se poate inmatricula fara probleme?
![]() ![]() ![]() |
se poate inmatricula fara probleme?
mrkiry |
![]()
|
||
![]() Din tara unde nici apocalipsa nu ajunge... Group: Members Posts: 1.818 Joined: 2 December 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane2
2004 Lux Privilege
- GR85KYR Renault Megane 2,1.6 16v,113 cp,an 2004
|
|||
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
asa a fost si in cazul meu, doar ca nu au fost atatia proprietari. Z trebuie sa o scoata de la circa financiara, apoi o bagi tu pe numele tau si te duci si o inmatriculezi.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu, nu se poate inmatricula fara probleme
toti cei ce au detinut masina la un moment dat trebuie sa o inmatriculeze fiscal si apoi sa o radieze fiscal |
-------------------- |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si in plus m-as mira sa poti face rost de fiscal, find pe firma, s-o fi desfintat sau are datorii, si nu o vei putea inmatricula pe numele tau fara.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mrkiry |
![]()
|
![]() Din tara unde nici apocalipsa nu ajunge... Group: Members Posts: 1.818 Joined: 2 December 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 8 Jul 2011, 19:00) Si in plus m-as mira sa poti face rost de fiscal, find pe firma, s-o fi desfintat sau are datorii, si nu o vei putea inmatricula pe numele tau fara. Greseala mea ca am uitat sa precizez: Printre actele alea am si fiscalu de la firma..deci masina e scoasa fiscal de la firma.. Deci pana la urma s-o putea?Ma inspaimanta gandu ca nu as putea sa o inmatriculez... ![]() |
--------------------
Renault
Megane2
2004 Lux Privilege
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si ce data are pe el? Pentru ca fiscalul nu e valabil la nesfarsit, are un termen limitat, 30 de zile.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
Cel mai simplu mergi la firma si fa contract intre firma si tine, apoi la inmatriculare. Altfel, toate contractele si la inmatriculare, dar s-ar putea sa fie problema ca nu au inmatriculat-o ei in timpul legal.
|
--------------------
Renault
Trafic
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
- SB 10 KXF With under cover face.
|
|
mrkiry |
![]()
|
Pff...nu stiu cum sa mai fac x(.Fiscalu va dati seama ca e scos de mult timp..Si daca X nu a inmatriculat-o...adica a bagat-o la el la fisc,mai apoi X a radiat-o fiscal si a bagat-o Y la fisc,etc....Ma gandeam daca nu cumva se poate sa scoata Z fiscal si eu sa o inmatriculez...din moment ce am contract de vanzare,Z sa o scoata fiscal si aia e...Credeti ca e posibil?
![]() |
--------------------
Renault
Megane2
2004 Lux Privilege
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
nu, mergea doar daca Z se trecea in carte. evident, ca sa se treaca in carte trebuia si fiscal de la Y, etc.
sincer, daca ai dat mai mult de 2000E pe masina, du-te la ala de la care ai cumparat-o si cere-i banii inapoi, pt ca nu ai cum sa o inmatriculezi (este imposibil sa convingi 3 oameni sa inmnatriculeze fiscal o masina pe care nu o mai au, sa plateasca impozit, majorari, si dupa sa o radieze). daca ai dat mai putin de 2000E pe ea, pastreaz-o si mergi cu ea asa, inmatriculata pe firma, faci RCA tot pe firma, etc. ; e o forma de evaziune fiscala, ca nu platesti impozit, si incalci si obligatia de a transcrie actele pe numele tau |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
mrkiry |
![]()
|
QUOTE(Marian66 @ 9 Jul 2011, 16:28) nu, mergea doar daca Z se trecea in carte. evident, ca sa se treaca in carte trebuia si fiscal de la Y, etc. sincer, daca ai dat mai mult de 2000E pe masina, du-te la ala de la care ai cumparat-o si cere-i banii inapoi, pt ca nu ai cum sa o inmatriculezi (este imposibil sa convingi 3 oameni sa inmnatriculeze fiscal o masina pe care nu o mai au, sa plateasca impozit, majorari, si dupa sa o radieze). daca ai dat mai putin de 2000E pe ea, pastreaz-o si mergi cu ea asa, inmatriculata pe firma, faci RCA tot pe firma, etc. ; e o forma de evaziune fiscala, ca nu platesti impozit, si incalci si obligatia de a transcrie actele pe numele tau Marian,toti care au avut-o firma,X,Y au radiat-o fiscal cand au luat masina...La acte auto mi-au zis ca acum trebuie sa astept ca Z sa o radieze fiscal si ca o pot inmatricula..Acum nu stiu ce sa zic,pana nu iau fiscalu de la Z sa merg la inmatriculari,e greu sa ne pronuntam.Apropo,masina e un megane 2,full,3500 euro,cu mici defecte vizuale interior exterior. |
--------------------
Renault
Megane2
2004 Lux Privilege
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
pai nu cred ca nu o sa o poti inmatricula adica ce mare lucru daca tu ai cumparat masina de la Z ala trebuie sa iti dea fiscalu, cam asta era cel mai important act, fiscalu de la Z.
