DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vreau sa imi cumpar o solenza !

GaBy-2011
post 8 May 2011, 15:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,am luat si eu permisu cam de o luna si as vrea sa imi cumpar o Dacia Solenza 1.4 MPI,cam de o saptamana ma uit pe forumul www.daciaclub.ro m-am interesat de mai multe si am citit foarte mult,sper ca am postat unde trebuie,in ziua de azi la cat de mari sunt taxele si toate porcariile impuse de lege nu prea mai merge treba cu strainatatea si m-am decis sa iau o masina romaneasca(+ca sunt si incepator multi mi-au recomandat ca o dacia e foarte buna la inceput).Prima oara m-am gandit la consum si vroiam 1.9D dar e si scumpa la taxe,asigurare,are si motorul mare,am vazut ca multi ar alege 1.4 benzina decat 1.9d,fiind mai fiabila si mai buna pe benzina.Saptamana trecuta am fost cu un prieten sa vad o solenza dar nu prea se pricepea omu decat sa uitat la ea in mare si mi-a zis ca e buna,vanzatorul cerea pe ea 2 350 euro si o lasa la 2 220 euro dar eu atunci asteptam niste bani de la cineva si nu am putut sa o iau,peste 2 zile a vanduto.Ce rugaminte am la voi daca stiti pe cineva din bucuresti(un service,un mecanic,chiar si voi)care ma poate ajuta,adica sa merg cu masina la el inainte sa o cumpar si sa imi zica daca e buna sau nu,eu cu mecanica sunt paralel nu am nici o treaba.Am vorbit si bani o sa ii am miercuri,mai mult de 80 de milioane,maxim 85 nu pot sa dau pe ea ca vreau sa ii pun si un GPL am un prieten care lucreaza acolo si e 22 de mil instalatia cu rezervorul in locul roatei de rezerva.Am inteles ca toate actele+numerele preferentiale m-ar duce la maxim 5 miloane la solenza 1.4.Daca mai puteti sa imi si explicati cum se fac actele,unde trebuie sa ma duc si ce sa fac.Mie imi place modelul Scala dar si Clima,vreau sa gasesc una cu aer conditionat,servo,geamuri eletrice......Pana acuma m-am uitat doar pe net si am gasit cateva.Cred ca o sa gasesc una la bani astia si cu dotarile astea v-am mai spus mai mult de 80 de mil nu pot sa dau.

Va las ID-ul meu celor care stiu un mecanic sau un service ca sa ma duc cu masina inate sa o cumpar : andrei_gabriel22_1988

Multumesc

This post has been edited by GaBy-2011: 8 May 2011, 15:46

--------------------
Dacia Dacia Solenza 1.4 MPI 2004 - B-999-GAB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 8 May 2011, 16:53
Post #2

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Si unde va sta rezervorul ala de GPL in locul rotii de rezerva la solenza?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
GaBy-2011
post 8 May 2011, 17:01
Post #3

Membru incepator

da,cand am vorbit cu el mi-a spus 20 de mil in porbagaj si 22 mil in locul roatei de rezerva,el mi-a recomandat sa fac asa ca sa nu ocupe loc in porbagaj.si cica aia de la rar aproba

This post has been edited by GaBy-2011: 8 May 2011, 17:03

--------------------
+
Iulikk
post 8 May 2011, 17:19
Post #4

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Spune-i sa isi dea 2 palme si sa isi revina. Nu se poate pune rezervor de GPL in locul rotii de rezerva la Solenza, pentru simplul motiv ca... roata de rezerva la solenza este in EXTERIOR.

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
HUMMER H1
post 8 May 2011, 17:23
Post #5

Membru cu S.U.V.

From: Galati

e posibl sa se poate monta ca la papuc ca si ala are roata afara si am vazut destui cu gpl si butelie rotunda pusa in locul roti de rezerva dar la solenta nu stiu daca aproba rar ul
trebue intrebat la rar

--------------------
Ro S.U.V. Double Cab 1.9d 2005 - GL-13-FHM
+
GaBy-2011
post 8 May 2011, 17:38
Post #6

Membru incepator

el asa mia zis ca pot sa pun butelia in porbagaj sau il locul rotii de rezerva,nu mi-a aratat unde doar mi-a zis.... oricum cand o sa ma duc sa imi pun instalatia o sa imi arate ala unde poate sa stea butelia.din tot ce am scris eu mai sus va captat doar instalatia GPL,nu si rugamintea mea....

