Transalpina, Cazare
![]() ![]() ![]() |
Transalpina, Cazare
Anto |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 21 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|||
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
29.04.2012 o mica plimbare pana sus la Ranca si inca putin de acolo dar cam atat ca se infunda soseaua.. am urcat dinspre Novaci de data asta si nu am ajuns pe platoul de sus unde vezi muntii roata pentru ca soseaua dispare ... intai o banda si pe urma toata sub o maree de zapada
![]() Am vrut sa merg pana la Obarsia Lotrului si sa cobor pe Voineasa pe Valea Oltului, dar nu am reusit. In schimb tata si inca o masina cu prieteni au venit dinspre Sebes (au stat o seara cazati pe acolo si au venit lejer pana la Obarsia si au continuat pe unde vroiam eu spre casa. Am avut si lanturile la mine, anvelopele eu oricum le am all-season, dar era prea mare zapada ca sa pot face ceva cu ele sa inaintez.. 13 grade temp acolo sus, batea vantu ca soare era din plin ![]() 2012_04_29_12_53_26.jpg 2012_04_29_13_21_29.jpg |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
deci sa inteleg ca inca nu se poate face toata transalpina de la nord la sud?
daca are cineva informatii cand se deschide sau este practicabila(nu cu cauciucuri de iarna) sa vina cu un mesaj....... |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Zapada era cazuta pe sosea de pe stanci, probabil incepand cu 1 iunie poti merge lejer de la un capat la altul... eu am fost anul trecut in august si traseul este super.. Acum nu ai cum sa inaintezi prin zapada indiferent cu ce cauciucuri vi.. si tinand cont ca pe stanga sau dreapta, depinde de unde vi este un mare gol, prapastie, nu prea se merita sa patinezi pe acolo.. cel putin inca 2 saptamani..
Nu uitati sa mancati la localul Popasul Regelui ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu stiti daca s-a deschis circulatia pe transalpina? As dori sa merg in weekend.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
Banuiesc ca o sa vi dinspre Sebes, iti pot spune sigur ca pana la Obarsia Lotrului poti merge garantat, au fost niste prieteni tot de 1 mai.. Dar nu au mai incercat sa urce de acolo catre Ranca, pentru ca undeva se blocau si ei sigur, asa cum ne-am blocat noi cand am urcat de la Novaci pana la Ranca si inca un pic..
Ei au coborat prin Voineasa pe Valea Oltului.. Acum nu stiu ce sa zic, duminica sunt 2 saptamani de cand am fost eu.. poate s-a topit zapada.. tu sti daca incerci sa ajungi pana la Ranca.. |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
voi incerca marti sa trec din sud spre nord pe intreaga distanta.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
paradox_utopic |
![]()
|
![]() solenza driver ! Group: Members Posts: 372 Joined: 1 January 09 ![]() |
saptamana viitoare atac si transalpina
evident,cu un ocol pe la dunare (orsova) , valea jiului , hunedoara (castelul corvinilor ), apoi intru "din nord" pe transalpina daca se gasesc amatori...astept pm ! |
--------------------
dacia
1310, supernova 2001, solenza 2003,logan
2005
- B-99-SYS
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
la sf de august o sa ma bag si eu..
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Am fost eu din sud spre nord. Puteti vizita si Pestera Muierii la Baia de Fier. Portiunea cea mai frumoasa si spectaculoasa este cea dintre Novaci si intersectia catre Lacul Vidra/Voineasa. In jur de 30 km. Apoi spre Sebes e chiar plictisitor si anost. Sunt drumuri mult mai frumoase ca ala. Sa nu mai vorbesc ca aprox 40% e inca in reparatie. Se merge 10-30 metri, opresti pentru ca e un podet in lucru, mai mergi 10-30 m iar opresti ca mai e un podet in lucru si tot asa pana prin Capalna.
Eu nu l-as mai face, decat partea de sus de la Novaci pana la intersectie dus-intors.Chiar se merita. Eu am inoptat in Ranca, si am stat seara pana la apus pe un varf de munte. E absolut superb. Recomand sa stati o noapte pe acolo, si sa nu il faceti in fuga. E f frumos. This post has been edited by Sir Andrew: 27 Jul 2012, 12:40 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
Anto |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 21 February 05 ![]() |
Intr-adevar, portiunea cea mai frumoasa si spectaculoasa este intre Novaci si acea intersectie de la Obarsia Lotrului. In total sunt de fapt 50 de km. Mai departe eu as recomada varianta spre Sibiu, adica inainte de Sugag se face la dreapta, prin Jina, pana la Saliste. Aceea e de fapt si varianta istorica a Transalpinei. Drumul e ceva mai bun si e mai putin plictisitor decat cel spre Sebes.
