Motor de R5 Alpine pe Dacia 1300, o mica problema cu pompa de apa :D
![]() ![]() ![]() |
Motor de R5 Alpine pe Dacia 1300, o mica problema cu pompa de apa :D
Black%Snake |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.717 Joined: 13 June 08 From: Resita ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
- Cs-02-LEL Ni se maresc pupilele cand se zdruncina tabla
Stie dracu daca o sa ne tina rabla.... :D |
|||
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
70 euro
Cred ca e tot de pe un r5, dar cu motor 1.2, 55 cp This post has been edited by 4x4: 30 Mar 2012, 14:18 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
@ BlackSnake
Pozele cerute. Attached thumbnail(s) Fotografie0011.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 837 Fotografie0012.jpg ( Size: 1.2mb ) Number of downloads: 900 Fotografie0013.jpg ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 855 Fotografie0014.jpg ( Size: 1.2mb ) Number of downloads: 834 Fotografie0015.jpg ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 819 Fotografie0016.jpg ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 214 Fotografie0017.jpg ( Size: 795.45k ) Number of downloads: 212 |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
Black%Snake |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.717 Joined: 13 June 08 From: Resita ![]() |
Dupa o lunga perioada de frig si zapada a venit si primavara
![]() ![]() -daca doriti si alte detalii cu modificari imi spuneti si fac poze Attached thumbnail(s) Fotografie224.jpg ( Size: 3.32mb ) Number of downloads: 331 Fotografie225.jpg ( Size: 3.53mb ) Number of downloads: 423 |
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
crissti |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 25 September 10 ![]() |
Cum ai facut farurile clare : sau cum ai montat lupe?
Frumoasa maina , cum ai trecut la R.A.R cu acest motor? |
--------------------
dacia
viitorului
-
|
|
Black%Snake |
![]()
|
QUOTE(crissti @ 14 Apr 2012, 20:21) Cum ai facut farurile clare : sau cum ai montat lupe? Frumoasa maina , cum ai trecut la R.A.R cu acest motor? Farurile asa le-am cumparat, sticla clara e facuta de un coleg de pe 4T, lupele sunt luate de la un bmw(cred) si montate cu suruburi pe farul clasic de dacia 1300 care a fost vopsit cu vopsea neagra pe interior. La rar nu am fost cu motorul, nu-l pot omologa ca este prea puternic, Itp mai e valabil 1 an jumate deci nu imi fac probleme din cauza asta. |
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
bv-08-fgm |
![]()
|
![]() Old School Mother Fucker Group: Members Posts: 1.214 Joined: 11 May 10 From: Brasov ![]() |
Toti se plang de r.a.r
![]() Frumos arata aranjat pe acolo ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1996
- BV-91-FGM,1.4 VW Vento 1992 - BV-22-MKR,1.8
Toyota MR2 1992 - K626 YMO, 2.0 16v TSI |
|
mihai888 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 28 December 11 From: UK ![]() |
poate pui si tu un video cu motorul in actiune
![]() |
--------------------
Renault
Megane MK2
2005
|
|
Black%Snake |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
crissti |
![]()
|
Mersi de rapuns .
Era o DACIE la R.A.R Cu motor de GOLF 2 (parca) si cei de acolo l-au intrebat daca are acte la motor si el a zis ca are actele provenienta a motorului si atat , a trecut fara probleme . De la 72 de cp ai dacia-ei la 90 ai alpine-lui nu e prea mare diferenta si asa ca daca ai ,,cascaval,, poti s-al omologezi. AI prins mai mult de 140km/h cu ea? (intreb de curiozitate) ![]() Iti mai trebuie inox pana in motor (pt un sunet mai placut) si e gata pentru vara. This post has been edited by crissti: 17 Apr 2012, 13:06 |
--------------------
dacia
viitorului
-
|
|
Black%Snake |
![]()
|
Eu din ce am citit pe net pot omologa un motor nou pe masina daca puterea lui este cu maxim 40% mai mare.
As putea sa il omologhez dar din 2 pasi, prima data omologhez un motor de 1,6 care are in jur de 70 cp (nu stiu exact cat are) apoi sa montez Alpine-ul si sa merg cu el sa-l omologhez. Cred ca asa as rezolva problema dar deocamdata nu imi fac griji. Cu Itp-ul rezolv usor iar rar-ul pe drum nu m-a oprit niciodata pana acum si daca m-ar opri si daca ar fi omologat alpine-ul tot nu mi-ar iesi bine gazele. Prefer sa investesc acesti bani sa fac motorul turbo si sa-mi cumpar tot ce am nevoie. Eu sunt genul care prefer sa mearga masina bine decat sa arate bine si sa nu mearga. Cu motorul asta nu am apucat sa merg undeva sa ii dau maxim, am mers cu motorul de inainte spre Timisoara cu 155 km/h ca mai mult nu s-a dus dar cu asta sper sa trec de 160. Sa mai treaca ploile astea si o sa fac un test cu ea ca sunt si eu curios. Oricum eu am si un dezavantaj ca am cutia in 4 tr. This post has been edited by Black%Snake: 17 Apr 2012, 16:23 |
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
crissti |
![]()
|
Asta vroiam sa-ti spunt , o cutie in 5 trepte cu rapoarte scurte ar inbunatatii performantele , dar totul se face in timp.
