fugiti de ARDAF(sau Generali), jecmanire Casco Ardaf
![]() ![]() ![]() |
fugiti de ARDAF(sau Generali), jecmanire Casco Ardaf
mihai278 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 9 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
1.5 dci 2010
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.328 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
contractul l-ai citit sa vezi ca este asa cum zic ei ... din pacate ...
This post has been edited by hellcat: 28 Oct 2011, 19:56 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Tu stiai ca ai in polita exceptia trecuta, respectiv bara cu zgarieturi?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Ce treaba au niste zgaraieturi cand bara a fost rupta si oricum necesita inlocuire si revopsire ?
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
ionutblv |
![]()
|
![]() Cel' cu mirositoarele :) Group: Members Posts: 890 Joined: 31 July 09 From: I A S I ![]() |
Cei de la asigurari cred ca vor "vopsi" doar ce e din acest incident...ce jegosi
|
--------------------
seat leon
1m 1.4 55kw
2002
- IASI Daca nu sunt informatii private, va rog intrebati pe topic, nu PM. Multumesc anticipat!
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
idem la generali am patit ... platit jumatate din pretul de revopsire al barei ca avea portiuni din vopsea zgariata, bara oricum trebuia vopsita ca ma lovise un dobitoc dar au spus ca nu pot sa mi vopseasca mie bara pe bani lor avand in vedere ca avea si zgarieturi inainte sa fie lovita...deci juma juma ( asta pe asigurarea rca a idiotului )
This post has been edited by serban24: 28 Oct 2011, 22:10 |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
in general contractele-cadru de la casco spun ca nu se inlocuiesc/revopsesc repere cu avarii preexistente; daca ti s-a trecut in polita bara ca avand o astfel de avarie cam au dreptate.
tu poti doar sa te legi de faptul ca ti s-a promis ca nu o sa platesti decat 1/x din valoarea vopsitului, si ai ajuns sa platesti in final 1/2, dupa ce ai fost indus in eroare de directorul filialei. de inspectori care refuza inlocuirea anumitor repere, sau care tergiverseaza dosare, ”negociaza” ei daune totale etc. am mai auzit, dar sa ti se spuna ”du-te linistit in service ca platesti doar atat” si sa ti se ceara mult mai multi bani, e strigator la cer. sfatul meu este sa faci plangere penala impotriva respectivului, este fix al treilea paragraf de la art. 215 C.Pen. - Inselaciunea. plangerea se face la orice sectie de politie, dar e de preferat sa o faci ori la cea unde ai domiciliul, ori unde e filiala respectiva de la ardaf; nu dureaza mult, o sa dai o declaratie, dupa care o sa te mai duci inca o data dupa ce lucrarea e repartizata efectiv la un politist judiciar. pierzi maxim cateva ore in total, si ii dai respectivului ce merita. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Si totusi , bara cand se inlocuieste nu vine in culoarea masinii, ea se vopseste integral , deci daca ea s-a dat la inlocuit si oricum trebuie vopsita nu vad de ce ti-au zis sa platesti
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
mihai278 |
![]()
|
in 2005 am avut un matiz asigurat casco la carpatica.am lovit o teava si am spart radiatorul de ac.s-a rezolvat pe casco fara probleme.acum cand s-a ivit problema asta am ramas blocat.o sa le fac plangeri si la targoviste si la bucuresti si la politie si la parchet si la opc si la comisia aia de supraveghere asigurari. sunt sigur ca nu o sa castig dar macar sa ii stresez putin sa ii cheme pe acolo
|
--------------------
Renault
Symbol
1.5 dci 2010
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(L!nuX @ 29 Oct 2011, 01:23) pt. ca inainte de a incheia polita avea o bara zgariata, si dupa reparatie bara ar fi fost ca noua. aici au dreptate. sa stii ca poti sa castigi ceva, ca nefiind vorba de o suma mare e posibil sa iti dea banii inapoi ca sa scape de gura ta |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
mihai278 |
![]()
|
pai sa o faca ei zgariata inapoi, ca pana la urma asa am asigurat-o
sau sunt de acord sa platesc suprfata zgariata oricum am luat masina astazi, am platit si am mentionat ca am platit deoarece am nevoie de masina, si urmeaza sa ma aderesez organelor de politie pentru recuperarea banilor. suma este de 301,01 lei pe care am platit-o This post has been edited by mihai278: 29 Oct 2011, 16:09 |
--------------------
Renault
Symbol
1.5 dci 2010
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
in momentul in care se incheie un casco, daca ai vreo avarie atunci cand se face inspectia de risc, acea avarie nu va fi despagubita. te-ai suparat degeaba, dar asta este la toti asiguratorii. cum ar fi sa vina toti cu avarii sa faca casco si apoi sa deschida dosar de dauna sa isi faca masina? degeaba spui ca aveai o mica zgarietura si ca bara e sparta acum, dar ei pot spune ca ai lovit masina intentionat ca sa iti repari zgarietura aia pe care o aveai inainte de a-ti face casco, ori pentru astfel de cazuri nu se acorda despagubiri.
