DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Directie dacia 1310, cum se face reglajul?

grigo_bn
post 23 Jul 2005, 08:54
Post #1

Grigo_bn

Group: Members
From: Bistrita (BN)

Intrebare:
Am dacia 1310 si am avut ceva probleme cu un lonjeron.am fost la cineva si mi l-a reparat, insa acuma nu mai stau drept rotile (staga sta drept, dreapta virata cu 3-4 cm in stanga...). nu stie careva cum se poate regla?

--------------------
Renault Laguna 1.9 DCi 2006 - BN xx VIS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Vlad
post 23 Jul 2005, 21:37
Post #2

Membru incepator

From: Iasi

Cel mai bine e sa mergi intr-un service pt ca sunt mai multe elemente de reglaj iar fara scule adecvate nu vei reusi.
Daca tot vrei sa incerci ceva grosier, si daca situatia este exact cea descrisa de tine "staga sta drept, dreapta virata cu 3-4 cm in stanga..." atunci incearca astfel:
demontezi piulita bieletei de directie de pe partea dreapta, depresezi bieleta din portfuzeta, slabesti piulita care fizeaza capul cremalierei apoi "insurubezi" capul de cremaliera(cu tot cu bieleta de directie) cu cateva rotatii complete. Dupa operatiune remontezi si verifici rezultatul. Poti verifica si masurand distanta dintre rotile din fata in partea lor anterioara si comparand-o cu distanta din partea posterioara a lor. Daca nu e OK, te orientezi si reiei operatiunea. Bafta!

--------------------
opel, toyota Astra H, Corolla Enjoy-plus-2007, SOL 2006
+
grigo_bn
post 25 Jul 2005, 12:55
Post #3

Grigo_bn

From: Bistrita (BN)

QUOTE(Vlad @ 23 Jul 2005, 21:37)
Cel mai bine e sa mergi intr-un service pt ca sunt mai multe elemente de reglaj iar fara scule adecvate nu vei reusi.
Daca tot vrei sa incerci ceva grosier, si daca situatia este exact cea descrisa de tine "staga sta drept, dreapta virata cu 3-4 cm in stanga..." atunci incearca astfel:
demontezi piulita bieletei de directie de pe partea dreapta, depresezi bieleta din portfuzeta, slabesti piulita care fizeaza capul cremalierei apoi "insurubezi" capul de cremaliera(cu tot cu bieleta de directie) cu cateva rotatii complete. Dupa operatiune remontezi si verifici rezultatul. Poti verifica si masurand distanta dintre rotile din fata in partea lor anterioara si comparand-o cu distanta din partea posterioara a lor. Daca nu e OK, te orientezi si reiei operatiunea. Bafta!
*

iti multumesc pentru sfat. a fost cineva care se stie mai bine ca si mine la partea mecanica si mi-a aratat exact ce mi-ai spus si tu. acuma e bine. mersi mult.

--------------------
Renault Laguna 1.9 DCi 2006 - BN xx VIS
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 23:08
Forum Renault