Problema Directie
![]() ![]() ![]() |
Problema Directie
Wizard5 |
![]()
|
||
![]() Wiz Group: Members Posts: 90 Joined: 18 October 07 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
- AG 85 WIZ
2003
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pe spate ce dimensiune au cauciucurile? Cuplajul nu ar avea de ce sa produca aceste vibratii. Eu am avut cuplajul varza pana sa il schimb, in sensul ca avea un joc foarte mare, cam de 1-2 cm in volan, si nu trepida volanul, doar ca era directia aiurea rau. Incearca sa schimbi cauciucurile intre ele sa vezi daca se mai manifesta la fel.
In rest nu ar strica o gemetrie daca nu ai facut-o deja, mai ales ca ai schimbat bieletele si capetele de bara. 14 Jun 2011, 00:38: Pe spate ce dimensiune au cauciucurile? Cuplajul nu ar avea de ce sa produca aceste vibratii. Eu am avut cuplajul varza pana sa il schimb, in sensul ca avea un joc foarte mare, cam de 1-2 cm in volan, si nu trepida volanul, doar ca era directia aiurea rau. Incearca sa schimbi cauciucurile intre ele sa vezi daca se mai manifesta la fel. In rest nu ar strica o gemetrie daca nu ai facut-o deja, mai ales ca ai schimbat bieletele si capetele de bara. This post has been edited by Maskatu: 13 Jun 2011, 23:38 |
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
Wizard5 |
![]()
|
accelasi dimensiuni au si pe spate ...
geometria nu am facut-o pana acum ..dar am fost asigurat ca nu ar avea legatura ! m-am gandit si la asta cu cauciucurile .....dar totusi ? bucsiele de la caseta de directie ar avea legatura cu vibratia ? |
--------------------
Dacia
Supernova
- AG 85 WIZ
2003
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Axul volan in ce stare se prezinta? Jantele esti sigur ca sunt ok? Le-ai schimbat intre ele si face la fel?
|
--------------------
reno
clio hb
- X-xXx-XxX
'02 "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Wizard5 |
![]()
|
axul de volan sa zic ca are joc de maxim 1 cm ! dar maxim ! jantele nu le-am schimbat .....cel de la vulcanizare ma asigura c nu ar fii din jantele , ci ceva din bucse ....da' cred ca o sa le schimb si intre ele ...
|
--------------------
Dacia
Supernova
- AG 85 WIZ
2003
|
|
v-king |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 8 March 10 From: Hunedoara - HD ![]() |
QUOTE(Wizard5 @ 14 Jun 2011, 00:55) Cine te-a asigurat ca geometria nu are legatura, te-a asigurat gresit. Geometria e foarte importanta, orice eroare facandu-se simtita la viteze mari prin comportament anormal al masinii. Iti recomand sa faci geometria, mai ales ca ai si cauciucuri noi si exista riscul sa le uzezi prematur. |
--------------------
Ex: Dacia
SuperNova
2002/Clima
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu stiu la ce mecanic ai fost tu, insa atunci cand schimbi piese ce tin de directie si "tren de rulare", este obligatorie efectuarea unei geometrii. Scrie pana si in manualul de reparatii chestia asta. Nu mai zic ca ai schimbat bieletele si probabil mecanicul ti le-a pus pe cele noi numarand spirele pe bancul de lucru. Nu zic ca este ceva rau, insa in conditiile astea mergi cu ea maxim 100-200-300 km, timp in care cauti un service sa faci geometria.
bafta |
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
QUOTE(Wizard5 @ 14 Jun 2011, 01:14) axul de volan sa zic ca are joc de maxim 1 cm ! dar maxim ! jantele nu le-am schimbat .....cel de la vulcanizare ma asigura c nu ar fii din jantele , ci ceva din bucse ....da' cred ca o sa le schimb si intre ele ... Ax volan, capete de bara, bucsaraie si jante. Dupa ce am schimbat acestea nu mai bate volanul deloc. Si exact cum spune Maskatu, pune repejor mana sa faci si geometria. |
--------------------
reno
clio hb
- X-xXx-XxX
'02 "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
suchea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 7 March 09 From: Galați ![]() |
ai schimbat si placutele de frana???
