A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
puiuart |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 13 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
logan
laureat
2005- 1,4 ce parere aveti de Laureat de 1,4
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Fa-le pe amandoua (atat revizia cat si RAR-ul) la acelasi service Dacia si gata.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
puiuart |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 13 September 05 ![]() |
-Se poate si asa, nu stiam!
|
--------------------
logan
laureat
2005- 1,4 ce parere aveti de Laureat de 1,4
|
|
< Aiwa > |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 March 06 ![]() |
Salutare tuturor...
A 2-a revizie (2 ani), (Auto Prosper Baia Mare)...24 600 km: - schimb ulei ( Dacia Oil)...72.52 Ron - filtru ulei........................14.60 Ron - filtru aer........................38.53 Ron - manopera......................39.00 Ron (aici intra ora de stat in service 30.00 plus inlocuirea filtrului de aer 9.00) Total cu TVA 195.93 Ron.....plus 20 Ron "ciorba mecanicului"... Alte operatii: verificat placute de frana (mai tin pana pe la 30 000-35 000 km), verificat roti (jocuri, etc...), pus vaselina la repartitor, prins ceva clema la aparatorile de noroi din fata (cazuse), strans suruburi scut si alte suruburi de pe langa scut, dat cu spray in dispozitivul unde se prinde centura de siguranta (scartia uneori), pus vaselina la pedala de frana (scartia si asta), verificat concentratia antigelului, pus calculatorul pe masina, verificare bujii (sa revin la 30 000 km)....plus ca am vb cu cineva de acolo sa imi spele si motorul pt ca nu a fost spalat niciodata in 2 ani de cand am masina (l-a spalat super protejand bateria, calculatorul si alternatorul)....... Concluzie: foarte multumit de servicii. Numai bine... |
--------------------
Renault
Espace V Initiale Paris
2017
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(stevethegreat79 @ 5 Jan 2007, 16:53) Am facut si eu a doua revizie de 21.000 km la Motorservice in Buc. E prima data cand ma duc la e si ultima data. La revizie am schimbat: - ulei (adus de mine, Aral) 120 RON - filtru de ulei 22 RON - filtru de aer 47 RON (!!) data viitoare mi-l iau din Vitan Mi s-au parut total pe dinafara baietii, se intrebau unul pe altul cat ulei intra la 1.4 MPI, plus ca atunci cand l-am intrebat pe unul daca am filtru de aer de habitaclu a zis ca da si e cu filtrul de polen !! ![]() Cum vine faza asta cu uleiul? Eu am trecut saptamana trecuta pe acolo ... printre altele am intrebat daca ma lasa cu uleiul meu la revizie si au zis ca nu ... iar ei au numai Dacia Oil. Cum i-ai pacalit? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
jimbo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 77 Joined: 11 February 05 ![]() |
360 RON la Autoeuropa Timisoara, fara schimbare placute de frana.
Sunt multumit de verificarile pe care le-au facut (uns pedale, repartitor de frana, dat jos scut si curat pe acolo, uns balamale usi, nivel antigel etc). Totul a fost luat de la ei, nu m-am dus cu uleiul sau altceva. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- TM XX xxx Daca vi se pare ca mi-ati inteles explicatia prea usor, atunci nu m-ati inteles.(Alan Greenspan)
|
|
mromantan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 12 January 05 From: Cluj ![]() |
Revizie de 2 ani, 18.000 km la Cluj, service Feleac.
