Mai stiti aritmetica?
![]() ![]() ![]() |
Mai stiti aritmetica?
iulian'71 |
![]()
|
||
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Muttley, n-am vrut sa pacalesc pe nimeni. Dar am asistat la o discutie lunga de tot pe forumul asta exact pe subiectul in cauza, in care insa foarte multi incearca sa convinga pe toata lumea ca au dreptate cand spun ca rezultatul corect e 2. Daca te uiti la rezultatul votului vezi ca-n momentul asta e 373 la 344 in favoarea lui 288.
Am facut topicul asta mai mult ca sa vad daca aici vine cineva cu o pagina de manual sau altceva care sa sustina ca rezultatul e 2 (dincolo raspunsurile au variat de la "asa stiu eu" la "asa face si nu-stiu-ce-program-de-calcule", dar nimeni n-a scos de la naftalina o lucrare acceptata in care sa existe regula dupa care a calculat cand i-a dat 2). |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Ce sa scoti de la naftalina, caietul de aritmetica din clasa I?
S-a spus deja, e ordine a operatiilor elementara. Ce ma intriga pe mine e faptul ca pe de o parte (pentru mine cel putin) asta e "capcana" (eu am muscat-o), iar pe de alta parte pare-se a fi pe bune, cica sunt calculatoare de buzunar care dau 288, altele care dau 2. O fi coincidenta. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 18 Apr 2011, 10:24) dar nimeni n-a scos de la naftalina o lucrare acceptata in care sa existe regula dupa care a calculat cand i-a dat 2). Imi pare nespus de rau ca n-am pastrat caietele de ar'metica din generala. Si lucrarea "stiintifica" http://www.youtube.com/results?search_quer...peratiilor&aq=f Conform tipei care vorbeste acolo, ordinea operatiunilor e ca si miorita, se transmite din generatie in generatie. Ar fi putut sa-si raceasca gura si sa mentioneze ca inmultirile si impartirile sunt niste simple substituiri ale unor adunari sau scaderi repetitive. Parantezele indeplinesc si ele tot un rol de grupare. (poate o facut-o, n-am avut rabdare sa-i urmaresc toate trei filmuletele) Ei, aceste minunate substituiri(*) sunt motivul ordinii operatiunilor aritmetice. (*)sau mai bine zis, simplificari de notatie. Cine nu ma crede, sa calculeze 123 * 321 prin adunari succesive ![]() L.E. Imi place cum se c*ca pe ei cu ordinea operatiunilor de acelasi rang. Adica 1+ 2 + 3 = 3 + 3 = 6. Da, asa este irelevant, dar daca ai 13 + 5 + 7 + 25 , termini mult mai iute daca le grupezi cate doua, 13 cu 7 si 5 cu 25. Daca te pui sa respecti regula, memorezi adunand. Daca reordonezi elementele, raspunzi instant. Evident, acelasi lucru e valabil si pentru inmultiri / impartiri. Dar de, la noi, o vanzatoare care sta de 3 ani in aceeasi maghernita si inca aduna cu calculatorul 2 pachete de tigari de 10.60, se uita socata la mine cand ii spun ca nu, nu-i 26.60. Oricum, am o placere sadica sa le cer bon dupa ce au terminat de adunat cu calculiciul. This post has been edited by bucatzel: 18 Apr 2011, 17:28 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
http://www.google.ro/search?q=48%C3%B72%28...9b40821dfc0fb20
s-a discutat ceva pe tema asta.. ![]() http://www.youtube.com/results?search_quer...289%2B3%29&aq=f This post has been edited by ArtVandelay: 18 Apr 2011, 17:25 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dacă și un simplu calcul matematic stârnește așa discuții, e clar că vine sfârșitul lumii...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Nu un calcul aritmetic simplu deschide discutii ci ca am inceput sa vedem totul complex si alegem mereu variantele mai putin simple in rezolvarea treburilor banale de zi cu zi.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
soril007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 10 June 11 ![]() |
288
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
transpus in notatia poloneza inversa , calculul e intuitiv:
48 2 / 9 3 + * |
--------------------
*
*
*
|
|
danu_el |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 23 September 05 From: Suceava ![]() |
48/2(9+3). se simplifica cu 2 si ramane 24 supra 12 = 2
|
--------------------
dacia 1310 L
berlina
1999
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Paranteza nu e la numitor, ci la numarator.
Daca era 48/[2(9+3)], era 2. In cazul de fata e 288. |
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
danu_el |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 23 September 05 From: Suceava ![]() |
aveti dreptate. 288 e corect
|
--------------------
dacia 1310 L
berlina
1999
|
|
buntom |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 4 May 11 From: Bucuresti,Militari ![]() |
48:2(9+3)=
48:2*12= 24*12=288 ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala dec. 2004 "When in doubt... C4"-Jamie Hyneman
LG Optimus G ex. Samsung Wave 723 cu Bada 2.0, |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Problema de clasa a patra:
QUOTE Diferenta dintre inaltimea in cm si greutatea in kg a Dolofanului este 100. Stiind ca aceeasi relatie are loc si in cazul lui Skija iar dublul inaltimii Dolofanului este egal cu triplul inaltimii lui Skija si ca greutatea Dolofanului este de 4 ori mai mare decit greutatea lui Skija sa se afle inaltimea lui Skija si greutatea Dolofanului. This post has been edited by Markos: 20 Jul 2011, 22:00 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Greutate dolofan 80 kg, inaltime skija120 cm.
|
--------------------
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi-a iesit schija la minus doi metri. Cre'ca am gresit pe undeva.
This post has been edited by tatabobu: 21 Jul 2011, 09:38 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
E o greseala in ecuatia aia
![]() |
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Metoda grafica, cu segmente
![]() |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
exact
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Gd=80kg, Hd=180cm
Gs=20kg, Hs=120 cm. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Tu nu esti in clasa a patra
![]() |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Zãu cã n-aveti activitate...
![]() 1+1= ? ("There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.") |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Scrii A zecimal?
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Corect, rãmâne doar sã ne alegem sistemul de referintã. Dar la poll, cred cã unii ar fi putut cere ajutorul copiilor.
![]() App., rãposatu' Ryan Dunn avea tatuat pe picior: 1+1=2, "ca sã nu uite". This post has been edited by maho: 22 Jul 2011, 12:23 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Io zic ca-i 2.
<span class='edit'>22 Jul 2011, 14:27:</span> 48 2x(9+3) Daca voua va da asta 288, sunteti zei, v-ati pisat pe Cebîșev This post has been edited by Marty: 22 Jul 2011, 13:47 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 04:09 |