DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Recensamant 2011, este legala amenda ?

zanzie
post 27 Oct 2011, 08:21
Post #211

Aspirant de Trabant

Group: Members
From: Pădure

Io recunosc ca sunt un cetatean model. I-am dat tot ce a cerut + ca i-am zis ca-i dau voie sa-mi numere si chilotii. mandru.gif

--------------------
gard viu din spini, cu flori la poarta si rinoceri in curte
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionut.tanase
post 27 Oct 2011, 08:32
Post #212

Can't Stop Me!

From: PITESTI

QUOTE(SorinCT @ 27 Oct 2011, 08:17)
....Poti sa faci o gramada de chestii cu date de genul asta...
*

Ia spune ... cam ce poate sa faca un recenzor cu CNP-ul tau? dry.gif

=========

Preluat de pe StirileProtv biggrin.gif

Un utilizator www.stirileprotv.ro, caruia nu-i vom divulga numele, la rugamintea lui, ne-a descris modul tragi-comic in care a decurs recensamantul in casa familiei.
Experienta mea si a familiei mele de duminica seara cand am fost vizitati de o doamna recenzor cat se poate de aparte: Ne-a prezentat legitimatia si cand am primit-o in casa, a intrat tipand la noi ca suntem fara obraz ca nu i-am raspuns joi si vineri cand a fost dansa in bloc. Tata a incercat sa-i explice frumos ca nu a fost nimeni acasa, toti fiind ocupati cu serviciul sau cu studiile. Insa doamna asta pur si simplu nu a vrut sa treaca la treaba pana nu a vorbit timp de 20 de minute despre viata dansei si despre cate operatii a avut dansa.
Cand intr-un final a trecut la recensamant, nu s-a lasat pana nu ne-a citit legislatia pe care a invatat-o dansa, nu s-a lasat pana nu a citit de doua ori variantele de raspuns desi primise unul, iar mai apoi facea pauze in care ne vorbea despre copiii ei si despre cat de desteapta e nepoata ei si alte lucruri total nepotrivite. Tata a incercat sa-i explice ca e duminica seara (trebuie sa mentionez ca era ora 7), e tarziu, maine e zi de lucru, si i-a spus "Sunt sigur ca si dumneavoastra doriti sa terminati cat mai repede". Dansa a sarit ca arsa: "Aaa, ce? Vreti sa ma dati afara mai repede, nu? Eee, nu scapati asa usor, mai stau pe capul dumneavoastra! E comod aici, ceilalti vecini au o mare mizerie si multe porcarii prin casa".
Drin urmare a trebuit sa o lasam sa-si faca jocul. Dupa o ora in care abia a completat 2 fise, cea a capului gospodariei si cea a locuintei, a trecut la fisa tatei. Eu am intrebat de la inceput de ce nu putem sa completam si noi, la indicatiile dansei, ca sa terminam mai repede. Nu s-a lasat convinsa pana cand a constatat ca s-a plictisit si a inceput sa-si citeasca mesajele de pe telefon dupa ce m-a pus pe mine sa i le gasesc... Cand in sfarsit ne-am apucat eu si mama de fise, am constatat cate greseli facuse la diverse rubrici si n-a vrut sa inteleaga deloc decat dupa ce i-am citit de 10 ori acelasi lucru si i-am dat nu stiu cate exemple. Si nici atunci nu ma credea pe deplin.
Trebuie sa mentionez urmatoarele lucruri: avea legitimatie, insa toate fisele erau carate intr-o plasa murdara si infasurate in ziare; puteam citi orice fisa a oricui fara nicio problema, ba chiar mai si barfea de diversi vecini - ba ca nu stiu care e bolnav, ba ca nu stiu care e betiv, ba ca au mizerie in casa etc.
Mama s-a oferit sa-i dea niste chilotei din plastic sa pune fisele completate si pe cele necompletate. Dansa nu a vrut, dar a luat toti cei 7 chilotei din plastic si i-a bagat in plasa dansei si i-a cerut mamei si un pix (avea un pumn de pixuri in haina, buzunare si in plasa).
Cand in sfarsit a dat sa plece, i-a sunat iar telefonul, a inceput sa vorbeasca, i-a cerut mamei doua pahare de apa si ceva dulce sa manance. A baut paharele de apa, iar mama i-a oferit o eugenie, care nu a fost de-ajuns pentru ca ne-a replicat foarte frumos "A, nu, ca nu-mi plac astea, altceva mai bun n-ai?". Fiind o familie cat se poate de buna si respectoasa, n-am putut sa o dam afara in suturi cum merita. I-a adus trei bomboane in poleiala, dintre care una a bagat-o in gura cu totul si a zis ca ea o mananca asa, pentru ca mai apoi sa vrea sa scuipe in chiuveta. Apoi s-a uitat prin bucatarie si a vazut doua pachete de paine feliata, s-a infipt in ele si a zis "A, paine? Credeam ca e cozonac -voiam cateva felii".
Ce pot sa spun decat ca ne-a lasat muti - o duhoare in casa, pentru ca mirosea a urina si a tigari si o frica ca acum va trebui sa dam din nou ochii cu ea pentru a completa CNP-ul... Sper sa cititi tot ce v-am spus...suna ca o piesa de teatru, insa este purul adevar. Uitati pe cine primim in casa!
Daca va starneste intr-adevar interesul, as vrea totusi sa nu-mi fie mentionat numele. La cat de nebuna e femeia aia, mi-e frica de dansa sau de rudele dansei.

