Impozitare centrale de apartament, taxa pe fumarit
![]() ![]() ![]() |
Impozitare centrale de apartament, taxa pe fumarit
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Exista si conceptul de randament al investitiei
![]() This post has been edited by corbex: 1 Nov 2011, 16:02 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Blasfemie! Alcoolul nu trebuie ars!
![]() @corbex: in domeniul energiei, trebuie sa stergi cuvantul "aproape" |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Are cineva idee cam ce procent din taxele astea de poluare (auto, centrale apartament, etc.) se regasesc la noi in politici (aplicate) de protectie a mediului, astuparea gaurii din stratul de ozon s.a.m.d.? Ca mie mi se pare rezonabil sa se aplice principiul "poluatorul plateste", dar ca sa reduca efectele negative ale poluarii, nu ca sa astupe gaurile din buget create de incapacitatea guvernantilor de a duce o politica economica coerenta...
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
sunteti toma necredinciosul. in loc sa va ganditi ce suprafete imense de teren se vor impaduri, ce de parcuri noi vor face pedeleii cu banii aia, voi ii dati cu randamentul.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(DannyY @ 1 Nov 2011, 17:06) Ba da! In ficat. <span class='edit'>1 Nov 2011, 17:13:</span> QUOTE(Victorine @ 1 Nov 2011, 17:07) Are cineva idee cam ce procent din taxele astea de poluare (auto, centrale apartament, etc.) se regasesc la noi in politici (aplicate) de protectie a mediului,.... ![]() ![]() ![]() Stiu ca si tu ai intrebat la misto, dar asta-i raspunsul corect. This post has been edited by corbex: 1 Nov 2011, 16:14 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nenea dizi ce nu intelegeti voi este ca:
tu produci curent ca si obiect principal. amortizarea centralei termoelectrice (poate nu intelegi de ce ii zice asa) se face doar din produsul de electricitate. aburul ala e produs secundar, nu ai ce face cu el, trebuie sa il racesti inainte sa ii dai drumu in atmosfera. decat sa il racesti la tine pe plantatie cu costuri f mari, il bagi intr-un circuit unde se poate raci singur, deci il vinzi la FRAIERI pt incalzire, sau la cate o fabrica care are nevoie de abur. centrala aia are o emisie de noxe mai mica, ca e dotata cu filtre, fata de accelasi numar de centrale de apartament necesare pentru a deservi aceeasi zona luata in calcul, nu am auzit de centrale de apartament cu filtre. bafta... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pana la urma randamentul tau e supraunitar au ba?
Nea arhitectule, referitor la bilanturile contabile ale unei termocentrale ii las pe contabili sa ne lamureasca. Banuiala mea e ca intr-o societate comerciala gen termocentrala la venituri se trec atat veniturile din vanzarea energiei electrice cat si cele provenite din vanzarea energiei termice. Acu ceva timp ii mai explicam cuiva ca aburul mort este intr-adevar considerat un subprodus si vandut catre agentii din aval ca atare. Ai idee ce e aceea o priza de termoficare? Ai idee care e procentul de noxe scos de un arzator bine reglat? Ai idee daca exista filtru de CO2? Ai idee daca exista filtru de NOx? This post has been edited by dizzy: 1 Nov 2011, 16:21 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
corbex |
![]()
|
N-am auzit de existenta unui filtru in care sa intre bioxid de carbon si sa iasa apa oxigenata.
Dizzy: Arhi nu s-a referit, de la bun inceput, la randamente fizice. Debransarea generala ii va baga in kkt pe baietii destepti. nemaiavind ce face cu aburul, il vor condensa pe cheltuiala lor. Deci vor cheltui, in loc sa scoata profituri nesimtite. Asa ca debransarea se impune de la sine ca solutie pentru ieftinirea gigacaloriei. Ca sa nu piarda chiar toata clientela, vor trebui s-o vinda la pret rezonabil. Fizica e importanta, dar economia nu se bazeaza pe ea mai mult decit ii e neaparat necesar. This post has been edited by corbex: 1 Nov 2011, 16:22 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Măi n-auzi, ce tot ii dai cu filtrele?
Dacă arzi combustibili fosili, atunci la codoi în atmosferă de mamă-mamă! Ce filtre crezi că poți pune pentru codoi? L.E. Ii scriam arhitectului. Ca idee: aveți habar de parametrii aburului ce iese dintr-o turbina că produs secundar? This post has been edited by DragosP: 1 Nov 2011, 16:26 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
si mai e o chestie. voi confundati pretul regiei de distributie (radet) cu costul productiei de aburi (termocentrale bucuresti). asta ca sa aveti exemplu local.
corbex da cine zice doar de codoi, in afara de cei care sustin ca polueaza mai putin centrala lor. dizzi daca ala cu centrala are un pret bun pt abur poate sa fie cum am zis, 150 %. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
E clar!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Termocentralele au si emisii de particule solide. E treaba lor sa le filtreze. Din gazul de la centrala/aragaz nu rezulta decit codoi si apa.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
serios????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
corbex |
![]()
|
Nici un prapadit de aragaz nu face funingine daca e reglat ca lumea. Si reglajul e asa simplu ca-l poate face si baba floarea. De centrale, ce sa mai zic?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
corbexe stii ca sunt si termocentrale si pe gaz....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
ai facut chimie? CH4 + 2O2 → CO2 + 2H2O
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
asta am zis de la inceput da na fiecare a inteles ce a vrut.
hai sa va fac o comparatie auto poate intelegeti mai bine. la o masina ai un motor termic folosit pt deplasare. pe langa asta rezulta f multa caldura. caldura aia o folosesti sa incalzesti si interiorul. pe langa asta mai produci si niste electricitate (doar la masina) pe care o poti utiliza si pe ea la incalzire. randamentul fizic al unui motor termic e vai mama lui daca il iei doar pentru deplasare. bafta ps sa va cereti afara din ue daca va pun astia taxa pe centrala de apartament. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
dizzy |
![]()
|
Asa si?
