Farasu Insetat', consuma mult
![]() ![]() ![]() |
Farasu Insetat', consuma mult
vallyyy |
![]()
|
||
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|||
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
am revenit...am fost plecat din oras..am facut ieri consumul ...cu 3 l de benzina..bagat si tur si retur in acelasi bidon am facut aprox 21..a fost 20 si ceva de km..in oras..dar am ales strazile libere sa nu prind semafoare etc...deci...sa ma gandesc ca 15 l...la suta de km...consuma aproape dublu ..adica inainte imi lua 8 % acum 15...practic daca ma gandesc bine ii dublez valoarea...consuma mai ceva ca un 525i , deci nu pierd...maine o sa schimb carburatorul, am vorbit cu un mosulet maine imi da carburatorul dupa baba lui si fac iara...ceva se intampla...pentru ca nici nu ramane inecata..sau sa scot bujiile negre/umede..
Indicatorul de bord functioneaza dar nu m-am bazat pe el... |
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.241 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
La plecari (mai ales in oras, unde nu poti face 1-2-3-4 si sa te duci constant..) e normal sa ai consum f. mare "urban", fa si tu un efort si fa un plin, urmat de un drum lung, in loc de alimentari mici (3-4l), urmate de drumuri scurte si dese. Asa o sa ai o imagine mai clara asupra consumului mediu. In cativa km nici n-apuca motorul sa se incalzeasca.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
pai eu am mai facut chestiile astea in oras si scoteam 8 l % ...pana la 15-16 la % tot mi se pare enorm...am bagat in ultimul timp de 2 mil si ceva benzina si sunt pe rosu total...
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu ti-am zis ca nu pierzi daca nu miroase pe langa masina, da ei betmen betmen.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Alex4u |
![]()
|
oricum am mai constatat niste lucruri ciudate ieri...oricat mergeam cu ea...adica 19 km cat am mers...nu s-a incalzit la 80 de grade...a stat undeva la 60-60 si ceva...asta am constatat-o si cand am ramas fara atunci...de aici deduc 2 lucruri..ori termostatul nu e bun..deschide prea devreme...(??) sau garnitura de chiuloasa e ciupita...dar si aici e discutabil pentru ca nu baga apa in ulei..si nici nu bolboroseste in borcan... o sa vad maine cand schimb carburatorul...
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
Kanutza_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 19 December 10 From: Bucuresti-Pitesti-Campulung ![]() |
Chiar si daca stai la un semafor si iei in considerare plecarea de pe loc si nu poti ajunge la 15 %...Hai maxim un 10 mi se pare in regula mai mult nu...
|
--------------------
dacia
1310 Break
- Ag 01 Jxg
1993
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.241 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
N-o fi ramas termostatul blocat pe "deschis" ?
@Kanutza_77: cu cat distanta pe care o parcurgi dupa ce pleci de pe loc e mai mica, cu atat consumul la suta e >, ajunge peste 15% lejer, daca calculezi (scuze cacofonia) in primele sute de metri. Consumul e cu atat mai mic cu cat mergi mai constant in ultima treapta, la "viteza economica" - la dacia veche asta e intre 80-85/h. Ori in oras... |
--------------------
Dacia
1310
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.507 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Ca sa nu ne frecam creierii degeaba... ai pus si returul in acelasi bidon, da?
Sorry, acum vad ca ai zis ca ai pus... Probabil si termostatul tau face faze. In general, in 1-2 km eram deja la temperatura de regim. Dar asta nu justifica o crestere de 50% a consumului. This post has been edited by bucatzel: 8 May 2011, 20:22 |
--------------------
Dacia
1300
- 3-SB-2608
1981 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Kanutza_77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 19 December 10 From: Bucuresti-Pitesti-Campulung ![]() |
Da Maho,sunt de acord aici insa in cazul de fata ne-a spus ca a mers in jur de 20 de km...deci nu mai putem vorbi de consum "instant",sau pana ajungi la o viteza in medie constanta.
|
--------------------
dacia
1310 Break
- Ag 01 Jxg
1993
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Si chiar daca ti-ar ramane termostatul deschis tot nu ar trebui sa-ti consume dublu, ti-ar fi crescut cu cu 1-2 l la suta de km dau nu 7.
Probleme la pompa de benzina cred ca nu sunt, la cata benzina ti-a papat ar fi trebuit sa fie nivelul peste chiulasa. Ar ramane carburatorul dar si aici cu semne de intrebare, ar insemna un amestec foarte bogat, mers neregulat al motorului, tu zici ca masina merge ok, culoare bujiilor e corespunzatoare. P.S. Cred ca e bantuita, ti-am mai zis eu tie. |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Alex4u |
![]()
|
lasa ca am gasit o nemtoaica in brasov..daca ma hotarasc...o sa imi fii ghid acolo sa merg sa o vedem
![]() |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
maho |
![]()
|
In martie - aprilie, am umblat si eu ceva mai mult "urban" (mult pt. mine)- cred ca ~50 km, pana mi-am rezolvat probleme legate de frane si itp, si am observat pe indicator (la ochi) consum f. mare comparativ cu externul. Nu stiu cat, ca n-am facut plinul si nu l-am calculat atunci, dar era sigur cel putin dublu fata de extern. Si in urban nici sa vreau si n-as putea merge "economic". Cred ca sunt diferente imense intre urban si extra, fata de ce da producatorul. Pe vremea cand astia dadeau 8% urban, nu erau conditiile de trafic de azi, mergeai mult mai mult cu a 4-a. Chiar sunt curios, sa ne dea un consum urban real, cineva care merge mult in aglomeratii, si are motorul decent.
