probleme caseta de directie
![]() ![]() ![]() |
probleme caseta de directie
valioglu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|||
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Schimbat casetă direcție pe garanție!
S-a făcut liniște! Vă trebuie aprobare de la Dacia! |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
- B xx UEX
TDi 131CP/2002 Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
valioglu |
![]()
|
Strans un pic caseta cu mana proprie si imbus in 5 minute (inclusiv tigarea victoriei). Rezolvat problema fara aprobare de la Dacia, pus mana mecanici incapabili, drum la service, reglat geometrie maimute incompetente. E mai simplu ca schimbul de ulei de 1000 de ori.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
|
|
giuliano |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 August 05 ![]() |
stiu cu siguranta ca casetele de directie defecte ,demontate de pe masini sunt reconditionate la fel ca si planetarele dupa care sunt distribuite in service dacia si eu am o mica problema cu caseta, scurgeri de lichid servo, dar numai in cazul folosiri in exces(sunt taximetrist)
![]() |
--------------------
Dacia
solenza
- cj-82-kmi
|
|
adysomnolenta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 January 05 ![]() |
salut aceeasi problema cu bataia in caseta de directie la 40000 km . rezolvarea am strins tachetele si acum totul este ok ![]() |
--------------------
dacia
solenza
- b39aip
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
in service autorizat dacia-feleac la CJ e 60 euro plus tva caseta directie.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP www.raresion.ro
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
mai exact cum se poate strange aceasta caseta de directie pentru a nu mai avea jocul specific?
si daca se strange cu acel imbus se poate introduce si vasilina in aceasta pentru a merge mai usor volanul |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
- B-81-XXX
2007 Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.309 Joined: 22 January 04 ![]() |
Si eu am o bataie dubioasa acolo. Nu au descoperit nimic la revizia de 30.000 km si nu mai e in garantie. Daca mai ziceti odata cum se face ma gab sa o strang cu mana mea.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
router |
![]()
|
cica jocul mai poate aprea si de la o bucsa de teflon de la caseta,sper sa fie doar asta,maine ma duc la service
|
--------------------
Fost Supernovist
- B-81-XXX
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
se poate strange acest tachet si la caseta cu servo ? cam pe unde e pozitionat surubul fata de caseta de directie ? Merci
![]() |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
Magua |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 29 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cauciucurile de iarna s-au uzat pe interior! Am mers intai sa-i refac geometria, urmeaza sa schimb cauciucurile si apoi la ce tre sa ma astept?
Dupa ce i-am refacut geometria am observatt aceleasi probleme despre care pomeneati, adica un zgomot din partea stanga la trecere peste denivelari, iar volanul revine mai usor din virajul la dreapta.(Scala 2003-servodirectie, 49000km) Alte service-uri in afara de cele Dacia, in B, care sa lucreze bine la Solenze? |
--------------------
Toyota
Rav4
- CJ XX XXX
2011 2.0 VVT "Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des" Parazitii |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Magua @ 17 Mar 2006, 18:59) Cauciucurile de iarna s-au uzat pe interior! Am mers intai sa-i refac geometria, urmeaza sa schimb cauciucurile si apoi la ce tre sa ma astept? Dupa ce i-am refacut geometria am observatt aceleasi probleme despre care pomeneati, adica un zgomot din partea stanga la trecere peste denivelari, iar volanul revine mai usor din virajul la dreapta.(Scala 2003-servodirectie, 49000km) Alte service-uri in afara de cele Dacia, in B, care sa lucreze bine la Solenze? Am patit si eu asta ami putin bataia.A trebuit sa refac geometria la un service bun. Prima oara nu reglase corect o bieleta.Unghiurile aparent erau bune.Nici volanul nu statea in cruce ci era un pic rotit la dr. Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
2003 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
david79 |
![]()
|
se poate strange acest tachet si la caseta cu servo ? merci mult
intreb insistent pentru ca am un mic joc in caseta de directie si ma gandesc ca de acolo ar putea fi . |
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
router |
![]()
|
Azi am fost la service si am strans caseta de directie,intradevar acum volanul merge mai greu si nu revine dar sunt mult mai sigur pe el,adica nu mai am joc deloc in volan si sunt mult mai stapan pe directie
Mecanicul mi-a spus ca cu timpul va merge mult mai usor si ca pot baga vaselina in ea sa o fac sa mearga mai usor. A bagat careva VASELINA in caseta si daca da a mers mai usor dupa? This post has been edited by router: 17 Mar 2006, 22:16 |
--------------------
Fost Supernovist
- B-81-XXX
|
|
kiddo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 13 March 06 ![]() |
Salutare! Am desoperit de curand acest forum si as avea si eu cateva nedumeriri legate de directia masinii (Dacia Solenza Europa). Trebuie sa precizez ca masina are doar 19.600 km, insa are un joc suparator in volan la viteze mici, in rest nu pot spune ca trage stanga sau dreapta. Din ce am citit in diferitele topicuri ar putea fi mai multe cauze (presiune pneuri, echilibrat, geometrie, ultima si cea mai dureroasa caseta de directie). Si pe langa acel joc enervant al volanului poate sunt eu paranoic, dar mi se pare ca, in raport cu vechea Dacie 1310 rotirea volanului necesita mai mult efort la Solenza, ce-i drept masina nu are servo.
