DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurarea locuintelor va deveni obligatorie, ...de la 1 ianuarie 2006

bomicabomic
post 11 Jul 2005, 10:47
Post #31

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

Al mai mult ca sigur se va merge pe principiul RCA-ului. In momentul in care a inceput sa se discute despre aceasta lege se vehiculau sume prea mici in raport cu ce plateam eu.
Se va merge doar pe asigurarea casei, restul vor fi ca si la masina facultative. Ar fi sa zicem echivalentul CASCO.
Parerea mea este ca se va stabili un nivel maxim de despagubire, care probabil nu va achita integral casa in care se locuieste, dar va fi ceva decit nimic. Cei care doresc sa-si asigure casa la valoarea de piata urmind sa-si faca o asigurare la fel ca cele din ziua de azi.
In plus ar fi foarte dificil sa evaluiezi si sa asiguri la valoarea de piata, milioane de case. Hai ca pentru orase se cunosc preturile pe zone, etc., dar la tara e ffff. dificil, ca nu se cunoaste nimic. Tocmai de aceea la tara societatile de asigurari s-au ferit sa faca asugurari la case mai vechi.
Parerea mea.

--------------------
x x - x
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lar
post 11 Jul 2005, 10:53
Post #32

Agent Smith

From: Bucuresti

Da, in privinta evaluarii individuale a locuintelor este aproape imposibil datorita costurilor pe care le implica estimarea valorii de piata, pe care o poate face numai un evaluator calificat. Iar statul sigur nu va dori sa suporte aceste costuri. In plus valoarea de piata stabilita in urma unui proces de evaluare este valabila la data evaluarii (mai exact a inspectiei proprietatii), apoi ea se poate schimba datorita factorilor conjuncturali cerere si oferta si deprecierii fizice si functionale.

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
Charlton
post 11 Jul 2005, 11:15
Post #33

ان سيارتي ك

From: Gugulania

Sunt de acord cu asigurarea locuintei , dar nu numai la CEC , sa se faca selectie de oferte , cum bine s-a scris pe forum , de tipul RCA .
Eu locuiesc la etj. 3 , iar deasupra mea locuieste un pensionar , si desi acesta m-a inundat ( sifonul de pardoseala din baie ) , a-m platit eu reparatia , chiar daca aveam o asigurare facuta de Astra cand mi-am facut casco pe 2005, si sincer imi pare rau de vecinul meu pentru ca nu are o pensie mare si-am incercat pe cat posibil sa-l ajut .
Norocul meu este faptul ca locuinta mea este de 30 metri patrati , iar valoarea de piata c-am 6.500 euro , deci posibil rata asigurare mai mica , banuiesc ca in functie de valoarea locuintei.

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
Lolek
post 11 Jul 2005, 11:49
Post #34

Ignorog

QUOTE(Boss @ 10 Jul 2005, 23:39)
Hai ca nu ajungem nicaieri, cine are si vrea sa o plateasca, o plateste, cine are si nu vrea sa o plateasca n-o plateste, cine nu are, n-o plateste deloc si gata ! Fiecare face ce vrea ! smile.gif
*

problema e ca cine are si nu vrea sa constientizeze in caz de ceva ca a cam patit-o fiindca asa a vrut el.

Mi se pare foarte natural ca daca tot vrem sa fim proprietari cu drepturi depline sa constientizam faptul ca obiectul ala este 100% al nostru si nu al statului care sa-l inlocuiasca in caz ca am uitat tigara aprinsa pe butelie (si sa-i bati obrazul statului daca nu).

Nu am facut o pledoarie pentru obligativitatea asigurarii pe imobil ci pentru asigurarea pe imobil.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
cosmin_m
post 11 Jul 2005, 21:56
Post #35

Membru autentic

Nu e perfect normal sa fi OBLIGAT sa-ti faci asigurare pe locuinta. Dar la noi in tara ...

In prima faza s-au acordat deduceri pentru asigurarea locuintei.Adica un fel de asigurarea e moca pentru cine are venituri (altele decat pensia). Efect ?

La ce mentalitati trebuie depasite, nu cred ca exista alta solutie decat sa oblige populatia sa se asigure. Si sunt convins ca suma va fi mica, si ca probabil in cazurile sociale se vor gasi solutii.
Mai apoi, dupa ce lumea va vedea la televizor 2-3 potopuri d-astea si sinistratii linistiti ca au asigurare, se va renunta la obligativitate, caci turma a fost educata.
Ulterior, evident, statul nu va mai interveni pentru reconstructia caselor.

This post has been edited by cosmin_m: 11 Jul 2005, 22:00

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
diaconuliviu
post 12 Jul 2005, 08:27
Post #36

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(Lolek @ 11 Jul 2005, 11:49)
problema e ca cine are si nu vrea sa constientizeze in caz de ceva ca a cam patit-o fiindca asa a vrut el.

