"Respectul" fata de cei care conduc masini vechi
![]() ![]() ![]() |
"Respectul" fata de cei care conduc masini vechi
AndreiMel92 |
![]()
|
http://www.daciaclub.ro/Dacia-1310-Db-08-TBO-t234431.html Group: Members Posts: 241 Joined: 3 August 11 ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 Li
Noiembrie 2003
- DB 08 TBO
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DannyY @ 14 Sep 2011, 13:57) Ce-ar fi sa studiezi putin functionarea ABS si sa revii pe urma? Cand se dezactiveaza ABS (accidental), franele functioneaza absolut normal, ca la Dacie. Nici nu se blocheaza roata, nici nu ramai fara frane. Topicu' asta-i o varza, asa ca nu mi-i rusine s-o dau in off-topic si sa-ti prezint cazul in care abs-ul face pe dracu' in 4. Mai ales ca eram in masina in cazul ala. Nu la volan, era masina unui prieten, el conducea. Oltcit de pe la voi ![]() Drum european romanesc. Adica o banda asfaltata, cealalta in lucru. Din fata, vine un tir ambalat in depasire, asa ca te infigi in frane ca de, ce dracu' sa faci. Calci franele responsabil, masina incetineste responsabil. In spate, ceva Ford. In care s-o infipt in frane cine-o fi condus, da' pe pietris abs-ul se confuzeaza el un pic de felul lui, si iti tot deblocheaza rotile, considerand ca tu derapezi. Nasol moment pentru prietenul meu, care vedea cum ii vine tir-ul din fata, iar cel din spate se tot apropie de el. Dreptu-i, s-o terminat totul cu bine, dar "se ezigsta" si cazuri in care ABS-ul incurca. Da, stiu, e un caz special si improbabil, da' exista. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Honorius |
![]()
|
![]() zbanghiu Group: Members Posts: 100 Joined: 2 September 11 From: Patria chiorului ![]() |
Bucatzel, eu cred ca te grabesti cu concluzia ca ABS-ul ar fi fost de vina. Poate ala din spate a venit cu viteza mai mare sau poate a franat foarte tarziu sau poate avea cauciucuri uzate/de iarna sau poate chiar "i-a sarit ABS-ul". Sau poate i-a sarit vreun airbag si v-a vazut tarziu. Cred ca nici airbag-urile nu sunt bune si te incurca la condus.
|
--------------------
- - -
- - -
- - -
- - - - Postacul propagandist este cea mai odioasă creatură!
PLUS = Partidul Libertății și Unității Securiste. UM... |
|
AndreiMel92 |
![]()
|
http://www.daciaclub.ro/Dacia-1310-Db-08-TBO-t234431.html Group: Members Posts: 241 Joined: 3 August 11 ![]() |
QUOTE(Honorius @ 14 Sep 2011, 18:43) Bucatzel, eu cred ca te grabesti cu concluzia ca ABS-ul ar fi fost de vina. Poate ala din spate a venit cu viteza mai mare sau poate a franat foarte tarziu sau poate avea cauciucuri uzate/de iarna sau poate chiar "i-a sarit ABS-ul". Sau poate i-a sarit vreun airbag si v-a vazut tarziu. Cred ca nici airbag-urile nu sunt bune si te incurca la condus. Iar vobesti ca sa te bagi in treaba? Airbagurile sunt foarte bune. Eu personal eram in panta cu Spark-ul, era ud pe jos, nu aveam mai mult de 60 si in intersectie am constatat ca nu tine frana. Nu tinea deloc, ma duceam cu ea ca pe gheata. This post has been edited by AndreiMel92: 14 Sep 2011, 18:15 |
--------------------
Dacia
1310 Li
Noiembrie 2003
- DB 08 TBO
|
|
Honorius |
![]()
|
![]() zbanghiu Group: Members Posts: 100 Joined: 2 September 11 From: Patria chiorului ![]() |
Mai bine lasa vrajeala si explica tu cum "sare ABS-ul" din suruburi!
![]() |
--------------------
- - -
- - -
- - -
|
AndreiMel92 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 Li
Noiembrie 2003
- DB 08 TBO
|
|
Honorius |
![]()
|
Doar pe tine te-am auzit cu expresia "sare ABS-ul". Cred ca e normal sa ne si explici ce inseamna expresia asta.
