vibratie "ascutita" cand turez motorul, arcuri placute frana
![]() ![]() ![]() |
vibratie "ascutita" cand turez motorul, arcuri placute frana
CatalinGSG |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 18 April 11 From: Resita ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2004/1,4
|
|||
wheelman2011 |
![]()
|
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul Group: Members Posts: 172 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
ce legatura are un zgomot care apare cand turezi motorul cu placutele de frana nu imi dau seama dar ”meseriasii” stiu mai bine si in alta ordine de idei solenza nu are nici un arc la placutele de frana, placutele noi nu trebuie sa scartaie, daca scartaie nu prea sunt de calitate, legat de zgomotul tau probabil ai ceva nestrans, scutul sau altceva dar trebuie sa mergi la cineva care se pricepe si sa-l pui sa verifice.
This post has been edited by wheelman2011: 3 Oct 2011, 13:30 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 CLIMA 1.4 MPI Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !
|
|
canea_dragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 660 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
La placutele de frana alea nu se numesc arcuri ci sigurante si se pun sa nu joace placutele in portetrier atat in mers cat si in momentul franarii.
Sunetul ala ascutit cumva provine din zona filtrului de aer? Se aude si stand pe loc si turand-o? Daca da tureaz-o din spatele filtrului de aer cu mana ca sa auzi mai clar de unde provine zgomotul si apoi da-ne detalii. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|
CatalinGSG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 18 April 11 From: Resita ![]() |
Multumesc mult celor 2 ce mi-au raspuns, cam putini dar va tin eu minte
![]() ![]() Acum jumatate de ora am venit de la mecanic si am rezolvat... vibratia aceea ascutita era intradevar de la "arcurile" placutelor (care de fapt sunt sigurante cum a spus Dragos: niste sarme, cleme si o tija metalica) iar celalalt zgomot era cum a raspuns weelman in forum si anume de la scut...in trecut a fost lovit si cu timpul sa mai slabit si cand vibra motosul huruia. In schimb n-am scapat de scartaitul specific placutelor de frana...probabil nu sunt de calitate cum s-a spus mai sus cu toate ca am cerut originale si nu m-am zgarcit...cu timpul si prin rodare sper sa dispara....in rest e ca noua...in sf nu mai troncane...doar cand merg f incet (1 si 2) se aude un pic scartaitul de la placute. Multumesc ink o data celor 2 ce mi-au raspuns. Raman dator ![]() ![]() This post has been edited by CatalinGSG: 4 Oct 2011, 14:45 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/1,4
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
E posibil sa scartaie placutele datorita bravurii de pe discuri.Pileste bravura si o sa ai liniste sau asteapta sa se mai uzeze placutele si va disparea zgomotul.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
canea_dragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 660 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Daca dupa 1000 km tot mai scartaie e clar, vor scartai mereu cand se incalzesc(sunt ecologice), adica dupa 5-10 minute de mers cu masina incep scartaiala. Eu am avut klaxcar(frantuzesti cica) si scartaiau chiar si in mers de ziceai ca vine trenu in gara, ma tampise de cap, nici dupa 4000 km nu au "tacut", asa ca mi-am cumparat Ferodo SL(vreo 40 ron) de care sunt foarte multumit. Nu se aude absolut nimica si masina franeaza beton.
EDIT: Eu am si bavura de pe discuri data jos si pe vremea aceea un etrier era cam blocat, dar totusi scartaiau ca naiba. This post has been edited by canea_dragos: 6 Oct 2011, 20:33 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 18:40 |