Mi se pare foarte natural ca daca tot vrem sa fim proprietari cu drepturi depline sa constientizam faptul ca obiectul ala este 100% al nostru si nu al statului care  sa-l inlocuiasca in caz ca am uitat tigara aprinsa pe butelie (si sa-i bati obrazul statului daca nu).

Nu am facut o pledoarie pentru obligativitatea asigurarii pe imobil ci pentru asigurarea pe imobil.
*

Dar daca tigara aia nu e tigara ci o surpare de teren, o spargere de dig pentru care AM PLATIT LA BUGET IMPOZIT din care se putea face dar nu s-a facut? de cine? de cei ce conduc. Sau surpare datorata despaduririi masive, fara a fi urmarita de cei obligati si PLATITI sa faca asta.
Nu contesc obiectivitatea asigurarii, dar mai usor e sa obligi la asigurare decit sa vezi si cauzele si - daca tot au deschis varii procese unor "ex potentati" pot deschide si unora de la imbunatatiri funciare, romsilva, etc.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
litza
post 12 Jul 2005, 08:42
Post #37

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Deducerile se acorda din impozit. Si atunci recuperezi o parte din suma nu toata. Avantajati la faza asta sunt salariatii care platesc impozite. Majoritatea pensionarilor au pensii mici, nu au alte venituri si deci nu platesc impozite si nu li se deduce nimic.

Si OBLIGATIVITATEA e o prostie! Eu sunt pentru, dar nu pt ca ma obliga careva ci datorita avantajelor. Asteptam ziua in care sa vina guvernul sa ne impuna si hartia igienica. mad.gif

This post has been edited by litza: 12 Jul 2005, 08:42

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
mihail75
post 13 Jul 2005, 20:16
Post #38

mihail

From: Iasi

voi credeti ca daca se introduce asigurarea de locuinta obligatorie o sa si plateasca toata lumea. ce acum toti au RCA platit? va veti mira sa aflati citi nu au asigurare auto si merg ca inconstientii pe sosea. multi nu o sa se oboseasca sa plateasca asigurarea pe locuinta (cu care personal sunt de acord) din varii motive: nu au bani, nu vor etc.
m75

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
ashu
post 13 Jul 2005, 21:29
Post #39

Membru erectil

Mihai, nu platesc dar nici nu mai primesc nimic. In caz de calamitate sper ca nu li se va mai da nimic si vor fi aratati la teve ca inconstienti. E suficient sa se friga unii, dupa aia se invata toti minte.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
musicall
post 13 Jul 2005, 22:33
Post #40

musicall

From: Braila

Dupa ce am vazut io in ultimele zile la TV-eu!!! As face o asigurare de acest gen !!! Numai ca se va scrie clar ca nu accepta sa ai casa langa vreun rau sau ceva apa !!!!

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
Bobo
post 14 Jul 2005, 08:21
Post #41

Membru autentic

ar trebui sa fie obligatorie si asigurare de raspundere civila, ca la cati inconstienti sunt in locuintele din blocuri, care-si lasa gazu deschis...

imi spunea odata unu de la gaze, care venise in control ce probleme are.. nu-i deschide lumea, iar la multi dintre cei care ii ideschid gaseste numai grozavii; se mira cum de nu sunt accidente mai dese...improvizatii, butelii, etc, etc..

--------------------
+
cosmin_m
post 14 Jul 2005, 08:32
Post #42

Membru autentic

Bodo, daca ai asigurare la casa si esti pagubit, tu iti recuperezi banii, iar firma de asigurari il va lasa pe cel care a produs paguba in fundul gol, ei au banii, timpul si avocatii sa se judece cu el.

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
body
post 14 Jul 2005, 11:25
Post #43

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

Eu unul zic ca este foarte normal sa fie lumea asigurata , dar numai sa existe concurenta in acest domeniu , adica sa nu fie cum se zvonise acum 1 an ca se va creea o "noua societate gen CEC care sa se ocupe...."citat din gandirea tovarasului Nastase .
Dar ideea e ca multi oameni mai ales la tara au ridicat constructii fara acte , in speta autorizatie de constr etc.
ACESTE CASE NU POT FI ASIGURATE !
Nu mi se pare normal sa se dea bani din bugetul de stat pt construirea de case pt sinistrati ( parerea mea ).