Randamentul motorului tot vreo 0.2-0.3 este. Costul e altceva. Profitul altceva. Daca tu folosesti masina ca sa duci pe cineva la aeroport de exemplu, poti sa scoti mai multi bani decat costul combustibilului deci ai randament supraunitar in conceptia ta. Dar motorul sireacu' tot 0.2are randament. This post has been edited by dizzy: 1 Nov 2011, 17:07 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 1 Nov 2011, 16:14) nenea dizi ce nu intelegeti voi este ca: tu produci curent ca si obiect principal. amortizarea centralei termoelectrice (poate nu intelegi de ce ii zice asa) se face doar din produsul de electricitate. aburul ala e produs secundar, nu ai ce face cu el, trebuie sa il racesti inainte sa ii dai drumu in atmosfera. decat sa il racesti la tine pe plantatie cu costuri f mari, il bagi intr-un circuit unde se poate raci singur, deci il vinzi la FRAIERI pt incalzire, sau la cate o fabrica care are nevoie de abur. ... Te rog, nu mai induce lumea în eroare (sigur n-ai făcut Energetica): CTE și CET sînt două chestii complet diferite. CTE-ul (adică centrală termoelectrică) produce numai energie electrică, aburul cu care lucrează turbina este condensat și repompat, nu e circuit deschis. În schimb, CET-urile (centrale electrice de termoficare, care ne interesează pe noi, nici astea nu lucrează în circuit deschis) au ca produs de bază energia termică și mai puțin cea electrică, turbinele au și prize de abur care se utilizează la încălzirea agentului din circuitul primar (CET<>puncte termice) (ambele tipuri de turbine au prize de abur pentru preîncălzitoare, da' nu contează în discuție). This post has been edited by adilehanceanu: 1 Nov 2011, 17:31 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
adilehanceanu
cet sud progresu ce produce? doar abur? |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(corbex @ 1 Nov 2011, 09:58) Ministrul asta al taxelor a ratat taxa pe aragaz. Ar mai fi taxa pe basini. Taxa pe buda. Taxa pe fermentaia alcoolica sau non alcoolica. Toate acestea elibereaza gaze in atmosfera. Din nefericire, nu avem vulcani. Taxa pe vulcan ne-ar scoate din criza. Ar mai fi si taxa pe carbune. De fapt, cu asta ar trebui inceput. In afara de cabunele medicinal, toti ceilalti carbuni sfirsesc prin a fi arsi. Deci da! Taxa pe carbuni e pe vine... se mai numeste gratar... Vor veni portareii la munte cu chitantierul si o sa scrie acolo "poluare gratarica" QUOTE(corbex @ 1 Nov 2011, 11:31) As baga si acciza. La fel si la carbuni si lemne. Ca la benzina. Daca ma gindesc bine, si la paie. Le ard astia pe marginea miristii si fac fum, vizibil si de pe autostrada, uneori. Ar mai fi taxa si acciza pe ulei. Intra in motor si face alt fum. Plus ca nu rezulta ca-l predai sau il arunci in sant. Cind cumperi benzina si platesti, in pret, tot felul de taxe, te intreaba cineva daca o arzi sau o bei? Eu stiu asa: orice ai arde, resulta bioxid de carbon. Daca arzi un munte de carbune/pacura/gaze/paie, rezulta un munte de bioxid de carbon. Daca arzi o mina de carbune/pacura/gaze/paie, rezulta o mina de bioxid de carbon. Fizica zice ca nu se poate altfel. Filtre, randamente, etc, sint detalii. Pot deveni importante, dar nu pot inlocui sau elimina produsele de ardere. Adevar graiesti. Doamna mea gafaie mai cu spor, deci creste cantitatea de codoi in aerul (gemetele) expirat(e). La matale cum e? Se foloseste filtru de codoi? Io-s d-ala "debransat". Am acceptat sa platesc cota aia de incalzire pt partile comune si tevaraia ce trece prin casa. Da' sa dea draq sa puna astia vreo taxa pe centrala ca ma duc pana in panzele albe cu tribunalele peste ei. Mi-am pus "zgomoteaca de caldura" sa scap de consumul aiurea de "apa calda": dimineata ca sa te poti spala (iarna) trebuia sa las sa curga apa "calda" mai bine de juma' de ora pana ajungea aia calaie la robinetul meu. Vreo 11 ani am fost "campion" la consumul de apa calda. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 1 Nov 2011, 17:58) la o masina ai un motor termic folosit pt deplasare. pe langa asta rezulta f multa caldura. caldura aia o folosesti sa incalzesti si interiorul. pe langa asta mai produci si niste electricitate (doar la masina) pe care o poti utiliza si pe ea la incalzire. randamentul fizic al unui motor termic e vai mama lui daca il iei doar pentru deplasare. Aha! Deci asa produce masina lui argon! |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
DragosP |
![]()
|
Și a lui b76.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
era ma bine sa foloseasca un arzator separat pentru incalzire ca na are randament mai bun.....
ps unde e jeorjica cand ai nevoie de linkurile lui catre electrocentrale bucresti sa se vada producia de curent si gigacalorie pe un an.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
nu in sensul ca o centrala e foarte poluanta. poluarea totala, rezultata din numarul foarte mare de asemenea centrale e mare.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 07:04 |