eu nu inteleg cum ai putut lua o masina cu atatia "proprietari" nu trebuia ca Z sa se treaca in carte, doar fiscalul de la Z aveai nevoie, stiu aia de la birourile de acte mai bine ca 50 membri dacia club asa ca asculta de ei si fa rost de fiscalul de la Z sau daca Z nu a inregistrato rezolvati cumva sa platesti fiscalu cat a fost la Z eventual si vreo amenda. |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
o scoate Z de la impozit si o bagi tu si o inmatriculezi fara probleme. e imposibil ca X si Y sa nu o fi scos de la impozit ca nu sunt nebuni sa plateasca impozit aiurea pe masina si sa se mai trezeasca cu amenzi bagate la impozit.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
GOGO 5 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 18 February 10 ![]() |
Salut. Tot cu reprezentantii firmei trebuie sa vorbesti daca ei sunt proprietari .pe cartea de identitate.Ei nu aveau cum sa scoata masina de la fisc,fara cuponul de radiere de la contractul de vanzare cumparare dintre ei si X.
|
--------------------
RENAULT
SCENIC II
2003/1,9DCI/88KW/PRIVILEGE
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
nu are nici o treaba cu firma care a detinut primadata masina(eventual sa nu aiba nevoie de factura cu care firma a vandut masina catre X)
masina nu se mai radiaza de la politie ia se radiaza doar de la administratia financiara unde fiecare nou cumparator trebuie sa o decalare si la randul lor sa o scoata dupa ce a vandut masina, chiar daca nu sunt trecuti in carte. ar trebui sa ai factura de la firma la x, ar trebui sa ai fiscalul de la fiecare cumparator plus contractu de vanzare cumparare intre toate partile si in special de la z catre tine daca le ai pe toate astea nu-i problema deloc...... dar cu z trebuie neaparat nu stiu daca si cu ceilalti dar cu z trebuie sa ai c/v plus fisa fiscala cum ca z nu are datori la fisc... pune te rog ce acte ai si intre cine poata asa ni mai usor dar nu cred ca o sa ai problema in a inmatricula masina daca ai contract vanzare cumparare si fisa fiscala cu z This post has been edited by quick: 10 Jul 2011, 13:35 |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(vad_sunete @ 10 Jul 2011, 12:47) e imposibil ca X si Y sa nu o fi scos de la impozit ca nu sunt nebuni sa plateasca impozit aiurea pe masina si sa se mai trezeasca cu amenzi bagate la impozit. pai aia nici nu au declarat-o la fisc! ca nu vad de ce ai declara-o doar la fisc, fara sa o si inmatriculezi pe numele tau. regula e asa: cand inmatriculezi o masina pe numele tau, si cel de la care ai cumparat-o nu e trecut in cartea de identitate a vehiculului, iti trebui act de vanzare-cumparare si certif. fiscal si de la cel de la care a cumparat-o; adica pana se ajunge si la cel care e trecut in CIV. o sa iti trebuiasca factura cu care a vandut-o firma, contract de vanzare-cumparare intre X si Y, intre Y si Z si intre Z si tine, si certif. fiscale aferente. certificatele fiscale au valabilitate 30 de zile, dar trebuie sa fi fost valabile cand s-a facut vanzarea, nu acum. da bine, probabil ca stiu mai bine aia de la acte auto, care trag toata ziua hartii la xerox si vand cereri de inmatriculare de pe net cu 10 lei. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
vad_sunete |
![]()
|
la mine a fost asa. am luat masina de la un prieten care si el a luat-o de la o cunostinta. in carte era trecuta doar acea cunostinta, prietenul meu avand contractul de vanzare cumparare si trecuta la fisc pe numele lui. eu am cumparat-o de la el, am facut contract, a scos-o el de la fisc si am bagat-o pe numele meu. si asta a fost tot. nu a trebuit sa fac contract cu acea cunostinta.
