DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Alfa Romeo 159, o berlina cu stil

Lex Luthor
post 17 Apr 2011, 07:17
Post #121

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(cosmin_2300 @ 17 Apr 2011, 00:04)
Ce motor are? biggrin.gif
*

2,4 JTD Multijet 20V. 175HP, 380 Nm cuplu. Daca esti pe "Cruise control" la 130 km/h si ii reduci viteza pe la 30km//h, cand apesi pe "Recall" si revine la 130 km/h simti pur si simplu cum te lipeste de scaun. wub.gif

E acelasi motor care este prezent si pe unele modele de Alfa Romeo (166 post-facelift, daca nu ma insel). O bijuterie de motor (până la 5 injectii per ciclu, common-rail generatia a doua,cu presiune maximă de injecție de 1400 bar și 4 supape pe cilindru)

Comportamentul motorului impreuna cu design-ul interior si calitatea finisajelor mi-au permis sa scriu in cunostinta de cauza tot ce am scris aici in legatura cu calitatea masinilor italiene (fie ca unii sunt de acord cu aceste afirmatii fie ca nu).

Dar eu zic sa ne limitam la a discuta aici despre Alfa Romea a colegului Christu, o msina foarte frumoasa.

--------------------
---- ---- ----
---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dan22y
post 17 Apr 2011, 07:24
Post #122

Membru autentic

From: B

Am inteles acum ce masina ai Lex.

In 2004 am urcat in asa ceva, era o masina de prezentare a celor de la Continental Sibiu... si am ramas placut impresinat de interior, unde toata partea de comunicare intre calculatoarele masinii era dezvoltata de cei de mai sus. up.gif
De motorizarile italiene, commonrail in special, nu am nimic de reprosat, au dezvoltat foarte mult acest segment cu rezultate pe masura (vezi imprumuturile pt GM)

QUOTE(sinaxis @ 16 Apr 2011, 23:58)
Frumoasa masina! Tot o Alfa e si preferata mea: Brera.
Alfa_Romeo_Brera_front.jpg ( Size: 260.36k ) Number of downloads: 2127

*

Nu stiu cum se face de-mi plac curacaourile alea de pe Brera din imagine nedumerire.gif tongue.gif

This post has been edited by dan22y: 17 Apr 2011, 07:28

--------------------
R M 8 - B
+
adi_saba
post 17 Apr 2011, 17:16
Post #123

Membru autentic

From: Sighetu Marmatiei

felicitari pentru frumoasa achizitie. "Cine nu a detinut o Alfa Romeo sau nu o sa detina...nu e un adevarat pasionat de masini" icon_mrgreen.gif

--------------------
Saab 9-3 ss 2004/ vector/ 2.0t Nordic 235hp
+
dumid
post 20 Apr 2011, 22:29
Post #124

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(sobolan @ 14 Apr 2011, 13:12)
masinile italiene in general is bune ...
pe la noi ajung noi la reprezentanta si "gunoaie" de-aia multi raman cu un gust amar si apoi fug de ele...
ce am vrut sa zic...am fost in Italia si nu am vazut nici urma de Fiat Lineea sau Albeea sau cum fuck i-o zice....apoi am intrebat pe amicul meu(stabilit acolo de mult timp) si mi-a raspuns ca alea se fabrica doar ptr anumite tari dar in IT nici el nu vazuse modelele de mai sus !
vb de 159-le din topic,eu zic ca e un model tare si imi plac mult farurile grupate pe 3 blocuri optice,are un aspect agresiv,jantele din poza is originale,OEM nene...am condus si eu una de 1900cm3 JTD si fugea grav...avion frate! radmasa.gif
*

Degeaba sta amicul tau in Italia. Albea e Siena sau Palio in Italia si se faceau in Turcia sau Brazilia. Am mers personal cu un taxi de acest fel la Roma.

20 Apr 2011, 14:31:
QUOTE(Lex Luthor @ 16 Apr 2011, 23:17)
2,4 JTD Multijet 20V. 175HP, 380 Nm cuplu. Daca esti pe "Cruise control" la 130 km/h si ii reduci viteza pe la 30km//h, cand apesi pe "Recall" si revine la 130 km/h simti pur si simplu cum te lipeste de scaun. wub.gif

E acelasi motor care este prezent si pe unele modele de Alfa Romeo (166 post-facelift, daca nu ma insel). O bijuterie de motor (până la 5 injectii per ciclu, common-rail generatia a doua,cu presiune maximă de injecție de 1400 bar și 4 supape pe cilindru)

Comportamentul motorului impreuna cu design-ul interior si calitatea finisajelor mi-au permis sa scriu in cunostinta de cauza tot ce am scris aici in legatura cu calitatea masinilor italiene (fie ca unii sunt de acord cu aceste afirmatii fie ca nu).

