probleme planetare, am umblat la suspensie si rontaie planetarele
![]() ![]() ![]() |
probleme planetare, am umblat la suspensie si rontaie planetarele
raul93 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 2 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
berlina
99
- DJ 04 KPC
|
|||
mihai7575 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 744 Joined: 1 December 10 From: SLATINA ![]() |
QUOTE(raul93 @ 29 Jun 2011, 01:23) astazi am pus arcuri mai scurte si mai tari pe masina din dotare cu scopul de a cobara masina si cand am plecat cu ea in probe am auzit ca rontaie planetarele amandoua . inainte de asta nu bateau deloc. ce ar putea sa aiba si o rezolvare daca se poate fara a schimba planetarele ca nu mai am bani si pentru asta. le poti rectifica si incarca planetarele,sau poti pune din nou arcurile pe care le-ai dat jos,si ai rezolvat problema ta. |
--------------------
Dacia 1300,
dacia solenza,
1981,2004 |
|
raul93 |
![]()
|
inainte sa schimb arcurile nu bateau deloc planetarele nici in curbe stranse
|
--------------------
dacia
berlina
99
- DJ 04 KPC
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Cand ai schimbat arcurile, ai dat si portfuzeta jos, ca nu era necesar? Sa nu fi iesit la tripoda vre-o rola. Mai e posibil, ca dupa mancarimea pa care ai avut-o, planetarele fiind la limita lungimii, adica distanta intre cutie si fuzeta fiind egala cu lungimea planetarei, pe masura ce masina s-a lasat, planetara sa impinga in pinionul planetar-sateliti, si pe o parte si pe alta. Asa una din rolele de la tripoda, loveste pe rand in fundul oalei, lalelei, de pe pinionul planetar. Cu masina pe roti, desfa piulitele la planetare si impinge in varful filetat, sa vezi daca mai intra in fuzeta, adica sa vezi daca are spatiu de lucru al planetarei in lateral. Ar trebui sa intre macar 5mm, pentru a nu lucra fortate, in presiune. Cred c-ai inteles ideea. Daca e asa, inseamna ca planetarele sunt prea lungi. Greu ai sa gasesti doua planetare la aceeasi lungime, asa ca variante ai avea in cazul in care sunt lungi (nu comfunda cu planetarele lungi, ca am intalnit planetare scurte, aproape cat cele lungi). Si ca sa par si tampit, iti spun ca eu am mers ani (testat pe pielea mea), cu planetara din care am taiat 10mm si am sudat-o la loc, si cu axa diferite ca diametru, pentru ca am liat laleaua de la una mai subtire , si capatul canelat de la alta. Motorul fiind modificat (in jur de 70 CP), posibilitatea de a se rupe era si mai mare, mai ales ca plecarile erau ca din pusca, pentru ca mergea si era si placut.
Daca ramai la varianta joasa, moftul te va cam costa des. Ai sa dai de jos cu motorul, orice scut antiatomic vei avea, baia tot se va stramba, loveste pompa de ulei, rupe sorbul, ramai p-acolo... |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
salut,
tot este topic de planetare, este posibil ca planetarele sa aibe joc in cutie? la schimbatul vitezelor se aude un fel de pacanit-zgomot, eu as banui ca e de la asa ceva, posibil sa ma insel, dar de ce este acest zgomot? multumesc, |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Axul pinionului planetar poate sa aiba joc, pentru ca nu are rulment, e direct pe alezajul din corpul diferentialului. Daca e un clancanit, poate ca planetara sa aiba joc pe axul canelat al pinionului planetar, si in curand se rad canelurile la planetara. Intra sub masina, scoasa din viteza pentru a nu sta in forta, si misca de capatul planetarei, in lateral, sa vezi cat joaca.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
sebymesteru |
![]()
|
![]() Membru rigid Group: Members Posts: 782 Joined: 31 May 09 From: Sfantu Gheorghe-Covasna ![]() |
va deranjez si eu cu o intrebare: am un fluierat la cutie in jurul la 90/h de care nu reusesc sa scap. am schimbat uleiul in toamna dar tot asa face...fluiera dupa ce trece de 80 si in a 4-a si mai tare in a 5-a cu un varf ca sa zic asa pe la 90,pe la 100 deja nu mai fluiera... fluieratul e cam in genul cum se auzeau autobuzele vechi cand mergeau in treapta inferioara... Daca v-ati mai lovit careva de problema si ati rezolvato as fi bucuros daca mi-ati impartasi rezolvarea, nu de alta dar in alt topic am mai citit ca cica ar fi din constructie asa,da parca nu-mi vine a crede
![]() This post has been edited by sebymesteru: 29 Jun 2011, 11:42 |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
- CV 15 REA Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
|
|
raul93 |
![]()
|
ph 06 boa ,nu am dat jos decat telescopul din teul telescop si de sus din oala.
seby maestru, si eu am problema asta si nu reusesc sa scap de ea |
--------------------
dacia
berlina
99
- DJ 04 KPC
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
sebymesteru schimba pinioanele satelite si pinioanele planetare din diferential si scapi de zgomot,eu am schimbat carcasele de cutie,crezand ca sunt strambe,si tot facea zgomot,in final am schimbat pinioanele din diferential si am terminat cu zgomotu
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
Costy2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 18 April 10 ![]() |
Salut aceiasi problema e si la mine ca fluiera ( efectul autobuzului cineva zicea mai sus )dar la mine sa intamplat de cand am schimbat tampoanele la cutia de viteza ca erau rupte si acuma fluiera de rupe,uleiul e la semn.Cineva a zis ca am cutia cu sechele (cred ca la pinioanele din cutie rulmenti sau altceva se referea
![]() ![]() ![]() This post has been edited by Costy2000: 29 Jun 2011, 19:23 |
--------------------
Dacia
1310
1996 L
|
|
raul93 |
![]()
|
am facut ce ai zis(ph 06 boa) si are spatiu de lucru 1 cm
|
--------------------
dacia
berlina
99
- DJ 04 KPC
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
Ai miscat in lateral?daca da , schimba capatul planetrei ca in curand patesti ce zice mai sus BOA
This post has been edited by ghitza: 2 Jul 2011, 18:06 |
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
raul93 |
![]()
|
nu am joc in capu de la cutie ci joc axial ca spatiu de lucru al planetarei(postul #4)
|
--------------------
dacia
berlina
99
- DJ 04 KPC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:29 |