DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> fugiti de ARDAF(sau Generali), jecmanire Casco Ardaf

mihai278
post 28 Oct 2011, 17:48
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salutare. nu stiu daca a avut cineva asigurare casco al Ardaf, insa nu sfatuiesc pe nimeni sa faca la aceasta societate.
Posed un renault symbol alb , si am lovit din nefericire un caine avarii produse:
- bara fata rupta
- proiector dreapta distrus
- far freapta avariat
- deflector (asa cred ca ii spune) bara distrus
- suport numar distrus
Toate bune si frumoase, stiind ca am casco, am facut dosarul de dauna la ardaf, am dus masina la service (Mavexim targoviste) luni.
Joi ma suna cineva de la Ardaf si imi spune ca exista o problema, respectiv vopsirea barei, motivul: in momentul efectuarii politei de asigurare, in luna iunie, bara avea cateva zgarieturi superficiale, maxim 10 cm patrati. motiv pentru care au spus avarie preexistenta.
Am ramas fara cuvinte, nu am acceptat si am discutat cu directorul filialei, care mi-a dat dreptate, cazand la intelegere (ca la targ) ca eu sa suport plata doar pentru suprafetele zgariate. Vineri m-au sunat si mi-au spus ca trebuie totusi ca eu sa suport jumatate din suma necesara pentru vopsire, respectiv aproximativ 300 lei.
O sa platesc, deoarece am nevoie de masina, insa le-am zis ca o sa fac plangere penala pentru inselaciune la parchet, precum si sesizari la Oficiul consumatorului.
A mai patit cineva dintre voi ceva de genul asta, si ce ati reusit sa rezolvati?
Multumesc anticipat, si sper sa nu aveti probleme de genul asta

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 28 Oct 2011, 18:00
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

contractul l-ai citit sa vezi ca este asa cum zic ei ... din pacate ...

This post has been edited by hellcat: 28 Oct 2011, 19:56

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Solon
post 28 Oct 2011, 20:11
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Tu stiai ca ai in polita exceptia trecuta, respectiv bara cu zgarieturi?

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
L!nuX
post 28 Oct 2011, 20:56
Post #4

Membru decent

Ce treaba au niste zgaraieturi cand bara a fost rupta si oricum necesita inlocuire si revopsire ?

--------------------
Renault Megane 1.6 16v - 2007 - Numar personalizat !
+
ionutblv
post 28 Oct 2011, 21:05
Post #5

Cel' cu mirositoarele :)

From: I A S I

Cei de la asigurari cred ca vor "vopsi" doar ce e din acest incident...ce jegosi

--------------------
seat leon 1m 1.4 55kw 2002 - IASI
Daca nu sunt informatii private, va rog intrebati pe topic, nu PM. Multumesc anticipat!
+
serban24
post 28 Oct 2011, 22:09
Post #6

Membru autentic

From: BUCURESTI

idem la generali am patit ... platit jumatate din pretul de revopsire al barei ca avea portiuni din vopsea zgariata, bara oricum trebuia vopsita ca ma lovise un dobitoc dar au spus ca nu pot sa mi vopseasca mie bara pe bani lor avand in vedere ca avea si zgarieturi inainte sa fie lovita...deci juma juma ( asta pe asigurarea rca a idiotului )

This post has been edited by serban24: 28 Oct 2011, 22:10

--------------------
toyota yaris 2008
+
Marian66
post 28 Oct 2011, 22:18
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

in general contractele-cadru de la casco spun ca nu se inlocuiesc/revopsesc repere cu avarii preexistente; daca ti s-a trecut in polita bara ca avand o astfel de avarie cam au dreptate.
tu poti doar sa te legi de faptul ca ti s-a promis ca nu o sa platesti decat 1/x din valoarea vopsitului, si ai ajuns sa platesti in final 1/2, dupa ce ai fost indus in eroare de directorul filialei.
de inspectori care refuza inlocuirea anumitor repere, sau care tergiverseaza dosare, ”negociaza” ei daune totale etc. am mai auzit, dar sa ti se spuna ”du-te linistit in service ca platesti doar atat” si sa ti se ceara mult mai multi bani, e strigator la cer.
sfatul meu este sa faci plangere penala impotriva respectivului, este fix al treilea paragraf de la art. 215 C.Pen. - Inselaciunea. plangerea se face la orice sectie de politie, dar e de preferat sa o faci ori la cea unde ai domiciliul, ori unde e filiala respectiva de la ardaf; nu dureaza mult, o sa dai o declaratie, dupa care o sa te mai duci inca o data dupa ce lucrarea e repartizata efectiv la un politist judiciar. pierzi maxim cateva ore in total, si ii dai respectivului ce merita.