daca le-ai schimbat vezi ca ele pica pe buza de sus a discului de frana care poate fi ovalizata, asa am patit si eu. |
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL 61 TES
2001/confort http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
|
|
Wizard5 |
![]()
|
imi scapase o bucsa de la caseta de directie ...chestia aia mica de plastica ..care era terminat de uzata .....aia producea vibratie la volan ...insa ..tot nu am scapat ....mai vibreaza ceva din spate .....sau cel putin asa simt eu !
intrebare ???cauciucurile dupa spate trebuiesc neapart echilibrate ?saptamana care ma duc o sa fac si gemetria la roti ! Ca o asteapta zeci de km in vara asta ! placutele de frana nu le-am schimbat ... au cam 15 mii km ! intentionez sa le schimb peste 4000km odata cu uleiu si filtre ! This post has been edited by Wizard5: 15 Jun 2011, 22:24 |
--------------------
Dacia
Supernova
- AG 85 WIZ
2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(Wizard5 @ 15 Jun 2011, 23:23) ...cauciucurile dupa spate trebuiesc neapart echilibrate ?saptamana care ma duc o sa fac si gemetria la roti ! Ca o asteapta zeci de km in vara asta ! .... Tu cand te incalti, iti pui doar un pantof sau ambii? Da trebuiesc echilibrate toate 4 ca doar si rotile din spate trebuiesc sa fie "la linie". La fel cum si la geometrie, sunt implicate toate 4 roti. |
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
Wizard5 |
![]()
|
asa gandeam si eu ...dar cand mi-au zis vreo 2 ca alea dupa spate nu vireaza , si ca nu au treaba cu directia am zis ....ca poate nu sunt atat de experiemntat pe cat par !
![]() cand am fost la service sa schimb bucsa de la caseta , mecanicul mi-a zis ca tre sa ii fac geometria neaprat ..ca atunci cand viram maxim stanga ...intre cauciuc si aripa ramaneau 7 degete..si in cealalta 6 degete ! a zis ca ma aleg cu riscul sa tocesc cauciucul , dar nicidecum sa imi provoace vibratie la masina ! This post has been edited by Wizard5: 15 Jun 2011, 22:52 |
--------------------
Dacia
Supernova
- AG 85 WIZ
2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai alea dupa spate ce au sau ce nu au? Nu-s tot roti? Nu se invart? Nu mentin masina pe traiectoria corecta?
|
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
Wizard5 |
![]()
|
ahhh , i-am dat modified la cel de sus !!
|
--------------------
Dacia
Supernova
- AG 85 WIZ
2003
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
daca mai ai probleme cu vibratia la volan , sa te uiti si la discurile de frana ca de la o anumita viteza daca sunt ovalizate iti bat sau cand pui frana iti vibreaza volanul
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
suchea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 7 March 09 From: Galați ![]() |
intr-adevar discurile pot influenta vibratia volanului
ca rezolvare eu am dus discurile la strungar si cu 30 ron s-a rezolvat in jumatate de ora |
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL 61 TES
2001/confort http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Legat de directie, la mine se aude o bataie jos la caseta cand fac stanga-dreapta, ji parca si putin joc in volan, am tot crezut ca e din ax, dar l-am dat jos am schimbat pastilele de la crucea cardanica, una avea o bila sparta, am pus axul la loc, dar nici o schimbare, de la ce poate fi? astazi o sa verific si bieletele, dar daca nu e nici de aici, caseta de directie are si ea ceva bucsi care ar putea da jocul asta?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Caseta se poate "strange" cu ajutorul unui tachete care apasa pe cremaliera, nu te grabi sa o schimbi inca:
http://www.daciaclub.ro/troncanit-caseta-d...ta-t165356.html |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 20:25 |