telescop nova vs dsn
![]() ![]() ![]() |
telescop nova vs dsn
crissti_d |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 17 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|||
marcalogul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 19 February 07 ![]() |
eu stiu ca telescoapele de nova sunt la fel ca la slz. deci probabil ca sunt la fel si la dsn.
|
--------------------
logan
laureate 1.5 dci
2006
- b 52 cfj
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
Nova-SuperNova-Solenza au acelasi tip de amortizoare.
Parca la SLZ difera bucsa putin. Doar nova-slz si dsn au aceeasi punte spate si daca nu ma insel si clio la fel. roaga pe acel mecanic sa bage bucse de aro.nu rade, am vazut cum se monteaza si mecanicul meu mi-a recomandat la fel.nu au moarte alea.is mult mai rezistente. cu prima ocazie, tot bucse de aro ii pun si eu. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
crissti_d |
![]()
|
QUOTE(apollo @ 20 Feb 2008, 16:41) Nova-SuperNova-Solenza au acelasi tip de amortizoare. Parca la SLZ difera bucsa putin. Doar nova-slz si dsn au aceeasi punte spate si daca nu ma insel si clio la fel. roaga pe acel mecanic sa bage bucse de aro.nu rade, am vazut cum se monteaza si mecanicul meu mi-a recomandat la fel.nu au moarte alea.is mult mai rezistente. cu prima ocazie, tot bucse de aro ii pun si eu. am mai auzit k se pot pune bucsi de berlina, dar cu mici modificari. cele de aro sunt la fel cu cele de dsn? o sa incerc si asta:) dar pt ce fel de aro? 10, 244... |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
QUOTE(crissti_d @ 20 Feb 2008, 17:16) am mai auzit k se pot pune bucsi de berlina, dar cu mici modificari. cele de aro sunt la fel cu cele de dsn? o sa incerc si asta:) dar pt ce fel de aro? 10, 244... asta nu mai stiu.n-am cerut mai multe informatii pentru ca atunci nu era cazul ca sa le schimb. dar de acum trebuie sa le schimb. intreaba mecanicul ca sigur stie.daca nu ma interesez si eu intre timp. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Sunt identice. Iti recomand monroe pe gaz. Bilstein sunt prea tari.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
crissti_d |
![]()
|
|
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Da' de unde esti, dacă nu te superi ?
Că ... de ce ? Pentru că în Iași, la magazinul Bras, "coastă" doar 95 ron/buc/față și 105 ron/buc/spate. Se laudă careva că se "iegzistă" mai "eftine" pre undeva ? P.S. M-a amuzat cu adevărat lexicul vânzătorului. ![]() |
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
90AND |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 17 May 09 ![]() |
scumpe tare is telescoapele de SN ....4 milioane cele de pe fata
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Confort
- NT-04-XDF
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Amortizoarele bilstein ulei (toate 4) fara flanse si rulmenti pentru cele din fata costa 380-400 de roni. Flansele costa 50-60 bucata iar rulmentii 15-20 bucata. Arcurile 60-80 bucata. Mare grija de unde cumparati, cat dati pe ele si mai ales ce vi se da. La banii astia as merge pe Bilstein. Sunt romanesti si sunt facute la sibiu. Tot cu Bilstein a venit si masina din fabrica, exceptand primele modele (din primele luni) care au avut suspensii McPherson. In rest daca aveti prea multi bani de aruncat pe suspensii, atunci puteti sa urcati la koni, eibach, jamex, spax, etc, dar nu se merita investitii de genul asta decat daca o faceti pentru curse
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Interesant! Deci zici că doar primele modele au avut MacPherson? Și restul Bilstein? Foarte tare...
![]() This post has been edited by C a t a l i n: 10 Oct 2009, 22:41 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu am schimbat amortizoarele acum cateva luni iar cele vechi erau bilstein pe ulei. Si erau cele originale, cu 60.000 in bot. Nu vad unde vrei sa ajungi....... Nova ta banuiesc ca a avut McPherson. Loganul din cate imi aduc aminte are tot Bilstein, la fel si solenza.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
Tu stii ce e McPherson?
![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Domnu' moderator, de la assu aveți astfel de informații?
MacPherson este un tip de suspensie, și este prezent atât pe Nova, cât și pe SN, SLZ și Logan. MacPherson n-a fabricat sau vândut vreodată amortizoare. Încurci o marcă de amortizoare (Bilstein) cu un tip de suspensie (MacPherson). Deasemenea nu poți spune că doar primele modele de SN aveau MacPherson, că dacă ar fi așa, te întreb, ce tip de suspensie are a ta pe puntea față? |
--------------------
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Deci am avut dreptate, un ass mai mic și stimabilul...
|
--------------------
-
-
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Nova a fost prima dacie cu suspensie Mcpherson asa cum au masinile moderne
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Moderne pe naiba... Prima mașină de serie cu MacPherson s-a lansat prin 1949.
|
--------------------
-
-
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Adica ca au acelasi tip de suspensie ca masinile straine nu ca la dacia 1300
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ca când aud că cântă cucu... Strâin = modern
![]() This post has been edited by C a t a l i n: 10 Oct 2009, 23:47 |
--------------------
-
-
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@ Maskatu,ti-ai cam furat-o
![]() Cat despre suspensii sport.....hmmm,mai greu la dsn si slz........ Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
La banii de suspensii noi (mai ieftin chiar) iti faci suspensii sport. 550 lei intaritul pt toate 4, la BV, da-ti un PM daca sunteti interesati de nr de tel. Pe spate se poate face un singur grad de duritate (15-20%) iar pe fata cat de dure vrei (pana pe la 60% mai tari, nu recomand
![]() |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
ady23 |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 586 Joined: 29 December 10 From: Tara Minunilor ![]() |
am si eu o intrebare,am o super nova,iar pe fata am telescoape si arcuri pentru super nova,iar pe spate vreau sa pun de solenza....este vreo diferenta?vreau sa mentionez ca si pe fata cat si pe spate sunt luate noi,marca lor este Bilstein...
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- ....
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Cred ca arcurile de slz sint mai scurte...Tin minte ca eu am schimbat pe spate si mi-au dat de sn...Cind le-am zis ca nu sint de slz mi le-au schimbat...Amortizoarele cred ca sint identice...
This post has been edited by george_scala_2004: 21 Apr 2011, 20:19 |
--------------------
...
...
...
|
|
ady23 |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 586 Joined: 29 December 10 From: Tara Minunilor ![]() |
si ma afecteaza cu ceva ca sunt mai scurte?nu am gasit decat de solenza si de la magazin mi'a garantat ca se potrivesc si ca sunt bune si la supernova,dar m'am gandit sa mai aflu ceva pareri...ms mult
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:22 |