Fotografie, unde avem voie?
![]() ![]() ![]() |
Fotografie, unde avem voie?
skija |
![]()
|
||
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
|
||
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
- BZ 80 SKJ
2007 decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|||
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Fotografiatul restricționat pe la obiectivele turistice ar putea avea 2 justificări: protecția obiectivului (turistic, nu al aparatului foto) sau una comercială: nu vă las să faceți poze, ca să cumpărați pliantele/vederile de la chioșcul meu.
Și acum despre fotografiatul pe stradă: se întâmpla în America (SUA mai precis), prin 2006, într-un mic orășel din sud (dar nu chiar sat, că avea aeroport), mai nimic turistic prin zonă (după standarde europene); era totuși în apropiere o curte organizată ca muzeu, prezentând sediul unei exploatații tradiționale de bumbac, mai puțin câmpurile de bumbac, care existau încă în afara orașului. Eu însumi cu treabă prin oraș, încercând pe cât posibil să fac pe turistul după-amiezele. Din mersul mașinii văzusem o stradă cu case drăguțe, acoperite de arbori înalți, totul umbrit, arăta bine. Așa că mi-am propus să parcurg strada cu piciorul (nu prea departe de hotel), și unde consideram necesar, poze. În drum către obiectiv aveam ferma de care am pomenit, de care am aflat din pliantele publicitare din hotel. Și intru pe strada fermei, și văd o casă frumoasă, 20 m de peluză tunsă regulamentar până în stradă. Pe marginea străzii fiind am scos aparatul și 2-3 poze la casă. Nu avea niciun gard. Nicio ființă vie la geam, pe peluză sau prin apropiere. În timp ce pozam trece o mașină pe stradă, dă 2 claxoane, eu nu le bag în seamă (m-am gândit că mă atenționează să nu sar în drum, trotuare neexistând în dotarea orașului). Închid camera, o las atârnând la gât și continui deplasarea către fermă. Zbang ! Numa’ că văd că mașina care claxonase oprește la 100 m (200 yard, ca să păstrăm culoarea locală) mai încolo, unde era un fel de mică parcare în afara carosabilului, și un cetățean urmaș al culegătorilor de bumbac coboară și vine întins la mine. Că de ce fac poze, că cine sunt, că aia e casa pastorului lui, că cheamă poliția etc etc. Nasoală treabă. Numai cu polițaii lor nu plănuisem să-mi petrec după-amiaza. Îi explic că mă plimbam, pozam case frumoase(culmea că erau chiar primele 3 poze, i-am arătat pe cameră), nimic, a sunat de pe mobil, probabil la poliție, n-am înțeles bine, mi-a zis că vine poliția în 10 min. M-am lămurit eu încet-încet că nu aveam voie să pozez că sunt proprietăți private și ar fi trebuit să cer acordul stăpânilor. Așa eram suspect că culeg informații vizuale pentru vreun jaf ceva. Și stăteam eu cuminte, mai conversam dezvinovățindu-mă, trec vreo 20 min, iar vorbește cioara la telefon. Deja mă gândeam că vine vreo gașcă de negri să ... habar n-aveam ce să ... da’ numa’ bine nu-mi era. După cam o juma’ de oră de la claxoane apare în sfârșit mașina de poliție, cu ofisărul (alb caucazian) în uniformă la volan. Îi explică negrul ce s-a-ntâmplat, eu spun placa mea, plus altele: prezentat pașaport, oferit lămuriri care e fărst și last neim, de unde sunt (Roumeinia - și dacă ziceam ”țara de nicăieri” tot aia ar fi fost), unde stau, cu ce treabă, la ce firmă, toate notate conștiincios în carnețel. Situația s-a relaxat pe parcurs, am mirosit eu că de fapt n-au de gând să mă ducă la secție sau ceva de genu’. Am spus că nu mai fac poze, am întrebat dacă-mi dă vreo amendă (am scăpat), am întrebat dacă măcar la muzeu (ferma) pot să pozez – același răspuns, să întreb proprietarul. OK, ne pregătim de despărțirea amiabilă, când vine cireașa de pe tort: negrul scoate o insignă de polițai (albul era colegul lui), dar nu a făcut absolut nimic