Vechiul topic :carnet la 16 ani.
![]() ![]() ![]() |
Vechiul topic :carnet la 16 ani.
Ciumonk |
![]()
|
||
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|||
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
NU ma ajuta nimeni?E cam urgent....va rog!!!
This post has been edited by Ciumonk: 1 Jul 2005, 17:56 |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Practic nu cred ca o sa te lase nimeni sa circuli la 16 ani cu nici un fel de masina (si e normal de altfel in Bucuresti!)
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Art. 55. din regulament: (1) Persoana care solicitã examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele conditii:
a) sã aibã vârsta de cel puþin 16 ani împlintþi, pentru subcategoriile A1 si B1; Art. 194 alin. (4) Persoana care conduce ciclomotoare pe drumurile publice trebuie sã aibã vârsta de cel putin 16 ani împlinit Art. 199. Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculul cu tractiune animalã trebuie sã îndeplineascã conditiile prevãzute la art. 19, sã fie înregistrat si sã aibã un conducãtor în vârstã de cel putin 16 ani împliniti, care sã nu aibã afectiuni de naturã sã îi diminueze capacitãtile psihomotorii. Din ordonanta: Art. 20. (1) Conducãtorii de autovehicule trebuie sã posede permis de conducere si sã aibã vârsta minimã de 18 ani împliniti, cu exceptia celor care conduc un ciclomotor, care trebuie sã aibã cel putin vârsta minimã de 16 ani împliniti. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Ciumonk |
![]()
|
Deci ordonanta anuleaza sau suprascrie cele spuse in regulament?Varsta minima este de 18 ani pt masina(autovehicul)?As vrea sa imi spuna un instructor sau politist.....si Valentine,nu tine neaparat de varsta abilitatea de a conduce o masina normal si civilizat,fara grozavii.
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
Ciumonk |
![]()
|
Bun si atunci ce se intampla cu soferii de 16 ani din America.Sa nu-mi spui ca New York sau L.A. sau Chicago etc sunt mai "blande" ca si Bucuresti.Si apropo sunt din Oradea.....si nu am de gand sa ma duc la drumuri lungi...numai experienta....
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(Ciumonk @ 2 Jul 2005, 15:20) Bun si atunci ce se intampla cu soferii de 16 ani din America.Sa nu-mi spui ca New York sau L.A. sau Chicago etc sunt mai "blande" ca si Bucuresti.Si apropo sunt din Oradea.....si nu am de gand sa ma duc la drumuri lungi...numai experienta.... Diferenta dintre LA si Bucuresti este ca la ei latimea benzii e dubla, gropile (aproape ca) nu exista, semnalizarea este buna, la toti le e frica de politie ca de ![]() Cat despre New York, iti propun sa citesti restrictiile http://www.nydmv.state.ny.us/broch/c41.htm pentru junior drivers. Inca odata subliniez ca la americani nu exista prioritate, iar Politia e sfanta, spre deosebire de noi (si europenii in general). Si ia uite-te aici sa vezi statistica cu accidentele la ei pe varste. E clar de ce nu imi doresc ca toti pustanii cu idei de Schumacher sa fie incurajati sa iasa pe strazi ![]() graph-c41.jpg This post has been edited by Valentine: 2 Jul 2005, 14:30 |
--------------------
Ford
Focus
|
Ciumonk |
![]()
|
Am spus si in vechiul topic ca nu am idei de Schumacher!!!!Nu vrea sa ma dau mare si tare si sa intru in prima baba de pe trotuar.
Vreau sa imi spuna un instructor daca se poate sau nu.Oricum nu am nici o sansa pt ca nu am masina.Dar vreau sa stiu!!E o crima sa stii? |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(Ciumonk @ 2 Jul 2005, 15:37) Am spus si in vechiul topic ca nu am idei de Schumacher!!!!Nu vrea sa ma dau mare si tare si sa intru in prima baba de pe trotuar. Vreau sa imi spuna un instructor daca se poate sau nu.Oricum nu am nici o sansa pt ca nu am masina.Dar vreau sa stiu!!E o crima sa stii? Pai daca nu ai nici o sansa, ce mai conteaza? ![]() Oricum klaus cred ca a fost foarte clar mai sus, si ti-am spus si eu de la inceput. Exclusiv ciclomotor ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
Ciumonk |
![]()
|
Am trimis niste mail-uri la cateva scoli de soferi si mi-au raspuns ca se poate lua carnetul dar trebuie sa dai examenul pe masina proprie.