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
L!nuX
post 29 Oct 2011, 00:23
Post #8

Membru decent

Si totusi , bara cand se inlocuieste nu vine in culoarea masinii, ea se vopseste integral , deci daca ea s-a dat la inlocuit si oricum trebuie vopsita nu vad de ce ti-au zis sa platesti

--------------------
Renault Megane 1.6 16v - 2007 - Numar personalizat !
+
mihai278
post 29 Oct 2011, 04:40
Post #9

Membru incepator

in 2005 am avut un matiz asigurat casco la carpatica.am lovit o teava si am spart radiatorul de ac.s-a rezolvat pe casco fara probleme.acum cand s-a ivit problema asta am ramas blocat.o sa le fac plangeri si la targoviste si la bucuresti si la politie si la parchet si la opc si la comisia aia de supraveghere asigurari. sunt sigur ca nu o sa castig dar macar sa ii stresez putin sa ii cheme pe acolo

--------------------
+
Marian66
post 29 Oct 2011, 14:06
Post #10

Membru autentic

QUOTE(L!nuX @ 29 Oct 2011, 01:23)
deci daca ea s-a dat la inlocuit si oricum trebuie vopsita nu vad de ce ti-au zis sa platesti
*

pt. ca inainte de a incheia polita avea o bara zgariata, si dupa reparatie bara ar fi fost ca noua. aici au dreptate.
sa stii ca poti sa castigi ceva, ca nefiind vorba de o suma mare e posibil sa iti dea banii inapoi ca sa scape de gura ta

--------------------
+
mihai278
post 29 Oct 2011, 15:17
Post #11

Membru incepator

pai sa o faca ei zgariata inapoi, ca pana la urma asa am asigurat-o
sau sunt de acord sa platesc suprfata zgariata
oricum am luat masina astazi, am platit si am mentionat ca am platit deoarece am nevoie de masina, si urmeaza sa ma aderesez organelor de politie pentru recuperarea banilor.
suma este de 301,01 lei pe care am platit-o

This post has been edited by mihai278: 29 Oct 2011, 16:09

--------------------
+
vad_sunete
post 30 Oct 2011, 13:42
Post #12

Membru autentic

From: bucuresti

in momentul in care se incheie un casco, daca ai vreo avarie atunci cand se face inspectia de risc, acea avarie nu va fi despagubita. te-ai suparat degeaba, dar asta este la toti asiguratorii. cum ar fi sa vina toti cu avarii sa faca casco si apoi sa deschida dosar de dauna sa isi faca masina? degeaba spui ca aveai o mica zgarietura si ca bara e sparta acum, dar ei pot spune ca ai lovit masina intentionat ca sa iti repari zgarietura aia pe care o aveai inainte de a-ti face casco, ori pentru astfel de cazuri nu se acorda despagubiri.

acum daca ajungem sa fugim si de generali.... mergem la carpatica? inainte de a face un casco cititi conditiile, beliti ochii ce asigurati, intrebati inspectorul care il va incheia, vedeti ce tip de casco faceti etc. nu intrebati doar cat e un casco la o masina din nu stiu ce an.

