DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ajutor cu o planetara.

Lucian MC
post 4 May 2011, 11:11
Post #1

Mandru Posesor De Dacie Sport

Group: Members
From: Iasi

Azi am intrat intr-o groapa mai adanca si am fortat putin masina cu volanul maxim stanga ca sa o scot de acolo,sa auzit o trosnitura puternica de sub masina si dupa ce am scos masina de acolo a inceput puternic in curbe sa ma smunceasca (Daca am volanul maxim stanga si sunt in miscare la un moment dat imi trage volanul din mana.) Poate sa fie sarita din tripoda sau ma apuc sa caut planetara?) nu ma pricep prea bine deci va rog sa imi spuneti exact ce trebuie sa fac daca e sarita.

--------------------
Dacia Un sport si un break 1989 1410 si 1995 1410 - IS-60-GVE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GL 01 NJL
post 4 May 2011, 13:43
Post #2

Banned

Cel ma bine dai roata jos si te uiti exact wink.gif Cea mai buna solutie

--------------------
Audi A4 1.9TDI/B5/1996
+
lord_nosferatus
post 4 May 2011, 22:12
Post #3

Membru incepator

vezi arcul poate sa fie rupt sau telescop vezi de bielete in cel mai rau caz lonjeron rupt ,pot fi multe mai bine ridico si uitate sub ea

This post has been edited by lord_nosferatus: 4 May 2011, 22:13

--------------------
Dacia 1310 TLE 1990 Berlina - SJ10HFI
+
Lucian MC
post 5 May 2011, 06:36
Post #4

Am ridicat masina pe cric ,aparent e blocata planetara in partea tripodei deci trebuie sa ma duc ca sa imi caut planetara. Ideea este ca doar la viraj maxim imi smunceste . O sa ma rog sa tina asa 2 saptamani pana imi aduce un amic 2 glaentzer sa le schimb pe amandoua si sa nu mai am treaba. Desi poate mi se pare mie ca este planetara momentan nu sunt 100% convins deoarece are un punct la care face asta adica se invarte roata si nu face rotatia completa si are bataie,Am facut un mic semn pe cauciuc si de fiecare data cand ajungeam la semn imi smuncea volanul.... Nu stiu sincer ce sa zic. Mersi de ajutor

--------------------
+
ghitza
post 5 May 2011, 10:21
Post #5

Membru autentic

From: ARAD

pai desfa sa veci ce ii acolo poate e sarita din tripoda ,da jos planetara si desfa burdufu sa vezi ce ii acolo

--------------------
Dacia/BMW 316i an 99 1310 li 2003 Berlina - Ar-07-GIB/BG
+
markko
post 11 May 2011, 14:01
Post #6

Membru incepator

Planetara nu sare din tripoda in mod normal, eu am patit fenomenul explicat de tine dar tot asa la o groapa mi s-a rupt bascula , mai statea intr-o singura bucsa si mai ales la frane imi fura volanul din mana.

--------------------
dacia 1410 dacia 1410 1999, dacia 1410, bord CN - bz-02-vft
+
Lucian MC
post 11 May 2011, 16:39
Post #7

Era planetara. Dupa spusele mecanicului acele de la tripoda erau sarite.Asta e situatia lea pus la loc si merge stas.Mersi mult de ajutor. O sa schimb planetarele sapt viitoare cu glaentzer si nu o sa mai am eu treaba cu probleme de astea . Ultimul set mi lau sutit in service care erau originale ale masinii.Astai viata de acum o sa mai am mai multa grija.

--------------------
+
PH-06-BOA
post 12 May 2011, 20:58
Post #8

Membru autentic

Si daca pui altele , si nu le pui corect, iar le strici. Nu ti-ar fi sarit, daca era pusa bine, adica dupa ce o asezi pe pozitia ei, inainte de a baga piulita, impingi in capatul filetat, sa vezi cat intra in fuzeta. Nu trebuie sa depaseasca 10mm. Deci trasa ca si cand ar fi stransa piulita, apoi impinsa in interior, sa nu fie prea mare cursa. Daca e mare, planetara va sta intinsa catre maxim tot timpul mersului, si la un soc mic, nu-i mai trebuie nimic sa iasa din tripoda. Daca e mic joul, in curbe poate sa impinga in pinionul planetar si sateliti.

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 00:18
Forum Renault