--------------------
+
klaus
post 8 May 2011, 21:15
Post #7

步步

La intrebarea ta: in vitan exista aia de fac teste la masina, cu factura, cu tot tacamul.

La treaba cu GPL-ul nu am intrebat degeaba. Mi se pare un pic ciudat cum s-ar monta rezervorul ala afara, sub portbagaj.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bogdanel88
post 8 May 2011, 21:26
Post #8

Membru autentic

eu cu 80 de mil nu vad sa iti iei tu o scala buna.poate iti iei una terminata si mai bagi 20-30 in ea sa o repari plus GPL, socoteste unde ajungi.eu nu vad rostul la GPL pe solenza sau matiz sau altele...se merita doar daca faci 25-30 mii km pe an...eu zic ca o scala buna pana in 100 mii km, care sa nu necesite reparatii dupa ce o cumperi si sa fie intretinuta de proprietar nu o gasesti la 80 mil....PAREREA MEA

--------------------
dacia solenza/scala 2003 noiembrie
+
argon
post 8 May 2011, 21:31
Post #9

Mesaj semiautomat

Ba gasesti, si buna, nu exista SOlenza sa merite mai mult de banii aia, poate doar noua pastrata pe undeva. Asta in conditiile in care gasesti de la 2500 Logan, si nu exista termen de comparatie cu Solenza, poate doar motorul.

This post has been edited by argon: 8 May 2011, 21:33

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vallyyy
post 8 May 2011, 21:36
Post #10

Dacia Clubber

From: Pitesti

Pe naiba au multe in comun de la calitate pana la antifonare ,inca nu am condus solenza cu servo si logan fara servo sa-mi fac o parere .La confort ca pasager nu mi se pare vreo diferenta exagerata intre cele doua.Buba majora la solenza sunt oalele si pragurile

This post has been edited by vallyyy: 8 May 2011, 21:38

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
argon
post 8 May 2011, 21:38
Post #11

Mesaj semiautomat

Una e un pejo de la inceputul anilor 80, cealalalta cu 25 de ani mai tanara.

--------------------
+
vallyyy
post 8 May 2011, 21:39
Post #12

Dacia Clubber

Si tabla aia o are de peugeot biggrin.gif si cealalta de ce o are ?Acelasi producator ,acelasi motor ,aceeasi calitate .....Oricum motoarele alea mi se par destul de vechi ca si conceptie , nu se trag cumva de la renault 19 ?

This post has been edited by vallyyy: 8 May 2011, 21:40

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
andri1940
post 8 May 2011, 22:52
Post #13

Membru autentic

Motorul si cutia la solenza sunt ultimele probleme. Vechi, noi, cum or fi sunt exceptional de fiabile deci gasiti probleme in alta parte baieti, ca aici n-ati nimerit-o.

Si sa nu imi spuna cineva ca ce geniale sunt astea de azi, euro 4 sau euro5 de abia se misca...
Ieta:
http://www.daciaclub.ro/Zgomot-metalic-motor-t202876.html

This post has been edited by andri1940: 8 May 2011, 22:54

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
CGDBZ
post 8 May 2011, 23:09
Post #14

Membru autentic

From: BZ

Parerea mea: nu-ti lua Solenza, mai pune ceva bani si cumpara un Logan, nu se compara.