Recenzori dastia va doresc radmasa.gif

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
adi_ar
post 27 Oct 2011, 08:32
Post #213

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Nu esti "model", esti normal!

Necomunicarea CNPului este un pipi contra vantului lipsit de sens!
Il dati pe bonul de masa, pe reteta la farmacie, pe toate contractele de furnizare servicii, pe la asigurari, unde vreti sau nu vreti si acum se gasesc unii sa se incoarde, pe baza declaratiilor unui cretin!
Imbecilitatea conducerii INS n-o comentez!

V-ati gandit vreodata ca "zvonaceala" aceasta a fost intentionata si menita sa scoata din buzunarele a, sa zicem, 1.000.000 de cetateni cate 1.500 RON din buzunar (amenda)?
Adica noi zicem ca n-am zis, c-o fi c-o pati, din 1.000.000 amnedati, tot vor plati 500.000, adica 750.000.000 la buget.
Apoi, se comunica lista celor care au refuzat la Evidenta populatiei, pentru completarea datelor si statul ramene cu desagii in caruta si banii luati.

Ganditi si voi putin!

This post has been edited by adi_ar: 27 Oct 2011, 08:50

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Victoras2001
post 27 Oct 2011, 08:36
Post #214

Membru autentic

Ionut, chiar poti sa pui botul la o poveste scrisa cu picioarele?

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
radian
post 27 Oct 2011, 08:50
Post #215

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(corbex @ 27 Oct 2011, 08:11)
... Am auzit ca, pe la tine, lumea se declara daca  icon_mrgreen.gif
*

Da, un cretin s-a declarat de nationalitate "daco-latina"... radmasa.gif

QUOTE(Victoras2001 @ 27 Oct 2011, 08:13)
... Si cu CNP-ul ce atata tevatura? ...
*

De exemplu, fiindca o sa constati cu surprindere ca desi nimeni nu merge la vot, participarea o sa fie de vreo 75%...

In Hu la recensamant nu s-au solicitat datele de identificare, nici nume / prenume, nici CNP!

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
adi_ar
post 27 Oct 2011, 08:51
Post #216

Si ce va impiedica sa mergeti la vot? ... sa nu va foloseasca CNPul.

Despre HU, mai lasa, nu-i asa!

This post has been edited by adi_ar: 27 Oct 2011, 08:52

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
radian
post 27 Oct 2011, 08:53
Post #217

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(adi_ar @ 27 Oct 2011, 08:32)
...  Necomunicarea CNPului este un pipi contra vantului lipsit de sens!
Il dati pe bonul de masa, pe reteta la farmacie, pe toate contractele de furnizare servicii, pe la asigurari, unde vreti sau nu vreti ...
*

Ai si n-ai dreptate. Da, iti dai CNPul in multe locuri, dar in putine exista posibilitatea sa fie centralizate si prelucrate intr-o institutie controlata exclusiv politic.