Turbo nu erau motoare 1,6 106cp din care se puteau scoate suficienti CAI ca sa prinzi 200km/h si 1,4 90cp din care nu se putea scoate mai mult de 150cp si se numea aspirat? sau mai trebuie sa ma documentez? Sterge scriusl cu ALPINE si graveaza DACIA , si le zici celor de la RAR ca este motor de Liberta . |
--------------------
dacia
viitorului
-
|
|
Black%Snake |
![]()
|
Nu imi bat eu capul cu motorul sa-l omologhez, oricum la prima ocazie o sa-mi cumpar un motor de volvo turbo sau un F7P si sa-l montez. La cate masini sunt acum cu motoare schimbate sau facute din bucati nu imi fac griji.
|
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
crissti |
![]()
|
Este un motor de volvo care se potrivea pe dacie cu baza de 170cp.
Mai bine bagi bani in ea decat in omologare. Imi place ca ai mostenito si ca incerci sa o invi. ![]() |
--------------------
dacia
viitorului
-
|
|
popasan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 461 Joined: 17 September 06 ![]() |
@ crissti - Ce motor de Volvo are din start 170cai?
|
--------------------
DACIA
1410 Sport
1984 - No.281
|
|
crissti |
![]()
|
Nu mai stiu sigur ,
Am caut in bazarul 4T motor de volvo 440 / 460 si am gasit unu care avea 170 cp. Si din cate stiu aceste motoare se potrivesc pe dacie |
--------------------
dacia
viitorului
-
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai taie din caii aia. Cel mai puternic de pe 440/460 e B18FT, care are 88 kw. Adica ~ 120 de cai.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
crissti |
![]()
|
Hmm , dar cu modificari la cati CP crezi ca ar ajunge la 140? posibil ca acel motor sa fie modificat , dar in descriere nu cria decat ca este functional.
Cu modificari serioase sigur ajunge la 170cp. |
--------------------
dacia
viitorului
-
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Au francezii o vorba: "avec des si on mettrait Paris en bouteille".
B18FT-ul asta e motorul de 1.7 turbo. Nu stiu nici cat mai poti sa scoti din el, nici daca se pupa cu volanta de dacie. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Black%Snake |
![]()
|
Din cate stiu eu se foloseste cutie de papuc dizel, deci exista variante pentru cutie. Orice motor se poate aduce la o putere mare fata de original, un sistem turbo, alt set motor, un sistem de nitro... se poate face orice combinatie, depinde de fiecare ce anume doreste sa faca cu masina/motorul.
Hai totusi sa continuam discutia despre motorul de R5 Alpine ca poate mai sunt si altii interesati de acest subiect. |
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
aditza579 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 30 January 11 From: Bucuresti ![]() |
Foarte multi pun acest B18FT pe Dacie. Uite aici un video cu unul terminat recent, de maxim 2-3 saptamani. Masina are topic pe forumul vecin, asa cu 4..
Motorul urcat la un bar in turbina scoate cam 160-170 CP, fara alte modificari, el avand 120, deoarece se merge cu presiune joasa (0.2-0.3). Cu modificari mai grave, motorul asta poate si 300 CP. Nu e mare inginerie sa se monteze pe Dacie. La orice cutie din gama Renault (sau chiar si cea de Dacie), cu priza (carter) de Papuc Diesel si cu volanta si ambreiajul original al motorului. La suporti nu stiu sigur dar parca marg cei de Papuc Diesel. Oricum, nu e mare greutate. Mai trebuie modificata contra-aripp pentru a avea loc turbina, pozitionat intercoolerul si trase tevi pentru turbo. Edit: Video: This post has been edited by aditza579: 18 Apr 2012, 16:59 |
--------------------
Dacia
1610
RS '99
- Under construction "Orice prost poate sti, scopul e sa intelegi!" ... Albert Einstein
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
adita adita, motoru ala impins mai mult decat e de fabrica, o sa crape inainte sa ii schimbi uleiul.. poti sa ii dai in plus un 10% din ce poate stock , tine minte ca el deja e dus spre extrem la origine<_<
|
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
aditza579 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 30 January 11 From: Bucuresti ![]() |
Eu chestia cu 1 bar pe care am spus-o o stiu de la proprietarul unui Volvo 440, care are fix acest motor pe ea si in configuratia amintita de mai sus. Nu stiu cat de extrem este el impins dar se pleaca de la un F2N daca nu ma insel. Oricum, este destul pentru dacie si cei 120 CP pe care-i poate stock. In clipul de mai sus, aceea era puterea motorului, stock!