--------------------
- - -
+
aluibasarabeanu
post 8 May 2011, 23:14
Post #15

Membru autentic

From: CONSTANTA

Pentru initiatorul topicului:In octombrie am cautat si eu sa-mi iau o solenza.Am cautat de am inebunit una buna.In principiu am cautat una cu aer, fara oale ruginite si cu km cat mai putini.Am vazut Scala la 90, 100 de milioane dar rupte in doua, imputite si cu oalele ruginite.Pana la urma am gasit una fara rugina ,doar cu aer din fabrica si 50 000 de km pe care am dat 102 milioane.Orice ar zice baietasii de pe aici cu BMW-uri si alte dealea care cand aud ca vrea vreunul 2300 de euro pe o solenza isi fac cruce nu cred sa gasesti una buna si cu aer sub 90 de milioane pentru ca toti tin la pret.Motorul, chiar daca este de generatie mai veche, este al naibii de rezistent,am avut 3 masini cu motorul asta si ceea ce este foarte important nu consuma deloc mult si iti recomand sa nu arunci banii pe instalatia de gaz.Caut-o temeinic de rugina si sa nu fi avut accidente grave.Mult noroc si asteptam sa vedem cat de norocos esti!!! biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 1,6 16v anul 2006 - Necunoscut momentan
+
GaBy-2011
post 9 May 2011, 02:34
Post #16

Membru incepator

ms pentru sfat aluibasarabeanu,sa sti ca gasesti una cu aer si intretinuta la bani astia... totusi suntem in 2011 si e criza mai lasa lumea din pret,oricum negociem.

Pentru CGDBZ : sincer si eu ma gandeam la logan dar nu pot sa dau mai mult,sa zicem ca gasesc una buna dar pe urma nu mai am bani sa fac actele la masina smile.gif)
Eu zic ca pentru un incepator o solenza e buna.Sincer prefer sa merg cu solenza cu aer conditionat si intretinuta decat cu un logan chel si cu multi km.

Pentru klaus : oricum daca e sa imi pun GPL o sa imi pun in porbagaj ca nu ma deranjeaza

Din cate am citit o solenza pe benzina are in medie un consum de 7-9 % in oras. si ca sa dau 50-60 de lei sa fac 100 km mi se pare mult asa cu gpl fac dublu.Parerea mea e ca in ziua de azi se merita un gpl ca astia o sa mai creasca pretu la benzina,or sa il creasca si la gpl dar nu o sa ajunga la 5 lei/l in 2-3 ani.Eu zic ca e acceptabil

This post has been edited by GaBy-2011: 9 May 2011, 02:36

--------------------
+
argon
post 9 May 2011, 07:27
Post #17

Mesaj semiautomat

Numai ca pe GPL nu consuma tot ca pe benzina , ci vreo 13 in loc de 10. Faci nazuri ca Solenza diesel are taxe mari, cat de mari sunt? Impozit cu 100 ron mai mare si RCA cu mai putin de atat, deci economisesti maxim 2 milioane pe an, calculeaza si cat ai economisii la consum.

Ai si alte variante desigur, de exemplu. Si desi e mai vechi ca si fabricatie cu 10 ani, e tot cu 10 ani mai avansat decat Solenza in toate privintele.

This post has been edited by argon: 9 May 2011, 07:34

--------------------
+
Maskatu
post 9 May 2011, 08:27
Post #18

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Pentru initiator:
1. La solenza/super nova, roata de rezerva este amplasata sub masina, intr-un fel de cusca metalica, la care ai acces daca desfaci un surub de siguranta din interior. Nu o sa iti monteze nimeni butelia de jepeleu acolo pentru ca este o zona expusa intemperiilor si pietricelelor sau cataroaielor de pe drum, rezultand un risc de explozie destul de mare.

2. Cam cati km vei face, astfel incat sa merita montarea unei instalatii GPL? Ai facut un calcul sa vezi in cati km/ani sau in cate luni, iti vei "scoate" banii pe instalatie si vei iesi pe "plus"? Este si asta un lucru demn de luat in calcul.

3. Impozitul la 1.9 este de 171 (fata de 56 la 1.4), iar rca-ul este aproape dublu fata de 1.4, iar dupa parerea mea un 1.4 este o alegere mult mai buna decat 1.9, cel din urma fiind ceva mai pretentios de intretinut.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
argon
post 9 May 2011, 09:06
Post #19

Mesaj semiautomat

La RCA te inseli, am dat in ordine dupa cum urmeaza, 205 ron la 0.8, 300 ron la 1.5, si 340 ron la 1.8, deci mai taie din dublu ala wink.gif

--------------------
+
klaus
post 9 May 2011, 09:29
Post #20

步步

Parerea mea despre solenza diesel: o petarda.

