Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
![]() ![]() ![]() |
Academia Romana de Tuica, split de la "Caterinca zilei"
gabize |
![]()
|
||
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
||
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|||
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
QUOTE(Wolfman @ 10 Sep 2013, 21:05) Am facut si niste visinata anul asta: 10 kg visine, cinci kg de cirese amare, 6 kg de zahar si 15 litri de tuica de 55 grade ramasa de anul trecut, a iesit o licoare mai ceva ca nectarul ce-l beau zeii in Olimp, ciresele i-au dat un gust usor amarui, gen Florio de pe vremuri. Fructele cu zaharul au stat la macerat intr-o damigeana de 50l vreo saptamana dupa care am pus tuica si am plecat in concediu. Mi-au venit niste musafiri pe biciclete duminica la un domino si-o visinata, urmat de-un gratar, au plecat spre casa pe langa biciclete ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
De unde, n-a fost nici un drranj! Parol! Nu prea pun zimbareti, dar era o provocare, nu un deranj. Iar eu, daca as mai putea bea, as prefera tuica simplu distilata. Are mai mult gust si aroma. E o prrferinta personala, nu patriotism local.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Io-s din patria țuicii (fiartă de două ori, c-așai la noi
![]() ![]() This post has been edited by gabizegrean: 11 Sep 2013, 21:17 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
daca beau mai mult de doua beri a doua zi stomacul meu imi atrage atentia ca nu le prea suporta, insa cu tuica nu am patit niciodata asa ceva, poate pentru ca e putina si tare.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Apropo de vin, azi am luat vreo 300 kg de struguri Muscat de Hamburg, mai inainte i-am terminat de dat la zdrobitor. Ii las 3-4 zile la macerat, sa-si ia mustul aroma din boabe dupa care-l trag in butoi. Cam in 2 saptamani ar trebui sa stea din fiert, plus inca doua pt. limpezire.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Si ciorchinii cum i-ai separat, manual? ca trebuie lasati la macerat doar samburii si coaja de la boabe altfel vinul capata un gust cam neplacut.
Nu stiu cum o iesi vinul din muscat de Hamburg..unii zic ca e bun, sunt totusi struguri de masa. ![]() Eu iau saptamana viitoare struguri de feteasca neagra. Am vorbit cu omul...din vie de la Ceptura. ![]() This post has been edited by Dan73: 11 Sep 2013, 22:25 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 11 Sep 2013, 23:24) Si ciorchinii cum i-ai separat, manual? ca trebuie lasati la macerat doar samburii si coaja de la boabe altfel vinul capata un gust cam neplacut. Nu stiu cum o iesi vinul din muscat de Hamburg..unii zic ca e bun, sunt totusi struguri de masa. ![]() Eu iau saptamana viitoare struguri de feteasca neagra. Am vorbit cu omul...din vie de la Ceptura. ![]() Nu am separat ciorchinii, daca nu-i las mai mult de 3 zile nu iese nimic din ei. Vinul este parfumat si mai usurel (10% alcool). Feteasca neagra am facut acum doi ani, e OK insa nimic deosebit (doar trebue avut grija pt. cei cardiaci), feteasca alba am facut anul trecut, a iesit vinul prea tare (14%) insa comun, anul asta am zis sa fac ceva mai special. Azi dimineata am scos o cana de must, e "genial", vorba lui fiu-miu. Are un parfum aparte iar culoarea e rosu aprins. |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(Wolfman @ 11 Sep 2013, 21:59) Apropo de vin, azi am luat vreo 300 kg de struguri Muscat de Hamburg, mai inainte i-am terminat de dat la zdrobitor. Ii las 3-4 zile la macerat, sa-si ia mustul aroma din boabe dupa care-l trag in butoi. Cam in 2 saptamani ar trebui sa stea din fiert, plus inca doua pt. limpezire. acciza ai platit-o? |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
dan22y |
![]()
|
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Da' apa,cine aduce apa ???
![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
dan22y |
![]()
|
Eu aduc Jelnoff-ul, apa o aduce camilele
![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
Wolfman |
![]()
|
|
--------------------
Opel
MOKKA X
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Wolfman @ 12 Sep 2013, 08:24) Foarte rau. Orice struguri ai, daca nu realizezi si desciorchinarea, n-ai nici o sansa sa faci un vin corect. Basca faptul ca daca descirchinezi poti stropi boabele cu solutie de, probabil., metabisulfit si realizezi protectia la oxidare (=casare) cu minima modificare a gustului. Practic, prin acest proces tehnologic, vinul nu are (pentru limba mea, cel putin!) nici un gust de sulf!... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kog |
![]()
|
i-a spalat pe galateni de i-a maturat... Prima data cand am citit stirea ma asteptam sa fi fost iar ceva exercitiu isu si armata cum mai fac ei cu scenarii de cutremure, inundatii etc. Abia cand am vazut comentariile mi-am dat seama ca e pe bune
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
Am bagat si eu la fermentat aprox. 80l suc de mere ce se doreste in final sa fie cidru.
Dupa 10 octombrie ma apuc sa culeg via, niste tufe nemernice ce m-au chinuit vreme de cinci ani sa le rad de pe suprafata pamintului dupa care ne-am hotarit sa devenim prieteni ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(kog @ 12 Sep 2013, 17:24) i-a spalat pe galateni de i-a maturat... Prima data cand am citit stirea ma asteptam sa fi fost iar ceva exercitiu isu si armata cum mai fac ei cu scenarii de cutremure, inundatii etc. Abia cand am vazut comentariile mi-am dat seama ca e pe bune iesirile din oras sunt blocate de militieni, ca sa ajung la Marasesti am ocolit de m-a luat dreaq ! ![]() maine plec la Iesi, sper sa nu acolosc iar ! ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ba o sa ocolesti. La noapte ploua iar.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
l@u |
![]()
|
asta e !
la o rasnitza de 1,2 cu gaz chiar nu mai conteaza ! |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.181 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dacis @ 12 Sep 2013, 12:44) Foarte rau. Orice struguri ai, daca nu realizezi si desciorchinarea, n-ai nici o sansa sa faci un vin corect. No way, man. La mine la Tecuci se zdrobesc strugurii cu tot cu ciorchine, intr-o cada mare. In sudul tarii la nevasta-mea, se scot boabele de pe struguri. Exact acelasi soi de strugure - Muscat Hamburg. Stii care e diferenta de gust? Nici una! Testat si ras-testat, din 2004 pan acum. Ce ai spus tu e o idee preconceputa, nu si-a batut nimeni capul sa verifice daca e adevarat. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
l@u |
![]()
|
si taica-miu(Dzeu. sa il odihneasca) avea o vie cu muscat de hamburg, iesea un vin tare de parca era coniac, scotea boabele de pe ciorchini.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
corbex |
![]()
|
La Tecuci nu se bea apa pina se termina vinul. Si voi vreti diferente.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kog |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
corbex |
![]()
|
Militienii nu-i lasa sa se intoarca pe ai de au plecat. Nu mai visa frumos! Toamna, cind se face vinul, apare nostalgia "home, sweet home".
This post has been edited by corbex: 12 Sep 2013, 21:58 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Au fiert prunele la koq
![]() This post has been edited by daniM: 12 Sep 2013, 22:07 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:58 |