|
--------------------
Dacia
1610
RS '99
- Under construction "Orice prost poate sti, scopul e sa intelegi!" ... Albert Einstein
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
QUOTE La cate masini sunt acum cu motoare schimbate sau facute din bucati nu imi fac griji. Totusi, ce faci cand te opreste politia ? Exista 3 optiuni : ei te inteleg pe tine si trec cu vederea, ei vor respecta legea cu strictete si a treia varianta e ca "te intelegi". Ceva trebuie sa se intample. LE : asta pentru ca ai o masina care atrage atentia! This post has been edited by SiloS: 18 Apr 2012, 22:04 |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Black%Snake |
![]()
|
QUOTE(SiloS @ 18 Apr 2012, 23:02) Totusi, ce faci cand te opreste politia ? Exista 3 optiuni : ei te inteleg pe tine si trec cu vederea, ei vor respecta legea cu strictete si a treia varianta e ca "te intelegi". Ceva trebuie sa se intample. LE : asta pentru ca ai o masina care atrage atentia! Pai cred ca doar variantele 2 si 3 se pot realiza, mai exact imi ia talonul pentru ca am jante mai mari, lumina farurilor nu este alba (cum scrie la carte) gazele motorului sunt sigur ca nu iasa cat ar trebui, amenda pentru fiecare chestie in parte si poate alte sanctiuni care nu imi vin in minte acum. Dar toate astea se pot intampla daca ma opresc cei de la RAR pe drum. Capota neagra o am de vreo 4 ani de zile, am circulat 2 ani de zile fara numar pe fata, 2 ani de zile cu roti de aro 10 si fara bare. O singura data am fost oprit de politie si am ramas fara talon din lipsa barelor si mai odata m-a urmarit politia cu sirena prin oras cand nu aveam numar pe fata dar nu mi-a facut nimic. |
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
si talonul cum l-ai recuperat? (asta daca l-ai recuperat
![]() te-ai dus la RAR? |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
crissti |
![]()
|
Despre alpine trebuie sa mai vorbesti si cu SGM , sa te mai sfatuiasca.
Talonul nu-l recuperezi de la politie? ![]() Piese bune pentru alpine sunt scumpe din cate am vazut eu pe site-uri straine , dar merita. Ce am citit eu pe topicu daciei pe care ati puso mai sus , in a-3 ave 140-160Km/h |
--------------------
dacia
viitorului
-
|
|
Black%Snake |
![]()
|
QUOTE(payty @ 19 Apr 2012, 08:53) Da am pus barele inapoi pe masina (le-am prins asa doar de forma) erau vai de mama lor, una era prinsa cu banda scotch =)) am fost la rar, am platit o amenda de 150 lei si am asteptat pana mi-a venit randul. S-au uitat aia daca sunt puse barele, au facut 2 poze, au mai comentat una-alta de masina apoi am plecat. |
--------------------
Dacia
1300
1973/Alpine 1.6
|
BN96FLO |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 15 February 12 ![]() |
Salut!a cui este dacia din video ca eu sunt din Bistrita si vad ca acolo in zona industriala a fost facut videoclipul poate ne intalnim?
|
--------------------
DACIA
1310TX/Li
1986/1999
- BN02PZA/BN64FLO
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Sincer nu prea inteleg care sunt aptitudinile politistului cand vine vorba de verificat o masina.
Eu am dat de un politist care dupa ce m-a oprit si m-a puricat de extinctor, triunghi si trusa medicala m-a pus sa ii ridic capota. Nu am comentat; am ridicat-o! Apoi am facut si eu o serie de intrebari: "Si ce spuneti, domnule politist? Este motorul din acte sau nu? Nu cumva o fi mai mare decat cel din talon? Sau mai mic? Dar de fapt, este acelasi tip de motor ca cel din talon sau nu?" S-a uitat crucis la mine si mi-a dat drumul. Problema o pun altfel: daca politistul imi cere sa ridic capota, el ce imi poate verifica ? La fel cum imi poate verifica dimensiunea anvelopelor, sa vada daca pe masina am aceleasi anvelope ca in talon, nu imi poate verifica si tipul motorului ? In talon scrie tipul motorul, deci ar putea, nu ? Sau nu? :| Daca nu, de ce? Am avut o perioada in care umblam cu Dacia fara bara pe spate, unii politisti nu m-au pedepsit pentru asta, ci s-au limitat sa ma sanctioneze pentru neregula care a fost cauza opririi. Adica atunci cand am fost oprit pentru "centura", am primit amenda pentru centura... Dar am intalnit si politisti care nu au fost de acord cu modificarile Daciei, modificari pe care le observau ei: garda la sol, cauciucuri, bara spate lipsa, semnale albe. :| De retinut ca o vorba frumoasa care sa perie inima politistului este intotdeauna de ajutor! |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 21:53 |