Linia continua, astia s-au tampit de tot
![]() ![]() ![]() |
Linia continua, astia s-au tampit de tot
bmwh548 |
![]()
|
||
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- -
|
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(BZN @ 17 Apr 2011, 22:11) Dar asta nu inseamna ca trebuie s-o facem si mai de rahat. O mostra de virtuozitate: Floresti, prima localitate la iesirea din Cluj, spre Oradea. Practic e un cartier al orasului. 6 km, partial doua benzi pe sens, partial o banda si jumatate (se poate depasi in majoritatea cazurilor). In 2008 s-au trezit astia sa faca un experiment. Au transformat marcajele dupa cum urmeaza: cate o banda pe sens + pe mijloc o banda de urgenta + pe margini cate o banda pentru biciclisti. Florestiul nu are semafoare iar principala intersectie e cu sens giratoriu. Minunatele marcaje au transformat un drum de 5 minute intr-unul de pana la doua ore. Coloanele de masini se intindeau mult in afara Florestiului, adica la orele de varf blocajul ajungea pana aproape de centrul Clujului. Practic nu era blocat doar Florestiul, ci si un sfert din Cluj. Pe vremea aia inca nu era A3-ul. Distractia a durat mai bine de o luna. S-a lasat cu proteste de strada, la primarie si prefectura. Pana la urma marcajele au fost sterse si readuse pe tiparul vechi. Instant traficul a intrat in normalitate. Dezastrul nu s-a contabilizat doar in trafic. In presa au aparut niste scoruri. Marcajele pe cei 6 km au costat 300 mii de euro si refacerea lor inca 300 mii. Adica 600 mii aruncati pe fereastra. FMC! This post has been edited by cdadan: 17 Apr 2011, 21:46 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(cdadan @ 17 Apr 2011, 22:46) Marcajele pe cei 6 km au costat 300 mii de euro si refacerea lor inca 300 mii. Adica 600 mii aruncati pe fereastra. CAAAT MAAA???!!! ![]() Da' ce, le-a pictat vijelie cu pensula? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Adica....doar ne permitem ce pielea noastra...
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Markos @ 17 Apr 2011, 23:36) Sunt cifre care au transpirat in presa locala. Nus' de ce te miri, primar era Poc si presedinte de consiliu judetean finul Pise. Toate astea s-au intamplat in vara lui 2008, cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare. Campania nu se face pe nasturi. ![]() Pista de biciclisti nu era vopsita pe toata suprafata. Marcajele sunt de-alea banale. Uite o poza cu minunata banda de urgenta, pe mijloc. 3131231.JPG ( Size: 23.31k ) Number of downloads: 316 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu cumva erau marcaje ajutatoare, pentru ardeleanul tipic? Omul a vrut sa va faca un serviciu.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
un drum din asta cu 8 kilometri linie continua desi este drept, este ala dintre Harman si Lunca Calnicului. Initial era linie continua doar unde era padurea, dupa accidentul de anul trecut (ala in care au murit niste ofiteri SPP, ca au depasit unde NU era linie continua si nu s-au asigurat) au venit baietii de la drumuri si au tras linie continua dintr-un capat in altul. Sa fie. E drept ca de cand e linie continua, accidentele s-au mai rarit. Se mai baga cate un berbec in depasire pe linie continua, in aproape toate situatiile se lasa cu salvare si descarcerari. Concluzia o trageti voi.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
cdadan |
![]()
|
Erau marcaje simple, nici macar nu erau din alea "rezonatoare". Apropo de "rezonatoare", alea transversale. Astia le lipesc ca prostii pe ambele sensuri. Desi in mod normal sunt utile doar pentru cei care se apropie de locul cu pricina.
