Filtru de ulei uzat, unde-l ducem?
![]() ![]() ![]() |
Filtru de ulei uzat, unde-l ducem?
Adi florin |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 314 Joined: 29 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI din 2007
|
|||
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
salut,
filtrul ca filtrul. da' oloiu' ? unde este ? cred ca va trebui dus la un service - au niste bidoane sau butoaie mari unde il colecteaza. pe mine m-au intrebat daca l-am aditivat ca sa nu il amestece cu cel neaditivat. da' cred ca costa operatiunea. |
--------------------
...
...
...
|
|
calin_pirotehnistul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 9 February 09 From: Arad ![]() |
Uleiul ars se foloseste si pe post de combustibil. Exista sobe speciale care ard ulei si sunt capabile sa incalzeasca spatii mari. Am un prieten care are in atelier o astfel de soba si iarna pe ger inauntru stai in tricou.
Cu filtrele nu stiu cum se procedeaza, dar cred ca cele din metal ajung la fier vechi... |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1986
- AR 01 C N A
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 24 May 2011, 21:29) Probabil l-a predat la vreo benzinarie. Daca il arunca, cum face marea majoritate a celor ce isi schimba uleiul in regie proprie si il varsa pe unde apuca, mai ales, pe spatii verzi mai dosite, nu isi mai facea probleme ce sa faca cu filtrul de ulei. This post has been edited by DMP: 25 May 2011, 11:20 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Adi florin |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 314 Joined: 29 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Uleiul nu l-am schimbat. E sintetic 100%. Are un an si-l mai las inca jumatate de an sau un an. N-are rost sa-l schimb. Un coleg mi-a zis ca uleiul uzat se colecteaza pe la benzinarii. D-aia am intrebat si eu la prima daca primesc filtre de ulei uzate. De ulei n-am intrebat. Poate nu primeau de nici unele la acea benzinarie. O sa mai intreb si pe la altele daca primesc filtre.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI din 2007
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
sintetic, sintetic da' cit ai mers cu el ? eu stiam ca la maxim 10.ooo - 12.ooo km se schimba cit ar fi de sintetic...si inca ceva: dup ce a trecut prin ciclul vara/iarna se schimba obligatoriu fiindca isi pierde din caracteristici...
|
--------------------
...
...
...
|
|
Adi florin |
![]()
|
Am mers maxim 12...15 mii. Uleiul sintetic rezista minim 20.000km fara probleme din cate stiu eu. Daca e sa o luam dupa reclama... inconjurul lumii cu un singur schimb de ulei...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI din 2007
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Si dupa aia arunci masina.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Adi florin |
![]()
|
Ma rog...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI din 2007
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Filtru se schimba cand se schimba uleiul. Daca este necesara schimbarea filtrului atunci uleiul trebuie schimbat cu siguranta, de obicei mai sunt persoane care schimba filtrul la doua schimburi de ulei , invers nu am auzit pana acum. In ce priveste schimbul de ulei la Logan este recomandat a se schimba la maxim 20.000km in conditii optime dar la noi nu sunt conditii optime de aceia se recomanda schimbarea lui la maxim 15.000km dar se recomanda si la mai putin daca masina se foloseste in conditii mai "grele" (preponderent in oras, pe drumuri de tara neastfaltate,...).
Cat priveste filtrul uzat eu il arunc la gunoi(nu prea e bine dar nu stiu alt loc unde sa-l arunc) iar uleiul il pastrez. Probabil vre-un service auto sa colecteze astfel de filtre. |
--------------------
-
-
-
|
|
Johnny91 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 563 Joined: 26 June 10 ![]() |
|
--------------------
-
dizl
-
|
|
Adi florin |
![]()
|
Da, ar fi o idee si la service-uri. Poate stie cineva unde primeste ca sa nu ma duc pe bajbaite. N-as vrea sa iau toate service-urile la rand sa ma rog de ei pentru un filtru...
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI din 2007
|
|
jelly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 702 Joined: 3 October 07 From: București ![]() |
Eu vechiul ulei l-am dat unui prieten ca sa-l dea pe un gard de lemn, deci se pot face multe lucruri si cu uleiul ars. Un alt prieten il duce la tara si il baga la tractor.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 - Laureate
- B030431 Lucrurile nu se întâmplă. Lucrurile sunt făcute să se întâmple. (John F. Kennedy)
|
|
Adi florin |
![]()
|
Si cu filtrul ce-ai facut?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6MPI din 2007
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
QUOTE(jelly @ 31 May 2011, 17:40) Eu vechiul ulei l-am dat unui prieten ca sa-l dea pe un gard de lemn, deci se pot face multe lucruri si cu uleiul ars. Un alt prieten il duce la tara si il baga la tractor. Consider ca este cea mai potrivita solutie referitoare la uleiul uzat.In plus de asta,sunt service-uri care vand cu 1leu/litrul ulei ars spre a fi folosit in astfel de scopuri. |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
jelly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 702 Joined: 3 October 07 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 - Laureate
- B030431 Lucrurile nu se întâmplă. Lucrurile sunt făcute să se întâmple. (John F. Kennedy)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 12:09 |