Accident cu o bulgaroaica, Pericolul mașinilor înscrise în Bulgaria
![]() ![]() ![]() |
Accident cu o bulgaroaica, Pericolul mașinilor înscrise în Bulgaria
george_scala_2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
...
...
...
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Si voi credeti tot ce se spune!?!!!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Soferii romani care conduc autovehicule inmatriculate in alta tara vor prezenta la control politiei rutiere un document doveditor al titlului cu care vehiculul este detinut si traducerea legalizata a acestuia, conform proiectului de modificare a legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, potrivit Agerpres. Ministerul Administratiei si Internelor a supus dezbaterii publice proiectul Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Actul normativ se completeaza cu mai multe prevederi referitoare la documentele pe care trebuie sa le prezinte soferii care conduc vehicule inmatriculate in alt stat. Astfel, potrivit noului proiect de lege, conducatorii auto cu domiciliul, resedinta sau rezidenta normala in Romania care conduc pe drumurile publice un vehicul inmatriculat intr-un alt stat sunt obligati sa prezinte la cererea politistului rutier si un document doveditor al titlului cu care vehiculul este detinut. Acest document trebuie sa fie insotit de traducerea in limba romana, in original, efectuata de un traducator autorizat cu semnatura legalizata. Datele referitoare la autovehiculul inmatriculat in alt stat si documentul doveditor al titlului cu care vehiculul este detinut se inscriu in evidenta autovehiculelor sau remorcilor inmatriculate in alte state, care se tine de catre politia rutiera. Totodata, proiectul de act normativ prevede ca autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state si detinute cu orice titlu de persoane din Romania nu pot fi conduse pe drumurile publice decat pentru o perioada de maximum 90 de zile de la data dobandirii titlului si nu mai mult de 90 de zile intr-un an calendaristic. Prin exceptie, aceste dispozitii nu se aplica in anumite cazuri. Este vorba despre autovehiculele si remorcile inmatriculate pe numele persoanelor care le conduc in Romania; cu care se efectueaza legal transport rutier public de marfuri sau persoane ori transport in regim de inchiriere sau serviciu de inchiriere; conduse de persoane fizice aflate in raporturi juridice de munca cu persoanele pe numele carora sunt inmatriculate acestea; utilizate in baza unui contract de leasing. http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparen...20OUG%20195.pdf http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparen...20OUG%20195.pdf |
--------------------
...
...
...
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
exemplu de idiotenie mai mare nu exista. ca sa fie clara treaba, masinile mele sunt inmatriculate in romania, deci nu sunt fan inmatriculari in strainatate, mai ales ca inmatricularea in ro e gratis dupa ce iti recuperezi taxa. Insa..
nea boris din bulgaria imi imprumuta masina lui; conform legii eu trebuie sa-i arat politistului o copie legalizata si tradusa in romana a talonului..iar daca nenea politaiul are ceva de comentat, ii dau numarul lui boris...sa-l sune! de fapt exemple de aceeasi idiotenie exista, primul ar fi taxa auto modificata in enspe mii de feluri astfel incat sa nu incalce TE si pana la urma s-a constatat ca-l incalca. a doua idiotenie este, mai nou, modul de declarare a unei firme nou infiintate ca sa platesti tva ( deci, ca sa platesti, nu ca sa fi scutit)... |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
ddorin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 12 October 10 ![]() |
bulgarul nu prea este in tema cand zice ca " noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat să-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile după achiziționare."
.. eu am toate actele masini pe numele bulgarului .. deci practic masina nu-i a mea .. eu circul pe baza unei procuri ... .. in legatura cu asigurarea mea.. este facuta la BULSTRAD VIENNA INSURANCE GROUP.. Dar promit daca vor scoate sau micsora taxa de mediu la o valoare normala sa zic un maxim de 300-400 euro imi pun numere romanesti ![]() din ce vad in topicul acesta corbex ar fi cel mai inversunat .. dar si tu daca ai avea de ales intre o laguna 2 cu dotari dar cu numere de BG si solenza ta cheala iti zic io alegi laguna 2. This post has been edited by ddorin: 12 Oct 2011, 23:19 |
--------------------
Laguna 2
Grandtour Model Dynamique 19DCI
2001
|
|
Suli |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 October 11 ![]() |
Problema este ca ne ferim de cei care au numere de Bg tocmai ca sunt pericol pentru recuperarea daunelor si nu din alte motive. Lasand la o parte nationalismul de care si eu insumi ajung deseori sa-mi blestem umila sansa de a ma fi nascut aici, totusi cred ca nu este corect ca eu sa platesc taxe si impozite pentru drumurile din Ro iar altii sa le foloseasca fara pic de interes. As vrea sa stiu daca cei cu masini de BG au ceva impotriva infrastructurii auto romanesti? Platind aceste taxe eu am foarte multe de obiectat si cred ca este dreptul meu de a face acest lucru. Cu respect, no ofence!
|
--------------------
Renault
Modus
2006
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
pai ce taxa de drumuri platesti tu in plus?
ca rovigneta, taxele incluse in pretul benzinei le plateste si ala cu masina pe bulgaria. macar de s-ar face drumuri din banii aia, dar alea sunt mai mult taxe pe praf si prostie. mare mandrie e si asta ca platesti sa faci averi unor regi ai asfaltului... |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Suli |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 October 11 ![]() |
Taxa de inmatriculare, Rar, omologare, numere, talon, impozit, asigurare si mediu. Adunate acestea reprezinta venituri la bugetul statului. Credeti ca taxa de poluare se duce strict la ministerul mediului? Sa fim seriosi. Asfaltul de sub masina din fata blocului este pus din impozitul platit de noi, cei care si-au inmatriculat masinile in Ro. Am dreptate? N-am scris nicaieri de mandrie in postul meu. Prefer sa existe 1000 de regi ai asfaltului iar noi prostimea sa avem drumuri si cred ca majoritatea oamenilor ar prefera acest lucru. Cu respect!
This post has been edited by Suli: 21 Oct 2011, 12:01 |
--------------------
Renault
Modus
2006
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
si crezi ca aia deturneaza fondurile de la mediu la autostrazi, sau in conturile personale? oricum e prima data cand vad un roman fericit ca plateste taxa de prima inmatriculare, impozite, etc. la mai multe! pana una alta, evem numai regii, nu si autostrazile.
This post has been edited by kxz: 21 Oct 2011, 14:25 |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Gresesti, nu-i fericit ca plateste el o taxa. E nefericit ca nu a murit capra vecinului.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:19 |