MTS Leasing, Aviz amatorilor!!
![]() ![]() ![]() |
MTS Leasing, Aviz amatorilor!!
kukuruz |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Auzi dar de alde d'astia care dau credite si alte alea pentru bunurile de larg consum, ce parere ai? Au CV, sa faca treaba asta sau nu? Eu zic ca n-au dar fac i treaba buna pina la urma.
Asa ca... Si iti dau daca vrei pe PM, nume de firma care face leasing auto....si tot asa n-are istoric si-l face bine. |
--------------------
x
x
- x
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu trebe sa ma bag dar totusi ma bag....
Pana anu trecut ca sa faci (infiintezi) o societate de leasing era ca si cum ai fi infiintat un butic, iar de anu trecut parca singura cerinta speciala era sa ai un capital social mai mare de 500.000.000 lei vechi... Asa ca astea-s legile dupa astea jucam. si asta pentru ca au inceput astia mari sa tipe ca prea sunt multe societati de leasing..... Cat despre credite .... iti trebe o linie de credite de la banca... si atat This post has been edited by nairam: 6 Jul 2005, 14:36 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Bomica, m-ai pierdut la faza cu inflatia. Io vorbeam de dobanda la valuta, nu la lei, ce treaba are inflatia leului in afacerea asta? (Daca ar avea, atunci s-ar da si dobanda la depozitele in valuta peste ce se da in vest, proportional cu dobanda la credite, ceea ce nu se intampla; ca daca s-ar intampla, ar veni TOTI vesticii sa-si tina banii in bancile romanesti, nu?!).
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
bomica astia nu aducea nimic din Germanica;
de ce ar fi cerut atunci 25% avans ? si asta la o casa treaca - mearga dar acelasi procent era cerut si pt proiecte mari ; iar restul veneau din credite bancare; |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Ashu, pai fa calculul ca cimentul, piatra, tigla, etc. ce draci mai intra la o casa sunt cumparate in lei, nu in euro. Fa calculul, ca daca s-au scumpit benzina, curentul , gazul, apa s-au scumpit transportul, costul de productie, deci si alea de mai sus etc. si in timpul asta euroiul sta pe loc sau se duce mai jos fata de leutul nou. Aaaa?
E fix acelasi fenomen ca la Logan. L-au scumpit de 2 ori pina acum, in euro, ca sa iasa la vopsea. Sau IMPACT, care au facut calculele de-a-nboulea si acum le cer la aia 30% peste si se dau in judecata cu clientii, ca nu era specificat asa ceva in contract. Plus ca pe termen lung e si riscant. Nu se stie ce se intimpla. Costi, nu sunt sigur, dar eu asa auzisem la inceputurile businessului, ca avea o finantare din Germania si chiar am ramas mirat de dobinda asta de 5%, stiind ca pentru afaceri in Ro, doar BCR si ALRO au obtnut niste imprumuturi cu 4.5 %, parca. This post has been edited by bomicabomic: 6 Jul 2005, 15:34 |
--------------------
x
x
- x
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Ma MTS Leasing nu construieste case, doar le finanteaza. La fel ca si celelalte banci. Ei iti dau niste bani, tu iti construiesti casa, urmand sa le inapoiezi banii cu dobanda. Acuma de ce dobanda la noi e dubla fatza de cum e in afara, io nu inteleg. (Vorbesc de creditele in euro)
Uite io cand mi-am luat Pejoul, acum trei ani, dobanda perceputa a fost de 14%. La euro. In conditiile in care in vest dobanda la masini e, din cate stiu io, 8% (in State cel putin atata e). Si euroiul se aprecia intr-o veselie pe atunci. Daca veneau unii din vest si ziceau "uite fratilor, noi nu suntem lacomi, va dam o dobanda la creditele in euro ca in afara", io i-as fi crezut, nu mi s-ar fi parut nimica putred. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Io sunt cu zvonu. Deci, vorbesc din auzite.