This post has been edited by vad_sunete: 30 Oct 2011, 13:45

--------------------
dacia supernova 2001
dacia supernova 2002
+
marksman
post 30 Oct 2011, 19:50
Post #13

Post mortem nihil est

From: sat

Daca ai avut bara zgariata si s-a mentionat asta in contractul casco, esti bun de plata. Daca te-au pus sa platesti TOT, ai dreptate. Trebuia sa scada procentul corespunzator zgarieturilor si sa-ti comunice ca ai respectiva suma de plata.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
vad_sunete
post 30 Oct 2011, 20:04
Post #14

Membru autentic

From: bucuresti

daca nu se mentioneaza in contract se iau dupa poze. desigur, ar trebui tras de urechi si agentul daca a observat (si este obligat sa observe biggrin.gif) avariile si nu a specificat in polita.

--------------------
dacia supernova 2001
dacia supernova 2002
+
prody
post 31 Oct 2011, 00:06
Post #15

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Este absolut normal ce ti s-a intamplat,nu are rost sa mai faci scandal degeaba, nu poate nimeni sa comande o bara vopsita integral si apoi sa ti-o zgarie la loc, se despagubeste proportional vopseaua pe bara respectiva, se cauta o intelegere cu clientul, in general 50%-50% , clientul suporta jumatate.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Marian66
post 31 Oct 2011, 00:29
Post #16

Membru autentic

pai 50% a suportat si el, doar ca din discutiile avute cu reprezentantii Ardaf, i s-a dat de inteles ca va plati mai putin, si in functie de cat de expliciti au fost aia , are sau nu dreptul sa fie suparat; daca i s-a spus sa daca bara era zgariata pe 10% din suprafata, si atunci va plati numai 10% din vopsit,e normal sa fie suparat

--------------------
+
ccezar2004
post 31 Oct 2011, 08:25
Post #17

Membru autentic

From: .sk

daca ai mici probleme la masina intr-adevar ti le trece in contract... cum e si bara zgariata a colegului.... in schimb indiferent cate astfel de probleme sunt trecute, valoare politei NU scade... adica daca nu avea bara zgariata platea tot atat... si atunci intreb si eu... de ce sa fie bun de plata?...

eu am o ciupitura la parbriz trecuta pe asigurare... sa inteleg ca daca imi sare o piatra si imi face o crapatura eu va trebui sa platesc ciupitura?... e aberant... daca chiar vor sa fie mai catolici decat papa... sa imi puna la dispozitie un parbriz ciupit la fel, respectiv o bara putin zgariata...

mie mi se pare ca chiar suntem luati de prosti...

scopul notarii in contract a defectelor constate la incheierea politiei este de a nu veni si reclama pe casco fix acel defect...

This post has been edited by ccezar2004: 31 Oct 2011, 08:25

--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
+
cj98czh
post 31 Oct 2011, 09:33
Post #18

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(ccezar2004 @ 31 Oct 2011, 09:25)
eu am o ciupitura la parbriz trecuta pe asigurare... sa inteleg ca daca imi sare o piatra si imi face o crapatura eu va trebui sa platesc ciupitura?... e aberant...
*

In cazul tau ... nu iti va inlocui parbrizul ... daca este trecuta ciupitura .... astea sunt regulile .... reguli pe care le accepti cand semnezi .... bune rele ... astea sunt ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
hepea
post 31 Oct 2011, 09:50
Post #19

Membru autentic

Eheee... nu-i asa. Este cum a zis cezar: scopul acelor mentiuni este sa nu se apeleze la polita in mod abuziv. Ca sunt multi care accepta aberatiile lor si nu-i iau de gat.... E treaba lor, a celor multi (dar prosti!). Mihai, nu-i lasa!

--------------------
ex Dacia Spring 2021 - .
+
ccezar2004
post 31 Oct 2011, 10:41
Post #20

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 31 Oct 2011, 09:33)
In cazul tau ... nu iti va inlocui parbrizul ... daca este trecuta ciupitura .... astea sunt regulile .... reguli pe care le accepti cand semnezi .... bune rele ... astea sunt ...
*

pai DE CE?... sa inteleg ca parbrizul nu este asigurat? daca nu mi-l schimba inseamna ca valoarea asigurata ar trebui sa fie mai mica si ar trebui sa imi modifice valoarea politei... dar NU au facut-o... polita are aceeasi valoare ca si cu un parbriz intact... deci ma astept sa mi se acopere pe asigurare... bineinteles ca NU solicit acoperire casco pentru ca este ciupit....

