------------
dacia logan 2005 Ambiance - vn72sil
silviu
+
bendix
post 14 Apr 2006, 09:43
Post #55

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Postul meu de mai jos nu este intocmai on-topic, fiindca nu ma refer la montarea difuzoarelor spate ci la a celor din fata. In rest totul se potriveste, ma refer la Ambiace si la montarea difuzoarelor prin forte propri. Asa ca nu am mai deschis un topic separat.

Montarea de boxe fata si radiocasetofon pe Logan Ambiance

Iata cum am procedat eu. Am mers pe cheltuieli minime. De fapt costul este dat de mufa ISO tata (aprox. 20 RON) si de costul celor doua boxe + costul asetofonului.

Mai intai se da jos ornamentul de plastic care este pus in locasul radiocasetofonului:

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=7310&st=377

Eu am folosit o cheie pentru a trage cele doua cleme, dar mai elegant este cu surubelnita.

Inauntru vom gasi mufa de antena si mufa ISO mama, gata cablata (vezi poza) :

----------- poza mufa ISO mama -----------------

Apoi dam jos ornamentele de la usi. Pentru prima data se poate folosi un cutit. Il introducem cu atentie intre ornament si usa pentru a distanta un pic plasticul (repetam operatiunea in mai multe puncte), apoi se trage de acesta pana cand iese. La urmatoarele eliberari se poate folosi o surubelnita. Prima data e preferabil sa folosim cutitul deoarece surubelnita are capul mai gros si poate lasa urme pe ornament.

O.K., am ajuns la locasurile boxelor din usi. Aici trebuie neaparat sa ne dotam cu o surubelnita cap hexagonal (torx) de dimensiunile suruburilor.(Pe capul de surubelnita folosit de mine scria Tx -25). Se desfac cele 4 suruburi si odata cu ele se scoate cosul de plastic pe care va sta boxa. E indicat in acest moment sa
imobilizam cu banda izolanta (sau scotch) cele 4 cleme in care se insurubeaza suruburile. Se taie 4 fasii de banda izolanta care se lipesc in spatele clemelor (in usa). Altfel riscam sa pierdem clemele la insurubare. Pe cosul pe care l-am desfacut se poate zari mufa (alba) in care vor intra firele de la boxe. De fapt aceasta mufa este intr-un fel o sectiune din mufa ISO mama si contine doar doi pini ISO mama. Vezi poza de mai jos (preluare de pe forumul computer games):

--------- poza pin ISO mama ---------

Eu nu am gasit in comert mufa tata corespunzatoare. Existau doua solutii. Prima era sa sacrific mufa din usa si sa inadesc firele. sad.gif A doua solutie si cea pe care am adoptat-o a fost urmatoarea:

Am cumparat o mufa tata ISO (Sper ca nu se va considera ca voi face reclama mascata daca voi spune ca am gasit aceasta mufa la magazinul BDK din Timisoara – la coltul strazilor Republicii cu Paris, cu intrare pe cea din urma) la pret 20 RON. Vezi figura:

----------- poza mufa ISO tata ------------------

Se vor scoate 4 pini (tata) din aceasta mufa. Este vorba de pinii care ar trebui sa mearga la boxele spate si pe care noi nu ii folosim. Pe poza sunt marcati cu cerculete rosii. Scoaterea se face in felul urmator. Se ia o surubelnita linie ingusta (tip ceasornicar) si se apasa in interiorul mufei pe “umarul” pinului (cel metalic). In acelasi timp, pe partea cealalta a mufei se trage de firul pinului corespunzator, pana cand este scos afara. Operatia ar trebui sa decurga usor. Nu taiati mufa ! Daca nu reusiti rugati un prieten sa va ajute. Unul impinge cu surubelnita, iar celalat trage de fir.

Dupa ce ati scos cei 4 pini cu firele aferente, acestea se lipesc la firele cu care a venit boxa din fabrica (Se foloseste un pistol de lipit). Standardul de culoare ar trebui sa se respecte. Acesta este: alb ----- stanga + ; alb-negru ----- stanga - ;
gri ----- dreapta + ; gri-negru ----- dreapta –

Daca nu aveti acest standard la firele de la boxe, incercarea plusului si minusului se face astfel: Se ia o baterie AA sau AAA de 1,5V. Se conecteaza la boxa. Daca boxa isi retrage membrana se schimba polaritatea bateriei. In momentul in care la conectarea bateriei la boxa, aceasta isi extinde membrana, plusul bateriei indica plusul + al boxei.

Atasam firele cu pini la boxa conform standardelor de + si - . Apoi pinii (tata) ii infigem cate doi in cuplele albe din cosul usilor. Cei doi pini este obligatoriu sa fie izolati cu o banda izolatoare (fiind in aer, fara conector)

Pentru a ne verifica, va trebui sa avem:
- La usa din stanga: firul alb de la boxa la firul maro din usa, iar firul alb-negru de la boxa la firul violet din usa
- La usa din dreapta: firul gri de la boxa la firul bej din usa, iar firul gri-negru de la boxa la firul alb din usa

Apoi se fixeaza la loc cosul in gaura corespunzatoare, se pun la loc suruburile, se strang si se pune le loc ornamentul de plastic prin simpla apasare.

