DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cutie 5 trepte, Nustiu daca merge!!!

panter1
post 28 Nov 2011, 23:57
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

cel mai mic consum cu viteza a 5-a l-am obtinut la o viteza constanta de 110km/h cu a pe autostrada.. si a fost undeva sub 6L de GPL ce-i drept.. motor cu injectie dar tot de 1.4L..

Tin minte ca schimbasem si uleiul la cutie.. punesem un semisintetic 80W-90 fata de anticul T90 si chiar se simtea diferenta desi era mai subtire la consum si putere.. Doar ca imi curge pe la planetare si nu se merita sa mai bag dinacela biggrin.gif

This post has been edited by panter1: 28 Nov 2011, 23:59

--------------------
Dacia 1310 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axll
post 29 Nov 2011, 00:15
Post #32

Membru autentic

pai cele mai mici consumuri le poti scoate cu motorul de 1300, si cu cuita in 5 trepte ( a-5-a lunga)... si la o viteza decenta ( 100-120 km/h), bine pe linga astea o aprindere bine pusa la punct, alimentarea, trenul de rulare, etc , a si era sa uit ce era cel mai important...drum intins nu de alta dar in oras.... 022.gif

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
am vrut mai mult...decit normal...
+
BennyORWO
post 29 Nov 2011, 00:38
Post #33

Membru autentic

From: Alexandria-TR

Acum 2 saptamani am facut setu la masina,si mecanicu meu a sesizat ca,cutia mea nu avea gram de ulei smile.gif .
Inainte consuma undeva la 10-11 % extraurban,fara ulei in cutie si setu dus.
Ce ma bucur acum,este ca scot un consum undeva la 6 maxim 7%,tin sa precizez ca nu am GPL,am motor de 1.4,dar si stilu de condus este linistit,schimb viteza numai la 2000 si mai mult de 75 kmh nu urc cu ea,si rar vede intr-a 5a peste 2000 RPM.
Scuze de off topic.

--------------------
Daewoo Nubira 3 2003 - TR-09-BEN
Dacia 1410 Break CN2 1994 B-65-LYL
+
maho
post 29 Nov 2011, 11:36
Post #34

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Daca nu ai fi avut "gram de ulei in cutie", n-ai fi ajuns cu ea pana la mecanic. Asa ti-a zis el, si l-ai crezut ? Masina merge normal si cu putin ulei in cutie, nu trebuie neaparat sa fie plina, si nici n-are nimic de-aface cu consumul. Stilul de condus si setul motor facut, da.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
sebymesteru
post 29 Nov 2011, 11:52
Post #35

Membru rigid

From: Sfantu Gheorghe-Covasna

Benny,ma gandesc ca dupa ce-i faci rodajul nu vei merge tot asa...nu de alta dar din cate-mi dau eu seama mergi cam subturat si asta nu prea e bine pentru motor. Din cate imi amintesc eu,rodajul se recomanda a se face la viteze de max.80km/h dar asta era pt cutia in 4 trepte. Poti sa urci pana la un 2500 linistit,nu va avea nimica si daca ai cutie in 5 vei avea undeva intre 80-90,depinde de cutie. Important e sa nu o turezi aiurea,mai ales in gol si sa nu o bruschezi. Iar cu uleiul in cutie,maho are dreptate,stiu pe cineva care a ramas fara ulei in cutie si n-ai vrea sa vezi cum arata cutia aia. Singura chestie e ca daca ai ulei mai putin in ea(cum am si eu acum) o sa faca un pic mai multa galagie in rest n-are nici pe draq.

--------------------
Dacia/Mazda 1310/1410 M6 1988/1996/1999, 2007 - CV 15 REA
Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
+
5trepte
post 1 Dec 2011, 11:33
Post #36

Membru incepator

Problema rezolvata.Am schimbat suportul ambreiaj si schimbatorul de viteze.Totul functioneaza super perfect.Intra foarte usor in viteze iar motorul duce foarte bine cutia in 5.

--------------------
ds ss ss - 22
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 06:02
Forum Renault