De unde stii ca nu-i asa? Ai participat cumva? Eu stiu de la o ruda care a raspuns la chestionar.

This post has been edited by radian: 27 Oct 2011, 08:54

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
george_scala_2004
post 27 Oct 2011, 09:04
Post #218

Membru autentic

FIE CĂ VREI, FIE CĂ NU VREI...Statul arată că știe totul despre tine: INS va prelua CNP-ul de la Serviciul de Evidență a Populației în baza unui protocol

Șeful Direcției Județene de Statistică Sibiu, Liviu Boloș, a declarat, miercuri, că "CNP-ul trebuie obținut" iar în cazul persoanelor care refuză să îl declare acesta va fi luat de la Serviciul de Evidență a Populației, în baza unui protocol care urmează să fie încheiat la nivel național.

Șeful DJS Sibiu, Liviu Boloș, a declarat, într-o conferință de presă, că în județ "sunt puține cazurile în care populația nu și-a divulgat CNP-ul", în cele două zile în care și-au făcut efectul declarațiile purtătorului de cuvânt al Institutului Național de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"A fost o perioadă de două zile în care a acționat efectul purtătorului de cuvânt, care a spus că nu ar fi obligatoriu CNP-ul. Dar sunt puține cazurile în care populația nu și-a divulgat CNP-ul. Nu se va întâmpla nimic. Noi o să obținem CNP-urile respective de la Serviciul de Evidență a Persoanelor. Nu se poate înregistra formularul fără CNP. Acesta este un protocol între INS și Serviciul de Evidență a Persoanei la nivel de țară. Deocamdată nu s-a încheiat, se va încheia", a declarat Liviu Boloș.

Potrivit acestuia, se va apela la ajutorul Serviciului de Evidență a Populației acolo unde nu se poate afla CNP-ul de la populație, fie că nu dorește să îl declare, fie că sunt zone deja recenzate în ultimele zile.

"Să luăm exemplul următor: a fost recenzorul într-un bloc și la unele apartamente nu s-au declarat CNP-urile, iar la altele nu a găsit persoanele acasă. Va mai merge recenzorul pentru că nu i-a găsit acasă. În cazul acesta poate să treacă și să completeze CNP-ul. Dar, dacă a terminat toată scara de bloc, nu mai merge numai pentru CNP-ul lipsă", a afirmat Boloș.

Potrivit acestuia, "în toate cazurile în care CNP-ul lipsește el trebuie obținut".

http://www.zf.ro/eveniment/statul-arata-ca...rotocol-8905371

http://www.mediafax.ro/social/recensamant-...rotocol-8905119

http://www.romanialibera.ro/actualitate/ev...col-242452.html

Oare si directorul de mai sus va fi destituit ???

--------------------
... ... ...
+
Victoras2001
post 27 Oct 2011, 09:10
Post #219

Membru autentic

QUOTE(radian @ 27 Oct 2011, 09:53)
Ai si n-ai dreptate. Da, iti dai CNPul in multe locuri, dar in putine exista posibilitatea sa fie centralizate si prelucrate intr-o institutie controlata exclusiv politic.
*

Repet, da-mi un nume de bucurestean sau o adresa si io-ti dau pe loc CNP-ul. Ca sa vezi cat e de greu.
La vot, din cate tin minte, parca era trecut CNP-ul pe foaia pe care semnezi. Si apoi, daca le trebuie CNP-urile, nu le pot lua de la politie? Trebuie sa inventeze un recensamant?

In alta ordine de idei sunt si prost instruiti recenzorii. Habar n-au daca trebuie sau nu CNP-ul.

