cruce cardanica super nova, ax volan
![]() ![]() ![]() |
cruce cardanica super nova, ax volan
powertodacia |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|||
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
vad_sunete crucea cardanica de la ax se duce din cauza apei/prafului care intra la,,bilele,,de la ia,acolo e buba,trebuie sa fie,,capsulata,,intrun burduf de bieleta de directie
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
potiface acele la strung iar la faur bagate la cuptor si moarte nu mai aucele si crucea ... din lene nu au facut asta treaba calumea ca de sunt francezi si ei ce dracu mai vand ... daca nu pica piesa
![]() Nu cred ca are treaba la firaje cand te deplasezi cu masina sau cand treci peste o groapa fiindca axul de la volan nu e dintr-o bucata cum e la slz... afecteaza altele gen planetare ... Se duce dracu cand ai masina parcata intr-o parcare care abia poti sa iesi si tragi pe loc de volan in toate directiile sau lasi volanul intr-o directie sucit ... La mine nu au fostprobleme doar scartia cand luam viraj si asta din cauza burdufului de jos de la pedala ... nu prea a fost condusa masina la 60.000 de km ce sa-i ceri... |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
V-am aratat si v-am spus ca acele sunt mai dure decat materialul din care este facuta crucea, pentru ca, crucea mea era uzata, datorita uzurii crucii, acele "acee" adica acele role cilindrice in care se invarte crucea cardanica , se incaleca si atunci volanul trosneste si merge greu .
Cred ca problema nu este crucea propriuziusa - care aia este din otel; problema este daca - SE POT INLOCUI ACELE ACE/ROLE ALE CRUCII CARDANICE (CU TOT CU COLIVIA IN CARE SE AFLA ELE ) CU O BUCSA PLINA - EVENTUAL DIN BRONZ GRAFITAT, asta cred eu ca este problema primordiala . Intradevar daca as rectifica crucea veche , sigur nu ar iesi toate bratele egale si atunci s-ar dezaxa tot axul volan si mare branza nu am facut. Am luat o cruce noua - si ma gandesc ; sa o montez asa cum a fost din fabrica sau sa merg la strungar pentru a-i face acele bucsi din brinz grafitat sau alt material apropiat ca si calitati . Adrian ![]() |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
2004 -1.9 DIESEL , 2004 1.6 16V BENZINA ;
- B Nu poti face supa de PUI, daca pui numai gainat de pui
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
adrian daca rezolvi ceva da-ne de stire
|
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
Razvan_Ionut |
![]()
|
![]() Distrigaz Jr. Group: Members Posts: 1.497 Joined: 31 March 09 From: Bucuresti ![]() |
am citit topicul si parca nu am inteles exact cum se scoate crucea aia...am un joc in volan si am gasit pe net o cruce noua si vreau sa stiu daca e relativ usor de inlocuit
![]() |
--------------------
Dacia / Daewoo
Nova GT / Cielo Executive 8v
1999 / 2005
- B 62 MHL / B 989 XXX Mai bine fiare vechi decat plastice de ultima generatie.
"Un pacient bine fixat nu necesita anestezie." Respecta-ma si te voi respecta! |
|
razvan_78 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 10 November 12 ![]() |
am gasit cruce pentru ax volan inferior la eurocardane in bucuresti.de ce este asa mare diferenta fata de cele de 25 ron aveti idee?ms
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cea mai sigura solutie este inlocuirea axului in totalitate. O cruce facuta de un srl nu vad cum ar rezista acolo multi km fara sa inceapa sa aiba joc. Acolo sunt socuri mecanice destul de mari. Cu directia nu-i de joaca!
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
catalinski |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 9 July 12 From: Turnu Magurele,Teleorman ![]() |
Trebuie sa cumpar si eu un ax.
Voi de care ati cumparat?Original? Cam la ce pret le-ati gasit? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 /clima
- numar fara sot
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu am luat in octombrie 2010 unul original si am dat la vremea respectiva 320 de lei. Asta dupa multe cautari si negocieri. In vara anului 2010 era 200-250, apoi s-a sistat productia axului si au explodat preturile. Asta ca sa isi ia ei mai multi bani pe stocurile ramase. Acum sigur este cel putin 300-400 de lei.
Bafta. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
spielbergl |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 16 August 11 From: Hunedoara ![]() |
Unul original e 430 RON. Cu schimbarea crucii nu rezolvi nimic, am schimbat eu crucea si nu a tinut nici 15.000
|
--------------------
Dacia SupeRNova 2002
Opel Astra Classic III 2012
2002
- HD
|
|
Maskatu |
![]()
|
Au astia niste scoruri... uita sau nu ii intereseaza ca valoarea masinii nu mai este de nici macar cateva sute de euro, tinand cont ca taxa ajunge la 1500 de euro.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
razvan_78 |
![]()
|
Ieri eram la mecanic. Cand surpriza: vine un nene cu o supernova, opreste si i zice mecanicului: e belea trozneste axul. Culmea este ca a luat original a dat 430 de roni! Deci? Si originalele fac ca cele de asam? eu trebuie sal schimb si nu stiu ce sa mai fac de care sa iau va rog ajutatima, vreo firma buna?