![]() Cica finantarea era de la Raiffeisen. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Bey. Nu stiu cati din voi v-ati sesizat, dar eu intamplator mai urmaream emisiunea de renovari de duminica: Misiunea casa sau cum io zice ca erau mai multe. Si la fiecare emisiune era o reclama asa frumoasa la MTS leasing ...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Daaaaaaaaa, beton reclama.
![]() "Suntem famila Cutarescu si am achizitionat o casa in Complexul Rezidential Foaie Verde prin minunatul, extraordinarul, miraculosul bla bla credit obtinut de la mts_lizing..." Gizazzzzz. ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
N-am intrat in nici o forma de leasing (auto, imobiliar) pana acum si ma voi feri s-o fac si de aici inainte. Cas(utza)a am luat-o cu credit imobiliar de la banca, iar masina am platit-o cu banii jos cand am vandut apartamentul de la bloc dupa 1.5 ani de la mutare. Moment la care am fost in masura sa lichidez, fara penalizare, si creditul imobiliar de la banca. Destul de rotund, nu?
![]() Stiu vag ca legea leasingului este o ordonanta din '97 care a fost modoficata mi se pare in 2004 printr-o lege. Deci exista baza legala pentru autorizarea, functionarea (si supravegherea, sper!) societatilor de lesing. In cazul MTS de care vorbim mi se pare ca o autoritate sau mai multe dintre cele care aveau datoria sa aplice legea nu si-a facut treaba. Din indolenta, iresponsabilitate, nepasare, ignoranta, incompetenta, complicitate - sau toate la un loc. Spre paguba unor cetateni ai acestei tari, si, foarte probabil, ruinarea unor familii de oameni onesti. Si trebe sa dea socoteala! This post has been edited by kukuruz: 6 Jul 2005, 17:11 |
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Acum, referitor la cei care cu chiu cu vai chiar au obtinut o casa: casa nu e a lor, e a lui MTS leasing...Ei o au in leasing, ca la masini. Iar daca firma intra in faliment, ia ghiciti cine ramane fara case (care vor fi scoase la licitatie, in cazul in care nu le sunt oferite lor sa le cumpere prin palta diferentei, diferenta pentru care bineinteles ca vor face... credti bancar).
Dubios leasingul asta imobiliar, in special in Romania. Pe la altii o merge bine, pentru firme, dar la persoane fizice... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Compania de finantare imobiliara MTS Leasing este intr-o situatie extrem de confuza.
Acuzata, in mai multe articole de presa, ca ar fi pus la cale o mare escrocherie cu banii clientilor, conducerea firmei, asigurata de doi germani, a plecat din Romania. Mai mult, unul dintre partenerii MTS – firma Impact SA – a anuntat, intr-un comunicat oficial, ca a inregistrat intarzieri la plata contractelor finantate de catre MTS Leasing in ultimele doua luni si, ca urmare, a semnat noi protocoale cu banci si societati de credit. Mai mult, in centrul scandalului s-a plasat si fosta directoare de Marketing al MTS Leasing, Andreea Raclea, despre care Ghiseul Bancar spune ca a declarat ca “MTS a intrat in blocaj financiar”. Contactata de redactorii HotNews.ro, Andreea Raclea Andreea Raclea a pretins ca nu ar fi dat niciodata aceste declaratii. Andreea Raclea ne-a declarat ca, in acest moment, MTS trece printr-un moment mai dificil din cauza unor parteneri de afaceri din Romania, care nu si-ar fi onorat obligatiile. Ea a mai spus ca directorii firmei MTS, aflati acum in Germania, incerca sa remedieze situatia. Fostul director de marketing sustine ca nu este vorba despre o escrocherie, ci de o criza ce va fi remediata. Contactat de Hotnews.ro, un agent de vinzari al MTS Leasing ne-a declarat, sub protectia anonimatului, ca sediul firmei este sigilat in acest moment, si ca absolut nimeni nu stie ce se va intimpla cu firma. HotNews.ro |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
In seara aceasta la antena 1, antena3 s-a explicat teapa MTS Leasing, asa cum arata un membru de club, un caritas de import ce astea autohtone sunt fumate, teapa nenica de sute si sute de mii de euro.