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
chichi
post 14 Jul 2005, 11:46
Post #44

Membru

QUOTE(ashu @ 10 Jul 2005, 17:41)
Asigurarea locuintei e cat se poate de normala intr-o tara civilizata, numai la noi oamenii fug de ea ca de raie. Si n-ar fi asta o problema, daca in caz de Doamne fereste nu s-ar astepta sa le dea Statul bani drept despagubire. Adica noi toti. Mie nu mi se pare normal sa le platesc io refacerea apartamentelor unora carora le-a sarit scara in aer, asa cum s-a intamplat la un bloc din Dr. Taberii acum 2-3 ani. D-aia exista asigurari. Uff Doamne, greu se mai schimba mentalitatile la noi in tara.  mad.gif

Da ashule, dar si veniturile in Occident sunt de alta natura... Ce or sa faca parintii prietenei mele de exemplu, care traiesc in prezent cu o pensie de 250 lei grei? Da, este o idee buna, acolo unde exista o protectie sociala reala, nu la noi in tara lui Papura Voda, in care i se rupe politicienilor si unora ca tine, cu care soarta a fost ceva mai generoasa, de saracia celorlalti, care nu au nici o vina ca au ajuns la varsta pensionarii? Nu-i mai trimite ashule la munca, ca ei au muncit destul toata viata... Poate ca mentalitatea unora trebuie sa se schimbe, dar si altora trebuie sa se injecteze mai multa umanitate si compasiune, ca vad ca-i doare in c*r de altii. Traiti cu impresia ca tineti in spate toata populatia saraca a tarii pe banii vostri?... Nu este vina lor ca sunt saraci, nici a mea si nici a ta si multi dintre ei ar vrea sa munceasca, dar nu mai au unde...

Incearca sa cobori de pe piedestalul tau, a tipului arogant si plin de el, care s-a realizat avand un salariu de 3000 euro. Poate ca exista si altii la fel de buni ca tine, dar nu au avut aceleasi sanse de a gasi un asemenea job. In afara de orasul ala in care traiti, nu mai vedeti altceva; aveti impresia si credeti ca asa cum traiti voi, traiesc si ceilalti din restul tarii si au aceleasi optiuni ca voi... Ei bine, nu au! Mai plimba-te si tu prin restul tarii sa vezi cum mai sta treaba... Nu se poate sa ne doara undeva de saracia unora, care efectiv nu au cum sa se descurce cu toata bunavointa lor si pe de alta parte sa ne dam filantropi facand mici donatii pentru sinistratii din restul tarii, sa vada lumea ce inimosi suntem si ca ne pasa...

Am toata admiratia pentru voi ca ati ajuns la un nivel social atat de ridicat si ca ati obtinut salarii foarte mari, dar incercati sa nu mai fiti subiectivi si nu mai raportati restul lumii la existenta voastra personala...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
+
body
post 14 Jul 2005, 12:11
Post #45

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

@chichi Sa stii ca nu e deloc asa !Eu muncesc ca apucatul , de 4 ani fara concediu si nu inteleg de ce sa dea de la impozitele platite de mine unora care nu vor sa plateasca ( munceasca) !De curiozitate , ai fost in ultimul timp pe la tara sa vezi cum oameni ( tineri sau batrani , nici nu mai are importanta) stau de dimineata pana seara la carciuma si vor ajutoare de tot felul !
Apropo , crezi ca guvernul SUA a dat vre-un dolar pt pagubele de la world trade center??????Nici macar nu s-a pus vre-odata o asemenea problema .....
Cam asta e !

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
Lolek
post 14 Jul 2005, 12:12
Post #46

Ignorog

Asigurarea e o chestie naturala si de responsabilitate in primul rand. Daca vrei sa fii proprietar cu drepturi depline, trebuie sa-ti asumi si responsabilitatile.

Nu poti gandi un sistem de asigurari in momentul in care te-ai putea baza pe asistenta sociala din partea statului. Daca statul se simte obligat sa-ti repare tie casa, atunci de ce pana corbului sa te mai asiguri?

Ca exista situatii catastrofale in care trebuie intervenit cumva sa nu moara oamenii aiurea si sa lasam intregi zone in distrugere, mai ales in conditiile in care chiar nu a functionat pana acuma sistemul asta de asigurari, asta este altceva.

Insa parerea mea e ca un nivel de responsabilitate trebuie atins mai devreme sau mai tarziu, unii il vor mai repede, altii mai incolo, insa mi se pare indubitabil ca trebuie ajuns acolo.

@body: deocamdata nu se poate problema asa, inca. Insa tre sa mergem intr-acolo: "asta e casa mea, n-are nici o treaba statul cu ea" e acelasi lucru cu "sunt primul responsabil pentru ea".

This post has been edited by Lolek: 14 Jul 2005, 12:15

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
mil
post 14 Jul 2005, 12:14
Post #47

ocupat

From: x

hai sa va lamuresc un lucru...casele se asigura in UE...Altfel nu se acorda ajutoare in caz de dezastru...asta au bagat de seama in Banat cand li s-a spus ca nu pot beneficia de compensatii din fondul de dezastre...pentru locuinte

ca un exemplu, in Fr pentru un apartament de 70 m2 am platit asigurare 25 de euro pe an...in conditiile in care RCA e de cateva sute (in functie de exp. conductorului)...deci nu va aceti griji o sa fie un fel de formalitate...si in caz de inundatii, cutremure si altele...o sa te ajute cu oarece, bineinteles ca nu iti dau casa renovata...dar te despagubesc pentru o suma fixa in functie de cati m2 ai avut.

cine vrea asigurare completa...isi face si plateste suplimentar!!!