Am dat exemplul de mai sus (Floresti) pentru cei care inca sustin ca autoritatile sunt ok iar noi soferii suntem nesimtiti. Si nu avem rabdare, conducem agresiv etc. Ce a blocat de fapt traficul in zona respectiva? Simplu, faptul ca pe cei 6 km s-a instalat linie continua, orice depasire fiind interzisa. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
De ceva timp, scoala de soferi e o gluma. Sunt o gramada care habar n-au cum sa efectueze corect o depasire (cu tot ce implica ea). Asa ca tragem linii continue. Concluzia o trageti tot voi.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
subscriu la ce-a spus markos, am invatat singur sa depasesc, dar de-abia la 4000-5000 km condusi.
si depasirea e doar una din multele chestii straine noilor promovati de scoli de soferi. This post has been edited by nalodaniel: 18 Apr 2011, 09:25 |
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(Alydor @ 18 Apr 2011, 10:09) un drum din asta cu 8 kilometri linie continua desi este drept, este ala dintre Harman si Lunca Calnicului. Se mai baga cate un berbec in depasire pe linie continua, in aproape toate situatiile se lasa cu salvare si descarcerari. Concluzia o trageti voi. Ajuta-ma cu concluzia aia, ca nu ma prind. Dpmdv e o imbecilitate. Stiu zona, de cateva ori pe an merg si pe acolo. Linia intrerupta nu e un permis pentru depasire la liber. Berbecii intra linistiti sub tir-ul din fata si pe linie intrerupta. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Centura de nord a Medgidiei a fost multa vreme cu linie continua si limitare de 50 Km/h. Intre timp a disparut si limitarea si linia continua, deci se poate si invers.
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
O fi sters-o iarna. Incep picturile de primavara si reapare.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
În zona aia s-au facut mai multe lucruri bune: gen ridicarea limitarilor in localitatile strabatute de drumul spre mare de la 50 la 70 Km/h. Un singur sat a ramas cu 50 Km/h.
|
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Sunt exceptii care confirma regula. Cert este urmatorul lucru: acolo unde drumul este subdimensionat, cu trafic de obicei aglomerat sau foarte aglomerat, exact acolo isi gasesc astia sa exagereze cu linia continua.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(cdadan @ 18 Apr 2011, 10:15) Erau marcaje simple, nici macar nu erau din alea "rezonatoare". Apropo de "rezonatoare", alea transversale. Astia le lipesc ca prostii pe ambele sensuri. Desi in mod normal sunt utile doar pentru cei care se apropie de locul cu pricina. Nu prea. Acum ceva ani cand au aparut rezonatoarele alea erau puse doar pe un sens ... supriza ... multi o luau pe contrasens ca sa le evite ... Evident ca e si spalare de bani, dar probabil sunt puse pe ambele sensuri ca sa descurajeze asemenea specimene ... |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Alydor @ 18 Apr 2011, 10:09) un drum din asta cu 8 kilometri linie continua desi este drept, este ala dintre Harman si Lunca Calnicului. Initial era linie continua doar unde era padurea, dupa accidentul de anul trecut (ala in care au murit niste ofiteri SPP, ca au depasit unde NU era linie continua si nu s-au asigurat) au venit baietii de la drumuri si au tras linie continua dintr-un capat in altul. Sa fie. E drept ca de cand e linie continua, accidentele s-au mai rarit. Se mai baga cate un berbec in depasire pe linie continua, in aproape toate situatiile se lasa cu salvare si descarcerari. Concluzia o trageti voi. Suma respectelor, Alydor Da, de asta am vrut sa zic dar nu mai stiam exact zona. Politia e mai mereu acolo la linie continua. |
--------------------
Una
d'aia
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() Sinaia nu-i cătun mă! |
