DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ATENȚIE ȘOFERI !, Statul face o nouă poliție să vă amendeze !

Victoras2001
post 24 Aug 2011, 13:05
Post #61

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(Markos @ 23 Aug 2011, 15:51)
Veste buna:
*

Ce-a zis?

Totusi astia care propun legi, ca mi-am adus aminte de culturistul ala pe motor, iau in calcul si faptul ca uneori e absolut imposibil sa te asiguri atata timp cat ala vine cu 200km/h? Si ca in asemenea cazuri ar trebui sa lase expertiza sa-si spuna cuvantul, sa n-o mai frece ei ca nu te-ai asigurat?

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 24 Aug 2011, 15:32
Post #62

Membru autentic

From: Bucuresti

si in suedia e la fel, si in franta e la fel si cam in toate tarile ue e la fel... la aia cum se verifica ca ai iesit din tara?

in suedia se rezolva cu o mini excursie de weekend in norvegia.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
clr
post 24 Aug 2011, 15:56
Post #63

Membru autentic

Si cum vor face? Ca la ora actuala nu se pune nici o stampila nimic. De fapt cand am fost de Rusalii la bulgari nici nu mi-au cerut talonul. Cum vor proba ca masina e de mai mult de 3 luni in tara? Plus ca cine ma opreste pe mine in Bucuresti sa fac o excursie pana la Russe odata la 3 luni?

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
b76bgaarh
post 24 Aug 2011, 15:59
Post #64

Membru autentic

am asa o idee ca nenea uti va vinde echipament modern de urmarire si identificare autoturisme la toate punctele de trecere a frontierei.....

--------------------
+
Victoras2001
post 24 Aug 2011, 16:12
Post #65

Membru autentic

QUOTE(b76bgaarh @ 24 Aug 2011, 16:32)
si in suedia e la fel, si in franta e la fel si cam in toate tarile ue e la fel...
*

Stiu. Nu e asa ca si la aia e absolut totul informatizat ca si la noi? Nu e asa ca nivelul de coruptie al functionarilor din Romania e cu mult sub nivelul de coruptie al functionarilor din Suedia si Franta?
Imi povesteau ai mei, ca la Upsala spalau cu sapun pe jos cand eu inca nici nu ma nascusem. Asa ca eu sunt de acord. Daca asa e in Suedia, asa sa fie si la noi c-o sa mearga.

This post has been edited by Victoras2001: 24 Aug 2011, 16:13

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
PaulT
post 24 Aug 2011, 16:33
Post #66

Membru autentic

QUOTE(b76bgaarh @ 24 Aug 2011, 16:32)
si in suedia e la fel, si in franta e la fel si cam in toate tarile ue e la fel... la aia cum se verifica ca ai iesit din tara?

in suedia se rezolva cu o mini excursie de weekend in norvegia.
*

Intre Suedia si Norvegia este normal sa fie verificat, nefiind vorba de trecere din spatiu comunitar in alt spatiu comunitar. In Franta nu stiu cum fac.. Probabil trec in Elvetia...

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
b76bgaarh
post 24 Aug 2011, 17:05
Post #67

Membru autentic

punem pariu ca or sa ne vanda gogosa ca pe dn unde camera trimite acasa si se elimina functionarul corupt care ia mita cand opreste pe cate cineva?

--------------------
+
Victoras2001
post 24 Aug 2011, 17:07
Post #68

Membru autentic

Ce sa-mi trimita acasa? Pai au ei sistem informatic care sa le permita sa stie de cate zile e masina in tara?

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Markos
post 24 Aug 2011, 22:37
Post #69

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(clr @ 24 Aug 2011, 16:56)
Cum vor proba ca masina e de mai mult de 3 luni in tara? Plus ca cine ma opreste pe mine in Bucuresti sa fac o excursie pana la Russe odata la 3 luni?
*

N-ai înteles, ei sunt mai ambitiosi. Degeaba te duci la Russe, ei vor sa nu depasesti 90 de zile cumulate în Romania, pe an.

