DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> jurnal de bord (poveste), Experienta cu megane 2 pana la 45000 km

eos5
post 22 Jan 2006, 02:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sunt un utilizator nou şi mă gândeam să-mi prezint maşina, poate găsiţi ceva interesant.

Maşina mea e un Megane II Sedan 1.5dCi 100CP Confort Privilege, actualmente cu 45.000 la bord.

Mi-am luat maşina în 12 decembrie 2004, 'chinurile facerii' au fost îngrozitoare. Am vrut să o iau din Cluj dar cei de la vânzări au fost extrem de nesimţiţi şi incompetenţi iar după ce le-am plătit avansul mi-au amânat termenul de livrare cu 2 săptămâni. M-am supărat îngrozitor şi am sunat la MACH 1 (ales perfect aleatoriu) în Bucureşti care mi-au promis că îmi livrează maşina la sfârşitul săptămânii următoare (odată cu termenul iniţial al clujenilor) daca Renault România îmi aprobă transferul de avans. Am scris la Renault, faxuri, mailuri, explicaţii şi mi-au aprobat. De aici treburile au mers destul de bine cu singura ţeapă de la MACH1 că mi-au promis că-mi montează pe maşină alarmă VIPER care l-a livrare s-a dovedit a fi 'de TIP viper, numa' cu mai puţine opţiuni' (după spusele celui de la service), adică o alarmă de 2 lei care nici nu se aude în zgomotul de fond al Bucureştiului. Am considerat atunci că şi-au spălat păcatele pt că au stat vineri până la 8 seara să-mi livreze mie maşina. Cei de la Cluj m-au sunat în vinerea respectivă cu o falcă în cer şi una în pământ că maşina mea e venită şi e în show room --îmi pare rău, nu mă interesează şi nu cumpăr o maşină din showroom, aţi fost neprofesionişti.

Acum cu maşina la drum (cluj-bucureşti şi înapoi...).

La 7000 Km se aude un sunet metalic la amortizoarele din faţă când merg pe gropi.
La revizia de 15.000 totul e brici, amortizoarele sună pt că erau roţile prea umflate (zice cel de la service...cum ziceţi voi!)

La revizia de 30.000 mă duc la Auto Meridian (pt că m-au putut programa când am vrut EU, nu când au vrut ei), sunt impresionat plăcut dar îmi zic că flanşele faţă sunt varză şi trebuie schimbate ...dar ăăă...uh...sunt in garanţie până la 20.000Km. Zic ok, le schimbaţi, decartez 11.000.000RON sau aşa ceva. Da sunetul metalic de la ce el ? DE LA FLANŞE! Ok, e de bai. Sun la Renault relaţii cu clienţii, îmi răspund peste o lună că flanşele sunt în garanţie până la 20.000. Le zic OK, nu asta am întrebat, nu ajung nicăieri. Mai cercetez pe net, aflu că e o problemă comună, deci într-o zi cu soare mă duc şi depun o reclamaţie la ANPC şi le scriu la relaţii cu clienţii că i-am reclamat, numărul reclamaţiei şi să se spele pe cap cu ea. Peste o săptămână primesc un telefon (prima dată când m-au sunat EI) că-mi dau banii înapoi. Nimic scris dar îmi primesc banii. (btw. de la ANPC încă nici o vorbă, eu nu mi-am retras reclamaţia...)

Pe la 20.000 se hotărăşte unul cu Dacia Papuc (cu bull bar) să intre în mine din spate. După 6 săptămâni şi telefoane de ameninţare la service (iniţial trebuia să dureze o săptămână -- Auto Meridian) reuşesc să-mi pună bară nouă. Cei de la Auto Meridian se mişcă BINE dar se plâng că au probleme cu vopsitoria/vopsitorii. Deci dacă aveţi ceva de vopsit la ei, aşteptaţi-vă la întârzieri.

Cam aşa arăta botul lui:

CNV000067.jpg ( Size: 111.45k ) Number of downloads: 1405

Aşa arăta spatele meu (maşina e solidă!)

