Emigrare Germania, costul vietii pe acolo.
![]() ![]() ![]() |
Emigrare Germania, costul vietii pe acolo.
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Am vrut sa zic ca numai in Berceni mai crede lumea ca in Germania suna pensionarii la militie sa reclame ausslanderii, asta in conditiile in care spatiile publice sunt impanzite de camere de supraveghere functionale.
LE Da' ne descurcam bine si acasa, nu trebe sa ne deplasam ![]() This post has been edited by vijelie: 22 Sep 2011, 12:54 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ah, inca o chestie... E adevarat ca in orasele mici de simbata de la 4 si pina luni la 8 dimineata, mori de foame! Mai gasesti deschise 2-3 benzinarii, da' niciodata n-or sa aiba piine si alte chestii decente de mincat, doar biscuiti si alte cicoritoare.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu am o singura intrebare: ce dracu mai cauti pe aici si nu esti deja in germania?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pictoras? Il tine Bono-n loc.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(neumann @ 22 Sep 2011, 13:20) Vreau si eu ce fumeaza asta. Cum esti ma rezident permanent in Romania cu contract de munca permanent in Germania? Cum obtii permis de munca pentru Germania cu rezidenta permanenta in Romania? In rest, mai documenteaza-te si macar nu mai da sfaturi la altii. LE: sa vezi cand li s-o pune vreo pata la aia din vest sa verifice toate masinile inmatriculate in alta tara, asa cum verificam noi tirurile olandezilor. Prietene spre deosebire de tine am resedinta temoprara in UE, in afara Romaniei, n-o fi in Germania, dar cred ca legile UE is aplicabile peste tot. Si da, am numar de platitor de taxe, am contract de munca 100% legal, inregistrat cum vrei tu, platesc toate taxele statului de "adoptie temporara", am chiar si "EEA Citizen Registration Certificate", cu adresa de aici, ce se traduce prin resedinta temporara in statul respectiv. De calatorit insa calatoresc in continuare cu pasaport sau CI de Romania in care e trecuta adresa de Romania, la fel ca si pe toate celelalte acte ale mele (resedinta permanenta). Nimeni nu ma poate obliga sa-mi inmatriculez aici masina pe care o detin in Romania, in ideea in care as dori s-o folosesc si aici (nu e cazul dar sa admitem de dragul discutiei). Intelegi problematica? Respecte. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Aaaa... Germania nu, masina nu... e bine.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
|
--------------------
*
*
*
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(vijelie @ 22 Sep 2011, 14:14) Ba nene... Pana veniti cu ceva care sa scrie negru pe alb ca n-ai voie sa circului cu masina inmatriculata in UE, in interiorul UE, indiferent de tara si/sau resedinta, si trebuie s-o inmatriculezi oriunde te duce vantul, io nu cred o iota ![]() Respecte. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
Belgia? se pune?
ia d'aci: http://www.belgium.be/fr/mobilite/vehicules/immatriculation/ QUOTE Si vous habitez en Belgique, vous êtes obligé d'immatriculer votre véhicule nu scrie acolo, da' iti spun eu din codul rutier ca trebuie sa incepi demersurile in 48 de ore, deci 6 luni e parfum. si poti sa prezinti ce act romanesc vrei, daca vor intr-adevar sa vada ce si cum te cauta pe loc in baza de date, si daca te cheama si ion popescu... ai incurcat-o. asta cand nu stau si fotografiaza masina 2 saptamani la rand, dupa care iti vine citatie de la vama, de unde ti-o ridici si cat e amenda. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(klaus @ 22 Sep 2011, 13:09) Pai treaba e destul de recenta.. astept sa semnez contractul de munca, sa vad ce chirii imi gasesc domnii de acolo si apoi imi pun papucii n masina si am plecat. Oferta de la firma asta a venit cand nici nu mai speram la 3 luni de la ultimul interviu. Procesul de recrutare a durat 9 luni. QUOTE(Han Solo @ 22 Sep 2011, 13:26) Belgia? se pune? ia d'aci: http://www.belgium.be/fr/mobilite/vehicules/immatriculation/ nu scrie acolo, da' iti spun eu din codul rutier ca trebuie sa incepi demersurile in 48 de ore, deci 6 luni e parfum. si poti sa prezinti ce act romanesc vrei, daca vor intr-adevar sa vada ce si cum te cauta pe loc in baza de date, si daca te cheama si ion popescu... ai incurcat-o. asta cand nu stau si fotografiaza masina 2 saptamani la rand, dupa care iti vine citatie de la vama, de unde ti-o ridici si cat e amenda. Deci pana la urma in De e 6 luni perioada de gratie dupa care ori scap de masina ori o inmatriculez acolo. Corect? This post has been edited by yonutz84: 22 Sep 2011, 13:31 |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
vijelie |
![]()
|
Ma seaca asta micu cu masina lui...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