243 RON Schimbat ulei (5w30 dacia oil), filtru de ulei, filtru aer. Nu placute, nu bujii. O privire in lehamite pe sub masina, incercat de strans pivoti si cam atata. In general multumit dar se putea mai bine: test CLIP, verificare adevarata de articulatii. Dar devreme ce masina merge bine nu am aut nimic de sesizat. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition rosu
|
|
marafetu_80 |
![]()
|
![]() ZKR Power Group: Members Posts: 190 Joined: 17 November 04 From: Dr. Taberei Buc. ![]() |
Am fost ieri la revizia de 2 ani , 18.800km
Locatie Meridian Sud. Ulei Elf 10w40 - 70 ron cumparat de mine Filtru de aer - 46ron cumparat de mine Filtru de ulei - 19ron cumparat de mine Timp stat in service de la 19:00 pana la 20:00 Au inlocuit consumabule , verificat placute de frana mai tin inca un am , test pe computer ok . Manopera service 100 ron. Surpriza placutele de frana da le cumparai de acolo 320ron , am intrebat din curiozitate. |
--------------------
ZKR
Egee 1.6MPI
2005/Preference Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
A 2-a revizie (2 ani - 22.000 km) la Dacoserv Militari, 24.01.2007:
- ulei Dacia Oil: 4 litri - 86 RON - filtru ulei: 17 RON - filtru aer: 45 RON - bujii: 4 buc. - 62 RON - manopera: 65 RON. Total 275 RON. Plus ![]() Menționez că am mers țintit la mecanici pe care îi cunoșteam și în care aveam încredere. Din punctul ăsta de vedere, cei din față, de la recepție, sunt destul de flexibili. Plăcuțele de frână le-am schimbat în toamnă (Bosch, cumpărate de mine dar montate tot la ei - manopera - 20 RON). În aceeași ședință, schimbat antigel (aveam deja două ierni cu antigelul de fabrică și nu am riscat să o fac pe a treia, contrar carnetului de întreținere - 4 ani). Le-am arătat petele de rugină de pe aripi, s-a întocmit raport și mă aștept să mă cheme repede ( ![]() În condițiile expuse mai sus, nu am găsit nimic de care să mă plâng. Nota 10. În schimb, nu am putut face ITP-ul, deoarece nu am cartea de identitate a mașinii în original (leasing). Trebuie să mă duc la firma de leasing pentru a-mi ștampila copia (conform cu originalul). Sau să caut altă firmă care să accepte copie simplă. Ideea este că ori nu pot concepe că utilizatorul unei mașini cumpărate în leasing nu are originalul cărții de identitate, ori nu s-au gândit la această situație, ori nu știu. În oricare din situații, veche poveste de a face totul complicat și de a te pune pe drumuri. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
in luna mai ar trebui sa ma duc si eu la revizia de 2 ani,km am doar 15.500 deocamdata.sa-nteleg ca revizia asta nu ar mai fi obligatorie,masina nemaifiind in garantie,totusi e recomandata pentru bunul mers al masinii...nu?ori masina nemaifiind in garantie as putea sa merg la revizii tinand cont de numarul de km...dar un schimb de ulei e recomandat la un an sau pana-n 10.000 km,chiar daca folosesc full sintetic,nu?
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
@Mich@el - mai citesti si tu prin carnetul de intretinere
revizia la LGN benzina se face la 15.000 saptamana trecuta (joi 25/01) am comis-o si eu Km-tri - 27.800 - dasteapta de la receptie a scris in carnetul de intretinerre 30.000 service - MOTORSERVICE mecanic - Marinescu - cica e cel mai ciumeg pe acolo costuri ulei ARAL 10W-40 - 120 Lei de la SellGros fitru aer (Reno) +filtru ulei (Reno) + bujii (Bosch) din Vitan (nu Ovidiu ca bulangiul se arunca la pret) - 50 lei placute frana - de la service - 204 lei manopera Revizie 30.000 Kmtri - 83 manopera placute (cica nu intra in aia de mai sus) - 23 TOTAL - 480 Lei la care se mai adauga 50 lei ptr baieti - ca i-am rugat sa mai schimbe un bec proiector (prea multe aparatori de desfacut ptr fata blocului si-un semnalizator) durata - cca 1,5 h baieti s-au miscat super repede si ... bine cred. m-au sfatuit sa nu mai pun 10 W ci 5 W ca cica motorul de LGN e mai nu stiu cum |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai naibii ăștia de la MotorService ... acum vreo lună și ceva am întrebat de ulei la ei și au spus că nu mă lasă să aduc eu uleiul. Tu ai ieșit din garanție?
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu - mai am garantie inca 1,5 ani - dar eu nu i-am intrebat nimic
am sunat sa ma programesz, a facut programarea si apoi i-am "instiintat" ca aduc eu ulei+filtre+bujii si acum imi vine sa-mi dau palme ca nu am luat si placutele ca sigur faceam economie de 100 roni important este sa nu te lasi impresionat - la chestii deastea ca nu ai voie sa vii cu materialele tal;e replica trebuie sa fie imediat tel la VC partea hazlie e ca m-au sunat de la "satisfactia clientului" de 2 ori la interval de 24 h - probabil le-a placut ca le-am zis de bine |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
CristinelM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 28 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Revizie facuta azi la 1 an si 9 luni si 17000Km (n-am mai asteptat inca 3 luni, tot trebuia sa schimb uleiul si n-am vrut sa ma deplasez de 2 ori) la Dacoserv Militari. Programare facuta ieri prin telefon.