Dar eu zic sa ne limitam la a discuta aici despre Alfa Romea a colegului Christu, o msina foarte frumoasa.
*

Superba masina. Pacat ca nu se mai fac. Am un amic care detine una pe benzina, 3.0 V6, un gioiello.
Christu, felicitari, frumoasa rau, pacat ca nu e automata (fix de-al meu).

This post has been edited by dumid: 20 Apr 2011, 22:31

--------------------
5461 1997 2012
+
Calul Maro
post 20 Apr 2011, 23:30
Post #125

Mârțoagă cu muște sub coadă

From: Grajd

QUOTE(adi_saba @ 17 Apr 2011, 18:16)
"Cine nu a detinut o Alfa Romeo sau nu o sa detina...nu e un adevarat pasionat de masini"  icon_mrgreen.gif
*

Chiar si argon e de acord cu tine, dar ai gresit un pic. E vorba de sexpero. wink.gif

This post has been edited by Calul Maro: 20 Apr 2011, 23:31

--------------------
Cal Maro ... - TC 144
+
speedman
post 22 Apr 2011, 20:22
Post #126

Membru autentic

Superba masina, sa te bucuri de ea cat mai multi km. Daca tie iti place restul nu mai conteaza.
Masinile Alfa Romeo au un design fabulos, nu degeaba Gt ul a iesit prin 2006 Cea mai frumoasa masina din lume. 156 si acum are un design modern, chiar daca se produce din 1998, Brera este dementiala, iar de 159 ce sa spun este o masina eleganta, stilata, etc.
Am detinut si eu prin 2003 o Alfa Romeo 90, motor 2.5 V6 cu tractiune spate, super masinuta....
Adi_saba ai pierdut vreun episod din top gear?

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
adi_saba
post 23 Apr 2011, 12:46
Post #127

Membru autentic

From: Sighetu Marmatiei

Am ajuns sa vad deja de doua -trei ori acelasi episod din TOP GEAR :-))

--------------------
Saab 9-3 ss 2004/ vector/ 2.0t Nordic 235hp
+
Christu
post 12 May 2011, 11:01
Post #128

Membru autentic

Dupa o incercare plina de nereusite cu niste jante de Alfa Romeo pe 17 (bine ca am scapat de ele...) am gasit ceva de genul asta. Poza e o simulare, a iesit janta de pe spate ceva mai mare decat ar fi trebuit.

Eram de principiu sa nu pun jante aftermarket pe asa masina, dar mi se pare ca arata decent. Pareri?

before__1_.JPG ( Size: 324.73k ) Number of downloads: 2072
before.JPG ( Size: 163.88k ) Number of downloads: 2148

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
Hack
post 12 May 2011, 11:04
Post #129

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Nu ar arata rau cu jantele alea(cele din prima poza) smile.gif . Dar ce nu ti-a placut la jantele originale pe 17"?

This post has been edited by Hack: 12 May 2011, 11:05

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
Christu
post 12 May 2011, 11:06
Post #130

Membru autentic

pai da, cele din prima poza, ca cele din a doua sunt actualele de pe masina, cele pe 16, am pus doar poza ptr referinta. Cele din prima poza pe care as vrea sa le achizitionez sunt pe 17".

--------------------
Alfa Romeo 159
+
Manuel
post 12 May 2011, 11:06
Post #131

Membru autentic

From: VASLUI

Nu arata rau, insa se vede ca nu-s de-acolo. Cele OEM imi plac mai mult.

De astea ce zici? Borbet LS Silver.

This post has been edited by Manuel: 12 May 2011, 11:22

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Christu
post 12 May 2011, 11:49
Post #132

Membru autentic

da, sunt nice, spre asa ceva m-as fi dus in mod normal, dar deocamdata am ceva limitari de buget. Probabil la anu si in functie de cum se comporta directia si suspensiile cu jante pe 17" voi trece la un model mai frumos si mai spitat pe 18.

sa vedem daca iese treaba cu jantele astea pe 17".