--------------------
+
GaBy-2011
post 9 May 2011, 12:05
Post #21

Membru incepator

oricum 1.9 nu imi iau... tot la 1.4 o sa raman si cu GPL-ul ma mai gandesc,o sa merg cu ea pe benzina 1-2 luni si pe urma sa vad cat consuma si daca se mai scumpeste benzina(oricum o sa se mai scumpeasca)

This post has been edited by GaBy-2011: 9 May 2011, 12:26

--------------------
+
argon
post 9 May 2011, 13:31
Post #22

Mesaj semiautomat

QUOTE(klaus @ 9 May 2011, 10:29)
Parerea mea despre solenza diesel: o petarda.
*

Numai
Renault e de vina pentru asta, cu rebuturile lor numite motoare.

--------------------
+
aluibasarabeanu
post 9 May 2011, 19:46
Post #23

Membru autentic

From: CONSTANTA

Nu se poate spune acelas lucru si despre dti-ul de pe megane an1999,2000,2001,2002.Si samsarii recunosc ca este un motor economic, durabil si fara pretentii in privinta calitatii motorinei si cu o putere rezonabila, nu stiu daca este acelas cu cel de pe solenza!

--------------------
Renault Megane 2.2 1,6 16v anul 2006 - Necunoscut momentan
+
alindrgn
post 9 May 2011, 19:56
Post #24

mamut lânos

From: brasov

--------------------
Dacia Logan / Duster -- 2008 abs plus / 2017 black touch
Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
+
sorcer
post 9 May 2011, 20:06
Post #25

Kamikaze

From: Petrosani

parerea mea este ca merita cumparat ori solenza ori logan pentru cineva care are un pic de cunostiinte de mecanica si e in stare sa isi schimbe un pivot , o bucsa singur. Daca in schimb pt orice interventie apelezi la service n-ai facut mare branza , manopera e cam la fel de scumpa (Daca nu mai scumpa) la dacia fata de o marca straina . Intr-adevar piesele sunt mai ieftine la dacia , dar si de calitate mai proasta. Deci daca iti place sa mesteresti din cand in cand la masina si ai cunostiinte minime de mecanica cea mai buna varianta e dacia . Eu de curand am schimbat tot pe solenza incepand de la bucsi pana la caseta de directie si coloana de directie , din punct de vedere mecanic e noua fata spate , investitia ridicandu-se la aproape 15mil , intr-adevar sa faci asemenea operatie la un pasat te rupe . Acum daca eu apelam la un service pentru manopera mai merita sa tin masina??? evident nu imi lua inca odata valoarea pieselor in manopera . Concluziile le trageti singuri.

--------------------
mazda 626 , vw t2 , renault master , dacia solenza 1986-2003 - -----
+
maryus_83
post 9 May 2011, 20:35
Post #26

Membru autentic

From: Brasov

La 2000 de oiro are un coleg de serviciu de vanzare Cielo cu GPL din '99 impecabil cum rar mai vezi pe strazi.

--------------------
Dacia/Reno Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci '08/'12
Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
+
klaus
post 9 May 2011, 21:41
Post #27

步步

Da, buna cutia de viteze de la cielo, o placere sa o folosesti. Face brantul mare.

--------------------
+
ArtVandelay
post 9 May 2011, 21:43
Post #28

Anytown, USA..

From: Craiova

Mai ceva ca servodirectia de la solenze, la 99% lipseste si la restu 1% trebuie sa completezi lichidul zilnic.

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
Iulikk
post 9 May 2011, 22:03
Post #29

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Uite ca la mine nu trebuie sa completez deloc lichidu wink.gif .

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
MANUVIU
post 9 May 2011, 22:44
Post #30

Membru incepator

From: Suceava - Suceava

Daca as putea, as da o lege sa interzica GPL-ul pe motoare mai mici de 2000cmc. de la 2000cmc in sus chiar faci ceva economie ,dar sub e o investitie inutila care iti mai aduce si batai de cap.

--------------------
Dacia Solenza Confort 1.4 MPI 14xxxx km 2004 - SV-10-XXX
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 18:30
Forum Renault