Costuri (preturi cu TVA): -ulei ELF 5W40 sintetic: 115 RON (adus de mine); -filtru ulei: 17.06 RON (de la ei); -filtru aer MANN: 37 RON (adus de mine); -manopera: 64.74 RON; -atentie mecanici 10 RON; Operatii: schimb ulei/filtru, filtru aer; verificat placute frana - mai tin inca pe atat, daca merg tot asa evident (adica preponderent in afara orasului); strans scut, bascule (cred...), tras de roti. N-am reclamat nici o problema (nici n-am avut) deci s-au limitat la operatiile enumerate. La prima revizie am cerut verificare calculator, l-au verificat si era OK. Probabil ca daca ceream si acum o faceau, n-am considerat necesar. Masina a trecut ITP-ul pe bune acum 3 luni, inainte de iesirea din garantie. Pe ansamblu multumit, a durat 1 ora totul, cu tot cu birocratie. Am platit cu cardul (in afara de atentie). |
--------------------
Dacia
Logan
- B- -MHL
|
|
Angelescu Cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 11 April 06 ![]() |
Am 30.000 km si am iesit din garantie cu Loganu si vreau sa schimb filtru de aer buji,filtru de ulei si uleiul!Am cumparat toate in afara de ulei,ce ma sfatuiti sa cumpar,ELF 5W40 sau 10W40,ARAL 5W40 sau 10W40,CASTROL MAGNETIC 5W40 sau 10W40?Va multumesc anticipat pt raspunsuri!Mentionez ca fac multe drumuri lungi de Germania aproximativ 3.000km dus intors la o saptamana!
This post has been edited by Angelescu Cosmin: 10 Feb 2007, 11:47 |
--------------------
Dacia
Logan
- xxx
|
|
Fanny |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 August 06 From: SUCEAVA ![]() |
Te sfatuiesc sa pui oricare din uleiurile mentionate de tine dar in varianta 5W40.Sau daca esti mai pretentios pune Mobil1 ( 0W40 ).Vei ave o protectie buna a motorului.
|
--------------------
Dacia Logan
LAUREATE PLUS 1.4MPI
2006
|
|
Angelescu Cosmin |
![]()
|
Chiar cand ma gandeam sa aleg intre ARAL si CASTROL a mai aparut si MOBIL1!!!Imi face cu ochiul CASTROL MAGNETIC 5W40 dar poate o sa-ma orientez si dupa pret si tara de productie nu cea de iportator,dar cum am bagat in alta masina ARAL care este trecut ca Made in Germany daca nu ma insel!Oricum multumesc pt sfaturi!
|
--------------------
Dacia
Logan
- xxx
|
|
Adrian78 |
![]()
|
Ai grijă la Castrolul ăsta magnetic ... nu ai zis ce motor ai ... eu până acum nu am văzut la 5W40 decât Castrol GTD Magnatec - pentru motoare diesel. Și dacă tot a venit vorba de Mobil 1 eu aș mai adăuga o variantă ... Valvoline 5W40 ... tipuri la fel ca și Castrol pentru diesel și benzină ... făcut în Olanda ... standard API SM.
This post has been edited by Adrian78: 12 Feb 2007, 17:07 |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Facut azi revizie de 2 ani, la 25.000 km.
Schimbat urmatoarele: -Placute frana; -Ulei Castrol 5w-40 softec; -Filtru ulei; -Filtru aer; -Curatare aeroterma cu spray; -Schimbat ax bieleta directie pe dreapta -150 lei(avea putin joc); -Facut ITP -48 lei; Cu totul fara ITP m-a costat 7 milioane. Sunt foarte multumit cum merge masina acum, de mentionat ca am o toba Borla care face zgomot dar nu s-au luat de ea la ITP. |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
Angelescu Cosmin |
![]()
|
QUOTE(Adrian78 @ 12 Feb 2007, 17:04) Ai grijă la Castrolul ăsta magnetic ... nu ai zis ce motor ai ... eu până acum nu am văzut la 5W40 decât Castrol GTD Magnatec - pentru motoare diesel. Și dacă tot a venit vorba de Mobil 1 eu aș mai adăuga o variantă ... Valvoline 5W40 ... tipuri la fel ca și Castrol pentru diesel și benzină ... făcut în Olanda ... standard API SM. Da m-am hotarat nici una nici alta,maine cumpar ELF 5W40 (Renault) cu 133 RON 4 Litri!Oricum multumesc pt. sfaturi! |
--------------------
Dacia
Logan
- xxx
|
|
talex007 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 24 November 04 ![]() |
A doua revizie la 25.000 km la Motorservice Bucuresti - 22.02.2007
- ulei Elf 10 W 40 - 75 ron (adus de mine) - placute de frana Lucas TRW GDB 400 - 74,57 ron -(adus de mine) - filtru ulei Mann - 17,16 ron (adus de mine) - filtru aer - 47 ron (de la ei) - bujii 53,78 ron (de la ei) - manopera 83 ron Total revizie 350, 51 ron In rest nu au fost probleme cu masina.Au verificat-o la solicitarea mea la computer. Mecanicul a facut figuri la inceput ca nu a mai montat tipul asta de placute de frana ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DaCiA
Logan Ambiance
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Placutele erau chiar uzate sau le ai schimbat asa daca tot te-ai dus la service cu masina? Ar trebui sa mearga mai mult un set de placute.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
AYM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 1 August 05 ![]() |
Am 11.000 km, am facut revizia I la un an (7.000 km). Cand o sa implineasca masina doi ani nu cred ca o sa ajung la mai mult de 14.000 km. Sunt obligat sa fac revizia II.