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
chichi
post 14 Jul 2005, 12:24
Post #48

Membru

QUOTE(body @ 14 Jul 2005, 13:11)
@chichi Sa stii ca nu e deloc asa !Eu muncesc ca apucatul , de 4 ani fara concediu si nu inteleg de ce sa dea de la impozitele platite de mine unora care nu vor sa plateasca ( munceasca) !De curiozitate , ai fost in ultimul timp pe la tara sa vezi cum oameni ( tineri sau batrani , nici nu mai are importanta) stau de dimineata pana seara la carciuma si vor ajutoare de tot felul !
Apropo , crezi ca guvernul SUA a dat vre-un dolar pt pagubele de la world trade center??????Nici macar nu s-a pus vre-odata o asemenea problema .....
Cam asta e !
*

Nu am sustinut ca statul este obligat sa-i despagubeasca pe sinistrati. In cel mai fericit caz, pot fi ajutati din ajutoare umanitare...

Dar nu poti OBLIGA omul sa plateasca asigurarea... Cine poate si cine vrea sa plateasca sa o faca, iar cine nu, isi asuma riscuri... Mi se pare o stupizenie ca aceasta asigurare sa devina o taxa in plus, pe care trebuie sa o platesti musai, altfel ajungi sa fi dator... Asta seamana cu ghidusia aia de taxe la gaze...

Mi se pare penibil sa ajungi la varsta pensionarii si sa traiesti din donatiile facute de copii, deoarece esti cocosat de prea multe taxe si impozite si nu mai faci fata.

--------------------
+
bomicabomic
post 14 Jul 2005, 12:26
Post #49

Ex-membru DaciaClub

Chcihi, 80.000 -100.000 lei / luna , nu cred eu ca sunt un capat de tara, indiferent de cit de mici sunt veniturile.

--------------------
x x - x
+
chichi
post 14 Jul 2005, 12:29
Post #50

Membru

QUOTE(bomicabomic @ 14 Jul 2005, 13:26)
Chcihi, 80.000 -100.000 lei / luna , nu cred eu ca sunt un capat de tara, indiferent de cit de mici sunt veniturile.
*

Asa este...

Dar la 1.000.000 - 2.000.000, deja este o problema...

--------------------
+
bomicabomic
post 14 Jul 2005, 12:33
Post #51

Ex-membru DaciaClub

Este, dar doarme linistit.

--------------------
x x - x
+
oldcipi
post 14 Jul 2005, 13:22
Post #52

Membru incepator

Am citit cele scrise anterior , si , subscriu si eu ideii ca asigurarea trebuie sa fie o optiune si nu o obligatie.
Problema se pune pentru cei cu venituri mici care si asa traiesc de pe o zi pe alta.
De regula , marea majoritate din aceasta categorie au locuinte cu vicii de constructie , din chirpici .....samd care vor suferi cel mai mult in caz de calamitati.
Aici este greu de dat solutii.

--------------------
Dacia Logan Ambition - AB-zz-zzz
+
ashu
post 14 Jul 2005, 19:34
Post #53

Membru erectil

Al si Mil, daca e offtopic, dar e discutie serioasa, nu e chiar cuser sa stergeti, nu credeti? Nu e mai ok sa splitati topicu si sa mutati la cafenea? Mersi.

QUOTE(chichi @ 14 Jul 2005, 11:46)
Da ashule, dar si veniturile in Occident sunt de alta natura... Ce or sa faca parintii prietenei mele de exemplu, care traiesc in prezent cu o pensie de 250 lei grei? Da, este o idee buna, acolo unde exista o protectie sociala reala, nu la noi in tara lui Papura Voda, in care i se rupe politicienilor si unora ca tine, cu care soarta a fost ceva mai generoasa, de saracia celorlalti, care nu au nici o vina ca au ajuns la varsta pensionarii? Nu-i mai trimite ashule la munca, ca ei au muncit destul toata viata... Poate ca mentalitatea unora trebuie sa se schimbe, dar si altora trebuie sa se injecteze mai multa umanitate si compasiune, ca vad ca-i doare in c*r de altii. Traiti cu impresia ca tineti in spate toata populatia saraca a tarii pe banii vostri?... Nu este vina lor ca sunt saraci, nici a mea si nici a ta si multi dintre ei ar vrea sa munceasca, dar nu mai au unde...

