Regele, Monarhia - pro si contra, split din topicul "Regele Mihai"
![]() ![]() ![]() |
Regele, Monarhia - pro si contra, split din topicul "Regele Mihai"
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
da tu stii contextul? tu esti detinatorul adevarului absolut? tu ai fost acolo sa auzi cu urechile tale?
abdicarea e abdicare. restul e CANCAN. ii raspundeam lui dragosP This post has been edited by b76bgaarh: 25 Oct 2011, 18:34 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Mihai n-a zis ca abdicarea e nula. Unii dintre noi zicem ca am putea sa avem din nou rege. Fara legatura cu abdicarea sau in ciuda ei. Toata lumea pune lozinca cu "altii mai bun nu avem". Uite unul mai bun! Deranjeaza titlul?
Iliescu l-a arestat pe autostrada, Basescu vorbeste ca ultimul ghiolban si nu are bunul simt sa fie in tara cind vine cineva cum e regina Sofia a Spaniei (femeia e in "functie", ca sa nu mai circoteasca lumea). Asta-i o lipsa de curtoazie, diplomatie si bun simt pe care n-o vei mai gasi decit la sovieticii intet si postbelici. Incalificabila si impardonabila la un sef de stat. Care, cind s-a cocotat pe scaun, se presupune ca a uitat de simpatiile si antipatiile personale si si-a indreptat atentia doar catre ce e bine pentru tara. This post has been edited by corbex: 25 Oct 2011, 18:42 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Oct 2011, 18:58) eu tot va intreb pe ragalistii astia, care nici macar nu ati vazut/simtit pe pielea voastra ce miere curgea atunci, de ce a abdicat daca e atat de bun si a facut atat de multe pt tara asta. Regalistii astia fiind care, mai precis? Da, mi-am permis sa deschid un topic în care am adresat un LMA unei personalitati în viata a istoriei romanesti contemporane, ba - mai mult - am atasat si discursul din Parlament, pe motiv ca mi s-a parut interesant. In rest, n-am comentat nimic. Se cheama ca sunt regalist? Uau... Asta-i din ciclul "l-ai criticat pe Base - esti pesedist!" (e doar un exemplu aleator) Ca au sarit imediat diversi nervosi cu diverse epitete - e numai treaba lor. Eu te mai întreb o data: sunt regalist? (nu c-ar fi vreo rusine asta, Doamne fereste). Sau sunt vreo legenda urbana? |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
@corbex Asteptam ca la Bruxelles sa scoata pantofu` si sa bata in pupitru cu el in timp ce ii infiera cu sfanta manie de lumpenproletar etilist pe imperialistii aia .
![]() This post has been edited by bion: 25 Oct 2011, 18:40 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Oct 2011, 19:33) da tu stii contextul? Am făcut tot posibilul să mă informez, citind nu numai ce s-a scris în cărțile comuniste de istorie. QUOTE tu esti detinatorul adevarului absolut? tu ai fost acolo sa auzi cu urechile tale? Nu și nu. QUOTE E părerea ta, dar asta nu înseamnă că e și cea corectă. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
grecule te simti?