In fine, v-am plictisit destul, ideea ar fi ca nu stiu in ce masura trebuie schimbata caseta de directie sau se poate rezolva mai usor, mi se pare aberant ca la o masina cu doar 19.600 km sa fii nevoit sa umbli la caseta de directie! |
--------------------
dacia
solenza
- b-xx-xxx
|
|
MosBabacu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 12 April 05 From: Sibiu ![]() |
Eu am confort (modelul mai vechi fara servo) si am condus inainte multe 1310-1410. Nici nu se compara! Cea mai buna dovada ca directia merge mult mai usor la SLZ (cel putin la a mea) e ca nevasta-mea o conduce fara probleme pe cand de vechea se ferea ca de dreq
![]() Apropo de caseta, la mine a inceput sa bata pe la 16000 si dupa ceva reclamatii s-a schimbat pe garantie dar intre timp mai facusem aproape 4000 de km...Deci e revoltator dar nu surprinzator ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA 1.4 MPI
- SB-00-XXX Razvan
|
|
router |
![]()
|
jocul se poate regla dar trebuie facut de un profesionist
|
--------------------
Fost Supernovist
- B-81-XXX
|
|
valioglu |
![]()
|
E banal. Se strange cu un imbus tachetele ala. Doar cateva grade si se verifica dupa aia daca mai revine volanul la viraje. Daca nu - se mai desface, daca tot mai bate - se mai strange un pic.
This post has been edited by valioglu: 18 Mar 2006, 22:01 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.309 Joined: 22 January 04 ![]() |
Totusi, unde e tachetele ala? Ca vreau sa il strang cu mana mea. Imi trebuie rampa sau se poate pe la motor?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
router |
![]()
|
QUOTE(valioglu @ 18 Mar 2006, 21:59) E banal. Se strange cu un imbus tachetele ala. Doar cateva grade si se verifica dupa aia daca mai revine volanul la viraje. Daca nu - se mai desface, daca tot mai bate - se mai strange un pic. eu l-am strans de mana si la inceput volanul mergea foarte greu si nu revenea singur in viraje dupa cateva zile si-a dat drumul si merge mai bine + plus ca nu mai am joc in volan dar din ceea ce am citit pe forum srangerea trebuie facuta cu o cheie speciala care trebuie sa indice o anumita forta tu cum ai facut? |
--------------------
Fost Supernovist
- B-81-XXX
|
|
valioglu |
![]()
|
Dispozitivul se numeste cheie dinamometrica.
Nu e necesar, pt ca tu strangi numai cateva grade din cele 360 cat are o tura completa de cheie. Probabil ca ai putea da vreo cateva ture cu cheia, dar dupa aia nu mai misti volanul niciodata. Ala e un reglaj, arcul de sub capacul ala va apasa mai tare pe cremaliera care nu va mai cloncani lovindu-se de carcasa. This post has been edited by valioglu: 19 Mar 2006, 13:34 Attached thumbnail(s) caseta_mecanica.JPG ( Size: 22.14k ) Number of downloads: 63 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
|
|
mars |
![]()
|
Si totusi, unde e?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Este pe caseta de directie,mai bine zis sub ea.Pt. a-l vedea trebuie sa te bagi sub masina sau sa ai rampa.Este in partea stanga a casetei de directie.Priveste cu atentie imaginea postata inainte,dupa care te bagi sub masina si ai sa gasesti ce cauti.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
router |
![]()
|
QUOTE(valioglu @ 19 Mar 2006, 13:23) Dispozitivul se numeste cheie dinamometrica. Nu e necesar, pt ca tu strangi numai cateva grade din cele 360 cat are o tura completa de cheie. Probabil ca ai putea da vreo cateva ture cu cheia, dar dupa aia nu mai misti volanul niciodata. Ala e un reglaj, arcul de sub capacul ala va apasa mai tare pe cremaliera care nu va mai cloncani lovindu-se de carcasa. unde pot verifica daca am strans cat trebuie nu am cheie dinamometrica si as fi foarte curios sa vad daca totul e ok acum |
--------------------
Fost Supernovist
- B-81-XXX
|
|
valioglu |
![]()
|
Daca nu mai ai joc in caseta si volanul revine la viraje ai strans cat trebuie.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
|
|
wwilly |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 14 September 03 From: Arad ![]() |
Cand am strans tachetul de la caseta de directie eu am ramas in masina la volan in timp ce masina a fost ridicata pe elevator, mecanicul strangea de inbusul respectiv iar eu miscam de volan. la inceput volanul se misca foarte usor dar o sa vedeti(daca faceti si voi la fel), ca se simte momentul in care incepe sa "tina". Nu cred ca merita strans prea tare, odata pt ca volanul revine mai greu , iar in al doilea rand cred ca se si uzeaza mai tare cremaliera in zona aceea.
|
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
JohnDoe1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 11 February 05 ![]() |
QUOTE(valioglu @ 1 Aug 2005, 22:12) Strans un pic caseta cu mana proprie si imbus in 5 minute (inclusiv tigarea victoriei). Rezolvat problema fara aprobare de la Dacia, pus mana mecanici incapabili, drum la service, reglat geometrie maimute incompetente. E mai simplu ca schimbul de ulei de 1000 de ori. De cat e imbusul ala? ca pare destul de mare. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- B-34-... decat mult si prost, mai bine putin si fara rost.
|
|
router |
![]()
|
|
--------------------
Fost Supernovist
- B-81-XXX
|
|
david79 |
![]()
|
in manual scrie ca inbusul e de 10 si tot acolo sunt si pasii referitor la acest reglaj. trebuie strans atat cat volanul revine inapoi singur.
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
router |
![]()
|
QUOTE(david79 @ 23 Mar 2006, 16:29) in manual scrie ca inbusul e de 10 si tot acolo sunt si pasii referitor la acest reglaj. trebuie strans atat cat volanul revine inapoi singur. azi am observat ca dupe ce acum o sapt am strans caseta cu imbusul si mergea f bine jocul a revenit sunt dezamagit de masina This post has been edited by router: 23 Mar 2006, 22:18 |
--------------------
Fost Supernovist
- B-81-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th September 2025 - 17:23 |