Incearca sa cobori de pe piedestalul tau, a tipului arogant si plin de el, care s-a realizat avand un salariu de 3000 euro. Poate ca exista si altii la fel de buni ca tine, dar nu au avut aceleasi sanse de a gasi un asemenea job. In afara de orasul ala in care traiti, nu mai vedeti altceva; aveti impresia si credeti ca asa cum traiti voi, traiesc si ceilalti din restul tarii si au aceleasi optiuni ca voi... Ei bine, nu au! Mai plimba-te si tu prin restul tarii sa vezi cum mai sta treaba... Nu se poate sa ne doara undeva de saracia unora, care efectiv nu au cum sa se descurce cu toata bunavointa lor si pe de alta parte sa ne dam filantropi facand mici donatii pentru sinistratii din restul tarii, sa vada lumea ce inimosi suntem si ca ne pasa...  

Am toata admiratia pentru voi ca ati ajuns la un nivel social atat de ridicat si ca ati obtinut salarii foarte mari, dar incercati sa nu mai fiti subiectivi si nu mai raportati restul lumii la existenta voastra personala...
*

Bai omule, nu inteleg cum nu reusesti niciodata sa intelegi ce zic io. Ti-ai creat asa o imagine despre mine de grof care trece nepasator si trage cate o flegma pe sarmanul muncitor asuprit, si de atunci imi vanezi posturile si te lamentezi ca o baba singura, doar-doar oi smulge lacrimile audientei. Nu-mi mai pune vorbe-n gura si incearca sa intelegi exact ce zic io.
Hai s-o luam pe rand: asigurarile de locuinte. Problema mea au fost de la bun inceput cei ca Boss, ca de el m-am luat, care ziceau ca ei isi permit s-o plateasca, dar n-o platesc asa, din principiu. Mai mult, in caz de ceva se si asteapta sa-i despagubeasca statul, ca doar d-aia platesc taxe si impozite. O astfel de mentalitate tampita am incercat io sa combat. Si pt. ei ar fi buna o astfel de lege, care sa-i oblige.
Io n-am trimis nici un batran la munca, esti in stare sa citesti si autorul atunci cand lecturezi un post?? Am zis totusi ceva legat de batrani, dar era altceva, reciteste daca nu ma crezi.
In alta ordine de idei, sunt arogant cu prostia si cu lenea, nu cu saracia. Io nu stiu cate stii tu despre mine de iti permiti sa ma judeci. Nu ca sa ma laud, ci ca sa stii cum stau: noi (adica io cu nevasta-mea) le ajutam cu bani si medicamente pe bunica-mea si pe bunica sotiei, o ajut cu bani si pe maica-mea ca si ea e singura si pensionara si are o pensie de rahat, iar pe doi verisori de-ai sotiei i-am ajutat cate un an pe fiecare cu bani de meditatii ca sa intre la facultate, iar acum ne chinuim sa le gasim si de munca. Eu ii ajut pe-ai mei, nu ei pe mine. Nu sunt baiatu lu mamica si taticu (ca oricum a murit cand avem 6 ani), si tot ce am realizat am facut pe koaele mele (si nu furand sau facand smecherii, ci invatand si muncind!!). Acuma din cate zisasi pe alt thread situatia ta e putin invers, maica-ta e o femeie de afaceri de succes, ai unde apela cand ai nevoie, ca sa zic asa. Deci nu te mai simti superior mie in vreun fel, ca pana una alta nu stiu care dintre noi ii ajuta pe ceilalti mai mult. Si apropos de asta, cat are salariu un angajat al firmei mamei tale? Ca asa cu gura suntem toti buni, dar ia sa vedem, isi imparte ea profitul cum trebuie cu angajatii.
Pana la urma care e problema ta, ca nu ma smiorcai pe forum sold la sold cu tine?
Hai sa-ti explic de ce sunt io asa de "pornit" la unele subiecte mai delicate. Io puteam sa plec de enspe ori in vest, si nu la spalat vase sau cules de capsuni, ci pe munca calificata si platita bine (adica programare). N-am facut-o in speranta ca se va ajunge si la noi la o societate civilizata ca in vest. Si ma seaca cand vad ca multi parca depun un efort sustinut sa se pastreze in bezna mintala in care traiesc, indiferent de cati bani au. Stiu, o sa-mi zici ca-s saraci si d-aia se comporta in halul asta, dar vezi tu, e plina Mamaia in fiecare an de giboni parosi si necivilizati care platesc enorm pe un sejur acolo, si io cu astia am ce am. Si nu-s putini. Io nu sunt arogant cu astia, sunt de-a dreptul magar, ca nu le gasesc nici o scuza. E usor sa invoci tot timpul argumentul saraciei, fara sa vezi ca de fapt adevarata problema e mentalitatea lor gaunoasa.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
mihail75
post 15 Jul 2005, 17:31
Post #54