This post has been edited by Victoras2001: 27 Oct 2011, 09:12

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
george_scala_2004
post 27 Oct 2011, 09:14
Post #220

Membru autentic

Nu recenzorii sint de vina...fac si ei ce li se spune...daca aia de sus sint vorba lu' boc ce pretentii poti avea de la niste amariti care alearga si ei pentru 50 de lei pe zi ?

--------------------
... ... ...
+
DannyY
post 27 Oct 2011, 09:14
Post #221

Marele plictisit

QUOTE(Victoras2001 @ 27 Oct 2011, 09:10)
Repet, da-mi un nume de bucurestean sau o adresa si io-ti dau pe loc CNP-ul
*

George Becali are CNP-ul .......

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
adi_ar
post 27 Oct 2011, 09:15
Post #222

Alt cretin!

@radian:
Nu sunt implicat politic in nici un fel ... si nici nu am simpatii!
Hai s-o luam logic: lista CNPurilor POATE fi obtinuta de la evidenta populatiei insa simpla detinere a lor nu poate fi un instrument de manipulare in sine. Daca participati la vot nu pot fi manipulate.

Am o vaga senzatie ca cei ce s-au incordat cu CNPul nici nu participa la vot dar striga "hotii".

Nu comentez fabulatia cu recenzoarea puturoasa insa la modul general recenzorii sunt oameni de buna intentie, cu problemele lor, care castiga un banut (ca nu castiga nici pe departe pe masura efortului), umbla in ploaie si frig, suporta umilinte si ironii ale cetatenilor, basca trebuie sa se grabeasca acum pentru a apuca sa revina la cei ce nu si-au dat CNPul si asa mai departe.
Parte din ei sunt cadre didactice ori functionari care si-au luat libere pentru asta. In alte discutii le plangeam de mila, acum sunt tinta frustrarilor unora!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
corbex
post 27 Oct 2011, 09:17
Post #223

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(DannyY @ 27 Oct 2011, 10:14)
George Becali are CNP-ul .......
*

biggrin.gif Eu il vreau pe al lui Tanase. Hai, si al Biancai!

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
adi_ar
post 27 Oct 2011, 09:19
Post #224

QUOTE(Victoras2001 @ 27 Oct 2011, 09:10)
...
In alta ordine de idei sunt si prost instruiti recenzorii. Habar n-au daca trebuie sau nu CNP-ul.
*

Ai si n-ai dreptate, sunt oameni si oameni!
Sunt ei instruiti insa ce poti face in fata argumentului "A zis la Tv, am auzit eu c-a zis!"
El are o norma si nu este mica, nu este treaba lui sa convinga populatia si sa stea la discutii insa suporta frustrarea unora si mitocania altora!

PS
Ba chiar sunt amenintati ca nu vor primi banii daca nu termina "norma"!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Victoras2001
post 27 Oct 2011, 09:36
Post #225

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 27 Oct 2011, 10:19)
Ai si n-ai dreptate, sunt oameni si oameni!
Sunt ei instruiti insa ce poti face in fata argumentului "A zis la Tv, am auzit eu c-a zis!"
El are o norma si nu este mica, nu este treaba lui sa convinga populatia si sa stea la discutii insa suporta frustrarea unora si mitocania altora!
*

La mine a venit una, profesoara, cred ca era cu barbati-su. Nu stiu daca au alt regim casele de vacanta, da o interesa cu ce incalzesc casa, ce fel de geamuri are, cu ce sursa incalzesc mancare, daca e casa izolata, cate camere are, din ce-i facuta, daca am curent, canalizare, wc in casa, baie si bucatarie in casa... cam asta a notat.
Nu m-a intrebat ce nationalitate sunt sau ce-i cu mine. A interesat-o numai casa. Atata tot.
Mi-a zis ca daca dau CNP-ul imi da nu stiu ce hartie, n-am inteles. Am intrebat-o daca trebuie sa-l dau si mi-a zis "aaa, nu, nu-i obligatoriu". E, atunci e ceva daca nu-l dau? A, nu, nu-i nicio problema. Multumesc, buna ziua. Si asta a fost. Deci habar n-avea ca e obligatoriu. Probabil ca tot de la tv se informase si ea.
Cu faptul ca daca a aparut la tv ca nu-i obligatoriu n-o sa-l dea lumea, ai dreptate. Nu le mai scoti usor din cap.
Oricum, e jale mare, n-as vrea sa fiu in pielea unui recenzor.