--------------------
Alfa Romeo 159
+
C a t a l i n
post 12 May 2011, 21:56
Post #133

This post has been edited by Christu: 5 Aug 2011, 23:51

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ionutblv
post 12 May 2011, 22:02
Post #134

Cel' cu mirositoarele :)

From: I A S I

OZ e sfant:)

--------------------
seat leon 1m 1.4 55kw 2002 - IASI
Daca nu sunt informatii private, va rog intrebati pe topic, nu PM. Multumesc anticipat!
+
sobolan
post 12 May 2011, 23:06
Post #135

membru paros...

From: GL

sunt multe jante bune....si BBS is f.bune de ex. ! astea turcesti,intr-adevar,is nasoale,sensibile etc !

--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Golf mk5 - syncro - 2007-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
+
Christu
post 13 May 2011, 08:24
Post #136

Membru autentic

eu pe megane am avut Wolfrace - pur si simplu impecabile. Am luat fara sa vrea super gropi la 80 la ora de am crezut ca mi-am spart janta in 2 - nici macar indoita, nimic...

Catalin, stai linistit ca nu imi iau cauciucuri ajunse la limita sau Tigar... Dar nici nu am de gand sa dau 1400 eur pe jante si gume noi doar ptr gloria personala.

--------------------
Alfa Romeo 159
+
cdadan
post 13 May 2011, 08:53
Post #137

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(Christu @ 13 May 2011, 09:24)
Dar nici nu am de gand sa dau 1400 eur pe jante si gume noi
*

Pai lasa-le atunci pe alea originale, stii o treaba.

--------------------
pegas de dame 1986
+
Avani
post 13 May 2011, 08:57
Post #138

Membru autentic

From: Capitala gri

Referitor la jante, imi plac tare mult cele stock. Eventual daca vrei sa treci la o dimensiune mai mare, modelul sa fie tot spitat... parere personala. smile.gif

--------------------
. . .
Think forward !
+
Christu
post 13 May 2011, 09:06
Post #139

Membru autentic

pai scrisesem de mai multe ori ca vreau sa trec pe 17, cele originale fiind pe 16.

daca tot e atat de mare interes, lamuresc situatia - Alfa Romeo 159 e singura din toata gama cu prindere 5x110 si diametrul butucului 65.
Am cumparat niste jante foarte fumoase de pe un GTA dar fara sa imi dau seama fiind luate foarte in graba nu mi se potriveau, eu plecand pe ideea ca toate alfele in 5 prezoane au prinderea 5x98.

Deci singurele jante originale pe care as putea sa mi le pun pe masina sunt cele de 159, gama oferind prea putine modele, foarte rare de gasit de cumparat sh sau nu din reprezentanta.

Fiind vara vreau sa trec pe 17 (225/45) cu cauciucuri mai late si mai joase (actualele sunt 205/55). Pana la noi oportunitati de jante originale pe 17 sau de GTA voi merge pe modele alternative.

@avani - da, si eu imi doresc la fel, ramane o perspectiva. smile.gif

This post has been edited by Christu: 13 May 2011, 09:07

--------------------
Alfa Romeo 159
+
Christu
post 13 Nov 2011, 22:42
Post #140

Membru autentic

Update dupa 7 luni si 13.000 km.

Masina merge foarte ok. Nu am schimbat nimic deocamdata (inafara de revizia evidenta). Tot da din timp in timp erori diverse. A tot fost verificata, dar nimic notabil. O dau pe senzorii care sunt prea sensibili si prea multi si care se activeaza la fiecare parametru care nu este in cote ptr moment.

A stat o singura zi in service ptr o eroare de "have engine checked" + limp mode (limitarea automata a turatiei motorului). Pe diagnoza a aparut ca avea o supapa de la actuator infundata. S-a sters eroarea, a reaparut. S-a sters inca o data si urma sa revin la baiat in service sa o curete. Nu a mai aparut, probabil s-a curatat de la sine.

Aviz celor cu dieseluri - in poza de mai jos este EGR-ul meu inainte sa ma pun serios pe el sa il curat. parca a mai scazut un pic consumul. (care e normal extraurban - 6% in conditii normale - si cam mare in bucuresti la orele aglomerate pe care le frecventez zilnic - approc 12%).