mihail

From: Iasi

gata, m-am sculat suparat si am facut-o (la ce dezastre am vazut in ultima vreme). ma refer. bineinteles, la asigurare locuinta.
dupa ce am testat piata, m-am hotarat la BCR Asig (sper ca se poate spune), unde polita de asigurare locuinta completa (stau la bloc) m-a costat 57 euro pt. 30000 euro asigurati (2% fransiza pt. cutremur, asta era conditia; in rest, acopera inundatii de la vecini, explozii, furtuni, grindina etc., tot exceptind cele pe care le faci din vina ta; nu am acceptat si pt. furt pt. ca unul din cele mai scumpe lucruri pe care le am, laptopul, nu au vrut sa il asigure pt. ca cica e mobil si poate fi furat in alta parte...). La celelalte firme de asigurari era mai mult (allianz tiriac urca la 96 euro, iar cu asiromul nu am vrut sa ma mai complic pt. ca e in cadere, iar patronul e cercetat; BCR Asig. e in urcare in topuri de 2 ani si merge bine). am platit tot si un an stau linistit.
cred ca e un pas bun si necesar.
m75

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
teodor
post 18 Jul 2005, 09:13
Post #55

.

Ii dau dreptate lui @ASHU , in toate privintele ai dreptate.Degeaba incercam sa ,,luminam' calea spre o civilizatie , cand momentan dupa aceste nenorociri cu inundatiile, noi cei tineri nu credem in sistemul de asigurairi, care functioneaza foarte simplu.A te asigura inseamna ca altcineva sa iti acopere un risc viitor care se poate intimpla sau nu se poate intimpla, cu alte cuvinte cand vine apa, iti iei copii , mama,tata, si sotia si fugi, scapi cu viata , si asigurararile o sa-ti dea bani .Bani in functie de suma pe care ai dat-o la inceput si ai acceptat ca societ.X,Y,Z sa iti ia pe spatele lor riscul.
Nu vedeti mai oameni buni ca inca in Romania pt. majoritatea din noi , o casa = o viata, atat iti ia casa sa faci o casa .Daca era lumea asigurata, nu mai ramanea nimeni sa pazeasca casa de apa(sau de ce le mai trecea prin minte).
Sunt foarte nedumerit cu aceasta atitudine a tinerilor in general cu privire la integrarea in UE, integrarea intr-un sistem pus la punct d eani si ani de zile.
Nu mai zic de asigurarea de viata, sau in caz de accident si incapacitate temporara de munca, astea ar trebuii sa fie si ele obligatorii.
Ashu-le nu mai sta , du-te afara si munceste , este ceva firesc tine de evolutia umana, nu incerca sa te cramponezi de sistemul romnanesc.Nu iti place poti sa vii inapoi .As scire pagini intregi de colegi si cunostinte care au plecat si au luat-o de la capat, tupeu si curaj, cum muncesti aici , poti si acolo.
Votez pentru asigurarile obligatorii in caz de dezastre naturale, indiferent unde se fac dar sa fie.Altfel ne plangem de mila pe la TV , si o sa credem ca D-zeu e cu ochii pe noi.

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel 2006 - BZ-xx-www
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
george_slz
post 19 Jul 2005, 00:49
Post #56

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Asigurarile ar fi bine sa fie la valori mici, comparabile RCA fata de CASCO, plus un alt mod de calcul al riscului. De exemplu in cazul Romaniei risc de cutremur mai putin in cazul in care casa e noua si bine facuta si mai mult in cazul in care are bulina, risc de inundatii bine taxat, iar din banii astia statul sa isi traga banii pe care i-a cheltuit pt sinistrati....sa refaca din ei poduri si diguri .sa le intretina tot din ei.Legat de ceea se intampla din partea mea nu trebuiau refacute case de caramida....sau BCA....din carton le faceam eu sau tot din pamant cum au fost....In SUA se poate reface de la an la an o casa si se pot despagubi in conditii decente....asa trebuie si in RO. Cei care stau in Buc si nu au bani sa intretina o casa , sa o vanda si sa se mute la garsoniera, mai la periferie....e chestie de supravietuire....mi se pare absurd sa ai pensie mica si sa dormi la apartament in centru...zona de lux....dar suntem in Ro....in estul salbatic....e plind e indieni care ne scalpeaza cum pot la portofele...cautatori de aur prin buzunarele statului....sa mai rabdam o suta de ani....sa trecem direct in era Star Trek'ului.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
bertro
post 19 Jul 2005, 09:48
Post #57