si ai nascut prin cezariana sau natural? in apa sau pe pat? e fata sau baiat?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(yonutz84 @ 22 Sep 2011, 13:28) Deci pana la urma in De e 6 luni perioada de gratie dupa care ori scap de masina ori o inmatriculez acolo. Corect? asta chiar nu stiu, intereseaza-te intens inainte ca sa nu te arzi rau la fata locului, si nu numai cu masina. uita-te (si roaga firma sa te ajute) la: - capcanele contractelor de inchiriere - poti sa ajungi sa-ti musti pumnii. - inscrierea 'la comuna' (o fac ei, o faci tu etc.) - registrul strainilor (sau echivalentul din DE, daca exista) - orice alta formalitate care poate veni sa te muste de posterior cand te astepti mai putin. in general, intra pe forumuri axate pe asa ceva, sunt mai multe. eu am cules 6 luni de pe aici, din discutie. si in general, fii atent la 2 lucruri: 1) UE e mai putin integrata decat crede majoritatea romanului, sunt multe chestii care nu functioneaza doar pentru ca 'suntem in UE' 2) sunt MUUUULTI, da' MUUUUUUUUUUUUUUUUUULTI indivizi in ectoplasma sociala care dau sfaturi imbecile, dupa ureche - in cel mai bun caz benigne, in cel mai rau... nu mai discutam. tipul de oameni care inventeaza un articol de lege ca sa-ti dea un sfat juridic. drum bun ![]() This post has been edited by Han Solo: 22 Sep 2011, 13:46 |
--------------------
White Star
Titanic
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
6 luni sunt pentru rezidenti temporari sau turisti. pentru rezidenti permanenti sunt 24 sau 48 de ore.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
RZV |
![]()
|
Un link de la autoritatile din Germania, ceva?
![]() Ca io-s mai necredincios de felul meu. Nu de alta da sa ma conving eu in primul rand pe mine ca aberez. ![]() |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Han Solo @ 22 Sep 2011, 13:36) asta chiar nu stiu, intereseaza-te intens inainte ca sa nu te arzi rau la fata locului, si nu numai cu masina. uite-ta (si roaga firma sa te ajute) la: - capcanele contractelor de inchiriere - poti sa ajungi sa-ti musti pumnii. - inscrierea 'la comuna' (o fac ei, o faci tu etc.) - registrul strainilor (sau echivalentul din DE, daca exista) - orice alta formalitate care poate veni sa te muste de posterior cand te astepti mai putin. in general, intra pe forumuri axate pe asa ceva, sunt mai multe. eu am cules 6 luni de pe aici, din discutie. si in general, fii atent la 2 lucruri: 1) UE e mai putin integrata decat crede majoritatea romanului, sunt multe chestii care nu functioneaza doar pentru ca 'suntem in UE' 2) sunt MUUUULTI, da' MUUUUUUUUUUUUUUUUUULTI indivizi in ectoplasma sociala care dau sfaturi imbecile, dupa ureche - in cel mai bun caz benigne, in cel mai rau... nu mai discutam. tipul de oameni care inventeaza un articol de lege ca sa-ti dea un sfat juridic. drum bun ![]() Multumesc, voi discuta cu persoana de la administratia firmei respective. Urma sa ma contacteze ei via email. Tot atunci o sa o lamuresc si cu masina daca se merita sa o iau sau nu acolo. |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
Han Solo |
![]()
|
pai tu erai ala din germania. use your google.de powers...
![]() This post has been edited by Han Solo: 22 Sep 2011, 13:47 |
--------------------
White Star
Titanic
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
RZV, te rog io, nu mai insista!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
io vam zis ca nu mai stie sa scrie corect romaneste. raducioiu tu esti?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
RZV |
![]()
|
Ba baieti...
Ia de luati si nu mai cititi printre randuri. Eu mi-am exprimat un punct de vedere bazat pe experienta mea in UE (nu neaparat in Germania, pentru cine a avut ochi sa vada, am mentionat si lucrul asta). Daca voi batman-batman, batman-batman sa fie dar cu dovezi. (aka link-uri, etc). |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
Han Solo |
![]()
|
pusca mea, belgium.be ce e, acadea?
|
--------------------
White Star
Titanic
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Markos |
![]()
|
Pai google e blogul lui giorcica.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
RZV |
![]()
|
Georgeeeeee?
Unde esti ma cand are nevoie omu' de tine? ![]() @Han Solo Se pare ca in Belgia e cum zici tu intr-adevar. Astept sa ma conving si cu Germania ![]() Respecte |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
Han Solo |
![]()
|
OK... maieutica:
Belgia este parte din UE, da? deci, copii, suntem de acord ca nu putem vorbi de "legile UE aplicabile peste tot"? si prin urmare ca ne bagam in seama unde n-am avut bunul simt sa citim exact cum sta treaba, si dam sfaturi in domenii importante bazandu-ne pe 'ureche' si pe 'mie nu mi s-a intamplat? mai facem asa? |
--------------------
White Star
Titanic
|
Marty |
![]()
|
Feizbuc!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Markos |
![]()
|
Duamna Hansoala, io n-am zis nimic!
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 04:32 |