acum daca ajungem sa fugim si de generali.... mergem la carpatica? inainte de a face un casco cititi conditiile, beliti ochii ce asigurati, intrebati inspectorul care il va incheia, vedeti ce tip de casco faceti etc. nu intrebati doar cat e un casco la o masina din nu stiu ce an. This post has been edited by vad_sunete: 30 Oct 2011, 13:45 |
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Daca ai avut bara zgariata si s-a mentionat asta in contractul casco, esti bun de plata. Daca te-au pus sa platesti TOT, ai dreptate. Trebuia sa scada procentul corespunzator zgarieturilor si sa-ti comunice ca ai respectiva suma de plata.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
daca nu se mentioneaza in contract se iau dupa poze. desigur, ar trebui tras de urechi si agentul daca a observat (si este obligat sa observe
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Este absolut normal ce ti s-a intamplat,nu are rost sa mai faci scandal degeaba, nu poate nimeni sa comande o bara vopsita integral si apoi sa ti-o zgarie la loc, se despagubeste proportional vopseaua pe bara respectiva, se cauta o intelegere cu clientul, in general 50%-50% , clientul suporta jumatate.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Marian66 |
![]()
|
pai 50% a suportat si el, doar ca din discutiile avute cu reprezentantii Ardaf, i s-a dat de inteles ca va plati mai putin, si in functie de cat de expliciti au fost aia , are sau nu dreptul sa fie suparat; daca i s-a spus sa daca bara era zgariata pe 10% din suprafata, si atunci va plati numai 10% din vopsit,e normal sa fie suparat
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
daca ai mici probleme la masina intr-adevar ti le trece in contract... cum e si bara zgariata a colegului.... in schimb indiferent cate astfel de probleme sunt trecute, valoare politei NU scade... adica daca nu avea bara zgariata platea tot atat... si atunci intreb si eu... de ce sa fie bun de plata?...
eu am o ciupitura la parbriz trecuta pe asigurare... sa inteleg ca daca imi sare o piatra si imi face o crapatura eu va trebui sa platesc ciupitura?... e aberant... daca chiar vor sa fie mai catolici decat papa... sa imi puna la dispozitie un parbriz ciupit la fel, respectiv o bara putin zgariata... mie mi se pare ca chiar suntem luati de prosti... scopul notarii in contract a defectelor constate la incheierea politiei este de a nu veni si reclama pe casco fix acel defect... This post has been edited by ccezar2004: 31 Oct 2011, 08:25 |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.328 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(ccezar2004 @ 31 Oct 2011, 09:25) eu am o ciupitura la parbriz trecuta pe asigurare... sa inteleg ca daca imi sare o piatra si imi face o crapatura eu va trebui sa platesc ciupitura?... e aberant... In cazul tau ... nu iti va inlocui parbrizul ... daca este trecuta ciupitura .... astea sunt regulile .... reguli pe care le accepti cand semnezi .... bune rele ... astea sunt ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Eheee... nu-i asa. Este cum a zis cezar: scopul acelor mentiuni este sa nu se apeleze la polita in mod abuziv. Ca sunt multi care accepta aberatiile lor si nu-i iau de gat.... E treaba lor, a celor multi (dar prosti!). Mihai, nu-i lasa!
