DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> toba de esapament perforata, Garantie?

Xpert
post 23 Feb 2005, 12:10
Post #1

Membru

Group: Members
From: Campulung Muscel

Toba de esapament perforata se schimba in garantie?

--------------------
Renault Symbol 1,4 8V 75CP Fidji aprilie 2006 - VL-***
La urma urmei automobilul este numai un mijloc de locomotie!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pedrovl
post 23 Feb 2005, 12:11
Post #2

pedrovl

QUOTE(Xpert @ 23 Feb 2005, 12:10)
Toba de esapament perforata se schimba in garantie?
*

Daca te duci la un Service gen IATSA Stefanesti (Pitesti) se schimba 100%. Dar sa insisti sa-ti schimbe ambele tobe pentru ca deobicei imediat ce se schimba finala, se duce detenta.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
Vlad_solenza
post 23 Feb 2005, 17:35
Post #3

Membru incepator

Adica nu toate service-urile au aceleași condiții de garanție?
Dacă ma duc cu toba spartă la un service din București trebuie să o plătesc, pe când la un service din Pitești nu????
Din câte stiu eu toba nu este consumabil și trebuie schimbat de service pe garanție fără discuții

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
toto
post 23 Feb 2005, 19:48
Post #4

Destul de fost membru

From: Bucuresti

QUOTE(pedrovl @ 23 Feb 2005, 14:11)
de obicei imediat ce se schimba finala, se duce detenta.
*

care e fenomenul?

--------------------
Honda CIVIC 5D 1.8 Sport M/T - '07
romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
+
Xpert
post 23 Feb 2005, 23:23
Post #5

Membru

From: Campulung Muscel

cat de mare trebuie sa fie gaura ca sa o vada la garantie?

--------------------
Renault Symbol 1,4 8V 75CP Fidji aprilie 2006 - VL-***
La urma urmei automobilul este numai un mijloc de locomotie!
+
bogdan_o
post 24 Feb 2005, 02:31
Post #6

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Trebuie sa fie gaura. Si ti-o schimba. daca e doar ruginita pot face figuri. Ti-o mai schimba si daca s-au dislocat sitele. Da si tu un pumn in ea si daca zornaie e clar ca si sitele sunt duse.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
pedrovl
post 25 Feb 2005, 10:31
Post #7

pedrovl

QUOTE(bogdan_o @ 24 Feb 2005, 02:31)
Trebuie sa fie gaura. Si ti-o schimba. daca e doar ruginita pot face figuri. Ti-o mai schimba si daca s-au dislocat sitele. Da si tu un pumn in ea si daca zornaie e clar ca si sitele sunt duse.
*

Am zis de Pitesti pentru ca sunt mai maleabili. In mod normal nu trebuie sa fie gaurita ca sa ti-o schimbe. Bogdan_o are dreptate. Daca sunt duse sitele trebuie schimbata.
In privinta fenomenului "deobicei dupa ce se schimba finala se duce si detenta" o explicatie posibila ar fi ce s-a intamplat la mine. La revizia de 20k mi-au schimbat finala si respectivul mecanic tot lovind cu ciocanul sa o scoata din legatura cu detenta a constatat ca s-au dus si sitele din detenta care zornaiau ca la festival. Am facut proba doar cu finala schimbata si au vazut ca zornaie in continuare. Drept pentru care au schimbat imediat si detenta. Saptamana cealalta fac 30k si sper sa le schimb din nou pe amandoua ca ies din garantie si vreau sa fie noi.

--------------------
+
fcop
post 26 Feb 2005, 13:40
Post #8

Membru incepator

ehe,eu le-am schimbat la 20.000 pe motiv ,sitele erau praf! nu am mai vrut sa-mi pun la fel ,am strans putin cureaua si mi-am pus din inox cap coada ! care fac 5.mil dar avand in vedere ca eram in garantie mi-a calculat cat ar fi costat cele care le puneau ei prin garantie adica 2.900.00 si astfel am platit tobe inox borla 2.100.000 si sunt super incantat de ele! garantie 5 ani ,operatiunea s-a produs in service latin efe.

