Dacia pleaca in desert, pareri impresii sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Dacia pleaca in desert, pareri impresii sfaturi
KIDROCK |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 July 11 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1995
- B73EMH
|
|||
bv-08-fgm |
![]()
|
![]() Old School Mother Fucker Group: Members Posts: 1.214 Joined: 11 May 10 From: Brasov ![]() |
Pai e sectiunea cu dacia raliu de unde te poti documenta cam ce sa modific/schimbi cu piese mai bune.
Se poate inscrie orcice acolo? |
--------------------
Dacia
1310
1996
- BV-91-FGM,1.4 VW Vento 1992 - BV-22-MKR,1.8
Toyota MR2 1992 - K626 YMO, 2.0 16v TSI |
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
O recomandare din partea mea. Incearca sa iti faci rost de un radiator MARE, care sa intre fic intre balamalele de la capota din fata, si pe el sa montezi un electroventilator pe linga traditionala elice pe fulie. Avind in vedere ca masina este din 95, daca este cea din semnatura, si dac este pe benzina, recomand ca piese de rezerva o pompa dse benzina de scornicesti+2-3 membrane, o bobina de inductie, o aprindere electronica, 2 capace delco, platina , bujii, fise bujii, si cu asta te-ai asigurat de aprox. 50% din problemeel care pot aparea la o Dacie. Inainte de plecare verifica bucsaria, tendoanele, directie, structura de rezistenta, lonjeroane, pod pedalier. In rest, apa paie si bataie.
L.e. mai verifica sa nu ai pierderi pe circuitul de racire si mai ia cu tine ulei si filtru de ulei&filtru de aer. Cred ca se va impune sa-l schimbi destul de repede |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
KIDROCK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 July 11 ![]() |
QUOTE(bv-08-fgm @ 5 Jul 2011, 12:30) Pai e sectiunea cu dacia raliu de unde te poti documenta cam ce sa modific/schimbi cu piese mai bune. Se poate inscrie orcice acolo? nu am vazut ca avem si sectiunea rally,daca incurca aici sa il mute cineva da,raspunsul este da,se poate inscrie orice cu o conditie,sa fie mai veche de 30 de ani,sa fie o masina funny gen ice truck,ambulanta,masina de pompieri,autobuz,sau ceva care pur si simplu nu este destinat unei astfel de calatorii Altfel taxele de inscriere incep undeva de la 2300 de euro in sus daca nu detii o masina ca cele enumerate QUOTE(STORMTROOPER @ 5 Jul 2011, 20:28) O recomandare din partea mea. Incearca sa iti faci rost de un radiator MARE, care sa intre fic intre balamalele de la capota din fata, si pe el sa montezi un electroventilator pe linga traditionala elice pe fulie. Avind in vedere ca masina este din 95, daca este cea din semnatura, si dac este pe benzina, recomand ca piese de rezerva o pompa dse benzina de scornicesti+2-3 membrane, o bobina de inductie, o aprindere electronica, 2 capace delco, platina , bujii, fise bujii, si cu asta te-ai asigurat de aprox. 50% din problemeel care pot aparea la o Dacie. Inainte de plecare verifica bucsaria, tendoanele, directie, structura de rezistenta, lonjeroane, pod pedalier. In rest, apa paie si bataie. L.e. mai verifica sa nu ai pierderi pe circuitul de racire si mai ia cu tine ulei si filtru de ulei&filtru de aer. Cred ca se va impune sa-l schimbi destul de repede ce ai punctat tu aici cam aveam si eu pe lista,numai ca articulatia as vrea sa o schimb inainte de plecare si sa iau si cateva elemente in portbagaj.ma intereseaza sa o inalt un pic eventual niste arcuri de fata de papuc,iar foarte important este radiatorul care trebuie facut,si evident restul si da masina este 1995,deloc tanara,deloc menajata multumesc frumos pentru raspunsuri ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1995
- B73EMH
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
daca mergi prin desert cu ea, ai grija la filtrul de aer, sa fie etans si de calitate. se infunda repede de la nisip. Carcasele de filtru de la dacie de regula sunt foarte proaste si motorul trage aer pe langa filtru la greu.
