instalare boxe fata dacia berlina, va rog ajutor!!! :)
![]() ![]() ![]() |
instalare boxe fata dacia berlina, va rog ajutor!!! :)
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
stiu ca arata ca naiba dar nu stiu sincer cum sa fac altfel ca sa nu se rupa daca le pun prin usa imi trebuie si un tub de protectie si nu stiu de unde sa il iau si trebuie sa dau gaura in stalpul usii ceea ce nu-mi convine intra apa rugineste unde dau gaura,urat dar e la vedere am acces la fir......
nu ma deranjaza firul atat cat se aude bine!!!! |
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
seb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 4 March 04 ![]() |
|
--------------------
dacia
1397 L
- BH 02 ZTV
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nasol fara buzunare la usa...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
wolffy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 15 May 06 From: Iasi ![]() |
hmm si eu mi-am pus pe fata boxe Sony de 17cm , 40w rms, si cdplayer tot sony 4x45w ... inainte aveam niste boxe (noname) de 300 de mii , si dupa ce am pus aceste sony mi se parea ca se aude incredibil de misto pe masina mea, apoi mi-am luat pe spate 2 boxe ovale pe 3 cai tot sony de 80w, am taiat cu faiu` tabla de la luneta si am pus acolo, se aud f. fain problema e ca nu se mai aud astea de pe fata, adica se aud dar alea de pe spate mult mai tare, e oare problema ca am alta rezontata in spate fata de ce am in portiera din fata? ca sa aud fata-spate in mod egal trebuie sa mut balance-ul F<->R la 75% front .... ?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1989
- IS-01-MLP
|
|
mef |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 September 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(speedy82 @ 24 Oct 2005, 11:55) Ca dimensiune cel mai bine iti intra difuzoare de 13 cm. Si nu ai nevoie sa tai nici o tabla nici sa indoi nimik. In ceea ce priveste marca uite eu iti recomand SAL sunt super bune calitativ si au un sunet de-a dreptul si pe bune! ![]() Cum cei care au logan pun de 13 pe fata ma indoiesc ca incap si in buzunarele berlinelor. Poti pune te rog poze cu difuzoare de 13 cm pe fata? Sunt in dubii daca sa cumpar de 10 sau de 13. |
--------------------
Toyota
Avensis
2007/1.8 VVT-I
- none
|
|
dacia berlina |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 12 August 06 From: berceni city ![]() |
sal all ....
m-ar interesa un tip care sa faca toata treaba ... adik sa-mi puna boxe pe fata, sa mi le monteze si pe spate, fara sa ma mai chinui eu ![]() m-as putea duce si la vreun shop de genul vitan dar parca as vrea sa bag banii in buzunarul unui user daciaclub, asta daca nu cere pe mama si pe tata ![]() daca e cineva interesat si se pricepe bine (ca de pus si eu m-as pricepe) sa-mi dea un buzz ![]() bafta! |
--------------------
dacia
1410 li
2003 berlina 2002 520D, 2008 Z18XER
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(Muttley @ 15 Jul 2005, 15:46) Din ce am observat eu, apar unele probleme specifice unei astfel de dimensiuni: 1) din cauza inaltimii prea mari a difuzorului, geamul nu va mai cobori pana jos. Se va opri in magnet... Eu apreciez ca se rezolva problema cu un distantier confectionat din pal de exemplu... 2) actionarea manivelei e posibil sa devina incomoda din cauza distantei prea mici pana la plasa difuzorului (se observa treaba asta si-n prima poza a lui gattoman)... Solutia: actionare electrica a geamurilor sau obisnuirea cu situatia... 3) problema comuna tuturor difuzoarelor... protejarea lor impotriva umezelii. Am si eu o pereche de Pioneer de 17 pe care vreau sa le pun in fata, dar aman montaju' de vreun an... Daca va mai exista topicul, cand in cele din urma le-oi monta, pun poze... ![]() Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 190.08k ) Number of downloads: 1295 2.JPG ( Size: 193.26k ) Number of downloads: 1188 3.JPG ( Size: 212.82k ) Number of downloads: 1194 4.JPG ( Size: 220.96k ) Number of downloads: 1176 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
energy52ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 19 October 06 ![]() |
In primul rand il felicit pe muttley pt alegerea Head-unit-ului...VDODayton,care din toate pe care le-am avut,a fost cel mai bun.Apropo,stii cumva daca se gaseste undeva la noi telecomanda pt el? Ca sa nu ma mai "abat" de la topic, cred ca se pot face multe la portiera fata....Asta depinde cat de dispus esti sa "exagerezi"....mai bine las pozele sa vorbeasca.....