Evident ca e imposibil sa tina evidenta asta, dar nu cred ca mira pe nimeni.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Marian66
post 24 Aug 2011, 23:06
Post #70

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

probabil or sa mareasca filtrele pentru verficat actele, in special cu ochii pe bulgari; si ii baga in baza de date de fiecare data cand ii opresc (presupunand ca au actele in regula, desi ma indoiesc). eh, si probabil sistemul o sa caute daca o masina a fost oprita de doua ori in mai mult de 90 de zile, si daca nu e inregistrata la niciun punct de frontiera cum ca ar fi parasit tara, pac!
in fine, eu nu inteleg de ce asta e treaba politiei rutiere? pentru ca infractiunea pe care o fac indirect toti ”bulgarii” este evaziune fiscala! pt. ca au domiciliu in Romania, fac bani in Romania, traiesc in Romania, deci toate interesele lor sunt aici, asa ca datoreaza impozite (si) in Romani; impozite pe care le fenteaza cu masina inmatriculata in Bulgaria. mai bine ar investi resurse sa ii arda pe cativa pe partea asta si or sa inceapa sa dispara instant. sunt alte tari din UE, gen Belgia, unde fiscul are o putere de-ti ia masina din curte

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
marksman
post 25 Aug 2011, 00:20
Post #71

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(PaulT @ 23 Aug 2011, 14:59)
Pana una alta, eu vad ca in orase sau in afara lor 95% din vehiculele dotate cu proiectoare DE CEATA trec fara probleme pe langa echipajele de politie avandu-le aprinse desi este senin si frumos afara...
*

Acum vreo cateva zile veneam de la Petrosani. In spatele meu, unul cu un Clio de AB (numarul era predestinat biggrin.gif) mergea cu proiectoarele aprinse. Mai mult, mergea peste linia drumului, bagandu-mi mie luminile in oglinda. La un moment dat n-am mai suportat si am aprins stopul de ceata. Dupa vreo cateva sute de metri numai flash-uri si claxoane din partea melteanului. Moment in care m-am apucat sa merg incet, asa, la vreo 60 km/h in afara localitatii. Bineinteles ca m-a depasit, moment in care i-am proptit si eu proiectoarele in oglinda. Evident, frana. Pana cand am ajuns in DN7 (si mai departe) n-am dat de niciun echipaj de politie sa-i fac o bucurie melteanului.

Pana am ajuns la destinatie a trebuit sa mai suport proiectoarele cu xenon ale unuia cu un Mondeo (cand am "clipit" din avarii a dat pe faza lunga de-am crezut ca am nimerit in raza unei nocturne de stadion). Pe asta nu l-a deranjat stopul de ceata.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
adi_ar
post 25 Aug 2011, 07:55
Post #72

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

In zona Petrosani - Simeria majoritatea circulau cu farurile de ceata.
Este adevarat ca sunt portiuni cu drumul proaspat asfaltat, nemarcate, unde in negura noptii nu prea mai vezi nimic.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Victoras2001
post 26 Aug 2011, 10:35
Post #73

Membru autentic

QUOTE(Marian66 @ 25 Aug 2011, 00:06)
in fine, eu nu inteleg de ce asta e treaba politiei rutiere? pentru ca infractiunea pe care o fac indirect toti ”bulgarii” este evaziune fiscala! pt. ca au domiciliu in Romania, fac bani in Romania, traiesc in Romania, deci toate interesele lor sunt aici, asa ca datoreaza impozite (si) in Romani; impozite pe care le fenteaza cu masina inmatriculata in Bulgaria. mai bine ar investi resurse sa ii arda pe cativa pe partea asta si or sa inceapa sa dispara instant. sunt alte tari din UE, gen Belgia, unde fiscul are o putere de-ti ia masina din curte
*

Pur si simplu nu-mi vine sa cred ce citesc.
Deci dupa parerea ta de jurist, daca traiesc in Romania, fac bani in Romania (discutabil) si-mi cumpar si inmatriculez o masina intr-o tara straina, comit o infractiune, deoarece interesele mele sunt in Romania. La fel si daca-mi iau un apartament in Madrid. Auzi ce nenorocit. Cum indraznesc eu, cu banii mei impozitati de un guvern de dobitoci, sa-mi cumpar o casa de doua ori mai ieftina in Spania, cand interesele mele sunt in Romania. Infractiune prin evaziune fiscala indirecta.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Marian66
post 26 Aug 2011, 13:48
Post #74