This post has been edited by Victoras2001: 27 Oct 2011, 09:43

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
espacern
post 27 Oct 2011, 09:43
Post #226

ART-ist

From: Mihalaya

QUOTE(,27 Oct 2011, 09:15)
umbla in ploaie si frig,

As zice ca umbla mai mult prin"ceata"....

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
ionut.tanase
post 27 Oct 2011, 09:46
Post #227

Can't Stop Me!

QUOTE(Victoras2001 @ 27 Oct 2011, 08:36)
Ionut, chiar poti sa pui botul la o poveste scrisa cu picioarele?
*

NU! Dar e frumos scrisa smile.gif)) . Am vrut sa pun la bancuri initial dar am zis ca totusi merge ca gluma si aici.

Revenind la discutia de baza: TOT nu a spuns nimeni ce se intampla daca dai CNP-ul recenzorului. Ce poate sa faca cu el?? Il dati peste tot acest CNP si acu v-ati trezit ca se poate folosi in alte scopuri. Care ar fi alea?? Eu nu vad nici un pericol. Sincer ... Veniti cu argumente seriose nu cu d'astea gen "prelucrare de date in scop politic" ... "alegeri false" bla bla. Asta e folclor.

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
sorin1983
post 27 Oct 2011, 09:46
Post #228

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Din ciclul "Au prostit poporul cu televizorul" ....

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
adi_ar
post 27 Oct 2011, 10:03
Post #229

QUOTE(Victoras2001 @ 27 Oct 2011, 09:36)
... Nu stiu daca au alt regim casele de vacanta, da o interesa cu ce incalzesc casa, ce fel de geamuri are, cu ce sursa incalzesc mancare, daca e casa izolata, cate camere are, din ce-i facuta, daca am curent, canalizare, wc in casa, baie si bucatarie in casa... cam asta a notat.
Nu m-a intrebat ce nationalitate sunt sau ce-i cu mine. A interesat-o numai casa. Atata tot.
Mi-a zis ca daca dau CNP-ul imi da nu stiu ce hartie, n-am inteles. Am intrebat-o daca trebuie sa-l dau si mi-a zis "aaa, nu, nu-i obligatoriu". E, atunci e ceva daca nu-l dau? A, nu, nu-i nicio problema. Multumesc, buna ziua. Si asta a fost. Deci habar n-avea ca e obligatoriu. Probabil ca tot de la tv se informase si ea.
Cu faptul ca daca a aparut la tv ca nu-i obligatoriu n-o sa-l dea lumea, ai dreptate. Nu le mai scoti usor din cap.
Oricum, e jale mare, n-as vrea sa fiu in pielea unui recenzor.
*

Casele de vacanta nu sunt locuite permanent, de regula, deci a inregistrat locuinta (casa) fara persoane prezente. Daca la data de 20.10.2011 00:00:00 locuia cineva acolo, acesta trebuia inregistrat ca "temporar prezent".
Era prost informata! Nici o clipa nu s-a comunicat oficial recenzorilor ca nu este obligatoriu CNPul. A pus botul! Altii au facut fata cum au putut!
Necazul este ca unii recenzori au consemnat in fisa "refuza" iar persoana a semnat, deci (ii raspund si lui Marian66) nu mai este nevoie de constatare pentru amenda.
Ai dreptate, e jale mare!

LE
Nu se da nici o hartie in schimbul CNPului. Furnizarea datelor este obligatorie prin lege. (PUNCT)

Mai este si un alt aspect:
In fise este obligatorie consemnarea cu exactitate a datelor, conform documentelor, deci fara un CI in fata, recenzorul scrie (dupa dictare) POPESCU MARIA, dupa ce intreaba "Initiala tatalui?", apoi declarantul spune: "Da, POPESCU I. ANA-MARIA". Cum ANA-MARIA? Asa-i spunem noi: MARIA, dar ea este ANA-MARIA ... poti sa-ti imaginezi restul!
Mai sus este un scenariu ... inspirat din realitate! smile.gif

This post has been edited by adi_ar: 27 Oct 2011, 10:09

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
aleksanders
post 27 Oct 2011, 10:38
Post #230

.