CNV000063.jpg ( Size: 64.67k ) Number of downloads: 1618

La 37.000 mi se aprinde ocazional avertizarea de frână (pe dealuri), mă duc la Renault Cluj, îmi verific plăcuţele, cică mai ţin până la 45.000 dar îmi completează puţin lichid (că cică e rezervorul mic şi se simte uzura plăcuţelor)

La revizia de 45.000 (pe la 44) plăcuţele mă costă vreo 600RON, în rest maşina e aproape ok.
Mici probleme:
- S-a blocat o dată CD-ul înăuntru, în final a ieşit, mi-a zis la service că să nu mai folosesc cd-uri făcute pe computer că dacă se blochează şi-l trimit în Franţa la constatări mi-l refuză. Bine că nu trebuie să ascult doar muzică franţuzească.

Playerul meu nu are AUX, oare pot să-mi comand unul nou cu aux ? Mi-ar plăcea să-mi leg ipod-ul (am încercat pe FM dar sună crappy).

- Ocazional maşina merge neregulat la relanti (n-am reuşit să stabilesc un model, nu contează dacă e încălzit sau nu motorul). Au pus-o la testor mi-au zis că e brici, poate ceva contact merge prost ocazional, mi-l curăţă şi dacă se mai întâmplă să mai vin. L-a curăţat, e brici, fix ca înainte, mai vin că doar e pe banii şi timpul meu. Vre-o sugestie ?

-Mi se desprinde tapiţeria la schimbătorul de viteze şi e se decolorează grafica. Nu pot să zic că conduc cu mâna pe schimbător (maşina merge 70%-80% din timp într-a 5-a la 120km/h, n-am ce schimba viteza). Au trimis băieţii de la service cerere la garanţie, să vedem ce zic ăia.
Ce nu înţeleg, dece nu sunt acoperite covoraşele de garanţie ? La piciorul de ambreiaj (pe care îl ţin FIX în acelaşi loc tot timpul), mi-a apărut o frumoasă gaură, pe la 10.000Km.

- Mi-a apărut de vre-o 3 ori CHECK INJECTION dar suspectez că e de la frig + accelerare cu motor rece. Poate motorina e prea vâscoasă (euro 3 de la OMV) pe frig...oricum, stop+restart şi e ok.

- Cireaşa de pe tort: am joc mic la nu ştiu ce piesă de la direcţie (de la gropi, zic cei din service) care trebuie schimbată. De la service au trimis cerere la garanţie şi (deşi am acuta senzaţie că răspunsul va fi ciuciu, doar până la 20.000) aştept răspuns...

La 45.000 km (săptămâna trecută) nu m-am înţeles chiar bine cu un partener de trafic în Cluj şi a ieşit cu scandal, el cu dosar, eu cu parbrizul spart (să mai spună careva că ardelenii îs molcomi!). Aici trebuie să-i laud pe cei de la serviceul din Cluj, care (dacă vorbeşti cu persoana potrivită) mi-au schimbat parbrizul şi au îndreptat stâlpul (e ca nou) într-o singură zi (2 cu revopsire şi cu asigurări).

DSC01060.JPG ( Size: 118.66k ) Number of downloads: 1569

to be continued...

Nu pot să zic că-s nemulţumit de maşină dar sunt nemulţumit de cei care o vând. Consumul e decent, 4,5% vara pe cluj-bucureşti, cel mult 5,2% (o dată când am făcut drumul în sub 5 ore). Acum după revizie am senzaţia că consumă mai mult dar n-am mai umblat cu ea şi s-ar putea să fie şi de la frig. La relanti consumă 0.6-0.9/h pe frigul ăsta, ale voastre?