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
DIRTYDOG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 5 July 11 From: IASI ![]() |
Dupa multe cautari am gazit ax volan original SUPERNOVA pe net cu 360 lei la adresa:
http://www.pieseautomarket.ro/produs/piese...rnova(123).html 16 Jun 2013, 14:46: Se merita sa te risti sa cumperi de pe net s-au cauti prin dezmembrari. Astep opiniile voastre This post has been edited by DIRTYDOG: 16 Jun 2013, 14:46 |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.0 SCE
2017
|
|
Maskatu |
![]()
|
Daca mergi ca nebunul si faci off road cedeaza si originalul. Si exista si posibilitatea sa primesti ax de asam in cutie de original, pe post de original. Cel original are anumite serii stantate pe el.
Eu cand l-am montat, am pus un burduf de bieleta inainte, apoi dupa montaj vaselina la greu si strans in capete cu soricei. Asta cu dezmembraile nu este o idee buna. Pai dai vrabia din mana pe cioara de pe gard? Ala de la dezmembrari nu este tot folosit? Gasesti mai greu unul fara joc. Poate ao ghinion si te pomenesti ca are vreun asam pe ea. Eu nu cumpar de pe site-uri. Se dau tepe mari cand esti fata in fata cu vanzatorul. Asa la distanta riscul este si mai mare. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
razvan_78 |
![]()
|
si atunci de unde sa luam original original?adik sa fim siguri?
17 Jun 2013, 21:10: eu mam hotarat il iau pe acel de mai sus are garantie 2 ani This post has been edited by razvan_78: 17 Jun 2013, 21:10 |
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
Maskatu |
![]()
|
Mergi cu cineva care se pricepe. Mergi la un magazin mai mare de piese. Evita tarabe si samsarii. Eu l-am luat din vitan dar am facut ceva studiu de caz inainte. Daca te vad ca nu te pricepi, te ard imediat vanzatorii.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
lee50mihai |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 348 Joined: 8 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut "SuperNovisti".Inainte de a-mi cumpara masina (2007) am citit aproape tot ce ma interesa despre SuperNova.Stiu ca ,pe undeva,sa mai discutat despre axul de volan,despre crucile respective,despre diferitele modalitati de intretinere si reparare.
Permiteti-mi si mie sa va arat cum am rezolvat la masina mea problema axului de volan. Vreau sa fiu scurt si va descriu etapele de reparare.Inainte de toate,vreau sa precizez ca,fiind vorba de o piesa ce tine de siguranta si securitatea circulatiei,trebuie acordata o deosebita atentie asupra lucrarii.Nu se face "pe genunchi"in parcare.Personal am piesa montata pe masina de 3 ani,circul preponderent in oras si are cca 24000 km de la montare.Nu prezinta jocuri sau zgomote specifice. Deci ! Din doua axe vechi am facut una.Am taiat capatul dinspre caseta ce prezenta joc in cruce si am sudat capatul taiat de la alt ax (capatul dinspre volan).Stiu ca o sa ma intrebati de nuturile de ghidaj de la caseta.Ei bine,cu o pila triunghiulara mica,cu putin efort si cu rabdare am rectificat pana de ghidare de la volan.Este adevarat ca am avut o caseta de directie la indemana si pe masura ce rectificam verificam corectitudinea rectificarii. A mers din prima.Partea cu burduf de bieleta pentru protectie,vaselina etc.nu o mai mentionez considerind ca se intelege de la sine.Incerc sa atasez citeva foto care sper sa fie pe intelesul tuturor.Si scuze daca am "vorbit"prea mult. Drum drept si liber si fara evenimente ! This post has been edited by lee50mihai: 17 Jun 2013, 21:54 Attached thumbnail(s) Picture_018.jpg ( Size: 24.25k ) Number of downloads: 826 Picture_003.jpg ( Size: 27.51k ) Number of downloads: 803 Picture_021.jpg ( Size: 27.68k ) Number of downloads: 868 Picture_006.jpg ( Size: 631.96k ) Number of downloads: 856 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Rapsodia
|
|
razvan_78 |
![]()
|
deci pana la urma asta este original??http://www.pieseautomarket.ro/produs/piese_dacia/directie/angrenaj_roata-directie/alte_piese_de_directie/ax_volan_supernova(123).html
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Da.
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
razvan_78 |
![]()
|
ms.am sal comand
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
Maskatu |
![]()
|
Da, ala ar fi original. Cutia e ok, cauciucul e ok, bratul e ok. Dar nu ai gasit prin targoviste macar, un magazin de piese mai mare, de unde sa il poti ridica personal, fara sa mai stai sa il comanzi de pe net?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
razvan_78 |
![]()
|
nu au in tragoviste decat intrun loc si mult mai scumprestu numai la comanda si banuiesc ca tot asa le iau de pe unde apuca
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nasol. In vitan nu cred ca il gasesti sub 300, tinand cont ca acum 2 ani era 320... spor la cumpararea lui.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Depinde de noroc... cel pe care l-am luat eu din Vitan a costat 240 lei si se pare ca a fost de origine, dar na, e posibil sa fi avut eu noroc chior...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
razvan_78 |
![]()
|
da o sa va anunt dupa ce soseste marfa.de de care burduf ziceai sa protejez crucea?
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
Maskatu |
![]()
|
De bieleta de directie. Il pui inainte de a il infige in cutie.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
razvan_78 |
![]()
|
in care cute tata?
19 Jun 2013, 16:13: cutie This post has been edited by razvan_78: 19 Jun 2013, 16:13 |
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Caseta (de directie) a vrut sa zica.
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
Maskatu |
![]()
|
Scuze. Inainte sa infigi in caseta de directie.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 07:01 |