anvelope iarna, recomandari marci, pareri
![]() ![]() ![]() |
anvelope iarna, recomandari marci, pareri
cris06 |
![]()
|
||
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Care mai aveti nevoie de gume, fie ele noi sau sh, luati de pe acum pentru ca in 2-3 saptamani, pe masura ce se aproprie data de 1 noiembrie, vor creste foarte mult preturile, chiar si cu 50-80 lei per anvelopa.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
Eu astept sa vina iarna ca sa cumpar gume de vara.
![]() |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Si eu..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Da ce se intampla pe 1 noiembrie ? Ori ninge ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
De atunci intra legea in vigoare...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Gresit, de atunci a intrat legea in vigoare.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Maskatu |
![]()
|
Adica daca ninge azi in buc si ma opreste cap de creta, imi da amenda?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Da.
Se dau doua Nokian N2.JPG ( Size: 635.03k ) Number of downloads: 584 fabricate in Finlanda, de 5 ani si 8 kg. Se dau doua Champiro WT Plus C2.JPG ( Size: 695.29k ) Number of downloads: 623 fabricate in Indonezia, de 5 ani si 9,5 kg. Nokian, desi sunt mai uzate, sunt mai usoare, iar cauciucul e mai moale, mai maleabil. Champiro au mai multa carne in schimb cauciucul e mai rigid, parca-i mai din topor, plus ca-s mai grele. Am tot pus Nokian pe fata, d-aia si sunt mai tocite. Acum ma gandeam daca n-ar fi timpul sa le pun si pe celelalte. Voi ce ziceti? Stiu ca 5 ani deja e cam mult, dar iarna asta nu le schimb. Plus ca nu dau semne de imbatranire. This post has been edited by Victoras2001: 2 Oct 2012, 20:42 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Maskatu |
![]()
|
In mod normal profilul mai "moale" ar trebui sa genereze mai multa aderenta. Vorbim evident de conditii specifice iernii. N-ai incercat sa mariti champirourile si sa mai pui de diferenta pentru ceva nou?
Daca zici ca nokianu deja s-a tocit mai mult, lasa-le pe spate, vezi cum se comporta, ce tinuta de drum au + aderenta, ca doar poti face o comparatie fata de iernilrle trecute, si daca e ok le lasi asa, daca ni, ramai la vechea combinata. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
In fotbal e o regula nescrisa. Echipa castigatoare nu se schimba.
Asta inseamna ca Nokian s-au comportat exemplar iarna trecuta. N-am ce le reprosa. Numai ca, fiind roman, sunt vesnic nemultumit. Adica-mi face cu ochiul profilul celorlalte si ma tot gandesc daca nu cumva se vor comporta "nitel mai exemplar" decat Nokian. Singura chestie care ma indeamna sa nu le pun pe fata e greutatea lor, evident mai mare decat a celorlalte. Ma gandesc sa nu cauzeze la vreo matocareala, articulatie, ceva. Desi tinand cont de faptul ca nu fac multi km iarna, n-ar trebui sa fie asta un inconvenient. Totodata am de intrat prin niste coclauri de nici cu caruta cu sine nu poti trece. Mai e ceva. Pur si simplu n-am mai auzit de cauciucurile astea pana in momentul in care le-am luat. De Nokian stiu clar ca-s bune. Dar Champiro nu-mi spune nimic. Nici nu stiam ca exista. This post has been edited by Victoras2001: 3 Oct 2012, 11:11 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
Maskatu |
![]()
|
1,5 kg nu-i capat de žarã. Cum spuneam, mergi de proba invers cu ele si vezi cum se comporta.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Da. O sa le schimb. Mai ales ca m-am uitat azi mai atent si Champiro sunt cu 2 ani mai tinere decat Nokian. Ba nenica, da Nokianele astea sunt periculoase rau. Scrie pe ele 50 psi in timp ce pe celelalte scrie 31 psi.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
Maskatu |
![]()
|
La bicicleta gumele subt si cu 100 si...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gabriel.bv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 4 June 10 From: Brasov ![]() |