Membru autentic

nu e opinia mea de jurist, e opinia codului fiscal. opinia mea de jurist e ca legea e pentru toti. asa cum statul, daca vrea, poate sa iti impoziteze venituri realizate in strainatate, asa ar fi normal sa iti impoziteze si masina pe care ai inmatriculat-o abuziv in alta tara, cu scopul evident de a nu plati niste taxe si impozite! nu comiti o infractiune ca ai cumparat masina, comiti o infractiune cand te eludezi de la plata impozitelor aferente. cat timp tu ai cumparat o masina, si stai in Romania, si mergi cu ea in Romania, nu ti se pare normal sa platesti impozite aici? Sa o inmatriculezi aici? Dar ”bulgarii” ce fac: cumpara masina (deci in realitate ei sunt proprietari), dar trec un bulgar in acte, ca si proprietar, dupa care isi fac un contract de comodat intre ei si bulgar. Practic, deghizeaza proprietatea in folosinta. Sau altii isi iau rezidenta in Bulgaria si le inmatriculeaza in Bulgaria. La fel, rezidenta aia e luata ”pe blat”, pentru ca ei in realitate nu detin niciun spatiu, nu sunt chiriasi nicaieri, nu stau un Bulgaria.

--------------------
+
Victoras2001
post 26 Aug 2011, 15:01
Post #75

Membru autentic

Pana demonstrezi ca e pe blat sau nu, e rezidenta luata pe bune.
Si da, nu mi se pare normal. Daca statul roman ar fi avut niste conditii fiscale de bun simt, mai discutam. Asa, imi taie craca de sub picioare, ma da afara de peste tot, nu ma lasa sa-mi deschid o afacere cat de mica si puricoasa, iar daca gasesc o portita de iesire, sa-mi iau un gip ieftin si bun, n-am voie nene. Trebuie sa platesc statului roman impozit. Adica lu' Basescu, ca ala-i statu' roman.
E uite c-o sa mi se para normal sa platesc impozite statului roman in momentul in care va avea o conduita de Stat, nu de talhar. Cand impozitele nu se vor mai duce in parcarile lu' Udrea si-n vilele lui Soric. Pana atunci mi se pare cat se poate de normal sa fac tot posibilul sa supravietuiesc si sa am grija sa ajunga cat mai putin din banii mei in buzunarele unor netrebnici, denumiti mai sus "statul roman".

Sa nu uit sa te citez. "Legea e pentru toti". radmasa.gif

Iar ai cu "statul roman daca vrea" spune totul despre statul roman de azi.

Dupa principiul asta ar trebui sa interzica si depozitarea banilor in alte banci decat cele din romania. Fraieri sunt ca te mai lasa sa muncesti in alta tara, sa-ti ia aia impozit pe salariu.

PS. Sa nu crezi ca le tin partea "bulgarilor" cum ii numesti. Numai ca nu e normal ce se intampla in tara asta.

This post has been edited by Victoras2001: 26 Aug 2011, 15:12

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Marian66
post 26 Aug 2011, 16:03
Post #76

Membru autentic

QUOTE(Victoras2001 @ 26 Aug 2011, 16:01)
Dupa principiul asta ar trebui sa interzica si depozitarea banilor in alte banci decat cele din romania. Fraieri sunt ca te mai lasa sa muncesti in alta tara, sa-ti ia aia impozit pe salariu.
*

nu se interzice, dar teoretic si banii aia se supun acelorasi reguli ca si cei din bancile romanesti: daca sunt venit, se impoziteaza. spun teoretic pentru ca nimeni nu verifica, ii declari sau nu. legea exista, dar cine sa o mai aplice? la garda financiara se dau oameni afara si se adauga noi competente, ce pretentii sa mai ai. cu alte cuvinte, micsoram forta de munca si crestem volumul (?!?!?!?)

eu sincer problema URIASA pe care o am cu ”bulgarii” e ca majoritatea, din cauza ca sunt niste tarani, dupa ce au vazut ca pot sa scape de impozit si de taxa de poluare, si-au dat seama ca pot sa scape si de ITP, si de RCA, si pentru asta sunt un pericol urias pe sosele.
Politia ii prinde o data fara itp, le ia talonul si pe ei ii doare in basca, in cel mai rau caz platesc doar amenda, dar masina tot circula. data viitoare cand ii opreste, spun ca nu au talonul la ei, si iau o amenda infima fata de ce patesc pt ITP expirat.