Si pentru ca s-a dovedit a fi cea mai buna alegere si nu m-a dezamagit nicio secunda, a primit cadoul binemeritat - o tapiterie de piele originala + incalzirea in scaune aferenta. Provine de la o masina cu care s-a facut accident, arata deplorabil cand am cumparat-o (fusese demontata si tinuta in curte si era un strat enorm de praf pe ea). Nu e noua, mai are anumite semne de uzura, dar la pretul extrem de bun pe care l-am platit pe ambele scaune, banchete + fete de usi, nu am putut refuza. smile.gif
A fost multa munca la montaj dar a meritat din plin: scaunul soferului a trebuit detapitat si montata pielea pe scaunul meu, banchetele din spate nu se potriveau la sistemul meu de prindere, fiind optiunea cu semi-rabatare dar in urma unor modificari s-a potrivit perfect, fetele de usi - una din spate nu are grila la difuzor si cea de la usa soferului e spart acel carton pe care sta tapiteria, trebuie sa ma pun intr-o zi cand am timp sa il lipsc cu atentie.

Next steps:
- tre sa ma apuc sa vanez greierasii aparuti odata cu schimbarea tapiteriei si a fetelor de usi mai ales;
- jante mai mari ca nu se mai poate. Astea sunt ok de iarna, dar cum ziceam si mai sus, upgrade-ul se cere. Sper ca la primavara sa se intample minunea. Am gasit 2 modele pe 18" - originale - care sunt bestiale, insa inca am dubii mari in privinta dimensiunii in corelatie cu articulatiile masinii si gropile zilnice pe care le vede masina;
- un chip-tuning de bun simt, nimic exagerat, mai mult ptr a face masina sa nu se mai simta grea (are 1610 kg) si de ce nu - pentru consum. Motorul va deveni mult mai optimizat, operatiunea se va face la cineva dedicat marcii;
- sa comand de pe internet un coreion corector fix pe codul vopselei mele. A primit o dunga cu cheia cap coada pe partea dreapta + bara fata sgariata destul de rau tot de un baiat bun in parcare. Apoi un polish cum trebuie;
- ma gandeam la revopsire integrala, si modificarea culorii in rosu intens. M-am gandit mai bine si nu voi face decat sa imi scurtez viata inutil - voi fi atat de stresat la fiecare zgarietura pe care o voi primi pe masina de la altii prin parcare incat o sa imi para rau in 2 luni de efortul depus cu revopsirea. Parchez prea inghesuit si acasa si la serviciu si peste tot. Vopseaua si lacul arata inca foarte bine (multumesc pe aceasta cale ante-posesorilor care au avut grija sa o tina in garaj). Odata rezolvate mult prea multele zgarieturi va fi ok, si nici nu voi plange cand primesc alta zgarietura.
- sa schimb mai repede super presurile de cauciuc pe care le am si care nu au niciu treaba cu interiorul masinii. nu-s urate, nu-s kitsch, dar nu sunt de acolo. Unele originale costa prea mult si mi se pare o investitie nefireasca. Imitatii nu se prea gasesc decat pe ebay -prea complicat. Asa ca se vor face custom made. Nu e big deal. Trebuie doar sa gasesc timpul necesar sa gasesc mocheta potrivita si sa ajung la tapiter sa imi coasa acea broderie pe margine.

Daca ar fi sa imi iau maine masina, mi-as lua tot Alfa Romeo 159, dar probabil varianta 2.4. Nu am ce sa-i reprosez masinii. Micile neplaceri sunt subiectul obisnuintei si spiritului special Alfa Romeo - este incredibil de joasa si imi iau gandul de la cocotat pe borduri peste 10cm, cand vrei sa mergi la un gratar off-road te gandesti inainte cu ce prieteni mai mergi, ca sa mergi cu masina lor, ptr ca nu ai cum sa practici niciun drum mai offroad de un drum neasfaltat destul de neted, e destul de barbateasca la condus - volanul nu merge ca la megane de usor, ambreiajul nu e neaparat moale, dieselul e diesel, etc. But at the end of the day, it's all worthing. wub.gif

egr1.JPG ( Size: 176.21k ) Number of downloads: 1665
egr2.JPG ( Size: 179.7k ) Number of downloads: 1492

DSC_2064.JPG ( Size: 481.34k ) Number of downloads: 652
DSC_2063.JPG ( Size: 496.05k ) Number of downloads: 691
DSC_2066.JPG ( Size: 398.19k ) Number of downloads: 669
DSC_2073.JPG ( Size: 417.78k ) Number of downloads: 651