decât să cheme poliția și să mă țină de vorbă fiindcă era în afara serviciului (mă rog, dacă încercam să fug sunt convins că mă placa rapid, poate și cătușe ???). Nici măcar n-a oprit mașina lângă mine, a căutat loc în afara drumului. În fine, s-a terminat cu bine, dar n-am mai făcut nicio poză, n-am mai avut niciun chef de nimic. Numai vreo două ore mai târziu mi-a venit ideea: trebuia să-l rog pe negru să facem o poză împreună, cu insigna la vedere. Eram deja viteaz nevoie mare. Și ca o încheiere fericită, fotografii cu case arătoase din zonă am găsit la plecare, în aeroport, în pliantele agențiilor imobiliare. Deci cam asta e cu fotografiatul în zone publice prin străinătate. Mare atenție !!! |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Concluzia e ca dupa un episod din asta iti piere tot cheful, ba mai mult ti se strica toata ziua. Oricum la noi daca ai scos un DSLR, chit ca e un amarat de D40, imediat paznicii, bodyguarzii si gardienii fac ochii ca la melc...
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
Pe mine ma distreza disperatii de paznici ai ambasadei SUA. Nu conteaza ca ai telefon , sapuniera etc , nu ai voie sa pozezi ambasada. Dar cei din alcaida au material cacalau la dispozitie
streetview |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Deci topicul si-a atins scopul. Doritorii au putut sa-si prezinte profilul de globetrotteri
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
2003 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(Brainie @ 7 Jun 2011, 14:04) când vine cireașa de pe tort: negrul scoate o insignă de polițai (albul era colegul lui), dar nu a făcut absolut nimic decât să cheme poliția și să mă țină de vorbă fiindcă era în afara serviciului Credeam ca americanii sunt breji la capitolul legi pentru politisti, in sensul ca in Romania, politistul este obligat sa-si faca datoria si cand nu e in serviciu atunci cand situatia o cere(cum e in cazul tau), cu tot tacamul. (legitimare etc) This post has been edited by AR-18-MOS: 7 Jun 2011, 17:42 |
--------------------
BMW
730Ld
- AR - -
'07 High Executive M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Si pana la urma daca sunt in masina si ma apuc si pozez tot ce imi trece prin cap, ce face gogu? fuge dupa masina sa ma prinda? mai ales ca in spate am voie legal sa am folie omologata. Si de afara nu se vede in masina, din masina se vede afara. care e diferenta? ca poza tot pot sa o fac. Ca vede sau nu garcea asta e discutabil.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(jay333 @ 7 Jun 2011, 10:01) In Roma am pozat orice, oriunde si oricand, inclusiv carabienierii (care calare, care pe jos sau in/cu masina). Nimeni nu a zis nimic. La fel si in Altamura, un orasel de pe langa Bari. ai multi turisti care sa le cumpere mataniile sfinte facute la zidul plangerii in China. hmm, ai facut poze, sa zicem, si-n capela sixtina sau pe la mormintul papilor? ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ce sa caute? Nu e nici papa, nici mort.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Eu am vrut sa-l pozez pe Pictoras la Voineasa si nu mi-a dat acordul verbal.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu mai era coerent?
|
--------------------
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Mda..
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Eu l-am pozat pe Merced, tot la Voineasa, si-a dat acordul ulterior, acu' sint in legalitate.
Chiar, ce-i cu Merced? A plecat in Andorra? |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
nts, în Seychelles.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Se pare ca dupa capul unora oriunde ai vrea sa faci poze nu prea ai voie ca se oftica un X-ulescu.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 08:33 |