--------------------
dacia solenza - B-54-COP
Loveste-te cu capu' de doua ori ca sa-ti dai seama...!
+
pedrovl
post 26 Feb 2005, 16:11
Post #9

pedrovl

QUOTE(fcop @ 26 Feb 2005, 13:40)
ehe,eu le-am schimbat la 20.000 pe motiv ,sitele erau praf!  nu am mai vrut sa-mi pun la fel ,am strans putin cureaua si mi-am pus din inox cap coada ! care fac 5.mil dar avand in vedere ca eram in garantie mi-a calculat cat ar fi costat cele care le puneau ei prin garantie adica 2.900.00 si astfel am platit tobe inox borla 2.100.000 si sunt super incantat de ele! garantie 5 ani ,operatiunea s-a produs in service latin efe.
*

Ideea cu inoxul nu e rea dar....ce faci cu sitele din interior? Ca benzina e atat de proasta incat sitele oricum se duc. Asa ca....ce ne facem? Eu le-am schimbat la 20k fara sa fie gaurite catusi de putin.

--------------------
+
fcop
post 27 Feb 2005, 23:52
Post #10

Membru incepator

sper ca ele (sitele) sa fie mai rezistente decat celelalte! dar totusi ai rezolvat o problema rugina! cel putin 5 ani sti ca nu face ca tractoru!

--------------------
dacia solenza - B-54-COP
Loveste-te cu capu' de doua ori ca sa-ti dai seama...!
+
pedrovl
post 28 Feb 2005, 10:15
Post #11

pedrovl

Intreaba si tu daca sitele sunt de alt tip. Nu cumva te-au lasat fara site de tot? Si atunci ce faci la RAR cand o sa faci ITP-ul? Invelisul de inox e bun asat e clar, dar daca dai un 200k din 30 in 30 de mii ti le schimba sigur pe garantie. Stiu ei cum sa lucreze cu garantiile astea....

--------------------
+
Ghidioneanu
post 8 Jul 2005, 15:33
Post #12

Membru autentic

From: IS

sad.gif Si la mine au trebuit schimbate ambele tobe . Problema e alta , modul cum se dezasambleaza tobele vechi !
ph34r.gif Faza vazuta de mine , mecanicul apuca de finala cu ambele maini si incepe sa traga , sa rasuceasca si sa o indoaie pana se rupe , eventual cheama si un prieten sa ajute la maltratarea masinii ! Ideal ar fi sa se demonteze ca la carte , se desface amortizorul de pe stanga , etc ...
Faza am vazut-o in Bucium , la Dacia Service , eram cu alte probleme acolo ...
Probabil ca la fel au procedat si tembelii de la service Tripaco , pentru ca dupa ce mi-au schimbat tobele , am constatat aparitia unui zgomot ciudat , o zdranganeala sub masina cand accelerez . Sus pe rampa ( dupa ce am vazut faza din Bucium ) si constat ca un suport de esapament era rupt si legat temeinic cu un colier wacko.gif improvizat de tip Campia -Turzii ( sarma ordinara adica ) pe principiul ,, Lasa ba ca merge-asa ! "
wub.gif Asa ca , ieseni , feriti-va de Tripaco , in Nicolina ,( prima la stanga dupa pod cand vii din Podu Ros) . De Dacia -service Bucium stiam deja ....

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
costi
post 8 Jul 2005, 15:44
Post #13

Membru autentic

QUOTE(pedrovl @ 28 Feb 2005, 11:15)
Intreaba si tu daca sitele sunt de alt  tip. Nu cumva te-au lasat fara site de tot? Si atunci ce faci la RAR cand o sa faci ITP-ul? Invelisul de inox e bun asat e clar, dar daca dai un 200k din 30 in 30 de mii ti le schimba sigur pe garantie. Stiu ei cum sa lucreze cu garantiile astea....
*

Sitele nu decit rolul de a reduce zgomotul.
Confirm ce-a spus fcop: Latin Efe pune Borla

This post has been edited by costi: 8 Jul 2005, 15:46

--------------------
DSN/SLZ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 00:55
Forum Renault