in plus, niste roti de diametru mai mare nu cred ca ar strica. |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
1310CL |
![]()
|
![]() 1310 DRIVER Group: Members Posts: 1.232 Joined: 25 January 10 From: Arad ![]() |
Daca mergi prin desert cu ea sigurat o sa ai parte si placere de mult,mult,mult praf asa ca o antifonare nu ar strica
![]() Iti urez spor si bafta in pregatirea daciei ![]() |
--------------------
Dacia 1310
TLX
1990
- AR06GKI CREM 427
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(KIDROCK @ 5 Jul 2011, 13:27) În primul rând eu aș elimina elicea de la radiator și aș monta 2 (două) ELV. Unul în fața radiatorului (care să împingă aer) și altul care să tragă aer. De asemenea, gândește-te serios la un sistem de răcire al uleiului + un sistem de ventilație al habitaclului (o să fie al naibii de cald acolo!). Ai voie să muți traseul de admisie? Dacă da, încearcă să-l pui undeva unde să nu tragă prea mult praf ..... ai putea să-l faci să tragă aer din habitaclu ![]() L.E.: pune te rog câteva poze cu mașina. This post has been edited by cosmin_2300: 6 Jul 2011, 09:43 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
ma gandesc c-ar trebui sa verifice de acasa axul delcoului, am dreptate sau nu?
|
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
aditza579 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 30 January 11 From: Bucuresti ![]() |
http://www.daciaclub.ro/Dacia-Raliu-t23889.html
Uite aici topicul cu Dacia de raliu. Bafta cu masina. Gandeste-te foarte mult la admisia, sa iti iei cateva filtre de aer la tine, ulei, filtru de ulei, filtru de benzina, consumabile. Gandeste-te la niste cauciucuri 175/70R13. Daca vrei sa o faci bunicica, consumabilele suspensiei (bucse, bielete directie, antiruliu, bucse tirant, bucse bara antiruliu, tendoane, mosorelul de la puntea spate, repartitorul [se blocheaza des]) si cam astea ar fi consumabilele, a si cum s-a zis mai sus, o platina, niste bujii, un capac delco, o bobina, o membrana pompa de benzina si nu in ultimul rand scule la tine. Succes cu modificarile si sa ne tii la curent. |
--------------------
Dacia
1610
RS '99
- Under construction "Orice prost poate sti, scopul e sa intelegi!" ... Albert Einstein
|
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari pentru aventura in care te-ai inscris.
Uite un link cu ceva similar Mondial Rally: http://www.nomadenostress.com/page2.html anul trecut a fost un domn care s-a inscris cu R12 lui preparat aici sunt detaliile modificarilor pentru excursie: http://www.retro-meca.com/restaurations/r1...ar/12sinpar.htm Cu toata pregatirea a avut si el probleme asteptand prin podisul Pamir dupa o pompa de apa. |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
tudop |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 10 March 06 From: Iasi ![]() |
Ceva noutati? Am vazut in lista de inscrisi o Dacia 1300, sunteti voi?
Nu e cine stie ce pericol cu Dacia in vestul Africii, cel putin in Maroc sunt niste zone pline de R12 ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
sandero
1.4
- is oltcit club trs
aro 244 |
|
tudop |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 10 March 06 From: Iasi ![]() |
Pana la urma a fost cineva cu Dacia in desert, urmariti aici:
http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/f...-sahara-219418/ Mai stie cineva detalii ? |
--------------------
dacia
sandero
1.4
- is oltcit club trs
aro 244 |
|
alamicx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 4 September 12 ![]() |
pentru cei 2 clujeni - respect
oricum cred ca aveau masina plina de piese si scule |
--------------------
ford
focus
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 18:47 |