Apropo stii cum functioneaza un ABS? |
--------------------
- - -
- - -
- - -
|
AndreiMel92 |
![]()
|
QUOTE(Honorius @ 14 Sep 2011, 19:20) Doar pe tine te-am auzit cu expresia "sare ABS-ul". Cred ca e normal sa ne si explici ce inseamna expresia asta. Apropo stii cum functioneaza un ABS? Fiecare roata are un senzor de abs,computeru de abs stie ce viteza are fiecare roata si in functie de informatia asta comanda intrarea abs si franarea fiecarei roti in parte cu alta forta. ABS ul reduce distanta de franare si iti ofera posibilitatea de a vira in frana maxima! A fost o expresie cu "sare ABS-ul " credeam ca ai inteles unde am batut |
--------------------
Dacia
1310 Li
Noiembrie 2003
- DB 08 TBO
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ala se numeste ESP. ABS comanda deblocarea rotii si atat. Te ajuta sa mentii traiectoria rectilinie a masinii prin evitarea frecarii de alunecare a anvelopei cu asfaltul.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
AndreiMel92 |
![]()
|
Oricum legatura dintre ABS si ESP este destul de mare. Dar nu vad ca cauta ele, pe dacie
![]() 14 Sep 2011, 20:05: ESP-ul iti corecteaza traiectoria . Intr-adevar ABS-ul comanda deblocarea rotilor. Din cate am inteles pot fi si 40 de ciclii pe secunda , de aceea la o franare puternica se simt trepidatii in pedala. This post has been edited by AndreiMel92: 14 Sep 2011, 19:05 |
--------------------
Dacia
1310 Li
Noiembrie 2003
- DB 08 TBO
|
|
Honorius |
![]()
|
Andrei, totusi nu ai explicat ce inseamna sa "sara ABS-ul". Pot face 1000 de presupuneri, toate diferite, dar cred ca cel mai bine e sa mi-o explice autorul ei.
QUOTE(AndreiMel92 @ 14 Sep 2011, 20:03) Asta e culmea tupeului!!! Tu aduci ABS-ul in discutia asta despre dacii, repeti de cateva ori sa te asiguri ca te-am citit si apoi ne intrebi pe noi ce cauta ABS-ul in discutia asta. E ca si cum ai imbranci o baba pe scari si apoi ai intreba-o de ce se grabeste. |
--------------------
- - -
- - -
- - -
|
AndreiMel92 |
![]()
|
QUOTE(Honorius @ 14 Sep 2011, 20:29) Asta e culmea tupeului!!! Tu aduci ABS-ul in discutia asta despre dacii, repeti de cateva ori sa te asiguri ca te-am citit si apoi ne intrebi pe noi ce cauta ABS-ul in discutia asta. E ca si cum ai imbranci o baba pe scari si apoi ai intreba-o de ce se grabeste. da nu v-am intrebat...a fost un fel de stop! ![]() This post has been edited by AndreiMel92: 14 Sep 2011, 20:01 |
--------------------
Dacia
1310 Li
Noiembrie 2003
- DB 08 TBO
|
|
Honorius |
![]()
|
Andrei, vad ca citezi tot mesajul de dinaintea ta fara sa-l citesti. De aceea iti arat partea care ti-a scapat:
QUOTE(Honorius @ 14 Sep 2011, 20:29) Andrei, totusi nu ai explicat ce inseamna sa "sara ABS-ul". Pot face 1000 de presupuneri, toate diferite, dar cred ca cel mai bine e sa mi-o explice autorul ei. 14 Sep 2011, 22:15: Of, are dreptate ministrul educatiei ca bacalaureatii astia noi nu prea mai stiu sa citeasca. ![]() This post has been edited by Honorius: 14 Sep 2011, 21:15 |
--------------------
- - -
- - -
- - -
|
AndreiMel92 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 Li
Noiembrie 2003
- DB 08 TBO
|
|
Honorius |
![]()
|
Andrei, ai probleme care au nevoie de tratament specializat. Ti se pare normal sa-i spui cuiva ca e batut de soarta, dar ti se pare ca sare calul cel care citeaza un ministru referindu-se generalist la o clasa maricica de persoane. Cred ca faptul ca nu stii sa citesti o intrebare care iti e adresata de 4-5 ori ar fi cea mai mica problema a ta.
Medicamenteeee! 14 Sep 2011, 22:37: Hai sa vedem si cuvintele diabolice care nu pot fi citite: 1. QUOTE(Honorius @ 14 Sep 2011, 19:14) 2. QUOTE(Honorius @ 14 Sep 2011, 19:20) Doar pe tine te-am auzit cu expresia "sare ABS-ul". Cred ca e normal sa ne si explici ce inseamna expresia asta. 3. QUOTE(Honorius @ 14 Sep 2011, 20:29) Andrei, totusi nu ai explicat ce inseamna sa "sara ABS-ul". Pot face 1000 de presupuneri, toate diferite, dar cred ca cel mai bine e sa mi-o explice autorul ei. Si ar mai fi 4 unde am citat pe la ora 21 cuvintele de la 3. Viitor de aur tara noastra are! This post has been edited by Honorius: 14 Sep 2011, 21:37 |
--------------------
- - -
- - -
- - -
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Mai baieti, mai tango, ca mai aveti un pic si va plezneste naibii vreo vena.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Eram in masina la postarea precedenta (pasager, din pacate), asa ca voi continua aici. Inainte de asta, am rugamintea sa incetati luptele de cocosei, ca nu iese nimic bun din umflarea bicepsilor...
