DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> supapa arsa

danyel_r11
post 10 Jan 2012, 00:13
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor!
O scurta descriere...slz rapsodie din 2003,44.000 km.Veneam de la tara mergand constant cu apr. 50 km/h si o data da in nas si de atunci la accelerari trepideaza de zici ca se rupe.Daca merg constant nici o problema, cum accelerez incepe calvarul...trepidatii si mai mult de 110 nu mai poate, cu pedala in podea.
Am scos pe rand fisele si am vazut ca cilindrul 3 e mort complet. Am fost la 2 testere si nu a fost gasita nici o problema de nici o natura. Am schimbat bobina de inductie ca era putin crapata pe spate si am zis ca poate e de la ea...nu a fost. Bujiile, verificate si ele, sunt noi, schimbate la 30.000. Fisele sunt in regula, am dat jos injectoarele, curatate cu solutie si sub presiune, apoi si spray de contacte, plus ca am inversat injectorul 3 cu 2. Problema persista tot la cilindrul 3, deci injectoarele n-au nici pe dreacu. Ieri am schimbat a doua bujie in 2 luni. Cand am desfacut-o iarasi azi, dupa apr 30 km efectuati, am vazut ca nu este uda, in schimb este neagra tuci, cu un fel de zgura neagra lipita pe ea. Nu multa, dar este. CONCLUZIA...supapa arsa...si gaura in buzunar ca imi consuma 13l/100km.
Si acum vine si intrebarea...a mai patit cineva asa ceva? Si daca da cam la ce costuri s-ar ridica bucuria...care dupa parerea mea e cam anormala la 40.000 km...dar in fine...sunt eu mai ghinionist din fire...Si asa trebuia sa schimb de mult si distributia...facem all in one...
Multumesc anticipat!

This post has been edited by danyel_r11: 10 Jan 2012, 00:15

--------------------
Dacia Solenza 2003 Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabi_g
post 10 Jan 2012, 15:55
Post #2

Membru autentic

From: Targoviste

Costurile nu ar fi prea mari, daca o faci singur. Trebuie demontata chiulasa. O supapa de admisie + una de evacuare cred ca pana in 50 RON, apoi mai trebuie schimbata si distributia. O sa-ti dai seama numai dupa ce demontezi chiulasa.

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - B-20-PFU
+
danyel_r11
post 10 Jan 2012, 16:49
Post #3

Membru incepator

Daca as avea cu ce...as faceo si singur. Dar nu stiu cati dintre noi au acasa o cheie dinamometrica si masina de rectificat scaune de supapa...Plus ca supape de origine se gasesc doar la set din pacate...si cel mai ieftin am gasit la 400 ron setul...

--------------------
Dacia Solenza 2003 Rapsodie
+
gabi_g
post 10 Jan 2012, 17:00
Post #4

Membru autentic

From: Targoviste

Uite supape la bucata :
http://bonmarc.ro/piese-solenza/motor/supa...solenza-1-4-mpi

Trebuie slefuit scaunul supapei cu pasta abraziva si supapa noua, cauta pe net ca gasesti cum sa faci ( cu coada supapei in masina de gaurit la turatie mica , eu asa am facut).

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - B-20-PFU
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 22:16
Forum Renault