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

si eu sunt pentru asigurarea locuintei, iar daca nu suntem destul de civilizati incat sa mergem de buna voie sa facem, macar obligati pentru inceput. nu sunt insa de acord cu infiintarea unei alte "case nationale" care sa se ocupe de astea. experienta din ultimii ani cu cele 2 mari case nationale ne arata ca sunt bune numai la adunat bani de la populatie pentru vilele si jeep-urile directorilor. degeaba platesc eu ca fraierul asig de sanatate daca ma duc la spital si imi spune senin ca trebuie sa cobor eu pana jos la farmacie si sa-mi cumpar seringile si medicamentele necesare. Suntem (sa ne vrem a fi) o economie de piata, deci sa aiba omul libertatea de a se asigura oriunde pofteste, atat asigurarea de sanatate, cat si cea de pensii si cea pe casa, etc. Nu mi se pare normal sa pompez eu bani in burtile unora si apoi sa scot tot din buzunar in cazurile in care asiguratorul ar trebui sa-mi plateasca.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
lar
post 19 Jul 2005, 10:19
Post #58

Agent Smith

Eu as mai spune ca problema lipsei asigurarilor de locuinte la noi in tara este strans legata de perceptia asupra proprietatii care a fost desfiintata de-a lungul perioadei de dictatura comunista. Orice proprietar ar trebui sa constientizeze ca trebuie sa-si conserve bunurile pe care le are in proprietate si ca daca nu o face el nu o va face nimeni in locul lui. Din pacate insa ne aflam intr-un cerc vicios in care se bat cap in cap dificultatile financiare individuale, perceptia eronata asupra dreptului de proprietate si necesitatea interventiei statului in situatii de calamitati naturale de genul celor prin care trecem acum. Prin obligativitatea asigurarii locuintelor impotriva dezastrelor cred ca se va reusi iesirea din acel cerc vicios de care spuneam mai inainte. Problema mare va fi, asa cum s-a mai spus, in stabilirea despagubirilor si a primelor de asigurare, caci de evaluare individuala nu se poate pune problema, iar evaluarile colective, pe metodologii de calcul stabilite prin ordonante sau HG nu se obtin valori de piata sau de inlocuire pertinente. Dar cine nu e multumit poate apela la o asigurare suplimentara facultativa. Si aici ar trebui reglementat cumva ca sa nu platesti inca o data prima de asigurare facultativa la valoarea intregului imobil ci doar la diferenta rezultata din asigurarea obligatorie si valoarea de piata a respectivului imobil. Iar in caz de Doamne fereste sa fii despagubit secvential de cele doua asigurari pana la acoperirea daunelor. Nu stiu daca am fost prea clar rolleyes.gif

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
chichi
post 17 Aug 2005, 14:09
Post #59

Membru

QUOTE(ashu @ 14 Jul 2005, 20:34)
Acuma din cate zisasi pe alt thread situatia ta e putin invers, maica-ta e o femeie de afaceri de succes, ai unde apela cand ai nevoie, ca sa zic asa. Deci nu te mai simti superior mie in vreun fel, ca pana una alta nu stiu care dintre noi ii ajuta pe ceilalti mai mult. Si apropos de asta, cat are salariu un angajat al firmei mamei tale? Ca asa cu gura suntem toti buni, dar ia sa vedem, isi imparte ea profitul cum trebuie cu angajatii.

Ashule, si eu ajut asa cum pot pe cei mai nevoiasi ca mine, cum ar fi de exemplu un cuplu de pensionari din bloc, fata de care nu am nici o obligatie, dar carora le ofer fara nici o pretentie, diferite lucruri si chiar ajutoaree banesti... Din pacate nu pot face prea multe la salariul meu de 300 euro, insuficient pentru nevoile zilnice personale. Poate ca tocmai pentru ca intru in contact cu asemenea oameni ma cutremur cand ma gandesc ce impact are o taxa oarecare in plus la nivelul lor de saracie, iar disperarea lor ma revolta.. Nu am nimic cu cei care au sansa sa castige mai mult. Bravo lor ca au reusit sa se descurce, ci ma irita cei care nu vor sa vada aceste neajunsuri, cei care poate uita de unde au plecat si care devin intoleranti cu cei nevoiasi. N-as vrea sa dau acum exemple unele citate de pe acest forum in care de multe ori saracia este asociata cu lenea si delasarea, concluzionandu-se intr-un mod de-a dreptul inteligent ca suntem un popor parazit care vrem sa traim prost, pentru ca nu ne place munca...