sunt cativa pe aici care sunt regalisti convinsi si care sustin ca revenirea regelui e raiul pe pamant, da ei nu au avut nici un minut, contact cu ea. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Eu sint regalist, dar ma fac oricind republican daca dau de un presedinte ca Mihai I.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Oct 2011, 19:40) grecule te simti? sunt cativa pe aici care sunt regalisti convinsi si care sustin ca revenirea regelui e raiul pe pamant, da ei nu au avut nici un minut, contact cu ea. 1. nu, nu ma simt, ma spal zilnic 2. întai, ca sa respectam ordinea cronologica, au aparut nervosii plini de spume, pe topicul celalalt; între timp s-a facut split si e mai greu de urmarit desfasurarea de la pranz This post has been edited by Markos: 25 Oct 2011, 18:45 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(DragosP @ 25 Oct 2011, 19:34) N-am cum să suplinesc eu în câteva cuvinte, pe un forum, lipsa de cunoștințe și de cultură. Îmi pare rău! ![]() Dar incearca puisor, cu cuvintele tale agramate. Pina iti compui tu apologia, iti ofer eu o tema de studiu din lipsa mea de cunostinte si cultura: regina Wilhelmina a Olandei. A fost gonita de nazisti din tara, a organizat un guvern in exil, a coordonat fortele militare olandeze (cite au mai ramas) pe TREI teatre de razboi (Europa, Indiile Olandeze si Pacific) si in final a razbit. S-a intors in Olanda inainte de a fi eliberata complet de nazisti. Si in 1940 nu se stia ca aliatii (care de fapt nici nu existau inca, mai ramasese imperiul britanic) vor cistiga razboiul, tot asa cum nici in 1947 nu se stia inca ce urmeaza. Si poate daca fonfaila avea cenzurat si se proptea pe picioarele dinapoi se mai gaseau si altii sa fie caposi. Sau putea dracu' macar sa fuga din tara inainte sa fie "fortat" sa abdice. Ca posibilitati avea mai multe decit "majoritatea" aia care stii tu ca a semnat ca pleaca de buna voie din casele nationalizate. Facea un guvern in exil, propaganda, CEVA. |
--------------------
*
*
*
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Da eu ma simt. Sunt monarhist . Consider ca in special pentru tari ca Romania monarhia constitutionala e sistemul care poate tine barcazul pe linia de plutire.Nu voi spune niciodata ca e raiul pe pamant dar e muuuult mai bine decat iadul si haosul republican balcanic.
Dara tu mare republican si democrat banuiesc cand ai avut onoarea de avea o tangenta cu o democratie de tip republican in Romania? Ce a facut un regim monarhic din Romania s-a vazut. La fel si cele doua pseudorepublici. Da-mi un argument ca cele din urma au ceva in plus fata de prima optiune. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
@yhattori
Cit de usor este sa iti expui forta si ideile revolutionare in fata computerului !!!!! Oare o fi fost tot atit de usor in fata nkvd si a kalashnikoavelor? This post has been edited by M.C.: 25 Oct 2011, 18:52 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
ii intrebi pe cei ce au luptat pe frontul de est? M.C.
This post has been edited by b76bgaarh: 25 Oct 2011, 18:51 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(M.C. @ 25 Oct 2011, 19:49) @yhattori Cit de usor este sa iti expui forta si ideile in fata computerului !!!!! Oare o fi fost tot atit de usor in fata nkvd si a kalashnikoavelor? Ceea ce faci tu se cheama ad hominem, si anume negarea adevarului unei afirmatii prin punerea in discutie a calitatilor persoanei care sustine acea afirmatie. De obicei este semnul unei retorici de proasta calitate. Elaborez: da, intr-adevar nu este usor sa stai drept in fata NKVD-ului si a PPSh-urilor (kalashnikoave nu existau inca). Trebuie sa fii exceptional. Cum ar trebui sa fie un conducator de natie. This post has been edited by yhattori: 25 Oct 2011, 18:57 |
--------------------
*
*
*
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
@markos.
Depinde care reguli triumfa http://ro.wikipedia.org/wiki/Ordinea_de_su...tronul_României Conform celorlalte reguli, mai eu unu' Karl Friedrich care nu-i foarte interesat de idee. Iar daca-i vorba de fii-sa, imi repugna ideea ca Duda ala ar putea avea un cuvant de spus. Nu din cauza ca This post has been edited by bucatzel: 25 Oct 2011, 18:58 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
M.C. |
![]()
|
@arhi
Bunicii mei au luptat pe acel front! Deci..... This post has been edited by M.C.: 25 Oct 2011, 18:57 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