From: ...

si care este relevanta ca este ana-maria sau maria pentru statistica - nu o sa iasa numarul corect de ane-marii..... sa fim seriosi - abia astept o stire cum au fost sparte serverele si au fost furate datele despre recensamant si mai apoi lista cu persoanele care iau credite bancare fara sa calce in vreo banca.... in rest numai de bine

This post has been edited by aleksanders: 27 Oct 2011, 10:38

--------------------
. . . - .
....
+
sorin1983
post 27 Oct 2011, 10:40
Post #231

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(aleksanders @ 27 Oct 2011, 11:38)
...mai apoi lista cu persoanele care iau credite bancare fara sa calce in vreo banca.... in rest numai de bine

laugh.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
ionut.tanase
post 27 Oct 2011, 10:52
Post #232

Can't Stop Me!

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

mda ... teoria conspiratiei inca functioneaza smile.gif))) .

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
aleksanders
post 27 Oct 2011, 10:57
Post #233

.

From: ...

functioneaza - nu functioneaza
nu inteleg roulul datelor personale pentru un rezultat statistic

--------------------
. . . - .
....
+
Garett
post 27 Oct 2011, 11:26
Post #234

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Victoras2001 @ 27 Oct 2011, 08:13)
E recensamant. Ce-i asa minune mare? Se face in toata lumea civilizata.
*

Tine de cata incredere prezinta statul!
Asa e, si in tarile civilizate se fac recensaminte. Diferenta e ca in tarile civilizate preocuparea de capatai a statului nu este "sa ti-o traga" pe toate partile, grija principala nu este "ce sa mai impozitam".
Acolo, oroare!, statul chiar functioneaza uneori in beneficiul cetateanului.
Daca Romania ar fi o tara civilizata n-as avea nici o problema in a-i furniza datele, cand statul a dovedit de n ori ca are interese ascunse prefer sa ma abtin. Oricum are toate datele necesare, INS sa puna mana sa-si le adune!

QUOTE(adi_ar @ 27 Oct 2011, 10:03)
Furnizarea datelor este obligatorie prin lege.
*

Si cu chestia asta am o problema!
De ce a devenit brusc obligatorie furnizarea datelor in luminata viziune a regimului oranj? Ordonanta in versiunea originala nu prevedea obligativitatea furnizarii datelor, da' s-a gandit bocul sa ne arate el "cine-i statul" si sa ne oblige! Intr-o alta tara, mai dotata cu "accesorii" lumea ar fi iesit in strada si ar fi facut scandal. In bantustanul nostru prapadit...

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
MirceaVio
post 27 Oct 2011, 11:33
Post #235

Membru autentic

From: Oradea

QUOTE(aleksanders @ 27 Oct 2011, 10:38)
abia astept o stire cum au fost sparte serverele si au fost furate datele despre recensamant si mai apoi lista cu persoanele care iau credite bancare fara sa calce in vreo banca.... in rest numai de bine
*

Da siigur... ca mai nou se dau credite prin posta sau on-line, get real man. radmasa.gif

--------------------
Renault Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique - 1998 / 2007
+
adi_ar
post 27 Oct 2011, 11:40
Post #236

QUOTE(aleksanders @ 27 Oct 2011, 10:57)
functioneaza - nu functioneaza
*

Unul din scopuri este sa fie inregistrati TOTI cetatenii. Daca nu ai date, de unde stii ca sunt toti?
Mai sunt si altele!

Cat despre credite: Sa fim seriosi! In acele cazuri exista complicitate in banca!