Alfel, ce să zic, maşina e la înălţime smile.gif

CNV000144.jpg ( Size: 128.42k ) Number of downloads: 1482

--------------------
Renault Megane 2 2004 1.5dCI/100
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
strumfuadi
post 22 Jan 2006, 15:32
Post #2

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

frumoasa povestea! smile.gif
bine ai venit pe forum si sa n'ai parte in continuare decat de probleme d'astea minore sau, mai bine, de niciuna! wink.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Liviu
post 22 Jan 2006, 22:07
Post #3

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Ma bucur ca inca iti merge masinuta dupa 45.000 Km .. eu nu speram sa duca fara probleme majore pana la atat.

Esti sigur ca nu ai functia AUX ?
Ai incercat la setari avansate (tii mai mult apasat pe "expert" si vezi ce e prin meniuri)?

This post has been edited by Liviu: 22 Jan 2006, 22:13

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
ncristi
post 22 Jan 2006, 23:12
Post #4

Membru autentic

QUOTE(strumfuadi @ Jan 22 2006, 03:32 PM)
frumoasa povestea! smile.gif
bine ai venit pe forum si sa n'ai parte in continuare decat de probleme d'astea minore sau, mai bine, de niciuna! wink.gif
*

Am vazut MII la sh cu 120k asa ca nu vad cum nu ar duce pana la 45k blink.gif

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
eos5
post 22 Jan 2006, 23:15
Post #5

Membru incepator

Sunt foarte sigur ca nu are AUX (desi am incercat de mai multe ori, in speranta ca apare wink.gif ). Din cate am inteles eu AUX a fost introdus pe la mijlocul lui 2005. A mea e de la sfarsitul lui 2004.

--------------------
+
renonino
post 23 Jan 2006, 12:17
Post #6

Cuore Sportivo

Bine ai venit pe forum. Sa nu ai parte de nici un eveniment major pana te saturi de masinuta. Si ai dreptate cu AUX, nici eu nu am si masina e luata pe 27 ianuarie 2005, sigur productie 2004.

--------------------
Alfa Romeo 147 1.6 TS 2006

Daewoo Matiz E 2003
+
Solon
post 23 Jan 2006, 15:08
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Nici eu nu am aux.
Liviu:ce e "expert"?

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
coocky
post 23 Jan 2006, 15:12
Post #8

Membru autentic

From: Timisoara

modelele mai noi au un alt radio cd... cu un buton in plus...

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
Solon
post 23 Jan 2006, 15:13
Post #9

Membru autentic

Ce inseamna mai noi? Cat de noi?

--------------------
+
kornel
post 23 Jan 2006, 15:52
Post #10

Membru incepator

sa traiesti si sa o stapanesti sanatos. ai grija cu ardelenii ca nu's asa cum par. in rest iti urerz drumuri fara gropiu si sa te bucuri de ea cat mai mult.

--------------------
megane 2 sedan 2005 expresion
Megane II Confort Expresion, 1,5 dci, 100cp, climatronic, gri platine, D69, noiembrie 2005, 22.000km la 15.05.2006
SMART MCC, 599cmc, 50cp, 2 locuri
+
coocky
post 23 Jan 2006, 17:40
Post #11

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Solon @ Jan 23 2006, 04:13 PM)
Ce inseamna mai noi? Cat de noi?
*

stiu ca cine a luat in iulie anul trecut un influence avea acest buton. cand s-a facut switch-ul nu stiu...

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
kebbius
post 23 Jan 2006, 19:07
Post #12

Membru

ok...si pana la urma ce faci butonul asta suplimentar pe care masinile mai vechi nu il au?

--------------------
Honda Accord 2008 2.4 M/T
Black
+
eos5
post 23 Jan 2006, 20:58
Post #13

Membru incepator

--------------------
+
Solon
post 24 Jan 2006, 10:07
Post #14

Membru autentic

Degeaba,tot nu te lamuresti!