Vom trece la montarea radiocasetofonului. Daca este prevazut cu mufa ISO, totul este simplu. Se infige mufa sa tata in mufa mama de la masina, la fel se conecteaza mufele de antene se impinge casetofonul in lacas si treaba este terminata.

Daca nu avem mufa ISO la casetofon, va trebui sa lipim firele de iesire la mufa ISO tata pe care am procurat-o din comert. Trebuie mare atentie la alimentari. Alimentarea care trece prin cheia de contact se leaga la firul galben. Daca nu stim care dintre cele doua alimentari trebuie legata aici (instructiunile casetofonului nu ne ajuta), atunci vom lua un instrument de masura. La alimentarea de +12V trecuta prin cheia de contact se leaga acea alimentare a casetofonului pe care avem consum mai mare. (Se inseriaza instrumentul de masura pe alimentarea casetofonului, instrumentul fiind pus pe pozitia de masura a curentului, amperi. Atentie la aceasta masuratoare sa nu distrugeti instrumentul de masura !). La firul rosu vom lega alimentarea permanenta a casetofonului (de obicei de aici este alimentata memoria casetofonului si ceasul, acolo unde exista). Asadar aceasta alimentare va avea un consum mai mic. La firul negru vom lega minusul radiocasetofonului.

Cum depistam la casetofon iesirile de “+” si “-“ spre boxe, daca nu avem mufa ISO pe radiocasetofon si cartea tehnica nu ne ajuta cu nimic ? Se ia un instrument de masura, il fixam pe pozitia de masura “rezistenta” (“ohmi”) si identificam care dintre fire sunt legate la carcasa radiocasetofonului (masa “-“ ) Acele fire sunt iesirile de “-“ spre boxe.
Dupa identificare legam cu atentie firele de la radiocasetofon la mufa tata ISO. Se lipesc firele cu cositor (fludor), folosind pistolul de lipit. Conectam mufele ISO mama si tata, conectam mufele de antena si impingem radiocasetofonul in lacas.

Pornim contactul de cheie al masinii, apoi pornim radiocasetofonul, il programam si ar trebui sa cante. Succes ! smile.gif

P.S. Imi cer scuze, nu am stiu cum se face inserarea pozelor direct in text. Dar cred ca veti identifica usor la care dintre poze m-am referit pe parcurs.

Attached thumbnail(s)
Mufa_ISO_mama.JPG ( Size: 87.53k ) Number of downloads: 1600
pin_iso_mama.JPG ( Size: 3.65k ) Number of downloads: 1411
Mufa_ISO_tata.JPG ( Size: 62.01k ) Number of downloads: 1554

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
Kostica
post 23 Aug 2006, 08:45
Post #56

Membru autentic

Mi-au ramas ceva bani de la concediu si as investi intr-un upgrade al sistemului audio. Deocamdata am ramas la RCD-ul si boxele originale. Ma gindesc pentru inceput la o schimbare numai a 2 boxe din patru, si sa pun JBL pe 16 cm. Pe care sa le schimb, cele de pe fata sau cele de pe spate, astfel incit modificarea sa fie sesizabila?

--------------------
LOGAN 1,6 AMB sept. 2004
+
Thomy
post 8 Feb 2007, 10:28
Post #57

Membru incepator

From: Galati

am si eu o intrebare ... De unde ati cumparat surubelnita pentru suruburile de la consola centrala de pe logan ??? am cautat tot orasul si n-am gasit nimic decat ceva cu cap mic pt telefonie sad.gif are cineva idee in galati de unde sa iau si eu una ?

Mufa ISO - 10 RON (Dioda), cine are nevoie de papuci, mai am un set de 4 disponibili care n-am ce face cu ei tongue.gif

This post has been edited by Thomy: 8 Feb 2007, 10:29

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI 2005 / preference
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
+
hondaneagra
post 15 May 2007, 16:18
Post #58

Membru incepator

stie cineva cum sunt montatre DIN FABRICA firele la boxele din spate????
dica pe unde trec de la casetofon si pana in spate la boxe?
trec asa cum sunt descrise in postul initial?
mi-e lene sa desfac masina de firma.... biggrin.gif

--------------------
dacia logan 2005 1.4 - b64xxx
+
hondaneagra
post 18 May 2007, 07:48
Post #59

Membru incepator

up
chiar nu stie nimeni?
trebuie sa le desfac pe alea de pe masina de servici ? biggrin.gif

--------------------
dacia logan 2005 1.4 - b64xxx
+
neoiulius
post 9 Jun 2007, 21:14
Post #60

Membru incepator

A reusit cineva sa afle pe unde sunt trase cablurile din fabrica la boxele din spate la logan ????

--------------------
logan abs plus dacia 2007 - bt-52-liz
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 22:47
Forum Renault