QUOTE(AndreiMel92 @ 14 Sep 2011, 16:03) E exact senzatia pe care o ai pe nisip, pietris sau gheata atunci cand franezi si ai ABS. Acelasi lucru ti se intampla si fara, doar ca, in plus, mai faci si piruete pe sosea. QUOTE(bucatzel @ 14 Sep 2011, 16:15) In spate, ceva Ford. In care s-o infipt in frane cine-o fi condus, da' pe pietris abs-ul se confuzeaza el un pic de felul lui, si iti tot deblocheaza rotile, considerand ca tu derapezi. Asa e. Prima data cand am franat, cu ABS, pe un drum alunecos, am avut senzatia ca n-am frane deloc. Cred ca un sofer experimentat si calm e in stare sa franeze mai eficient fara ABS. Dar proportia e prea de mica. Daca la o frana simt ABS, inseamna ca am mers prea tare. QUOTE(AndreiMel92 @ 14 Sep 2011, 19:03) Scuza-ma, dar de data asta te trimit la logica: ESP franeaza (controlat), iar ABS anuleaza franarea. Nu exista nici o legatura intre ele, ba as putea spune ca-s opuse. Pe Dacie nu le vei gasi, pentru ca asemenea sisteme costa mai mult ca eventualul tichet obtinut pentru Dacie. Atat ESP, cat si ABS sunt concepute sa ajute la evitarea unor situatii neplacute, dar nu suplinesc prostiile facute la volan. Am avut cateva cazuri in care ABS s-a activat. Parerea mea e ca s-a activat putin cam devreme. ESP nu s-a activat niciodata. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Personal singura situatie cand ma calca pe nervi abs-ul e cand iau o groapa in franare. De regula stiu sa franez pana la limita la care intra abs-ul si cum am multe momente cand conduc la limita, daca nimeresc o gropita (nu mare, ci o simpla denivelare sa-mi arunce nitel roata de pe sosea) ma trezesc cu abs-ul care face el pe desteptul. Am patit-o inclusiv pe marcaj d'ala rezonator sa intre in balarii si culmea cu un abs de generatie noua. Cu ala de generatie mai veche n-am simtit niciodata asa ceva. Oricum avantajele sunt atat de mari comparativ cu micile situatii in care nu e chiar cum ne-am dori, si m-a scos de atatea ori din cenzurat (pastrand controlul asupra directiei cand eram infipt in frane) incat chiar nu mai conteaza
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Honorius |
![]()
|
Cum ramane cu respectul?
ABS-ul respecta franele vechi sau sare ca un badaran in fata lor? |
--------------------
- - -
- - -
- - -
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cu respectul ramane ca aici se inchide. S-a "discutat" destul si deja ne invartim in jurul cozii
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
tataia doreste sa va mai transmita urmatoarele:
QUOTE(tataia) Voiam sa le spun baietilor ca mi-am reparat mercedesul si acum circul cu acea masina, asa ca problema de respect nu prea mai exista. Cind merg cu mercedesul ma depasesc absolut toti si dacii chiar dar nu e nici o suparare, motorul e in rodaj si e foarte strins inca asa ca nu dau in ea. Mai merg cu dacia doar o data la doua saptamini asa de placere si atunci problema cu respectul reapare. Acum doua zile mergeam cu dacia si ma depaseste unul furios prin dreapta (aveam vreo 60 la ora) si se repliaza la mai putin de un metru in fata mea. Ma iau dupa el cu gindul sa il mustru putin ca asa se depaseste? Accelereaza el tare de tot, eu ma tin chiar in spatele lui. La un moment dat frineaza tare de tot si opreste de abia reusesc si eu sa opresc fara sa intru in el. Si tot el scoate capul pe geam furios ca ce stau asa aproape in spatele lui, ca vreau sa intru in el? La care ma infurii eu si deschid usa sa cobor din masina. El demareaza. Prin acest topic eu am vrut sa ii descopar pe cei care nu acorda nici un fel de respect conducatorilor de dacie deoarece am intilnit in trafic si in serviceuri aceste specimene. Si cred ca mi-am dus misiunea la indeplinire. Pareri conform carora dacia este masina precum inchizitia biserica sau ca ce respect sa ai fata de unul care conduce un cazan ambulant....dacia mea nu e cazan. Nu i-am pus bling-bling-uri pe ea nu i-am facut TIUNING cocalaresc dar am intretinut-o in asa fel incit sa NU fie cazan. Cred ca acest lucru este dator sa il faca orice proprietar de masina indiferent ce marca si model ar fi acea masina sau cit costa. Evident daca isi permite din punct de vedere financiar. Am intilnit la viata mea si oameni care iti considerau masina o rabla pentru simplul fapt ca nu era spalata....Ziceau rabla aia veche ruginita si indoita...Uita-te frate si vezi unde e ruginita sau lovita...si o examinau pe toate partile si nu vedeau rugina sau infundaturile...dar concluzionau ca: "mai spala-o si tu ca asa cu noroi cum e pe ea pare lovita si ruginita". N-am stiut ca noroiul de pe masina arata precum loviturile sau rugina. |
--------------------
Dacia
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 21:24 |