--------------------
Alfa Romeo 159
+
dan22y
post 14 Nov 2011, 09:38
Post #141

Membru autentic

From: B

QUOTE(Christu @ 13 Nov 2011, 22:42)
- sa schimb mai repede super presurile de cauciuc pe care le am si care nu au niciu treaba cu interiorul masinii. nu-s urate, nu-s kitsch, dar nu sunt de acolo. Unele originale costa prea mult si mi se pare o investitie nefireasca. Imitatii nu se prea gasesc decat pe ebay -prea complicat. Asa ca se vor face custom made. Nu e big deal. Trebuie doar sa gasesc timpul necesar sa gasesc mocheta potrivita si sa ajung la tapiter sa imi coasa acea broderie pe margine.
*

Ai dreptate cu presurile... wink.gif

Tapiteria arata bine wub.gif si incalzirea in scaune e necesara, fiindca iarna pielea se raceste si creaza o senzatie mai nasoala decat la tapiteria de stofa.

--------------------
R M 8 - B
+
C a t a l i n
post 14 Nov 2011, 09:41
Post #142

Niște capace pe difuzoare? rolleyes.gif

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Christu
post 14 Nov 2011, 21:34
Post #143

Membru autentic

pai am scris ca imi lipseste doar unul. O sa rezolv si asta cu prima ocazie. smile.gif

--------------------
Alfa Romeo 159
+
aLecsunder
post 14 Nov 2011, 23:06
Post #144

Membru...

Cand iti ziceam la inceput ca aia de 2.4 e vis mi-am spus ca nu-s diferente mari smile.gif

--------------------
Ford Mondeo 2019 ST-Line
+
speedman
post 15 Nov 2011, 10:55
Post #145

Membru autentic

Daca vinzi jantele pe 16 (cele cu multe spite) si sunt 5 x 110 , sunt interesat.
Multumesc.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
Christu
post 7 Mar 2012, 21:04
Post #146

Membru autentic

masina este de vanzare. vreau 2.4jtdm sau 2.2jts.

pretul este 9500 eur cu cauciucuri vara + iarna si tapiterie piele sau negociabil fara tapiterie piele, ci cea originala.

Problemele masinii sunt urmatoarele:
1) in urma schimbarii tapiteriei am ramas cu o eroare la airbagul din scaun. nu s-au montat mufele bine de tapiter - se rezolva cu 100 ron;
2) geamul dreapta spate nu merge;
3) bara fata e un pic zgariata in parcare si cea spate e un pic sarita vopseaua. am zis un pic. smile.gif

nu ma grabeste nimeni si nimic sa o dau, stiu ce vand, e o masina corecta si cu km reali (96.000 km), ingrijita si de mine si de fostul proprietar deci nu voi accepta niciodata preturi nejustificate.

pm sau 0754.337.889

7 Mar 2012, 21:05:
si ca sa fac o mica justificare - in momentul de fata am 2 optiuni - ori o vand si imi iau 2.4/2.2 ori iau jante pe 18" si soft si o vand peste minim 3 ani.

This post has been edited by Christu: 7 Mar 2012, 21:05

--------------------
Alfa Romeo 159
+
Hack
post 8 Mar 2012, 09:11
Post #147

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Bafta la vanzare!

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
Christu
post 15 Mar 2012, 15:11
Post #148

Membru autentic

Am ales a doua varianta. In scurt timp poze.
O sa fie pe gustul lui Hack si a lui Alex. wub.gif

--------------------
Alfa Romeo 159
+
Christu
post 29 Mar 2012, 21:28
Post #149

Membru autentic

what had to be done, have been done: jante pe 18" si a doua teava de evacuare (e pusa doar de forma, din pacate bara a fost prevazuta cu un "capacel" pentru modelele cu dubla evacuare iar in urma zapezilor am pierdut acel capacel).

DSC_2470.JPG ( Size: 214.41k ) Number of downloads: 438
DSC_2473.JPG ( Size: 231.55k ) Number of downloads: 501
poz___1_.JPG ( Size: 107.25k ) Number of downloads: 531

--------------------
Alfa Romeo 159
+
AndreiMR
post 29 Mar 2012, 21:32
Post #150

Membru alfist

From: Pitesti

Superbe jantele, modelul asta pe o Alfa vine perfect. Nici restul masinii nu arata rau deloc biggrin.gif

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
11 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 10:37
Forum Renault