Off: nemtoaica e pe roti sau...? ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Eu am schimbat la masina mea: carburator nou cu sigiliu carfil,aprindere cu senzor,electroventilator,fise,bujii,bobina,capac delcou.Si tot consuma mult, cam 9-10 mixtu.
Si nu merg prea sportiv cu ea.Deja m-am resemnat si o sa imi iau masina straina. ![]() |
--------------------
opel
astra f-cc
- TM-23-GZV
1996
|
|
Alex4u |
![]()
|
am lucrat astazi toata ziua..asa printre ploaie...am schimbat carburatorul...am pus dupa o dacie 1300 veritabila...spre surprinderea mea in cnc am gasit destul nisip...nu stiu cum a ajuns acolo pentru ca atunci cand am facut motorul am schimbat si carb si jigloare si tot...rezervorul are 2 luni de cand l-am dat jos si l-am spalat..in fine...cu ocazia asta am bucurat-o si cu un set nou de bujii...cu toate ca alea functionau in parametrii am pus un set de brisk..nu stiu cat de bune sau nu dar deocamdata mere frumos...am saturat-o cu benzina de 1 milion in rezervor..sa am si intr-un bidon 3 l ..in care am tras iar tur/retur sa vad maine..nu am mai plecat nicaieri cu ea astazi sa probez...maine o sa vad cu 3 l fix cati km o sa fac in momentul de astazi am 90.887 km fix acum s-au schimbat..sa vedem cu acest carburator cati km fac....
mai am o problema care ma confrunt...acum 2 sapt am incaltat-o si cu o baterie..varta de 64 A ..care nu a costat nici mai mult nici mai putin de 300 ron...fara cativa lei...am fost cu masina sa probeze ..incarca bine..dar obesev ca imi oxideaza bornele....am schimbat si bornele am pus de cupru..dar tot..oxideaza...cred ca ma duc inapoi cu ea..cam astia au fost ultimi bani bagati in ea daca tot consuma asa mult si cu carb asta si mai pica multe la ea...renunt This post has been edited by Alex4u: 9 May 2011, 16:48 |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Unde ai gasit Varta de 64Ah cu 300 lei?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nisipu ala e de fapt cuartz de la rafinarii.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Alex4u |
![]()
|
m-am uitat pe actele de la baterie catalin ca nu prea am avut timp..este varta blue dynamic 60 A deci nu 64 cat am crezut..le-am luat de la un baiat din valenii de munte care aduce ..are si caranda si mai multe tipuri..pretul a fost 296 lei..in magazin este cam 320 daca nu ma insel.
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Merci. Eu n-am găsit decât Rombat mai răsărită sub 300 lei.
|
--------------------
-
-
|
|
Alex4u |
![]()
|
daca vrei il sun sa il intreb ce mai are pe stoc
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu mai e cazul, am luat Rombat. Oricum o sa tina mai mult decat tabla ce-a mai ramas pe Nova.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Si viitoarea mea baterie tot Rombat va fi, ultima m-a tinut 6 ani. Sa vedem Caranda asta ce zice.
Chiar sunt curios daca i-a revenit consumul furiei. This post has been edited by Neagu Ionut: 9 May 2011, 17:53 |
--------------------
Una
d'aia
|
|
Kanutza_77 |
![]()
|
Pentru baterie sa nu se mai oxideze incearca sa ungi usor bornele cu vasilina sau un protector conductor.
Pentru consum,mi se pare destul de frig acum si o sa fi surprins sa ai un consum mare pana masina ajunge in parametru termic normal,asa ca mergi si incalzeste-o putin si dupa fa-i un test de consum daca vrei sa fi riguros si corect! This post has been edited by Kanutza_77: 9 May 2011, 18:09 |
--------------------
dacia
1310 Break
- Ag 01 Jxg
1993
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
si de ce nu se intampla acest lucru la toate daciile pe carburatie ?? in afara de el, nimeni nu sa plans de un consum asa ridicat, chiar si la drumuri scurte in oras.
da, creste un pic...consumul, dar nu dublu. daciuta lui are altceva, nu timpul rece. dupa cum a spus si el, iarna nu ai lua mai mult de 10% |
--------------------
ex. Dacia
1300
- momentan Treanta 2
1978 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
G I M |
![]()
|
Maine inainte sa faci testul, incalzeste bine masina si apoi pune sticla.
|
--------------------
Una
d'aia
|
|
Alex4u |
![]()
|
pai asa fac trag din rezervor si o las sa se incalzeasca...dar v-am zis ceva se intampla de nu ajunge la 80 grade..temperatura optima....si nu stiu ce...sper sa revina consumul cu carbofliciu asta...vedem
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
Kanutza_77 |
![]()
|
2xGI: Nu am zis ca frigul este de vina in problema lui insa pentru a fi pertinent testul de maine trebuie sa incalzeasca inainte motorul,altfel,datele lui o sa fie eronate intr-o oarecare masura!
|
--------------------
dacia
1310 Break
- Ag 01 Jxg
1993
|
|
Alex4u |
![]()
|
eu asta iarna pe zapada....scoteam consum intre 10 si 11...asta pentru ca masina mergea la relanti cu socul putin tras pana cand o curatam de zapada..deci acum chiar daca fac testul la rece..cu toate ca o sa o las sa se incalzeasca inainte cu benzina din rez fara sa o pun la socoteala tot nu justifica un consum de 15-16 %
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
inainte poti curata bornele bateriei cu APA apoi pui un strat de ulei de motor este mai bun decit vaselina
This post has been edited by bygy007: 9 May 2011, 19:58 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
- B 07 BGY
2024 din subteranele Bucurestiului
|
|
Alex4u |
![]()
|
sunt bornele noi...le-am uns cu putina vaselina si degeaba...in maxim 2 zile fac iar...mi-a zis cineva sa dau cu miere...
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 17:43 |