DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am facut accident

mariusd4
post 20 May 2011, 09:42
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Cam pare dauna totala, sau cel putin eu unul sa fiu in locul tau mi-as dori sa fie. Nici un service din lume nu mai scoate masina cum a fost. Cu banii de pe dauna iti poti lua una nelovita. Arunca un ochi pe la lonjeroane, punti ...daca si alea sunt fugite chiar nu mai ai de ce ce sa o repari. Stima

--------------------
Renault/Skoda Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia 2007/2010/2014/2012/2019 - B 112 ...
"Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alindrgn
post 20 May 2011, 09:43
Post #62

mamut lânos

From: brasov

cam da, dar daca agentul constatator zice ca e dauna toatala (si tu vrei sa o repari) nu ai ce face. si invers la fel. poate sa il trimita la un service unde vor ei si daca nu vrea sa mearga ramane cu epava. oricum pana acum cred ca a aflat daca e dauna sau se repara.

--------------------
Dacia Logan / Duster -- 2008 abs plus / 2017 black touch
Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
+
kxz
post 20 May 2011, 19:41
Post #63

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

cauta pe gogu Anexa nr.1 la Norme CRITERII pentru stabilirea uzurii sa vezi cat poti lua pe masina.

matizul tau are 7 ani.
daca e stare intretinere buna, -fara rugina, tapiterie curata, fara uzuri, motorul fara scurgeri ulei... gasesti in lege ce se ia in considerare-, intri la coeficient uzura 53%
considerand valoarea de nou, masina ta mai valoreaza 48% din suma aia. din astia 48% tu iei 75% cash, de restul ramai cu epava.

daca e, cazul rau,stare intretinere satisfacatoare - rugina, etc-, ai coeficient uzura 72%.
deci tu din valoarea de nou, calculezi valoarea actuala, ca 28% din valoarea de nou.
Din suma care iese din 28%, tu iei 75% cash, si ramai cu epava.

Mai concret.
valoare nou, 5000 euro. valoarea actuala, 28 % din suma aia, cam 1300 euro. din astia iei aproape 1000 in mana si ramai cu epava.

mai pot fi variatii in functie de nr de km, daca e mic se aplica niste corectii, etc, dar nu modifica semnificativ calculul initial.

oricum, cauta legea, studiaz-o bine si calculeaza cat face masina. cand te duci la ei, sa stii cat trebuie sa iei.
asiguratorul va incerca sa te pacaleasca, e interesul lui sa dea bani putini.
daca nu esti multumit de suma lui, cere-i scris oferta. daca nu vrea, e clar ca a blufat.

cand te duci la asigurator ia un martor cu tine, daca ai chiar pe cineva care are cunostinte juridice, e perfect.

negocierea va fi ca la piata, la o dacie mi-au oferit 9 milioane, am cerut 15, am batut palma la 13 si sa primesc banii in 2 ore.

multa bafta, sa ne anunti ce ai facut.

This post has been edited by kxz: 20 May 2011, 19:44

Attached thumbnail(s)
coeficient_uzura.jpg ( Size: 42.34k ) Number of downloads: 337

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
me4him4me
post 27 May 2011, 05:40
Post #64

Membru incepator

Salut!
In ziua cand mi-a venit "verde" de la asigurari mi-a zis cel care m-a lovit ca imi da banii care ii cer pe masina! mi-a dat 2000 de euro si deja am cumparat un alt matiz cu 41000km asta are si cauciucuri de iarna...... 1800euro!
va multumesc ca ma-ti linistit! si DA....te despagubeste RCA dc te-a lovit unul beat!

Asigurarile dadeau 50milioane la service ca sa faca masina si lui ii luau in final 80 de milioane cand il dadeau in judecata ...asta scria pe hartiile alea.

--------------------
daewoo matiz 2004
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 04:36
Forum Renault