Salut..nu va jucati cu cauciucurile...din proprie experienta va zic...in seara asta am facut accident pe drumul ce leaga Poiana Brasov de Rasnov...ud pe jos, viraj stanga destul de strans, viteza aproximativ 50km/h si cauciucuri cu profil sport (masina un VW Golf mk3..imi cer scuze stiu ca o sa fiu injurat ca iar se discuta de Golf 3 pe DaciaClub dar macar e on-topic cu cauciucurile:D)...masina s`a tinut bine(mai bine decat ma asteptam..conducea un prieten)...a iesit taras de pa asfalt, a inghitit un sant si la iesire din el o tufa cat masina.dupa care, cocotata jumate pe pamant si inclinata aprox. 45 grade spre partea stanga, a facut putin buf de un "copacel"(1-1.5 m diametru)....Ca daune materiale se inregistreaza doar: prelungire bara fata rupta, bara fata si numar indoite bine, capota zgariata bine si putin indoita, scut(de plastic) spart bine + bonus, un cloncanit la roata din dreapta fata(cu toate ca masina nu avea rotile virate deloc de cand a iesit de pe asfalt si pana s`a oprit)...Eu si acel prieten putin speriati(+ un cap dat bine de geamul lateral amndoi la intrarea in sant) si iubita lui speriata rau de tot si atat...In caz ca trece cineva pe acel drum zilele astea si gaseste ceva pe acolo(din Poiana la coborat in primi 2-3km s`a intamplat) il rog sa anunte..noi nu am vazut sa lipseasca mai multe piese de la masina..O noapte buna va doresc si aveti mare grija, cauciucurile bune si cat mai "tinere" pot face diferenta.....Imi cer scuze inca odata pt off-topic
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2002
- BV xx NIG [B]Never drive faster than your angel can fly ![/B]
|
|
mafiozzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 17 May 07 From: .::Cluj::. ![]() |
Inca putin si se aproprie data cu pricina.1 Noiembrie, nu stiu cata zapada a fi cata nu, dar cred ca toti stiti ce nebunie e in fiecare an odata cu caderea primilor fulgi.Cei care au rezervate din anii trecuti scapa mai ieftin, cine nu.... eu deja m-as fi apucat sa imi achizitionez:P Bafta la gasit.cel mai ok ar fi daca v-ati lua alte 4 jante tabla aliaj ce ar fi, si nu m-ai tot consumati in fiecare an schimba gumele echilibreaza etc.
|
--------------------
Ex : Supernova 2001
Opel Astra G CC 2003
Coupe Now : Mondeo 2007 Limuzina
|
|
Maskatu |
![]()
|
Exact asta am facut eu. In bucuresti demontat, etansat, valvat, echilibrat si montat la loc pentru 4 anvelope, ajunge la 90-100 lei.
Faci treaba asta de 2 ori pe an, adica la inceputul iernii si la sfarsitul ei, si deja ajungi la 200. Cu banii astia cumperi 4 jante sh, si a doua iarna deja se amortizeaza. Plus ca ti le poti inlocui singur, nu mai trebuie sa stai la coada la vulcanizare. Imi aduc aminte ca anul trecut, cam in perioada 15 oct-15 nov era jale la vulcanizari. Cel putin 2-3 masini la coada langa fiecare vulcanizare. Si data de 1 nov nu mai inseamna nimic. Legea este si acum valabila. Daca azi pleci sa zicem la balea lac si te ia garcea, iti poate da amenda. Anul trecut a fost cu 1 nov pentru ca de atunci intra in vigoare. Daca vrei poti lua 1 nov ca si o data cand practic chiar ar putea ninge, cel putin la munte. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(gabriel.bv @ 4 Oct 2012, 00:30) Prietene, problema ta e viteza neadaptata la conditiile de trafic si probabil gandul ca ai scula de masina care te scoate din kkt. Cauciucurile sunt pe ultimul loc in ecuatia asta. PS. Voua nu vi se pare neadecvat locul in care e deschis topicul asta? L-am cautat intai la cafenea, apoi la diverse pana mi-a venit rau. Nici prin cap nu mi-a trecut ca-i deschis la "Piese auto - Dacia SuperNova". Nu vrea nimeni sa-l mute unde ii e locul? E vorba despre anvelope de iarna pentru toate tipurile de masini, nu doar pentru super nova. This post has been edited by Victoras2001: 4 Oct 2012, 09:05 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
@gabriel.bv asculta ce zice @Victoras2001 ca zice bine.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
Drumul ala dintre rasnov si poiana e destul de tricky. In sensul ca unele curbe sunt foarte stranse si nu pot fi luate cu 50 doar daca este uscat pe jos si ai te cheama titi aur. Nu de alta dar sunt viraje de 180 grade.
