DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Romania , te iubesc !, 40 km in plus , acelasi conditii / PITESTI

marius80_eugen
post 8 Jun 2011, 12:01
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Adica a ta are chef numai intre 120 si 150 ? La mine intr-a 5-a de la 130 abia incepe sa traga . Oare trebuie sa ajung in Germania ca sa-i dau 170-180 ?

Pe viitor nu mai bag benzina de la Petrom deloc . Am fost obligat saptamana trecuta sa fac plinul ( ca a fost decontata smile.gif ) si am avut un consum de 6,3 % pana la Constanta si inapoi , desi nu am avut greutate . Nu ma asteptam sa sara de 5,7 , cu toata ploaia care a fost pe drumul de intoarcere ... O sa ma multumesc cu preturile monstruoase de la Mol, dar cel putin stiu ca e benzina buna si merge si masina bine .

In curand nu o sa ne mai facem griji din cauza consumului , ci din cauza taxelor ! Vom plati de fiecare data si rovinieta si taxa separata pe A1 si A2 si taxa de pod . Deci o iesire pana la mare te poate duce la 3 milioane linistit , doar asa , ca sa-ti piara cheful .
Desi o sa fim obligati sa suportam peste 10% de combustibil ECO in cel platit de noi , preturile nu sunt deloc controlate de nimeni . Toti dau vina pe accize si taxe , cica 2/3 din pretul carburantilor sunt taxele , dar ... nu pot explica fluctuatiile preturilor , desi taxele sunt la fel de la 1 ianuarie .
Ceva bun mai asteptam cand va deveni TVA-ul 19% ... pana atunci inghitim si platim .

This post has been edited by marius80_eugen: 8 Jun 2011, 12:06

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ursul_bipolar
post 9 Jun 2011, 23:43
Post #32

Membru autentic

Ceea ce nu se stie este faptul ca la Petrom, OMV, MOL se vinde aceeasi benzina smile.gif
Nu mai stau sa explic acum ca am facut-o in mai multe randuri.
Doar efectul placebo ca schimbam ceva....

This post has been edited by ursul_bipolar: 9 Jun 2011, 23:43

--------------------
Toyota RAV4 HSD Elegance 2018
Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
+
Maskatu
post 10 Jun 2011, 08:09
Post #33

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Ce placebo daca omul a facut pe acelasi drum mai multi km cu benzina de la omv, si a verificat totul prin metoda plin pe plin?

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
hhd_0
post 10 Jun 2011, 09:30
Post #34

Membru

QUOTE(ursul_bipolar @ 9 Jun 2011, 23:43)
Ceea ce nu se stie este faptul ca la Petrom, OMV, MOL se vinde aceeasi benzina  smile.gif
Nu mai stau sa explic acum ca am facut-o in mai multe randuri.
Doar efectul placebo ca schimbam ceva....
*

Iese clar din discutie efectul placebo. Multi dintre noi bagam benzina cu "tzaraita" , de 50-100 ron si in acesc caz cam greu sa-ti dai seama care benzina este mai buna.

Ultimul consum zilele trecute l-am facut . Am mers 120 km autostrada si 320 in capitala. Deci cu 35 am parcurs 440 km. Un consum ~ 8 l/100 mixt . De fapt nu prea este mixt ca majoritatea kilometrilor i-am facut in mediu urban. De saptamana viitoare o sa fac un plin si de la mol sa vedem ce o sa iasa.

Vis-a-vis de "mersul" masinii cu beznina de calitate nu am obs nici o diferenta. De vina este calculatorul care mentine in parametrii functionarea motorului indiferent cu ce ai alimentat. Daca eram cu vechea dacie pe carburator situatia era alta.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - AG-38-RLR
+
marius80_eugen
post 10 Jun 2011, 12:04
Post #35

Membru autentic

From: Bucuresti

Benzina e aceeasi , nivelul de aditivi este diferit .

"De vina este calculatorul care mentine in parametrii functionarea motorului indiferent cu ce ai alimentat. Daca eram cu vechea dacie pe carburator situatia era alta."

- da , pai el de fapt face ca masina sa mearga prost indiferent ce benzina bagi , nu ? radmasa.gif

El INCEARCA sa mentina parametrii si atunci cand benzina este proasta si tu vrei aceleasi performante de la motor , ca si cand ai bagat benzina buna , de asta consuma mai mult , dar daca benzina e buna , nu are nevoie de aceeasi cantitate de benzina , ci mai putina , de aici diferenta de consum .
Mai multa economie faci cu masinile pe injectie si cu ECU de generatie noua , decat cu cele pe carburatie .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:15
Forum Renault