--------------------
+
cj666
post 24 Jan 2006, 14:23
Post #15

Membru autentic

From: Cluj

Aici trebuie să-i laud pe cei de la serviceul din Cluj

Poate imi spui si mie cu cine trebuie sa vorbesti. Eu tocmai mi-am "corectat" la ei o mica zgirietura la bara din fata acum vreo 2 saptamini. Rezultat? Bara e cam bicolora. Nu stiu cum potrivesc aia culorile, dar diferenta ne nuanta e destul de evidenta. In plus m-au taxat cu demontare-montare bara si vopsire completa, desi se vede clar de tot ca au dat numai in zona zgiriata (de, diferenta de nuanta cam prinde mincinosul...). Per ansamblu, cu aia de la vopsitorie m-am cam lamurit. Sa vad ce urmeaza cu aia de la mecanica, la prima revizie.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
eos5
post 25 Jan 2006, 00:24
Post #16

Membru incepator

Eu ma feresc de ei, parerea generala e ca sunt neseriosi (chiar incearca sa te traga pe sfoara, cel putin cei de la vanzari, stiu cazuri concrete in afara de al meu).

De data asta insa s-a intamplat sa aiba parbrizul, senzor de ploaie si inca 2 piese care nu stiu ce rol au in stoc. Am dat spaga 10RON pt ca sa nu ma programeze peste 2 saptamani plus 50RON spaga la feciorul cu lucrarea de parpriz (nu stiu exact cine a facut tinichigeria dar a facut-o bine: imagineaza-ti stalpul indoit- asa ca si cum ai da cat ai putea cu levierul in el-, e ca nou acum, nu mi-i chiar clar nici cum l-au indreptat, vopsirea e buna). Lucrarea a fost 2100RON si a fost facuta repede. Feciorul cu parbrizul e unul pe nume Briciu, mare si destul de serios. Totusi, e pe riscul tau.

--------------------
+
will
post 22 Oct 2007, 14:51
Post #17

Membru

bine v-am gasit utilizatori de megane. scriu pentru prima oara pe forum . sunt proaspatul posesor al unui megane 1,5 dci , 85 CP Luxe Privilege , achizitionat pe 01.10.2007 . sincer sunt foarte multumit . ce m-a facut sa-l cumpar ? Cumnatul meu are unul si l-am condus 3000 km in Grecia in aceasta vara . A raspuns excelent . Se conduce foarte usor .Deacamdata are doar 800 km si un consum mediu de 5,5 . Repet sunt f.f.f. multumit .

--------------------
Renault Megane 2007 /1,5 dci 85 cp/luxe privilege
+
AlexC
post 22 Oct 2007, 17:37
Post #18

Vrum Vruuum

Felicitari, sa o stapanesti sanatos! Bine ai venit pe forum!

Desi nu s-a mai scris in postul asta nimic de ~2 ani, iti recomand sa faci un topic separat la sectiunea "Jurnal de Bord", unde sa ne dai toate detaliile smile.gif

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Markos
post 9 Feb 2014, 00:08
Post #19

fost programator

From: Scursurești Vale

Felicitări, bine ai venit pe forum!

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
corbex
post 9 Feb 2014, 04:53
Post #20

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Totusi, si 85 de cai, si lux, si privilegi, nu-i mult? Multi kmp!.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
b06fcn
post 9 Feb 2014, 07:53
Post #21

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Stimati tovarasi, ce ati beut azinoapte? Ca omul cu 85 de cai si cel care i-a raspuns au scris acu vreo 6 ani aici...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
DragosP
post 9 Feb 2014, 08:11
Post #22

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Cognac. Mult, stil jihad.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
b06fcn
post 9 Feb 2014, 09:09
Post #23

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Dezvolta...ce treaba are Jihad cu Cognac? Imi scapa mie ceva?

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Ampt
post 9 Feb 2014, 10:24
Post #24

Membru autentic

From: București

De ce crezi că există un topic intitulat "Noutăți Forumistice"?
Bineînțeles la "Cafenea"! icon_mrgreen.gif

P.S S-a umflat tărâța de la GPL și s-a recurs la Cognac pentru depresurizare!
Jihad-ul este pentru destindere! wink.gif

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
corbex
post 9 Feb 2014, 14:15
Post #25

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Markos nu bea la jihaduri, nu-l lasa Koranul.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 01:05
Forum Renault