Am primit raspuns de la o singura persoana.Mai astept... This post has been edited by Ciumonk: 2 Jul 2005, 14:47 |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Ciumonk, nu mai da exemplu America. Sau daca o dai spune si de legile de acolo. La ei, un tip a intrat cu camioneta in zidul unui magazin si desi nimeni nu s-a ales nici macar cu o zgarietura (bine, afara de sofer) el a fost arestat pentru conducere imprudenta. La noi se intampla asta? Pauza. Eu am fost implicat intr-un accident in lant din cauza unuia care a avariat 4 masini si si-a distrus-o pe a lui. Ce a patit? 300.000 (lei vechi) amenda si atat. Nu tu permis suspendat, nimic. Pe urma o tipa mi-a spart bara din spate ca nu mi-a acordat prioritate si s-a ales la fel, doar cu amenda, cand trebuia sa i se ia carnetul.
Deci daca spui ceva spune totul, nu doar partea care iti convine. Sa fie si la noi un cod rutier cum e la ei si atunci da, as fi de acord. dar in conditiile de acum categoric nu. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Ciumonk |
![]()
|
Bun,hai sa vorbim de Romania.Daca respecti codul rutier roman,la fel nu ti se intampla nimic.Dar trebuie sa-l respecti integral,nu numai pe jumatate.Si mai intervin(cel putin in cazul meu) codul moral,instinctul de conservare(nu traversezi o intersectie aglomerata pe rosu ,pt ca instinctul iti spune ca vei muri sau te vei nenoroci si sa stiti ca unele persoane se gandesc si la cei din jurul lor) si responsabilitatea,care le lipseste multora...Si nu trebuie sa circuli cu 150 km/h.La 50 km/h nu ti se intampla nimic.
Voi înnabusiti in fasa carnetul la 16 ani,desi stiti ca exista destule cazuri in care "baiatu` lu` tata",la volanul proaspatului cumparat BMW,a ras un trotuar intreg sau a distrus masini si mult mai important,vieti, sau vreun mos,care conduce masina o data la 2 luni(sunday driver-daca tot facem paralele la amerikanski) si care la fel a facut un mare buf pt ca nu mai avea reflexe. Ganditi-va ca nu toti adolescentii din ziua de azi sunt obsedati de jocuri pe calculator,de televizor,de fumat si de baut sau de grozavii.Intr-adevar(si din pacate) exista un tipar pt copii din ziua de azi care include cele mentionate mai sus si multe altele,dar exista si exceptii de la acest tipar,cliseu sau cum vreti sa-l numiti.Exista si copii care pot sa faca mai mult,mult mai mult,este mult mai responsabil si mai matur decat copilul de referinta din tipar. Sper ca nu am jignit pe nimeni cu post-ul meu.Vreau doar sa stiu daca se poate obtine carnetul sau nu.Va multumesc. This post has been edited by Ciumonk: 2 Jul 2005, 21:10 |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Stii care chestia? Ca eu nu te bag pe tine in aceeasi oala cu restul adolescentilor de azi. Dar poti sa spui ca toti sunt la fel? Cati sunt ca tine?
Problema e ca si eu mi-am luat carnetul la 18 ani si jumatate. Si pot spune cu mana pe suflet ca eram mult mai teribilist atunci decat sunt acum dupa aproape 5 ani de condus. E o chestie specifica varstei, nu ai cum s-o negi. De acord cu tine ca teribilisti gasesti la toate varstele, dar la fel, trebuie sa admiti ca odata cu inaintarea in varsta se mai domoleste instinctul asta. Cu America m-ai inteles gresit. Acolo se ia carnetul mult mai usor decat in Romania. Dar platesti cu varf si indesat greselile (excludem aici pilele si alte mijloace neconventionale care le gasim peste tot). Si mi se pare mai corect asa. Iei carnetul dar nu e obligatoriu sa-l si pastrezi,ir daca o dai in bara pedepsele sunt de asa maniera incat sa te detremine sa le repeti cat mai rar. esti in stare sa conduci bine. Nu, iarasi bine. Nu e obligatoriu sa aiba toti carnet. La noi, ce conteza ca ai lovit x masini. Ce conteaza ca aia isi sparg capetele pe la Politie si asigurari si service pe timpul si nervii lor. Tu din secunda in care ai iesit din sediul Politiei te urci la volan si poti sa-i faci "fericiti" si pe altii. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Ciumonk |
![]()
|
La mine raportul teribilism/responsabilitate este foarte mic.Daca si parintii mei considera acest lucru si rudele...Cat timp stau linistit(si pana acum am stat linistit,rareori m-am ambalat) ma descurc destul de bine.Acum avem doua variante:sau imi spune cineva daca se poate obtine sau nu "mini-carnetul" sau continuam sa vorbim despre diferentele,clasele,tiparele copiilor,modul in care ei s-au transformat de-a lungul generatiilor si modul in care putem educa noile generatii.Daca vi se par aberatii va rog sa-mi spuneti.Copii dumneavoastra sunt cel mai eficient mod de a sonda diferitele comportamente,tipare.