bion |
![]()
|
CAM ASTA FACI SI TALICA IN CAZUL MONARHIEI. TE LEGI STRICT DE DEFECTELE MS MIHAI
![]() ![]() b76bgaarh Inca din 1864 deci de pe vreme lui Cuza invatamantul elemenatr a devenit obligatoriu. Ca bourul roman nu si-a trimisa loazele la scoala e alta poveste.Cat despre scolarizarea heirupista de tip Bumbesti -Livezeni facuta de comunisti sa fim seriosi. Rezultatele circula inca pe strazi si au si pui vii care le seamna in fiinta si spirit. ![]() This post has been edited by bion: 25 Oct 2011, 19:11 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Oct 2011, 19:51) Cei care au luptat pe frontul de est au fost condusi de cel care a detinut puterea suprema în stat, pana la 23 august '44. Ma refer la generalul (ulterior, maresalul) Antonescu. Nu i-a trimis casa regala prin transee, prin gropi comune sau prin gulaguri sovietice. Am mai spus-o si mai demult: atat Antonescu, cat si Mihai I, au fost doua personalitati istorice deosebit de importante ale istoriei noastre contemporane. Fiecare dintre ei - cu bune si cu rele, cu greselile, cu orgoliile si - mai ales - cu limitele lor. Primul a avut ghinionul sa piarda razboiul, al doilea - sa culeaga "roadele" înfrangerii. Nu-l judec pe Maresal, nu-mi permit. Valabil si pentru Rege. Si nici nu arunc cu noroi în ei, numindu-i senili, balbaiti, ramoliti sau criminali. Ar însemna sa-mi bat joc de mine, batandu-mi joc de istoria Romaniei. Sunt destui care o fac, sa fie sanatosi. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
M.C. |
![]()
|
QUOTE(yhattori @ 25 Oct 2011, 20:54) Ceea ce faci tu se cheama ad hominem, si anume negarea adevarului unei afirmatii prin punerea in discutie a calitatilor persoanei care sustine acea afirmatie. De obicei este semnul unei retorici de proasta calitate. Elaborez: da, intr-adevar nu este usor sa stai drept in fata NKVD-ului si a PPSh-urilor (kalashnikoave nu existau inca). Trebuie sa fii exceptional. Cum ar trebui sa fie un conducator de natie. Nu este toata lumea atit de cultivata si informata incit sa elaboreze retorici de buna calitate ca dumneavoastra! L.E Era sa zic ineptii,dar m-am corectat ! This post has been edited by M.C.: 25 Oct 2011, 19:05 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
bioane pentru ca voi il bagati in fata pe Mihai. eu unu sunt de acord sa vina Cuza, ca si ala a fost fortat sa abdice....
grecule gresit. regele era comandantul suprem al armatei. This post has been edited by b76bgaarh: 25 Oct 2011, 19:05 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(M.C. @ 25 Oct 2011, 19:57) QUOTE(zanzie @ 25 Oct 2011, 20:00) Astea doua sint ignoratio elenchi: se pune in discutie o afirmatie care poate fi adevarata, valida, dar care este irelevanta pentru topicul discutiei. Alt component al unei retorici slabe. QUOTE(M.C.) Nu este toata lumea atit de cultivata si informata incit sa elaboreze retorici de buna calitate ca dumneavoastra! Era sa zic ineptii,dar m-am corectat ! La fel ca mai sus. 25 Oct 2011, 20:08: QUOTE(bion @ 25 Oct 2011, 20:01) CAM ASTA FACI SI TALICA IN CAZUL MONARHIEI. TE LEGI STRICT DE DEFECTELE MS MIHAI ![]() ![]() bioane, daca cu mine vorbesti, eu n-am comentat nimic de monarhie ci strict de defectele lui Mihaita, cum bine ai observat. Poate n-ar strica sa citesti cu atentie de la inceput, bine, ce a supravietuit dupa ce a ciopirtit ake. This post has been edited by yhattori: 25 Oct 2011, 19:08 |
--------------------
*
*
*
|
|
zanzie |
![]()
|
Nu e bre ignoratio elenchi: decat "democratia" de acum, aleg monarhia regelui mihai.
Ca tie ti-a placut in comunism, sau in democratia de acum, e alegerea ta. |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Oct 2011, 20:04) Iar io-s Mos Craciun - legenda urbana. Dictatorul Antonescu, între doua reprize de gradinarit panseluțe, îl mai întreba pe Mihai: "Maiestate, pot sa ma mai joc un pic cu trupele pe frontul de Est? Hai, va rog io frumos..." |
--------------------
Reno
Megan
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(zanzie) Nu e bre ignoratio elenchi: decat "democratia" de acum, aleg monarhia regelui mihai. Ca tie ti-a placut in comunism, sau in democratia de acum, e alegerea ta. pai si care-i relevanta unei preferinte personale in discutie? daca zici ca n-ai adus-o ca argument. This post has been edited by yhattori: 25 Oct 2011, 19:13 |
--------------------
*
*
*
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 23:22 |