Vreau sa imi cumpar o solenza !
![]() ![]() ![]() |
Vreau sa imi cumpar o solenza !
GaBy-2011 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 8 May 11 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Dacia Solenza 1.4 MPI
2004
- B-999-GAB
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si unde va sta rezervorul ala de GPL in locul rotii de rezerva la solenza?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
GaBy-2011 |
![]()
|
da,cand am vorbit cu el mi-a spus 20 de mil in porbagaj si 22 mil in locul roatei de rezerva,el mi-a recomandat sa fac asa ca sa nu ocupe loc in porbagaj.si cica aia de la rar aproba
This post has been edited by GaBy-2011: 8 May 2011, 17:03 |
--------------------
Dacia
Dacia Solenza 1.4 MPI
2004
- B-999-GAB
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Spune-i sa isi dea 2 palme si sa isi revina. Nu se poate pune rezervor de GPL in locul rotii de rezerva la Solenza, pentru simplul motiv ca... roata de rezerva la solenza este in EXTERIOR.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
HUMMER H1 |
![]()
|
![]() Membru cu S.U.V. Group: Members Posts: 660 Joined: 21 December 09 From: Galati ![]() |
e posibl sa se poate monta ca la papuc ca si ala are roata afara si am vazut destui cu gpl si butelie rotunda pusa in locul roti de rezerva dar la solenta nu stiu daca aproba rar ul
trebue intrebat la rar |
--------------------
Ro S.U.V.
Double Cab 1.9d
2005
- GL-13-FHM
|
|
GaBy-2011 |
![]()
|
el asa mia zis ca pot sa pun butelia in porbagaj sau il locul rotii de rezerva,nu mi-a aratat unde doar mi-a zis.... oricum cand o sa ma duc sa imi pun instalatia o sa imi arate ala unde poate sa stea butelia.din tot ce am scris eu mai sus va captat doar instalatia GPL,nu si rugamintea mea....
|
--------------------
Dacia
Dacia Solenza 1.4 MPI
2004
- B-999-GAB
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La intrebarea ta: in vitan exista aia de fac teste la masina, cu factura, cu tot tacamul.
La treaba cu GPL-ul nu am intrebat degeaba. Mi se pare un pic ciudat cum s-ar monta rezervorul ala afara, sub portbagaj. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bogdanel88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 17 October 09 ![]() |
eu cu 80 de mil nu vad sa iti iei tu o scala buna.poate iti iei una terminata si mai bagi 20-30 in ea sa o repari plus GPL, socoteste unde ajungi.eu nu vad rostul la GPL pe solenza sau matiz sau altele...se merita doar daca faci 25-30 mii km pe an...eu zic ca o scala buna pana in 100 mii km, care sa nu necesite reparatii dupa ce o cumperi si sa fie intretinuta de proprietar nu o gasesti la 80 mil....PAREREA MEA
|
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ba gasesti, si buna, nu exista SOlenza sa merite mai mult de banii aia, poate doar noua pastrata pe undeva. Asta in conditiile in care gasesti de la 2500 Logan, si nu exista termen de comparatie cu Solenza, poate doar motorul.
This post has been edited by argon: 8 May 2011, 21:33 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Pe naiba au multe in comun de la calitate pana la antifonare ,inca nu am condus solenza cu servo si logan fara servo sa-mi fac o parere .La confort ca pasager nu mi se pare vreo diferenta exagerata intre cele doua.Buba majora la solenza sunt oalele si pragurile
This post has been edited by vallyyy: 8 May 2011, 21:38 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Una e un pejo de la inceputul anilor 80, cealalalta cu 25 de ani mai tanara.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Si tabla aia o are de peugeot
![]() This post has been edited by vallyyy: 8 May 2011, 21:40 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Motorul si cutia la solenza sunt ultimele probleme. Vechi, noi, cum or fi sunt exceptional de fiabile deci gasiti probleme in alta parte baieti, ca aici n-ati nimerit-o.
