Probleme lungime planetara, Ramane distanta intre planetara si fuzeta
![]() ![]() ![]() |
Probleme lungime planetara, Ramane distanta intre planetara si fuzeta
Valentin Grama |
![]()
|
||
Group: Members Posts: 55 Joined: 26 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1300
neagra,
fabricata in 1976
|
|||
deceneu32 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
Cred ca ai cerut planetare lungi iar vanzatorul ti-a dat scurte.Din cate am inteles,diferenta de lungime intre ele este cam 5 mm.
|
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Diferenta de lungime este de 1.8 cm , am patit si eu la a lui tata , numai ca la mina a intrat (a iesit mai inafara din tripoda de le cutie iar eu nu am observat) dar nu a fost de bine caci dupa vre-un km a iesit din tripoda de la cutie de tot si normal ca am ramas cu masina in drum , in loc de lunga imi daduse scurta.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Valentin Grama |
![]()
|
Deci trebuie sa intre usor pana la capat, in fuzeta?
|
--------------------
Dacia 1300
neagra,
fabricata in 1976
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Poate sa intre greu din cauza canelurilor , daca este scurta tot intra , iti va iesi din tripoda de la cutie si nu poti observa din cauza burdufului(nu iese de tot). E cam dificil sa-ti dai seama , cel mai bine scoti planetara din cutie si o bagi in fuzeta , daca intra usor pana la capat atunci sar putea sa fie scurta , daca nu inseamna ca intra mai greu din cauza canelurilor , planetara fiind noua .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Valentin Grama |
![]()
|
cand am pus planetarele in cutie, a trebuit sa comprim arcurile cu presa
![]() o sa o strang din piulita, sa va daca ajuta ... ma asteptam sa intre usor pana la capat. intre planetara si fuzeta nu mai e si altceva nu? am doar un capac de tabla, cu un simering pe el |
--------------------
Dacia 1300
neagra,
fabricata in 1976
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Pai nu intra portfuzeta usor in pivoti, asa trebuie , eu foloseam o ranga , asa e normal.
Da , e pentru protectie acea tabla. This post has been edited by CGDBZ: 20 Feb 2010, 12:51 |
--------------------
-
-
-
|
|
Valentin Grama |
![]()
|
E oarecum in regula acum. Am strans piulita mare de pe axul planetarei cat am putut si distanta a disparut. Din pacate nu de tot, au mai ramas in jur de 4 mm. Cred ca asta nu se mai poate corecta, nu?
Legat de planetare am mai avut o problema - una dintre ele nu a fost bine pusa si gaurile pentru stifturile spintecate nu erau bine aliniate - erau decalate cu jumatate de gaura. Am scos planetara si am pus-o cum trebuie, dar din pacate arcul a scapat din genialul ghidaj de pe oala. Cum il pot pune inapoi? A scapat din ghidaj cand am comprimat arcul cu presa, sa pot scoate portfuzeta din bascula de sus. Mesaj pentru moderatori: imi cer scuze pentru ca am postat la Imbunatatiri. Nu mi-am dat seama ![]() |
--------------------
Dacia 1300
neagra,
fabricata in 1976
|
|
mihairadu |
![]()
|
![]() Pustiu' Group: Members Posts: 22 Joined: 9 January 11 From: Piatra Neamt ![]() |
Invii putin topicul: Am o problema, mi s-a rupt o planetara si am schimbat-o cu una de 65, pana aici toate si frumoase.
Exact ca si colegului de mai sus mi-a ramas un spatiu de un deget intre fuzeta si planetara iar piulita din capatul planetarei nu se mai potrivea, cea veche fiind mai mare.Deocamadata nu am strans planetara, daca o stang va disparea spatiul existent si voi putea merge fara griji? Cand am masurat-o pe cea veche mi s-a parut sa fi fost tot de 65, dar nu am masurat corect deoarece ma grabeam. Am apucat sa si merg cu masina vreo 2 km prin oras, nu bate nimic. This post has been edited by mihairadu: 15 Jun 2011, 20:41 |
--------------------
Dacia
1410
1996/L
- NT-XX-JBO
|
|
bv-08-fgm |
![]()
|
![]() Old School Mother Fucker Group: Members Posts: 1.214 Joined: 11 May 10 From: Brasov ![]() |
Nu e indicat sa mergi fara pilita de la planetara!
Si sa nu uiti acea piulita sa fie cu autoblocant sa nu se desfaca in mers. |
--------------------
Dacia
1310
1996
- BV-91-FGM,1.4 VW Vento 1992 - BV-22-MKR,1.8
Toyota MR2 1992 - K626 YMO, 2.0 16v TSI |
|
mihairadu |
![]()
|
![]() Pustiu' Group: Members Posts: 22 Joined: 9 January 11 From: Piatra Neamt ![]() |
Nu am pus-o pt ca nu gasesc prin masina si pe acasa, trebuie sa ma duc pe la tara... Care e riscul daca merg cu o planetara scurta in loc de una lunga? Si de ce difera dimensiunea piulitelor? Tare mi-e teama ca am pus scurta inloc de lunga...
This post has been edited by mihairadu: 15 Jun 2011, 20:53 |
--------------------
Dacia
1410
1996/L
- NT-XX-JBO
|
|
tmrzvflavius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 20 January 11 From: Timisoara ![]() |
pai daca ai pus o planetara scurta in loc de una lung riscu este ca, in curbe sati sara din articulatie
|
--------------------
DACIA
1310 L
1997 BERLINA
- TM29RZV
|
|
mihairadu |
![]()
|
Am masurat azi planetarele si sunt la fel, maine ii pun si piulita, sper sa se apropie de fuzeta.
Multumesc! |
--------------------
Dacia
1410
1996/L
- NT-XX-JBO
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
pai ridica masina dar de sub bratu de jos pana simulezi pozitia ei de lucru si vezi raman distanta mare intre cap si fuzeta?daca da baga oi saiba distantiersi sau mai poti merge fara stift ca nu are nici pe dracu inca cum e situatia ta e recomandata sa nu iti iasa la curbe din tripoda,dar ai o problema acolo ,ori e lonjeronu deplasat dar ceva ai acolo
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
bv-08-fgm |
![]()
|
![]() Old School Mother Fucker Group: Members Posts: 1.214 Joined: 11 May 10 From: Brasov ![]() |
stif nui trebuie,la mine merge de 2 ani asa(ma rog nam nici pe stanga nici pe dreapta) dar daca ai strambe lonjeroanele iese afara din cutie.
Daca planetara e scurta si tu pui lunga se duce cutia ca forteaza in grup,daca ai lunga si pui scurta ai bucuria sa-ti iasa din tripoda + ca la cele lungi daca nu ma insel tine capatu de planetara simeringul la cutie. |
--------------------
Dacia
1310
1996
- BV-91-FGM,1.4 VW Vento 1992 - BV-22-MKR,1.8
Toyota MR2 1992 - K626 YMO, 2.0 16v TSI |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:26 |