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(cdadan @ 18 Apr 2011, 10:15) Apropo de "rezonatoare", alea transversale. Astia le lipesc ca prostii pe ambele sensuri. Desi in mod normal sunt utile doar pentru cei care se apropie de locul cu pricina. Corect, doar ca multi handicapati, pentru a nu fi scuturati la vezica, preferau sa le ocoleasca trecand pe celalat sens. Se mutasera accidentele din varful intersectiei langa rezonatoarele pacii. Fratii mei, n-avem de ce sa ne plangem. Noi i-am invatat asa(*). Noi si parintii nostri. Cata vreme toti 'andicapatii se fac politai la rutiera ca se castiga bine... Acum, suferim mana-n mana cand tampitii de ieri au avansat in grad suficient incat sa ia decizii. De cateva ori am prins pe la tiviu emisiuni cu ceva purtatori de cuvant de-ai lor (probabil cunoscuti sub numele de cod "aia destepti"). Pai si aia faceau fractura de limba cand dadeau sa avanseze de la propozitie la fraza. Or daca nici pe astia nu-i ducea capul, de unde vreti masuri inteligente si subtile de la restu' ? (*) aaa, voi. Eu i-am tinut juma' de ora in miez de noapte pana sa-mi scrie amenda pentru far ars la bicicleta. Au dat toate hint-urile posibile, fara rezultat. Nu-s lup moralist, ii inteleg pe unii care fac asta, dar io o sa prefer sa platesc amenzile. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
G I M |
![]()
|
|
--------------------
Una
d'aia
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 18 Apr 2011, 10:05) (*) aaa, voi. Eu i-am tinut juma' de ora in miez de noapte pana sa-mi scrie amenda pentru far ars la bicicleta. Au dat toate hint-urile posibile, fara rezultat. Nu-s lup moralist, ii inteleg pe unii care fac asta, dar io o sa prefer sa platesc amenzile. Si eu l-am tinut destul pe unu anul trecut in ziua de Craciun ![]() Ma tot intreba : "Ce facem acum ?", "Cum rezolvam ?", "Amenda e 20 de milioane ..." si alte hint-uri, cum le-ai spus tu. Mereu raspundeam : "Nu stiu, dumneavoastra sunteti politistul." Pana la urma cred ca s-a saturat si m-a lasat sa plec ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Dar ce ai facut de riscai amenda de 20 de mil?!
![]() This post has been edited by cosmin_2300: 18 Apr 2011, 10:13 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Markos |
![]()
|
Calcase trei pietoni pe zebra.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Dormea la semafor?
|
--------------------
-
-
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 18 Apr 2011, 10:13) Ala ma luase de prost si normal ca ma mintea. Am oprit intr-un loc cu oprirea interzisa fix in spatele unei masini de politie, am zis ca daca ei au voie am si eu ![]() QUOTE(Markos @ 18 Apr 2011, 10:13) QUOTE(C a t a l i n @ 18 Apr 2011, 10:14) 2000 de lei pentru atat ? ![]() De astea scapi usor cu aia 100 de euro din talon de care se vorbea mai sus ![]() This post has been edited by Shush: 18 Apr 2011, 10:18 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
E70, my love.
Pe la Mehadia au facut o centura care mi-a dat niste sperante de mai bine. Drum lat, ca-n palma, vizibilitate perfecta. Cand au terminat-o, m-am crucit: limitare la 50 km/h, linie continua... Spre Caransebes, portiuni drepte, fara intersectii, linie continua. Mai apare si masina politiei, care merge cu 50-60 km/h, la misto. Tot prin zona aia, de curand am mai vazut o minune de marcaj: doua benzi pe COBORARE si una singura pe URCARE. Evident, linie continua care separa sensurile. Iesirea din Simian (spre Craiova): pe panoul de iesire din localitate s-a pus o limitare la 60 km/h, linie continua, desi e un loc ideal pentru depasiri civilizate si sigure, iar drumul e foarte bun. Cand prinzi cate o portiune cu linie intrerupta nu poti sa depasesti fiindca vin bizonii din spate care nu asteapta sa se termine linia continua . Chestia asta e specifica drumurilor din Romania, afara n-am vazut ca vreunul din spate sa depaseasca o coloana intreaga, toti isi asteapta, cuminti, randul. Of. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 02:53 |