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
Daca tot ai fost la Pestera Muierii, nu ai intrat si la Pestera Polovragi?
Sunt apropiate, doar ca la intersectia unde ajungi si scrie Pestera Muierii, nu scrie si catre Pestera Polovragi.. daca tin bine minte scrie doar Polovragi.. este o bisericuta acolo si daca mergi pe drumul care duce in spatele bisericii ajungi la pestera si mai departe Cheile Oltetului, frumos de mers un pic cu masina.. la un moment dat iesi dintre munti intr-un mare luminis, unde am si intors. Nici eu nu am fost prima data la Polovragi acum 3 ani, doar la Pestera Muierii ca la fel nu vazusem indicator.. dar anul trecut am intrat si pe acolo. Si tin minte ca la baza intrarii la Pestera Muierii am mancat chiar bine si ok la pret atunci ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
E de tinut minte...mersi. O sa mai fac drumul ala, poate nu anul asta insa la anul sigur. O sa merg si pe acolo.
|
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
Local Popasul Regelui.. in apropierea Lacul Tau..
DSC04880.jpg Pestera Polovragi.. DSC05035.jpg Cheile Oltetului... DSC05034.jpg DSC05047.jpg |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
paradox_utopic |
![]()
|
![]() solenza driver ! Group: Members Posts: 372 Joined: 1 January 09 ![]() |
|
--------------------
dacia
1310, supernova 2001, solenza 2003,logan
2005
- B-99-SYS
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
QUOTE(Val3ntin0 @ 27 Jul 2012, 18:26) Daca tot ai fost la Pestera Muierii, nu ai intrat si la Pestera Polovragi? Sunt apropiate, doar ca la intersectia unde ajungi si scrie Pestera Muierii, nu scrie si catre Pestera Polovragi.. daca tin bine minte scrie doar Polovragi.. este o bisericuta acolo si daca mergi pe drumul care duce in spatele bisericii ajungi la pestera si mai departe Cheile Oltetului, frumos de mers un pic cu masina.. la un moment dat iesi dintre munti intr-un mare luminis, unde am si intors. Nici eu nu am fost prima data la Polovragi acum 3 ani, doar la Pestera Muierii ca la fel nu vazusem indicator.. dar anul trecut am intrat si pe acolo. Si tin minte ca la baza intrarii la Pestera Muierii am mancat chiar bine si ok la pret atunci ![]() bisericuta e chiar o manastire. ciudat, din pozele colegului vad ca a intrat cu masina pe cheile oltetului, dar anul trecut era o bariera si nu era voie cu masina. am mers pe jos de la manastire. la baza pesterii muierii sint doua circiumi. probabil tu ai mincat la cealalta. eu nu mai maninc acolo vreodata. |
--------------------
.
.
.
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
Nu mai tin minte exact la care am mancat.. uite ca nu am facut poze acolo.. aici am de invatat de la Gibonu care pozeaza orice si are lux de amanunt
![]() Nu imi aduc aminte de nici o bariera, dar se circula, probabil ca si din cauza celor ce lucrau la drum era deschis.. ca sa aiba ei acces. Eram curios unde da drumul, dar nu am avut cum sa continui ca traseul meu era atunci sa ajung pe Valea Oltului la Caciulata.. unde am luat cazare pentru urmatoarele 5 nopti ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
lupul-sur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 21 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Am fost pe transalpina, am stat cu cortul o saptamana. Am urcat cu masina incarcata la greu. Nu stiam ce sa fac : sa conduc sau sa admir, fantastic peisaj, fantastice urcari. Poze si filmulete : facebook.com/LupulSur Sper sa nu se interpreteze ca reclama. oricum o experienta fantastica.
|
--------------------
Dacia
Logan Diesel 85 cp
2008 - echipare full option - model Partener
- B-92-SOD
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
Am fost ieri pe Transalpina .... SUPERB!!
DSC04461.JPG ( Size: 2.88mb ) Number of downloads: 238 DSC04476.JPG ( Size: 4.07mb ) Number of downloads: 272 |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Anul trecut nu era asa.O sa se aleaga praful si de drumul asta,toti cocostarcii cu gipane o sa parcheze pe marginea drumului in iarba,mai lipsesc vanzatorii de suveniruri...PACAT...
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 11:07 |