This post has been edited by Ciumonk: 2 Jul 2005, 21:38 |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai oameni buni, da' eu nu inteleg care e nelamurirea... Totusi... Si eu sunt frustrat si ma umplu de clabuci ca in america venitul mediu este cca. 2000 USD si la noi este care este. Dar asta nu e motiv de cearta pe forumuri.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Ciumonk |
![]()
|
Klaus,nu ne certam.Discutam(cel putin pana acum am discutat) civilizat.Poate unii vor sa afle lucruri noi,sa invete.Te asigur ca daca discutia va degenera intr-o cearta te voi ruga sa inchizi/stergi topicul.Dar pana atunci.....
This post has been edited by Ciumonk: 2 Jul 2005, 22:10 |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai din cate stiu eu, ai voie sa dai de carnet daca iti conduci domnisoara de 550kg, in cazul in care poate depasi viteza de 50 km/h. Cati cmc are?
Dar vreau si eu sa intreb ceva. La sectiunea despre permis de conducere zice la categoria B1 ca autovehiculul trebuie sa aiba mai mult de 400 kg si mai mic de 550kg. Ce se intampla daca un autovehicul are mai putin de 400kg? Mai trebuie carnet pentru asa ceva? Sau daca am categoria B luata, pot merge si cu autovehicule din categoria B1 nu? This post has been edited by Daedalus: 2 Jul 2005, 22:18 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Ciumonk |
![]()
|
Categoria B cuprinde subcategoria B1.Daca ai carnet B poti sa conduci si B1.Specificatiile pt B1:masa mai mare de 400 dar mai mica de 550 kg.Daca are mai putin de 400 banuiesc ca intra prin exceptie la B1 sau B.
Fiat-ul 500 are masa de 520 kg ,cilindreea de 499 cm3 si viteza maxima de 90 km/h. This post has been edited by Ciumonk: 2 Jul 2005, 22:21 |
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
a... aici era de fapt problema... S-a gasit un auto in limite si se doreste un carnet....
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Ciumonk |
![]()
|
Auto nu s-a gasit inca,din pacate.Decat Lastun mai bine Fiat 500.
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Valentine |
![]()
|
Repet in America exista restrictii clare cu privire la orele de circulatie, regulamentul in sine este mult mai simplu (nu exista prioritate, ori e semafor, ori toata lumea opreste in intersectie), politistii nu iau mita sau nu te opresc doar ca sa inventeze ceva sa mai faca un ciubuc, aproape toate masinile sunt cu cutie automata, si in plus aia au nevoie sa mearga zeci de km in fiecare zi pana la scoala, la bunica etc.
Nu vad absolut nimic in comun cu Romania. PS O sa iti treaca repede teribilismele astea de condus la 16 ani (daca ai bani de masina si benzina tu la varsta asta eu zic ca la cate drumuri ai de facut mai bine iei taxiu' ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
Ciumonk |
![]()
|
Valentine,vreau sa stiu daca se poate,nu am spus ca voi face scoala/lua carnet/conduce.E o simpla informatie.Vreau un raspuns concret de la un instructor/politist si gata.
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Schumidannyy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 June 05 From: Timisoara ![]() |
[/quote] sal, eu personal am vazut pe discovery o masina facuta de renault care avea 500 kg si un motor de 700 cmc (asta nu sunt sigur) cu care aveai voie sa circuli pe drumurile publice, poti sa o inmatriculezi etc. Ca si aspect, era un fel de PT Cruiser in miniatura, cu 2 locuri, unul in spate si unul in fata. Cat despre putere se spunea ca avea in jur de 45 de cai dar se infigea super ok, adica mergea in a 2-a pana la 50km/h si viteza de top era limitata la 120 km/h. era destul de fainutza dar cum am vazut si mai sus, nu cred ca la traficul de la noi te simti in siguranta cu ea ![]() |
--------------------
Renault
5 1.8 16v
1990
- TM 11 SNX
|
|
Ciumonk |
![]()
|
In Franta e alta treaba.Masinile sub 500(sau asa ceva) de kg pot fi conduse fara carnet.Eu vorbesc de Romania,unde carnetul e necesar.
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 13:35 |