Dupa gandul meu lupta impotriva coruptiei nu constituie procesele astea interminabile pana se papa toti banutii ( cu martori, avocati judecatori, etc) si nici prafuf de pe toba nu mai ramane. Corect este ca paguba sa fie recuperata si data pagubasului, iar faptuitorii sa fie dus in instanta pentru a se vedea daca au gresit cu sau fara intentie cu toate sforariile posibile. Nu ati observat ca se platesc imense onorarii avocatilor si nu unui singur avocat ci doi tre ca asa se poarta ca la nunta cu doi trei nasi, cheltuieli cu expe3rtize, contraexpertize, internari in spitale ca la beci nu este confort si clientul sufere de laba trista etc Un banc , Un judecator batran ia pe langa el pe fiul sau prospat intrat in randurile judecatorilor, preia de la batranul un caz de dcoruptie gen FNI< Creditbanc, Bancorex, etc, si il rezolva in scurt termen, vine acasa fericit, cvesel sii povesteste batranului ca a rezolvat cazul pe care acesta nu-l rezolvase de o jumatate de viata. Batranul i-a spus-Fiule din procesul acesta am avut banii necesari pentru intretinerea familiei, a ta la facultate, masina vila, iar tu ai dat cu piciorul pentru a arata adevarul. Cu salutare |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
kukuruz |
![]()
|
A aparut un material si in Banii Nostri - editia online. Titlu: Paicaleala MTS Leasing s-a terminat. Victimele - clientii si constructorii
De asta suntem buni: sa contabilizam pagubele si sa compatimim victimele. Banii furati - adios! This post has been edited by kukuruz: 6 Jul 2005, 20:24 |
-------------------- |
|
tuna |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 12 July 04 ![]() |
Bai, asta-i teapa adevarata, facuta cu sange rece, cu reclama la greu la TV si aiurea, de ziceai ca o sa dureze mii de ani afacerea. Dar parca mai erau unii cu ceva vreme in urma care ne ziceau sa dormim linistiti .... lucreaza pentru tine
![]() Oare la faza asta cu MTS-ul a contribuit si faptul ca este firma nemteasca? Stiti folclorul : nemtii sunt cei mai seriosi, masinile nemtesti cele mai bune, etc. E curios cum se finantau astia, daca o faceau din avansurile fraierilor, sunt niste genii. Insa daca o faceau printr-o banca, e ceva putred, banca in cauza ar fi trebuit sa-si dea seama ca nu au garantii.... This post has been edited by tuna: 7 Jul 2005, 10:48 |
-------------------- |
|
kukuruz |
![]()
|
QUOTE(tuna @ 7 Jul 2005, 11:40) Bai, asta-i teapa adevarata, facuta cu sange rece, Yep! Ia vezi aici: QUOTE Sute de cetateni au suferit inca o lovitura financiara "model Caritas" de la o familie de germani si cativa romani recidivisti in tepe financiare de calibru. Dupa ce a colectat de la persoane credibile zeci de milioane de euro, familia Metzen a fugit din Romania. Ascunsi in spatele societatii MTS Leasing, teparii au obtinut avize de functionare de la institutiile abilitate. Mai mult, Caritasul imobiliar MTS a fost exonerat de controalele financiar-bancare, transferand toti banii in conturile din Germania. Firme de constructii au falimentat, iar oameni de afaceri sunt in pragul disperarii dupa ce au bagat la MTS sute de mii de euro. Teparii germani au fugit, declarand la scurt timp incapacitatea firmei de a onora platile. Ultimul fugar, Calin Armen, fost client prin aresturile Politiei, a disparut imediat dupa ce a maturat conturile firmei. Armen a strans si ultimii bani investiti, aproximativ 200 de mii de euro, si s-a imbarcat intr-o cursa de Germania. Ultima data a fost vazut in compania patronului MTS, dr. Theobald Metzen. O sumara estimare a pagubelor indica cel putin 700 de victime de la care au fost colectate peste 50 milioane euro. Se pare ca protectia afacerii a fost asigurata de influenti oameni politici, procurori, politisti etc. sursa: RL, 07.07.2005 |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 07:57 |