|
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 31 Oct 2011, 09:33) In cazul tau ... nu iti va inlocui parbrizul ... daca este trecuta ciupitura .... astea sunt regulile .... reguli pe care le accepti cand semnezi .... bune rele ... astea sunt ... pai DE CE?... sa inteleg ca parbrizul nu este asigurat? daca nu mi-l schimba inseamna ca valoarea asigurata ar trebui sa fie mai mica si ar trebui sa imi modifice valoarea politei... dar NU au facut-o... polita are aceeasi valoare ca si cu un parbriz intact... deci ma astept sa mi se acopere pe asigurare... bineinteles ca NU solicit acoperire casco pentru ca este ciupit.... |
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu toti procedeaza asa. Si eu am o portiune de 10 cm pe bara fata in partea dreapta si mi s-a facut poza chiar la detaliu in sine. Nu s-a mentionat nimic in vreo anexa, dar sunt constient de aspect. E regula de baza la toti, am un coleg care cand si-a facut CASCO i-a pus in vedere brokerul sa-si rezolve cu un marker ceva o astfel de problema macar pentru sedinta foto
![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
este cineva in masura sa ne prezinte ceva oficial in sensul acesta?... ca asa fiecare avem pareri si motivari subiective...
|
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Singura reglamentare oficiala, in cazul unui contract CASCO, este insusi contractul.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Oficial eu nu-ti pot confirma nimic pentru ca nu lucrez in bransa. Dar cazul colegului meu este real, tipul i-a spus clar ca daca ii apare zgarietura in poza va avea probleme in caz de dauna, de aia i-a si cerut s-o cosmetizeze.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
mihai278 |
![]()
|
ieri am depus o cerere de doua pagini si am cerut mai multe documente la ardaf si am cerut in mod expres modul de calcul care a dus la procentul de 58 la suta suportat de ei. de asemenea am facut reclamatie si la csa, amandoua documentele le-am facut in baza ord 23/2009. am sa postez si documentul ,poate impreuna vom mai gasi ceva de completat. pentru postarea cu parbrizul nu il vor schimba,stiu sigur pe cineva acum 1an cu aceeasi problema caruia i s-a refuzat plata tot la ardaf
![]() This post has been edited by mihai278: 1 Nov 2011, 19:04 |
--------------------
Renault
Symbol
1.5 dci 2010
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Am si eu o intrebare, pentru acest caz: daca in contractul de asigurare scrie negru pe alb ca asiguratorul se obliga sa aduca masina in parametrii tehnici si estetici dinaintea evenimentului considerat, pentru o bara usor zgariata inainte, dar sparta in urma accidentului, "este " ca trebuie sa o inlocuiasca pe cheltuiala lor, dupa care poate sa-i f...o zgarietura? Asa, sa o aduca in starea initiala....
![]() Eu m-as duce in instanta pentru magarii de genul asta. |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
mihai278 |
![]()
|
eu o sa ajung in penal, pentru inselaciune, ca in instanta pe civil trebuie sa platesc taxa de timbru.
momentan astept sa vad ce raspuns imi vor da ARDAF si CSA |
--------------------
Renault
Symbol
1.5 dci 2010
|
|
Marian66 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
mihai278 |
![]()
|
astazi am fost sunat de csa sa ma intrebe ce fel de polita am avut casco sau rca.
se intereseau sa vada ce documente trebuie sa le ceara in functie de polita avuta. chiar sunt curios ce se va intampla This post has been edited by mihai278: 2 Nov 2011, 19:11 |
--------------------
Renault
Symbol
1.5 dci 2010
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu sunt curios daca or sa-ti dea tot pomelnicul ala de acte ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 06:56 |