6 Oct 2012, 14:03: Debica frigo directional, 165_70_r13,173 lei bucata acum in cora lujerului. dot 3212 This post has been edited by Maskatu: 6 Oct 2012, 13:03 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.064 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit si comandat 4x Nokian W+ la 183 lei/buc.
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
mafiozzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 17 May 07 From: .::Cluj::. ![]() |
Maskatu tu esti ptr publicitate:)) Eu chiar nush ce gume de iarna cand voi pune jantele de iarna pe masina voi posta si marca, chiar is curios...
![]() |
--------------------
Opel Astra G CC 2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
Daca mai astepti mult se vor scumpi semnificativ. Sfatul meu ar fi sa incepi sa cauti de pe acum si in maxim o sapt sa iti cumperi.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
mafiozzo |
![]()
|
sorry maskat:)) eu am gume de iarna nu m-am exprimat corect,masina am luato cu gume de iarna pe ea, fiind jante aliaj originale le-am lasat asa, si mi-am luat alceva ptr vara.Gumele de iarna din ce am vazut au profilu f bun nu is uzate.luna viitoare la 1, le urc suc. Si pentru a scuti statu sa fure iaaar de la noi pe o cale mai legala, va sfatuesc pe toti sa va achizitionati/montati
|
--------------------
Opel Astra G CC 2003
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.064 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Am montat azi cauciucurile, 15 lei/roata + 5 lei valva. Asteptam zapada.
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
mafiozzo |
![]()
|
pe mine lenea ma face sa astept pana luna viitoare, sper sa nu ninga pana atunci.Cam scump montatul. Aici in cluj e 40lei toate rotile plus echilibrare
|
--------------------
Opel Astra G CC 2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
40 lei?? In bucuresti mai subt oferte cu 50 lei toate 4 dar numai la vulcanizarile triste si dubiose. Nu vreau sa stiu cata apa pun in lipiciul ala si ce plumbi au.
Daca mai astepti mult s-ar putea sa stai la coada. Cel putin asa e in bucuresti incepand cu 20...25 oct. Asta cu toate ca nu exista km patrat fara o vulcanizare. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
QUOTE(mafiozzo @ 11 Oct 2012, 07:30) pe mine lenea ma face sa astept pana luna viitoare, sper sa nu ninga pana atunci.Cam scump montatul. Aici in cluj e 40lei toate rotile plus echilibrare Asa e si in Galati. Chiar la reprezentanta 40 lei toate 4. Eu am vandut jantele de tabla, erau chinezesti. Trebuie sa ma duc sa-mi iau altele noi, insa de la reprezentanta de data asta. QUOTE(Victoras2001 @ 4 Oct 2012, 09:05) PS. Voua nu vi se pare neadecvat locul in care e deschis topicul asta? L-am cautat intai la cafenea, apoi la diverse pana mi-a venit rau. Nici prin cap nu mi-a trecut ca-i deschis la "Piese auto - Dacia SuperNova". Nu vrea nimeni sa-l mute unde ii e locul? E vorba despre anvelope de iarna pentru toate tipurile de masini, nu doar pentru super nova. Da. Acum am vazut si eu... ![]() This post has been edited by Sir Andrew: 11 Oct 2012, 14:14 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
mafiozzo |
![]()
|
maskat, nu ma grabesc, old school, dau jantele astea pe 16"" jos si le pun celelalte pe 15"care is cu gume de iarna la ceva pretn la service si ies free
|
--------------------
Opel Astra G CC 2003
|
|
danimarconi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 29 April 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
Dacia
Supernova Confort
2002
- ....numere de HD...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:45 |