--------------------
+
bob737
post 1 Sep 2011, 19:13
Post #77

Membru autentic

QUOTE(Marian66 @ 26 Aug 2011, 13:48)
asa cum statul, daca vrea, poate sa iti impoziteze venituri realizate in strainatate, asa ar fi normal sa iti impoziteze si masina pe care ai inmatriculat-o abuziv in alta tara, cu scopul evident de a nu plati niste taxe si impozite! nu comiti o infractiune ca ai cumparat masina, comiti o infractiune cand te eludezi de la plata impozitelor aferente. cat timp tu ai cumparat o masina, si stai in Romania, si mergi cu ea in Romania, nu ti se pare normal sa platesti impozite aici? Sa o inmatriculezi aici?
*

Cumva alegi meseria de procuror? Nu de alta dar gandesti exact ca un procuror care nu a putut depasi bariera anului '89... si o sa-ti spun si de ce:
Statul chiar daca vrea NU poate sa impoziteze veniturile realizate in strainatate. Si asta pt ca pt a realiza un venit in strainatate trebuie sa ai rezidenta in strainatate. In momentul in care ai rezidenta in strainatate poti alege legal unde iti platesti impozitele si trebuie sa fi cel putin prost sa alegi Romania. Dupa cum bine (ar trebui sa) sti, dubla impozitare iese din discutie.
Doi la mana, cum dovedesti tu in fata judecatorului ca x si-a inmatriculat masina abuziv in Bulgaria cu scopul de a eluda fiscul?? Problema ta mare, ca procuror, este urmatoarea, si anume:
Art. 74 din codul rutier - (4) Autovehiculele si remorcile înmatriculate în alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.

Eu cred ca legea se refera strict la persoanele care au lucrat afara, au avut rezidenta afara, si-au achizitionat si si-au inmatriculat masina legal in strainatate (adica o detin ) iar acum se intorc in romania si trebuie sa-si inmatriculeze masina unde domiciliaza, nu?
Iar daca Gigi, romanu', e destept si are contract de comodat pt masina inmatriculata in Bulgaria, se numeste ca este detinatorul acelei masini?

QUOTE(Victoras2001 @ 26 Aug 2011, 15:01)
Daca statul roman ar fi avut niste conditii fiscale de bun simt, mai discutam.

*

Daca statul roman respecta Tratatul de Aderare a romaniei la UE nu se mai ajungea la asa ceva. Vechea si noua taxa de poluare in continuare sunt cat nu se poate de discriminatorii..

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
george_scala_2004
post 8 Sep 2011, 09:34
Post #78

Membru autentic

e oficial: a aparut ordonanta guvernului nr. 26/2011 pentru infiintarea ISCTR.

http://www.avocatnet.ro/content/articles/i...tul-Rutier.html

--------------------
... ... ...
+
jay333
post 8 Sep 2011, 10:23
Post #79

Membru autentic

QUOTE(Victoras2001 @ 26 Aug 2011, 10:35)
La fel si daca-mi iau un apartament in Madrid.
*

Apartamentul din Madrid nu circula pe asfaltul lui Cocos & Co. wink.gif

--------------------
. . .
+
IRONICK
post 8 Sep 2011, 10:36
Post #80

-

From: Romania

QUOTE(2dor @ 23 Aug 2011, 19:25)
Dar troacele din trafic? Dar cei care incurca traficul mergand pe banda a doua ca acolo au vazut ei ca merg aia cu masini fitoase? Dar cei care deranjeaza prin proiectoare, xenoane puse pe faruri cu oglinzi? Dar cei care parcheaza dupa cum le canta cucul dimineata? Dar cei care claxoneaza ca idiotii?
Vezi mai ca ai uitat o categorie. Aia care de taie curbele ca asa au vazut ei la raliu sau fuormulaunu. Te trezesti cu prostu cu roata pe banda ta indiferent de curba. Daca macar mergeau cu viteza si chiar aveau nevoie sa taie curba mai ziceam, dar unii se taraie infect de incet. Mai si pun frana de cateva ori, ca merg prea repede.

This post has been edited by IRONICK: 8 Sep 2011, 10:37

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
sorin1983
post 8 Sep 2011, 11:10
Post #81

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Bine ca o sa opreasca si SICTIR mai nou... mai e un pic sa ne opreasca si gunoierii...
Si macar daca s-ar rezolva ceva...

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
Marian66
post 8 Sep 2011, 15:01
Post #82

Membru autentic

nu si ISCTR, doar ISCTR; de pe 4 dec., de cand incepe activitatea, ARR si CNADNR nu mai pot face controale

--------------------
+
jay333
post 8 Sep 2011, 15:13
Post #83

Membru autentic

QUOTE(sorin1983 @ 8 Sep 2011, 11:10)
Bine ca o sa opreasca si SICTIR mai nou... mai e un pic sa ne opreasca si gunoierii...
Si macar daca s-ar rezolva ceva...
*

Au dreptul numai daca ai camion sau autobuz, si alea folosite in scopuri de transport marfa ori calatori. sleep.gif

--------------------
. . .
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st June 2025 - 00:27
Forum Renault