DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Apa la pedale, Provenienta necunoscuta

arcadie.aldea
post 2 Jun 2011, 17:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sunt si eu beneficiarul celebrei ploi in masina. Am citit toate topicurile de pe forum care faceau referire la problema insa din pacate fara niciun rezultat.
1. Am curatat scurgerile din compartimentul arotermei si vasului cu lichidul de parbriz
2. Am siliconat muchiile compartimentului de mai sus
3. Am fost la siliconat parbrizul. Aici ca o observatie, baiatul care s-a ocupat de operatie a spus ca chederul arata perfect si sta foarte bine si 100% nu ar intra apa pe acolo. Totusi, a acceptat sa puna niste silicon pe sub cheder, ca cine stie..

Toate rezolvarile de mai sus au fost fara rezultat. La ultimele ploi chiar am stat in masina sa vad pe unde intra apa. Am facut si o poza sub volan, insa nu imi dau seama cat de mult se intelege din ea. Daca e nevoie pot sa mai fac si altele.
Apa se strecoara printr-o nervura de sub volan, prin mai multe puncte, insa nu e chip sa imi dau seama cum ajunge acolo.

Pe o ploaie mocaneasca, apa nici nu ajunge in compartimentul aerotermei in schimb in masina se face balta. Apa intra destul de bine, dupa o ora de ploaie depaseste deja covorasul.

Mai aveti si alte idei pe unde ar putea sa intre?

Multumesc!

Attached thumbnail(s)
slz.JPG ( Size: 73.87k ) Number of downloads: 511

--------------------
Dacia Solenza 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexandrusiri
post 2 Jun 2011, 18:06
Post #2

Membru autentic

From: iasi

salut.eu zic sa pui silicon si intre cheder si geam nu numai intre cheder si caroserie.

This post has been edited by alexandrusiri: 2 Jun 2011, 18:07

--------------------
dacia Lodgy 1.5 dci 107 cp 2013 - IS-54-SIR
+
arcadie.aldea
post 2 Jun 2011, 18:32
Post #3

Membru incepator

Acum astept sa se usuce de la ploaia asta de azi si o sa ma duc din nou la siliconare daca nu vin alte idei. E posibil sa intre desi arata perfect si sta bine pe parbriz?
Pe la bratul stergatoarelor ar fi posibil?

Merci!

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
bogdanelkva
post 2 Jun 2011, 19:02
Post #4

/\____/\____/\____/\

From: reghin

Daca ar intra pe la stergatoare,tot in compartimentul aerotermei s-ar scurge... nedumerire.gif
Chederul de la usi in ce stare e?

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
+
arcadie.aldea
post 2 Jun 2011, 19:53
Post #5

Membru incepator

Am mai fost acum si am facut niste teste.

Intra apa la greu pe la coltul chederului stanga sus, exact unde au siliconat baietii. Daca inainte de siliconare chederul era lipit de plafon, acum sta distantat cam 1 mm din cauza siliconului care nu s-a prins bine. Am turnat o sticla de 1 litru jumate fix pe zona aia iar pe pedale picau cam 3-4 picaturi pe secunda. Am sters bine coltul chederului, am pus niste scotch deasupra in caz ca ploua in noaptea asta. Pana maine sper sa se usuce si mai incerc sa dau eu cu niste silicon sa lipesc chederul mai bine.

Sau stiti pe cineva in Bucuresti care se ocupa de manevra asta?

Chederul de la usi se prezinta bine...

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
totaldeacord
post 2 Jun 2011, 21:25
Post #6

Membru

acum scoate mocheta si usuc-o....
mocheta noastra de pe solenze desi pare ca e uscata tine apa la greu...mi s-a intamplat sa aflu varsand cineva din greseala suc la mine in masina....si am uscat o zi....am lasat sa treaca noaptea si m-am uitat iar...sub mocheta baltea apa cat de cat

da jos mocheta sau tine-o ridicata mult timp si usile deschise...sa nu te trezesti cu rugina peste 1 an 2

--------------------
Dacia Solenza 2004 1.4 mpi rapsodie cu imbunatatiri - AG-18-LEV
+
cristianrobert
post 2 Jun 2011, 21:27
Post #7

Membru autentic

From: bucuresti-berceni

ti-a siliconat cu silicon negru sau transparent?ca siliconul universal nu este bun,iti trebuie silicon negru pt chedere.

--------------------
dacia solenza scala 2004 - b
+
ramsen
post 4 Jun 2011, 07:24
Post #8

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

eu am folosit silicon univeral negru...de 3 ani il am si nu am probleme cu apa in masina...parbrizul ca si luneta sint siliconate atit intre cheder si caroserie cit si intre cheder si geam...

4 Jun 2011, 07:27:
aaa...si daca iti curge pe partea stinga pe sub bord verifica in compartimentul unde se afla motorasul stergatoare si celelalte pe stinga in spatele bidonasului de stropgel sa nu fie acea gaurica desfacuta...este o gaurica in tabla care corespunde in habitaclu...pe acolo intra apa la greu daca nu ai furtunele de scurgere desfundate...siliconeazo si pe aia

This post has been edited by ramsen: 4 Jun 2011, 07:27

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
cristio_79
post 4 Jun 2011, 08:52
Post #9

Membru autentic

From: CONSTANTA

Siliconul universal, sanitar sau cum o mai fi, cam ataca tabla. Cel mai bun este Autosealant de la Den Braven. Este special pentru montajul geamurilor cu cheder, garnituri auto. Rezista la temperaturi ridicate.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
arcadie.aldea
post 5 Jun 2011, 14:49
Post #10

Membru incepator

S-a rezolvat, macar numai ploua. Era fix chederul stanga sus, unde daduse meseriasu cu mastic, chiar degeaba dupa spusele lui smile.gif.
Am dat cu Aqua Block, nu stiu daca chiar o fi eficient..Daca se duce, macar stiu exact unde e problema.

Va multumesc pt ajutor!

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
djasu82
post 5 Jun 2011, 14:54
Post #11

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

silicon transparent si rezista cel mai bine evident daca se respecta si cum se aplica .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
marius80_eugen
post 6 Jun 2011, 10:22
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti

cel mai bun este siliconul de acvarii ! Pe probate , rezista si la UV si la orice .
Daca aveti oferte bune de parbrize sa scrieti pe aici ! Eu vreau sa schimb in max 1 an parbrizul si chederul ca s-au facut de comanda si de la pietre si de la apa ...

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 18:53
Forum Renault