Si sa nu imi spuna cineva ca ce geniale sunt astea de azi, euro 4 sau euro5 de abia se misca... Ieta: http://www.daciaclub.ro/Zgomot-metalic-motor-t202876.html This post has been edited by andri1940: 8 May 2011, 22:54 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Parerea mea: nu-ti lua Solenza, mai pune ceva bani si cumpara un Logan, nu se compara.
|
--------------------
-
-
-
|
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Pentru initiatorul topicului:In octombrie am cautat si eu sa-mi iau o solenza.Am cautat de am inebunit una buna.In principiu am cautat una cu aer, fara oale ruginite si cu km cat mai putini.Am vazut Scala la 90, 100 de milioane dar rupte in doua, imputite si cu oalele ruginite.Pana la urma am gasit una fara rugina ,doar cu aer din fabrica si 50 000 de km pe care am dat 102 milioane.Orice ar zice baietasii de pe aici cu BMW-uri si alte dealea care cand aud ca vrea vreunul 2300 de euro pe o solenza isi fac cruce nu cred sa gasesti una buna si cu aer sub 90 de milioane pentru ca toti tin la pret.Motorul, chiar daca este de generatie mai veche, este al naibii de rezistent,am avut 3 masini cu motorul asta si ceea ce este foarte important nu consuma deloc mult si iti recomand sa nu arunci banii pe instalatia de gaz.Caut-o temeinic de rugina si sa nu fi avut accidente grave.Mult noroc si asteptam sa vedem cat de norocos esti!!!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,6 16v anul 2006
- Necunoscut momentan
|
|
GaBy-2011 |
![]()
|
ms pentru sfat aluibasarabeanu,sa sti ca gasesti una cu aer si intretinuta la bani astia... totusi suntem in 2011 si e criza mai lasa lumea din pret,oricum negociem.
Pentru CGDBZ : sincer si eu ma gandeam la logan dar nu pot sa dau mai mult,sa zicem ca gasesc una buna dar pe urma nu mai am bani sa fac actele la masina ![]() Eu zic ca pentru un incepator o solenza e buna.Sincer prefer sa merg cu solenza cu aer conditionat si intretinuta decat cu un logan chel si cu multi km. Pentru klaus : oricum daca e sa imi pun GPL o sa imi pun in porbagaj ca nu ma deranjeaza Din cate am citit o solenza pe benzina are in medie un consum de 7-9 % in oras. si ca sa dau 50-60 de lei sa fac 100 km mi se pare mult asa cu gpl fac dublu.Parerea mea e ca in ziua de azi se merita un gpl ca astia o sa mai creasca pretu la benzina,or sa il creasca si la gpl dar nu o sa ajunga la 5 lei/l in 2-3 ani.Eu zic ca e acceptabil This post has been edited by GaBy-2011: 9 May 2011, 02:36 |
--------------------
Dacia
Dacia Solenza 1.4 MPI
2004
- B-999-GAB
|
|
argon |
![]()
|
Numai ca pe GPL nu consuma tot ca pe benzina , ci vreo 13 in loc de 10. Faci nazuri ca Solenza diesel are taxe mari, cat de mari sunt? Impozit cu 100 ron mai mare si RCA cu mai putin de atat, deci economisesti maxim 2 milioane pe an, calculeaza si cat ai economisii la consum.