Attached thumbnail(s) P03_02_06_12.54_1_.jpg ( Size: 38.5k ) Number of downloads: 1218 P02_21_06_18.23.jpg ( Size: 39.49k ) Number of downloads: 927 P03_01_06_12.15.jpg ( Size: 44.53k ) Number of downloads: 947 P03_01_06_12.14.jpg ( Size: 39.56k ) Number of downloads: 1088 |
--------------------
dacia
break
2000
- BALLISTIC CAR
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Mersi. Dpdv al functiilor e extraordinar, dar ca fidelitate parca SONY-urile care le-am avut inainte erau ceva mai sus.
Telecomanda (modelul pt volan) ar trebui sa se gaseasca la dealerul din Buc, Falcon parca se numeste. Are sediul in fostul (sau actualul, nu mai stiu) service Ciclop. Eu asa-mi amintesc. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.285 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Muttley , ti-ai facut protectiile alea la difuzoare din PAL ?
ps : eu vreau sa imi cumpar difuzoare de 16.5 cm si nu stiu cum o sa mai cobor geamul , cel mai probabil o sa montez manivele din targ mai scurte . Intrebarea e ; sunt acele manivele din targ mai scurte decat originalele ? This post has been edited by SiloS: 19 Oct 2006, 12:51 |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
argon |
![]()
|
Faci ca Muttley..iti pui geamuri electrice si ai scapat de problema
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Muttley |
![]()
|
Nu, nu-s din PAL. Palul e greu, sfaramicios si se umfla la umezeala.
Si nu-s protectii ci distantiere. ![]() Sunt facute din 3 straturi. Primul strat e facut dintr-un placaj de 8 mm pe care l-am gasit prin casa. Asta are rolul de distantier pr-zis care nu permite geamului sa atinga in difuzor. Totodata, fata acestui placaj se afla la nivel cu capitonajul portierei. Asta inseamna ca am decupat si capitonajul in acea zona. Ca sa-ntelegi mai bine, e ca un puzzle din 2 piese - capitonajul si acea bucata de lemn. Al 2-lea strat, cu grosimea de vreo 20 mm l-am facut dintr-o placa de brad. Asta pt ca e usor si f simpu de taiat la pendular. Bucata asta are suprafata mai mare decat prima, asta pt a fixa capitonajul in acea zona. Practic apasa pe el. In plus, are o degajare spre spatele masinii in care intra buzunarul de usa. Al 3-lea strat, cam la 4 mm il facui din PFL luat de la depozitul de mobila. Acest strat are aceeasi arie ca nr 2 dar ii lipseste fanta pt buzunar. Astfel acopera buzunarul si-l fixeaza. Straturile 2 si 3 au suma grosimilor = grosimea mastii difuzorului. Am vrut ca plasa sa se afle in acelasi plan cu distantierul. Asta de dragul aspectului si pt protectie mecanica. Cu ocazia asta am dezbracat si capitonajele portierelor si am inlocuit cartonul vechi, umflat si valurit cu PFL. Totodata, cu niste resturi de material pe care am avut inspiratia sa le pastrez de la montarea difuzoarelor spate am incercat s-acopar si gaurile de la manivelele de geam. Ma rog, am aplicat si un strat de izopren de 3 mm pe interior pt izolare termica si acustica da' nu e asa important. Referitor la protectia la umezeala a difuzoarelor despre care scriam mai demult... Am gasit pe un Renault Espace dezafectat o pereche de masti interioare din plastic care au fix acest scop. Sunt ca niste "jumatati" de trunchiuri de con care se comporta ca niste copertine deasupra partii din portiera a difuzoarelor. Am avut norocul ca gaurile de fixare sa fie pe acelasi cerc purtator ca la difuzoarele mele. In plus, pe un Fiat Coupe rasturnat am vazut ceva asemanator dar dintr-n izopren mai subtire. Astea nu aveau gaura de jos ca cele din plastic. Si le-am pus si p-astea. LE: Na, daca tot m-am apucat de povestit tutoriale p-aci, un desen ca sa se-nteleaga mai bine... This post has been edited by Muttley: 19 Oct 2006, 15:35 Attached thumbnail(s) kkt.JPG ( Size: 23k ) Number of downloads: 1129 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
energy52ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 19 October 06 ![]() |
QUOTE(Muttley @ 19 Oct 2006, 09:20) Mersi. Dpdv al functiilor e extraordinar, dar ca fidelitate parca SONY-urile care le-am avut inainte erau ceva mai sus. Poate nu ai reusit sa auzi ce fidelitate are cu boxele lui....Uite eu am boxe VDO "all around" ,ovale pe spate si alea din poze pe fata.Sincer pana acum nu am auzit ceva mai clar si "curat".Toti care mi-au intrat in masina se "minunau" cu poti sa scolti asa o fidelitate intr-o dacie....te invit la un test |
--------------------
dacia
break
2000
- BALLISTIC CAR
|
|
Muttley |
![]()
|
Inseamna ca mi-am luat teapa in cautarea perfectiunii...