Am avut in familie o situatie exceptionala in care maica-mea a fost o femeie de afaceri, care a stiut sa se descurce si sa faca bani pe forte proprii, fara sa fure de la altul. Nu mai este acum, a decedat in urma cu un an de cancer, iar firma este oarecum lasata in virtutea inertiei, taica-meu fiind director (manager) la alta firma si neputandu-se ocupa de doua lucruri instantaneu, este nevoit sa se ocupe de ea in timpul liber... Cu toate astea, nu m-am spart cu banii in facultate, nivelul meu de cheltuieli find echivalent cu a unuia cu parintii profesori. Pentru a se ajunge la bunastarea materiala actuala (a lor, binenteles) s-au facut sacrificii, iar eu nu am avut niciodata pretentii de mai mult. Astfel ca, nu mi-am permis sa-mi iau mobil in facultate, a trebuit sa ma angajez pentru asta... desi poate persoana cu parintii profesori isi putea permite... Nu mi-am aranjat examene, cum au facut probabil altii, am invatat de mi-au sarit capacele si nu a fost usor sa ajung aici. Cat despre ajutorul pe care as putea sa-l ofer parintilor, imagineaza-ti ca ar fi fost chiar hilar sa ii ajut eu cu 300 euro salariu pe ei ale caror venituri sunt de cel putin 10 ori mai mari... smile.gif

Nu este vina mea ca nu castig decat 300 euro, acesta este nivelul de salarizare a unui inginer care profeseaza in asa-zisa industrie romaneasca. Stiu ca in Bucuresti salariile sunt mult mai mari si posibilitatile si oportunitatile unui venit frumusel sunt mai mari... Hai sa zicem ca m-am orientat prost si ca am optat pentru a profesa in orasul meu natal, cand as fi putut pleca in alta parte, tot la fel cum tu ai fi putut sa pleci in strainatate, dar nu ai facut-o din diferite motive... Nu ma intretine nimeni si crede-ma ca nu este usor sa-mi achit singur facturile, ratele, mancarea, benzina si toate celelalte cheltuieli, poate tocmai de aceea sunt atat de frustat acum pentru ca este foarte dificil sa cobori de undeva de sus, la o viata mai infecta si mai grea. Sa treci de la o viata plina de lipsuri, la una in care nu-ti lipseste nimic, nu cred ca poate fi atat de dificil. Nu exista optiuni pentru venituri mai mari ca al meu in ruina asta de oras si nici macar posibilitatea de a-ti lua un al doilea job, pentru marirea veniturilor; stiu ca este greu de crezut pentru multi, dar si-au luat-o in freza multi consilieri financieri veniti din alte orase, in Braila, cand au vazut ca nimic din ceea ce ei sugerau, nu statea in picioare si nu avea valabilitate. Nu caut scuze si nici justificari, dar cred ca ar fi foarte corect sa tinem cont de toate aspectele care intervin in ecuatie si sa nu dam cu batul fara o documentare temeinica... Incearca sa-ti imaginez ca daca eu abia supravietuiesc cu banii astia si ma tarasc de pe o zi pe alta, cam cum s-ar putea descurca un amarat de pensionar cu o pensie de 50-70 euro? Iar saracia asta este groaznica, mai ales in zona asta a Molovei, iar asta se poate vedea mai ales prin faptul ca din ce in ce mai putin tineri raman aici, multi dintre ei migrand spre Bucuresti sau alte tari...

Revenind la salariul angajatilor de la firma lui maica-mea, castiga cat mine si nu au nici raspunderea mea si nici munca pe care o prestez eu, asa ca sunt foarte bine platiti, de fapt firma era pe locul I in oras ca salarii, desi era poate a treia ca profit comparativ cu altele similare din domeniu... Iar profitul nu se imparte prietene, ca angajatii aia nu au investit nimic in firma aia si nu platesc rate la banci pentru ca sa acopere investitii. Ii cam doar in paispe, ei vor doar sa-si ia salariul si atat...

Nu am nimic cu tine, dar ma deranjeaza intoleranta fata de problemele acute ale societatii noastre, faptul ac multi dintre voi inchid ochii in fata mizeriilor existente, spunandu-si ca daca ele nu li se intampla lor, inseamna ca nu exista, iar daca ei au venituri de 3-4000 euro, toti pot sa aibe, numai ca nu vor, ca sunt lenesi... Adica, detest subiectivismul, indiferent ce forma ar imbraca el.

--------------------
+
Codrin
post 19 Sep 2005, 19:43
Post #60

Membru autentic

Reinviu topicul cu oferta unei firme pentru asigurarea caminului pentru : incendiu, trasnet, explozie, inundatie, alunecari de teren, cutremur

Valoare asigurata : 30.000E___40.000E____200.000E
Cost polita :________30 E_____40 E________200 E

Primele se pot plati in rate, iar conform Codrului Fiscal 2004, din venitul impozabil se scad sumele achitate ca prime pentru asigurarea locuintei, in limita valorii a 200 E / an.

In cazul introducerii obligativitatii asigurarii locuintelor, preturile vor scadea devenind zic eu mai mult decat acceptabile avand in vedere alternativa, ajutorul guvernului.

This post has been edited by Codrin: 19 Sep 2005, 19:46

--------------------
Mazda . .
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 03:32
Forum Renault