DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema Climatizare Dacia 1310Li, Supape vid blocate

Mircea27D
post 14 Dec 2012, 22:28
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: Brasov

Capsula aia este tare pacatoasa. Adica e de unica folosinta. Inauntru este o membrana subtire ca un prezervativ. Jos la baza sta lipita de "pahar" cu un stiut, iar imperuna formeaza camera de vacuum. Intre pahar si membrana in interior, este un arc care readuce la pozitia normala dupa ce s-a oprit vacuumul. La celalalt capat este tija care actioneaza clapeta sau ma rog ce trage ea. Peste partea de sus este un capac care are 4 cleme tip gheara. Cu aceste cleme capsula se prinde de suport. Ele nu sunt elastice ca sa iti permita prin impingerea lor scoaterea capsulei. Sunt al anbii de tari, sa nu mai vorbim de pozitia incomoda. Eu le tau cu cutterul si schimb capsula cu alta noua. De reparat.. nu merge. Cele doua pahare sunt lipite bine, daca le desfaci imediat iti sare arcul. Plus de asta, membrana cand este actionata de vacuum, nu se trange uniform in paharul inferior, ci face cute care dupa o perioada, de utilizae duce la spargere membranei. Se taie pur si simplu. Efectul este ca la o bucata de tabla subtire care care daca o indoi dupa o cuta ea se va rupe.
Concluzia?! Nu merita reparata. Rezultatul nu este de durata chiar daca reusesti. Si sa staaai pana se lipeste lipiciul ca sa tina cele doua pahare. Ce te faci daca nu merge si tu ai lipit cu super glue... ca asta mai mult ca sigur v-a fi alegerea?
Alta noua si gata.......... pentru 1 an mad.gif

--------------------
Dacia Break 2001 injectie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nikuniku
post 14 Dec 2012, 22:34
Post #32

Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe

From: bucuresti

--------------------
opel zafira f75 1.6-16valve
+
sorinlupu
post 15 Feb 2013, 18:13
Post #33

Membru incepator

From: Bucuresti

salut!eu am gasit in capsula dubla membrana rupta si am schimbat capsula vacuumatica dubla cu totul dar nu-mi baga aer prin mijloc deloc.baga doar pe sus la parbriz si jos la picioare.ma poate ajuta cineva?multumesc.

--------------------
dacia li 1310 2000
+
Mircea27D
post 15 Feb 2013, 18:24
Post #34

Membru incepator

From: Brasov

Vezi ca in bord sunt 3 capsule. Una chiar la prizele de aer de pe consola, una sub parbriz, si una deasupra pedalelor. Fiecare capsula o poti verifica prin strangularea furtunului. Daca ele sunt bune si fara probleme si furtunele nu sunt coapte pe undeva, atunci distribuitorul este de vina. Cel de la care reglezi circulatia aerului. Dar ala e putin probabil sa se strice. Verifica celel 3 capsule. Este deajuns una sa scape ca iti baga aer pe circuit si iti anuleaza alta, in loc sa iti mentina vacuumul necesar

--------------------
Dacia Break 2001 injectie
+
sorinlupu
post 15 Feb 2013, 19:23
Post #35

Membru incepator

cea de la pedale e noua am verificat-o dar pe celelalte trebuie neaparat sa dau bordul jos?ma gandesc ca cea de la parbriz e buna daca baga pe sus.

--------------------
dacia li 1310 2000
+
ghitza
post 15 Feb 2013, 19:25
Post #36

Membru autentic

From: ARAD

nu trebuie sa dai bordu jos,dai cutia cu acte si pe acolo ai acces,la ea,poate a iesit doar furtunasu de vacum

--------------------
Dacia/BMW 316i an 99 1310 li 2003 Berlina - Ar-07-GIB/BG
+
sorinlupu
post 15 Feb 2013, 19:31
Post #37

Membru incepator

am inteles.ma ocup maine si revin.ms baieti.

--------------------
dacia li 1310 2000
+
TRK
post 15 Feb 2013, 19:45
Post #38

Membru autentic

From: Constanta

Daca nu iti baga aer prin centru sigur e capsula simpla din spatele torpedoului langa aeroterma.

Attached File(s)
Attached File  1.pdf ( 989.87k ) Number of downloads: 73
Attached File  2.pdf ( 714.97k ) Number of downloads: 63

--------------------
ex DACIA 1310 Li 2004/ OPEL ASTRA G-CC 16v
+
sorinlupu
post 15 Feb 2013, 20:52
Post #39

Membru incepator

ms.ma ocup maine de ele si revin.

--------------------
dacia li 1310 2000
+
sebymesteru
post 22 Oct 2014, 16:35
Post #40

Membru rigid

From: Sfantu Gheorghe-Covasna

Salutare,nu avea rost sa deschid topic nou,problema mea e urmatoarea: Unde anume se monteaza sarma aia de comanda de la robinetul "instalatiei" de climatizare pe distribuitorul din bord ca am stat azi si m-am uitat ca prostu' la el si n-am reusit sa-mi dau seama. Ma gandeam ca imi lipseste mie ceva de pe el,gen cleme de prindere a cablului sau asa ceva,dar nu vad nici macar ce parghie ar putea actiona sarma aia... La mine sarma era scoasa de pe distribuitor ca robinetul era dus,socru-miu(ca a lui a fost masina tongue.gif) o pus o canea-robinet normala. L-am schimbat acuma,dar nu stiu in bord unde sa-i prind sarma aia pacatoasa pe distribuitor...

LE: Am gasit cum se monteaza....

This post has been edited by sebymesteru: 23 Oct 2014, 11:01

Attached thumbnail(s)
37109477_5_644x461_bord_cn_aro_10_arges.jpg ( Size: 31.87k ) Number of downloads: 124

--------------------
Dacia/Mazda 1310/1410 M6 1988/1996/1999, 2007 - CV 15 REA
Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
+
cudry
post 24 Oct 2014, 07:35
Post #41

Membru incepator

From: tulcea

pe repartitoru de caldura pe unu din brate ai o gaura mica pentru cablu ce actioneaza robinetu acesta are un fel de carlig care intra in acea gaura sitot acel da se prinde cu o clema care sare cand fortam cu robinetu blocat, in loc de clema poti lega cusarma am incerecat merge.

--------------------
dacia 1310 cl 1999 - TL 52 leo
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 21:12
Forum Renault