--------------------
+
clr
post 31 Oct 2011, 10:44
Post #21

Membru autentic

Din cate stiu toti procedeaza asa. Si eu am o portiune de 10 cm pe bara fata in partea dreapta si mi s-a facut poza chiar la detaliu in sine. Nu s-a mentionat nimic in vreo anexa, dar sunt constient de aspect. E regula de baza la toti, am un coleg care cand si-a facut CASCO i-a pus in vedere brokerul sa-si rezolve cu un marker ceva o astfel de problema macar pentru sedinta foto wink.gif

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
ccezar2004
post 31 Oct 2011, 11:07
Post #22

Membru autentic

este cineva in masura sa ne prezinte ceva oficial in sensul acesta?... ca asa fiecare avem pareri si motivari subiective...

--------------------
+
adi_ar
post 31 Oct 2011, 11:21
Post #23

Membru autentic si conservator

From: Arad

Singura reglamentare oficiala, in cazul unui contract CASCO, este insusi contractul.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
clr
post 31 Oct 2011, 12:36
Post #24

Membru autentic

Oficial eu nu-ti pot confirma nimic pentru ca nu lucrez in bransa. Dar cazul colegului meu este real, tipul i-a spus clar ca daca ii apare zgarietura in poza va avea probleme in caz de dauna, de aia i-a si cerut s-o cosmetizeze.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
mihai278
post 1 Nov 2011, 06:34
Post #25

Membru incepator

ieri am depus o cerere de doua pagini si am cerut mai multe documente la ardaf si am cerut in mod expres modul de calcul care a dus la procentul de 58 la suta suportat de ei. de asemenea am facut reclamatie si la csa, amandoua documentele le-am facut in baza ord 23/2009. am sa postez si documentul ,poate impreuna vom mai gasi ceva de completat. pentru postarea cu parbrizul nu il vor schimba,stiu sigur pe cineva acum 1an cu aceeasi problema caruia i s-a refuzat plata tot la ardafAttached File  solicitare_ardaf_pt_forum.doc ( 37.5k ) Number of downloads: 26

This post has been edited by mihai278: 1 Nov 2011, 19:04

--------------------
+
Madriann
post 1 Nov 2011, 20:39
Post #26

Membru autentic

From: Tunisia

Am si eu o intrebare, pentru acest caz: daca in contractul de asigurare scrie negru pe alb ca asiguratorul se obliga sa aduca masina in parametrii tehnici si estetici dinaintea evenimentului considerat, pentru o bara usor zgariata inainte, dar sparta in urma accidentului, "este " ca trebuie sa o inlocuiasca pe cheltuiala lor, dupa care poate sa-i f...o zgarietura? Asa, sa o aduca in starea initiala.... blush.gif

Eu m-as duce in instanta pentru magarii de genul asta.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
mihai278
post 1 Nov 2011, 21:14
Post #27

Membru incepator

eu o sa ajung in penal, pentru inselaciune, ca in instanta pe civil trebuie sa platesc taxa de timbru.
momentan astept sa vad ce raspuns imi vor da ARDAF si CSA

--------------------
+
Marian66
post 1 Nov 2011, 22:35
Post #28

Membru autentic

QUOTE(mihai278 @ 1 Nov 2011, 22:14)
pe civil trebuie sa platesc taxa de timbru.
*

smile.gif))))

--------------------
+
mihai278
post 2 Nov 2011, 18:10
Post #29

Membru incepator

astazi am fost sunat de csa sa ma intrebe ce fel de polita am avut casco sau rca.
se intereseau sa vada ce documente trebuie sa le ceara in functie de polita avuta.
chiar sunt curios ce se va intampla

This post has been edited by mihai278: 2 Nov 2011, 19:11

--------------------
+
Tamango
post 2 Nov 2011, 20:19
Post #30

Biciclist

eu sunt curios daca or sa-ti dea tot pomelnicul ala de acte ...

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 06:56
Forum Renault