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vad_sunete @ 10 Jul 2011, 15:44) asta e de fapt problema : se pare ca cei care au detinut masina pana la mrkiry (X, Y, Z) nu au inmatriculat-o fiscal. cel mai probabil firma initiala a radiat fiscal masina (de aceea au si putut da certificat fiscal). ca mrkiry sa inmatriculeze masina fara probleme, el trebuie sa aiba certificat fiscal de la Z. asta presupune ca Z sa nu aiba vreo datorie la stat, ca el sa plateasca o amenda (in jur de 50 lei, daca nu ma insel) pentru ca n-a inmatriculat masina la timp, sa mai plateasca si impozitul pentru perioada cat a detinut masina si, cel mai important, sa aiba certificat fiscal de la vanzator (adica de la Y). acum, la randul lui Y trebuie sa indeplineasca toate conditiile de mai sus, inclusiv certificatul fiscal de la X. deci si X trebuie sa indeplineasca conditiile. sansele sa convingi 3 persoane sa faca toate actele sunt destul de mici. |
-------------------- |
|
mrkiry |
![]()
|
Va multumesc mult baieti,astazi merg la acte auto sa aflu ce si cum.Va tin la curent
11 Jul 2011, 20:15: Am revenit cu vesti.Am fost la acte auto si mi-au zis sa nu imi fac nicio problema.Pe spatele talonului scrie ca autovehiculul a fost instrainat catre X.am certificatul fiscal de la firma,am factura.Cea de la acte auto mi-a spus ca trb sa am continuitate.Concret,sa am fiscalu de la firma,factura,fiscalu de la X si fisa de inmatriculare pe care acesta a primit-o de la firma.Cam asta ar fi...Acum astept ca Z(ca la ea sunt fiscalu si fisa de inmatriculare) sa imi trimita cele 2 acte.. Va multumesc tuturor pentru ajutor si pareri,va salut cu respect! This post has been edited by mrkiry: 11 Jul 2011, 20:15 |
--------------------
Renault
Megane2
2004 Lux Privilege
|
|
mrkiry |
![]()
|
Am rezolvat cu masina in sfarsit
![]() Cam asa sta treaba la inmatriculare: toate fiscalele ale fostilor proprietari,toate certificatele de inamtriculare stampilate de administratia financiara bineinteles,pe talon sa scrie "instrainat catre.." si hai cu ea la inmatriculare... Multumesc tuturor pentru ajutor This post has been edited by mrkiry: 22 Jul 2011, 09:44 |
--------------------
Renault
Megane2
2004 Lux Privilege
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
sa o conduci sanatos si voios, eu credeam ca e o problema fara sfarsit la cati proprietari a avut
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
mrkiry |
![]()
|
Multumesc mult
![]() Si eu ma speriasem la un moment dat,dar cand am mers la inmatriculari,s-a uitat politistul pe acte si in secunda 2 mi-a cerut si numerele ![]() |
--------------------
Renault
Megane2
2004 Lux Privilege
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
N-a vrut sa se streseze, citind prea mult..
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 01:47 |