Problema aparuta dimineata
![]() ![]() ![]() |
Problema aparuta dimineata
peara21br |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 25 February 11 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
dacia
nova
- b 79 elf
|
|||
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Chiar aseara am zis cuiva, tot de alternator, ca atat cat a dat pe reparatie, cumpara cateva de berlina, si-l tineau o viata. Sigur ca merge de berlina, dar trebuie sa-i schimbi prinderea de pe chiulasa, si la intinzator sa mai retezi putin din acea "ureche" cu gaura, si sa dai alta gaura potrivita la intinzator. Pui releu separat, iar la indicatorul de la bord ori il lasi fara, ori montezi daca te pricepi, un sistem cu releu sau altceva care sa stinga becul cand incarca si sa-l aprinda cand se rupe cureaua sau nu incarca. Au mai fost explicate si alte variante mai bune ca a mea, pe forum, cred ca chiar la clasic. Pune alternator de berlina ca e bun. Eu am de 2 ani si merge brici.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
peara21br |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 25 February 11 ![]() |
da am alternator de benzina si am si suport dar nu stiu cum se face chestia aia cu releul eu am vazut ca pe caroserie are releu care pleaca cu fir de la alternator cred ca deja are facut chestia asta daca as avea o poza cu un alternator de dacia si una de nova mias putea da seama. de ce nu cred ca e de dacia are o mufa neagra care intra cu un fir si la dacia nam vazut
|
--------------------
dacia
dacia
nova
- b 79 elf
|
|
Virusux |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 22 January 10 ![]() |
salut.este firul de la excitatie scos sau carbunii uzati sigur
|
--------------------
Dacia NOVA
GT
1998
- BR 05 GLM
|
|
madmario |
![]()
|
magic blue Group: Members Posts: 73 Joined: 10 January 07 ![]() |
"Baiatul ala care se pricepe"... eu zic ca nu se pricepe. Eu din cate stiu, nu este recomandat sa scoti borna bateriei in timpul functionarii motorului... distrugi releul. vezi http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...1&hl=alternator
Releul de Nova este incapsulat, monobloc, fara reglaje exterioare ca la dacia clasica... si primeste un semnal invers, de la bateria ca sa stie sa-si regleze incarcarea... Nu incarca, ca prostul, daca nu e cazul... Nu e ca la dacia clasica, si e bine sa nu se umble la montajul original, care a fost proiectat sa functioneza in parametrii proiectantilor. Eu as cauta cauza care a dus la problema respectiva, nu consultatii dupa ureche, pe forum. Dar fiecare este liber sa faca cum vrea... in definitiv. Apropo, alternatorul, ca sa produca curent, trebuie sa aiba alimentat statorul... de la baterie. (daca acesta nu este cu magneti permanenti, si la mine nu este!) Daca scoti borna de la baterie, de unde sa se alimenteze ? |
--------------------
Nova GT 1600 cmc
Dacia Nova -
1997
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(madmario @ 11 May 2011, 10:50) "Baiatul ala care se pricepe"... eu zic ca nu se pricepe. Eu din cate stiu, nu este recomandat sa scoti borna bateriei in timpul functionarii motorului... distrugi releul. vezi http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...1&hl=alternator bla, bla, bla... Apropo, alternatorul, ca sa produca curent, trebuie sa aiba alimentat statorul... de la baterie. (daca acesta nu este cu magneti permanenti, si la mine nu este!) Daca scoti borna de la baterie, de unde sa se alimenteze ? NU! |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 06:07 |