![]() Am 4 dif Pioneer din gama de top cu amplif Pioneer. Am vrut sunet de calitate si nu m-am uitat la dif VDO ca erau prea ieftine. ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
argon |
![]()
|
@energy52ro : In spate unde le-ai bagat? in placa de la portbagaj?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
RedLabel |
![]()
|
![]() Google-ist pe forum Group: Members Posts: 84 Joined: 27 October 06 From: Brasov ![]() |
Salutare...in sfarsit am terminat si eu de instalat o pereche de boxe de 17 cm , Pioneer TS-G 1749 in usile din fata dintr-o Dacia 1310 ... ce pot sa zic ... au putere, dar dupa urechile mele parca stau cam prost la fidelitate ... am facut niste poze cu fetele de usi inainte de taiere si dupa... am folosit o foarfeca de mana ... a fost destul de greu ... dar nu imposibil ... mi-a luat o dupa amiaza ... firele le-am bagat in usi dar inca nu am terminat sa le leg prea bine la aparat si de aceea le-am lasat o zi sa atarne, urmeaza atunci cand voi avea niste timp sa le introduc si prin stalpii masinii ... asa ca va rog sa nu comentati pe tema asta (stati linistiti ca nu vor atarna
![]() PS: sa stiti ca zornaie si vibreaza de zor usile !!! This post has been edited by RedLabel: 22 Nov 2006, 23:24 Attached thumbnail(s) Poza_usa_dacia.jpg ( Size: 68.09k ) Number of downloads: 974 Poza_usa_dacia_2.jpg ( Size: 91.89k ) Number of downloads: 816 Poza_usa_dacia_3.jpg ( Size: 80.74k ) Number of downloads: 888 Poza_usa_dacia_4.jpg ( Size: 100.03k ) Number of downloads: 1236 Pioneer_TS_D1749.jpg ( Size: 20.98k ) Number of downloads: 1007 |
--------------------
Dacia
Break
1310 din`96
- TL 02 VGY
|
|
EsTeTicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 3 November 06 From: Brașov ![]() |
In primul rand salut toti membrii forumului, acesta fiind primul meu post aici.
![]() Mentiuni: Dacia 1310i Break, boxele montate in usi (fata+spate) Solutia adoptata de mine pentru audio este cam asa: Mp3 "Platinium' 4x40W (sa nu tenteze la furat) + una pereche boxe Sony Xplod xs-f1325 de 13 cm pe fata + una pereche boxe Sony Xplod xs-f1725 de 17 cm pe spate Initial am crezut ca o sa pot sa le montez in vechile fete de usi dar m-am inselat ![]() Lucruri de folos si pentru ceilalti useri: - trebuiesc decupate un pic si usile (din tabla) asa incat sa incapa magnetul - pe spate trebuiesc boxe cu magnetul mic, pentru a nu atinge macaraua geamului - tot pe spate trebuiesc pozitionate sa nu incomodeze folosirea geamului - trebuie luata in calcul izolarea daca poate intra apa in usi (cu toate ca eu nu am avut probleme) - alegerea boxelor trebuie sa fie corespunzatoare. Boxe prea puternice nu se vor auzi suficient pt ca nu le vor duce casetofonul, iar unele prea slabe vor fi prajite imediat. De asemenea boxele de frma vor fi categoric superioare (testat pe propriul buzunar) - raportul cel mai bun calitate/pret il gasiti in supermarket-uri (boxele le-am luat de la Carrefour, 80 ron fata si 100 ron spate) Daca aveti nevoie de orice informatie in legatura cu acest proces as fi foarte bucuros sa o dau. Din pacate nu am apucat sa fac inca pozele. Maine am sa le fac si am sa le postez. Numai bine! ![]() This post has been edited by EsTeTicu: 23 Nov 2006, 00:21 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001
- PH 07 YXR Hell is empty. All devils are here!
|
|
EsTeTicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 3 November 06 From: Brașov ![]() |
Am revenit cu pozele...