Si cu chestia asta am o problema!
De ce a devenit brusc obligatorie furnizarea datelor in luminata viziune a regimului oranj? Ordonanta in versiunea originala nu prevedea obligativitatea furnizarii datelor, da' s-a gandit bocul sa ne arate el "cine-i statul" si sa ne oblige! Intr-o alta tara, mai dotata cu "accesorii" lumea ar fi iesit in strada si ar fi facut scandal. In bantustanul nostru prapadit...

Asta este alta chestiune!
Intodeauna a fost obligatorie furnizarea datelor, indiferent cum s-a pus problema! Nu e o noutate.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Garett
post 27 Oct 2011, 11:47
Post #237

Membru autentic

From: Galati

"In OG 36/2007 in varianta initiala a art. 12 se preciza ca
"In vederea asigurarii exhaustivitatii inregistrarii persoanelor si a calitatii datelor, la recensamant sunt inregistrate si utilizate codul numeric personal, precum si etnia, religia si limba materna, prin libera declaratie a persoanelor intervievate, in conditiile respectarii prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare."

Sesizind ca ceva nu e in regula guvernul boc modifica articolul care acum suna astfel:
"In vederea asigurarii exhaustivitatii inregistrarii persoanelor si a calitatii datelor, la recensamant sunt prelucrate codul numeric personal, precum si etnia, religia si limba materna, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare."

Deci?

This post has been edited by Garett: 27 Oct 2011, 11:47

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
Shush
post 27 Oct 2011, 11:50
Post #238

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Chestionarele alea ar fi trebuit sa vina direct completate cu nume, prenume si CNP ca asa oricine poate sa declare gresit (fie intentionat, fie din greseala/neatentie - cum e exemplu cu Maria / Ana-Maria).
Staul stie deja unde invat si unde lucrez deci de ce trebuie sa mai cheltuie o gramada de bani ca sa afle informatiile astea si de la mine ?
Venituri ilegale, munca la negru si alte d-astea oricum nu o sa declare nimeni, iar intrebarile alea legate de sanatate aproape toti recenzorii le sar din oficiu.
Pe mine nu ma deranjeaza sa dau CNP-ul si alte date cu caracter privat statului sau altei institutii care are semnat un acord de confidentialitate a datelor, dar ma deranjeaza enorm sa il dau unei persoane pe care nu o cunosc si care nu are semnat nimic in acest sens (adica recenzorului).

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
george_scala_2004
post 27 Oct 2011, 11:50
Post #239

Membru autentic

Garett, Garett... http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=3181974 wink.gif Fara surse ??? radmasa.gif

This post has been edited by george_scala_2004: 27 Oct 2011, 11:58

--------------------
... ... ...
+
klaus
post 27 Oct 2011, 11:53
Post #240

步步

From: Bucuresti

QUOTE(aleksanders @ 27 Oct 2011, 11:57)
*

Am sa citez art. 12^1 din Lg. 37/2007:
Instituțiile implicate în efectuarea recensământului colaborează în vederea punerii la dispoziție, în condițiile legii, a tuturor datelor și informațiilor necesare pentru realizarea scopurilor prevăzute la art. 11 și 12, cu excepția celor referitoare la etnie, religie și limba maternă, care se prelucrează cu consimțământul expres al persoanelor intervievate

Prelucrarea datelor referitoare la religie, la etnie sau limba materna era interzisa oficial. Deci nu exista date individualizate referitor la asa ceva.
De acum incolo probabil vor exista in baza de date centralizate campuri si pentru asa ceva.
Se va stii clar care e tigan, care e ungur si care e turc. De asemenea se va stii exact care e catolic, care e ortodox, care e protestant etc.
Existand legatura CNP-date mentionate, se vor putea face inclusiv harti statistice, unde sunt intr-o localitate maghiarii, unde sunt catolici etc., ceea ce pana acum nu putea fi realizat cu datele existente.
Se vor putea face campanii directionate catre tigani, catre protestanti, sau catre cei vorbitori de limba sarba.

Sub alta forma decat recensamantul este ilegal sa faci legatura intre o persoana si religia/etnia/limba materna, numai daca vrea expres persoana...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
13 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 10:24
Forum Renault