Ai si alte variante desigur, de exemplu. Si desi e mai vechi ca si fabricatie cu 10 ani, e tot cu 10 ani mai avansat decat Solenza in toate privintele. This post has been edited by argon: 9 May 2011, 07:34 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pentru initiator:
1. La solenza/super nova, roata de rezerva este amplasata sub masina, intr-un fel de cusca metalica, la care ai acces daca desfaci un surub de siguranta din interior. Nu o sa iti monteze nimeni butelia de jepeleu acolo pentru ca este o zona expusa intemperiilor si pietricelelor sau cataroaielor de pe drum, rezultand un risc de explozie destul de mare. 2. Cam cati km vei face, astfel incat sa merita montarea unei instalatii GPL? Ai facut un calcul sa vezi in cati km/ani sau in cate luni, iti vei "scoate" banii pe instalatie si vei iesi pe "plus"? Este si asta un lucru demn de luat in calcul. 3. Impozitul la 1.9 este de 171 (fata de 56 la 1.4), iar rca-ul este aproape dublu fata de 1.4, iar dupa parerea mea un 1.4 este o alegere mult mai buna decat 1.9, cel din urma fiind ceva mai pretentios de intretinut. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
La RCA te inseli, am dat in ordine dupa cum urmeaza, 205 ron la 0.8, 300 ron la 1.5, si 340 ron la 1.8, deci mai taie din dublu ala
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
klaus |
![]()
|
Parerea mea despre solenza diesel: o petarda.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
GaBy-2011 |
![]()
|
oricum 1.9 nu imi iau... tot la 1.4 o sa raman si cu GPL-ul ma mai gandesc,o sa merg cu ea pe benzina 1-2 luni si pe urma sa vad cat consuma si daca se mai scumpeste benzina(oricum o sa se mai scumpeasca)
This post has been edited by GaBy-2011: 9 May 2011, 12:26 |
--------------------
Dacia
Dacia Solenza 1.4 MPI
2004
- B-999-GAB
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Nu se poate spune acelas lucru si despre dti-ul de pe megane an1999,2000,2001,2002.Si samsarii recunosc ca este un motor economic, durabil si fara pretentii in privinta calitatii motorinei si cu o putere rezonabila, nu stiu daca este acelas cu cel de pe solenza!
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,6 16v anul 2006
- Necunoscut momentan
|
|
alindrgn |
![]()
|
![]() mamut lânos Group: Members Posts: 1.347 Joined: 27 April 08 From: brasov ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan / Duster --
2008 abs plus / 2017 black touch Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
|
|
sorcer |
![]()
|
Kamikaze Group: Members Posts: 234 Joined: 2 September 05 From: Petrosani ![]() |
parerea mea este ca merita cumparat ori solenza ori logan pentru cineva care are un pic de cunostiinte de mecanica si e in stare sa isi schimbe un pivot , o bucsa singur. Daca in schimb pt orice interventie apelezi la service n-ai facut mare branza , manopera e cam la fel de scumpa (Daca nu mai scumpa) la dacia fata de o marca straina . Intr-adevar piesele sunt mai ieftine la dacia , dar si de calitate mai proasta. Deci daca iti place sa mesteresti din cand in cand la masina si ai cunostiinte minime de mecanica cea mai buna varianta e dacia . Eu de curand am schimbat tot pe solenza incepand de la bucsi pana la caseta de directie si coloana de directie , din punct de vedere mecanic e noua fata spate , investitia ridicandu-se la aproape 15mil , intr-adevar sa faci asemenea operatie la un pasat te rupe . Acum daca eu apelam la un service pentru manopera mai merita sa tin masina??? evident nu imi lua inca odata valoarea pieselor in manopera . Concluziile le trageti singuri.
|
--------------------
mazda
626 , vw t2 , renault master , dacia solenza
1986-2003
- -----
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
La 2000 de oiro are un coleg de serviciu de vanzare Cielo cu GPL din '99 impecabil cum rar mai vezi pe strazi.
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
klaus |
![]()
|
Da, buna cutia de viteze de la cielo, o placere sa o folosesti. Face brantul mare.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
Mai ceva ca servodirectia de la solenze, la 99% lipseste si la restu 1% trebuie sa completezi lichidul zilnic.
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Uite ca la mine nu trebuie sa completez deloc lichidu
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
MANUVIU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 17 June 10 From: Suceava - Suceava ![]() |
Daca as putea, as da o lege sa interzica GPL-ul pe motoare mai mici de 2000cmc. de la 2000cmc in sus chiar faci ceva economie ,dar sub e o investitie inutila care iti mai aduce si batai de cap.
|
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI 14xxxx km
2004
- SV-10-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 18:30 |