Attached thumbnail(s) boxe_fata.jpg ( Size: 30.86k ) Number of downloads: 1252 boxe_spate.jpg ( Size: 31.4k ) Number of downloads: 1220 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001
|
|
RedLabel |
![]()
|
![]() Google-ist pe forum Group: Members Posts: 84 Joined: 27 October 06 From: Brasov ![]() |
Felicitari.....ai lucrat frumos....daca ai cumva vreo poza cu fata de tabla de la usa din spate, ar fi bine s-o pui sa vada si oamenii cam cat e de decupat...
|
--------------------
Dacia
Break
1310 din`96
- TL 02 VGY
|
|
EsTeTicu |
![]()
|
QUOTE(RedLabel @ 1 Dec 2006, 14:54) Felicitari.....ai lucrat frumos....daca ai cumva vreo poza cu fata de tabla de la usa din spate, ar fi bine s-o pui sa vada si oamenii cam cat e de decupat... Pai nu am facut, poate cand o sa mai dau fetele de usi jos.. Oricum, nu trebuie mult, cam cat si pe fata, cum ai decupat si tu, pentru ca boxele care le-am pus eu au un magnet mic (la fel si la cele de 17 si cele de 13) pentru a nu atinge de macaraua geamului.. Numai bine. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001
|
|
URSUS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 21 December 06 From: cluj ![]() |
SCUZE CA MA BAG, ATI LUCRAT ELEGANT... DAR EXISTA IN COMERT DIFUZOARE (NU "BOXE") SPECIAL CREATE PENTRU A FI MONTATE IN PORTIERE, ADICA SUNT MAI INGUSTE, POT AVEA MEMBRANE DIN MATERIAL PLASTIC SAU PULVERIZATE CU METAL, CON DE CENTRARE MAI RIGID, ETC.
LA UN DIFUZOR, MAI ALES DACA ESTE SPEAKER CUM ATI MONTAT VOI IN USI, NU ESTE PREA RELEVANTA DIMENSIUNEA MAGNETULUI CI PUTEREA LUI. ORICUM VA RECOMAND SA TAPITATI PUTIN INTERIORUL PANOULUI, VA AVEA EFECT..... SUCCES This post has been edited by URSUS: 21 Dec 2006, 04:41 |
--------------------
DACIA
1310
1987 TLE
- CJ 07 XIP
|
|
Miky 48 |
![]()
|
![]() Taximetrist Group: Members Posts: 196 Joined: 1 March 06 From: Arad ![]() |
Nu inteleg prea bine treaba cu "difuzoarele inguste". Sigur nu le confunzi cu difuzoarele cu adincime mica de montare sau cele din gama "space" care au magnetul in fata membranei. Oricum ambele tipuri sunt scumpe si daca nu ma insel la cele din gama "space" trebuie amplificate serios nu doar de pe HU.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
- AR-99-JAF Nu te enerva! Nu stiu sa conduc!
|
|
URSUS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 21 December 06 From: cluj ![]() |
Ma refer la difuzoare cu adancime mica a conului, precum si magneti de diametru normal dar de grosime mica. Eu am avut si difuzoare cu magnetul in fata (ovale, 15w 8 ohmi, dintr-un televizor Panasonic) dar am reusit sa le ard bobinele, la cass, poate cele mai mari au nevoie de amplificare.
Difuri speciale pentru usi (astea inguste) am vazut intr-o oferta in Practiker din 2005, si erau la preturi rezonabile.Se monteaza intr-un con de plastic(de protectie) |
--------------------
DACIA
1310
1987 TLE
- CJ 07 XIP
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
pana la urma de 10 sau de 13 trebe pt fata, dar fara sa fiu nevoit sa tai din tabla sau din buzunar.
|
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
man de 13 intra Perfect ! si s-ar zice ca cele mai importatante difuri sunt cele de fata ! cele pe spate (ovale ) pot fi si niste eurotecuri
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
ok, mersi fain !
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
ar fi recomandat sa iti iei sistem adica tweeter si wofer ! cica se aude mai bine !
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
ottotavy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 21 May 08 ![]() |
buna. am si eu 18 ani...o dacie 1310 din '90 recarosata...visul meu de mic copil
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310
1990
- ot20glp
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Bun venit pe forum...vei gasi detalii probabil pentru tot ce ai nevoie la un search pe forum. Sincer in locul tau as fi mers pe cd-player si difuzoare fata. Presupun ca ai buzunare? In ele intra perfect difuzoarele de 10cm sau faci ceva gen muttley si pui de 13cm sau 17cm pe fata. Eu am facut ceva de genul asta, dar inca nu am avut timp sa le montez pe masina. Zici ca ai luat deja ovale...cauta un prieten care sa aiba un pendular si ti le poti monta singur. Doar sa fii atent sa nu "ciupesti" luneta ca vei plange in pumni. Ai grija la cablurile de alimentare pe unde le tragi...ori pui plus permanent direct de la baterie ori pui plusul de la cheie (al meu e direct si nu are nimic...Panasonic CQ-C3301n). Daca mai ai nelamuriri si nu gasesti pe forum intreaba si vei gasi pe cineva sa te ajute.
PS: ale mele sunt de 13cm. Attached thumbnail(s) P05_05_08_20.59.jpg ( Size: 78.46k ) Number of downloads: 980 P05_05_08_21.00.jpg ( Size: 82.65k ) Number of downloads: 740 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 10:58 |