|
--------------------
LOGAN
1.6 AMBITION
- B10EYH
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Pai din titlul topicului ar trebui sa-ti dai seama si scrie in cartea de intretinere a masinii, in cazul tau care valoare este atinsa prima 2 ani sau 22 mii km, cum nu o sa-i faci,ramine la 2 ani...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
rhadoo81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 15 December 04 From: Constanta ![]() |
Am citit tot topicul si deja ma apuc sa imi ascut toporul.
M-am interesat cat ma costa sa fac revizia 2 (a trecut un an de la prima revizie, km 26000). Raspuns Rent Car Constanta = 520 RON, ![]() Poate fac un drum la Bucuresti. Recomandati-mi si mie eventual un service bun in Bucuresti. |
--------------------
Dacia
Logan Preference
2005
- CT-81-ADU Aro American (Jeep Cherokee) 2500 cmc CT-81-CZR
Dacia Sandero Stepway 2009 B-318-CZR |
|
crisbibidan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 19 March 07 ![]() |
Azi am efectuat si eu revizia de 2 ani (9700 Km). Schimbat ulei (Dacia Oil), filtru ulei, filtru aer, manopera + ceva verificari (strans suruburi, etc) 197,80 lei. Timp de lucru cca 45 min.
|
--------------------
Logan
Laureate
2005
- P
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Am facut astazi revizia de 30.000km (fara vreo 200km) la Autocardo Timisoara.
Costuri: - filtru ulei 16 lei - filtru aer 19 lei - bujii 4x12 lei = 48 lei (toate de la Ciclop) - ulei ARAL Blue Tronic 10W40 (pentru ca aia de la marketing de la ARAL zic ca reduce consumul si pentru ca anul asta n-am prea avut iarna cu temperaturi mici, si nu cred c-o sa avem nici la anul...) 4L cu 113 lei de la Selgros - manopera 98,9 lei (nu scrie pe factura cat e ora de manopera sau cate ore a lucrat omul, in orice caz, a lungit-o cam vreo ora jumate, cu tot cu asteptarea de 10 minute pana m-a preluat si cu aia de la urma de 10 minute pana a scris ce si cat a lucrat...) - (din aia 98.9 lei vreo 4,9 lei au fost nu stiu ce consumabile sau accesorii, probabil carpa sau spray-ul ala cu care mi-a curatat uleiul prelins pe motor cand a dat jos filtrul) A fost OK, m-a lasat sa stau langa el desi la inceput mi-a spus ca nu e voie, mi-a aratat placutele de frana si a zis ca trebuiesc schimbate, am vazut ca a pus consumabilele mele. L-am intrebat cat costa placutele de frana, a zis ca se intereseaza si cand mi-a zis 250 de lei am zis categoric nu, sa scrie cat mai pot merge cu astea din fabrica si o sa revin. a zis ca max. 5000 km si i-am zis ca e foarte bine, o sa-mi cumpar eu altele. Am verificat Duminica si sunt uzate egal, mai au cam 5 mm garnitura, el a scris "uzura 80% clientul refuza inlocuirea". Bun si-asa... Am gasit placute de frana straine incepand cu 40siceva lei pana la 60, 80, 180 lei. Dar nu 250, tre sa fii nebun sa le iei de la ei... Reglat cablul de ambreiaj (nu stiu ce i-a facut), uns balamale usi si pus vazelina sub bucsa de pe cuiul de la usa, strans suruburile de la scut. Cost total 300 de lei si ceva maruntis de seminte... Am pus toate detaliile - preturi, sursa, timp de lucru, atitudinea celor din service fiindca mi-a fost foarte util sa gasesc acelasi gen de informatii in postarile anterioare. Altfel nu stiam ca pretul consumabilelor poate fi coborat atat fata de ce ne ofera ei in service. This post has been edited by Victorine: 19 Mar 2007, 17:56 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
rhadoo81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 15 December 04 From: Constanta ![]() |
M-am hotarat sa fac si eu a doua revizie pana la urma la Rent Car Litoral (pentru constanteni "La Olteanu"), ca oricum e singurul service autorizat.
Ulei Mobil 1 5W40 - 4L = 183,80 (f, mult) Filtru ulei = 19,59 Element filtrant (filtru de aer) = 51,61 Bujie aprindere - 4 buc = 71,48 Placute frana = 228,61 (sia astea mi se par mult) Revizie service cu schimb ulei si inlocuire filtru ulei = 52,48 Inlocuire filtru aer = 10,50 Demontare / remontare bujii = 10,58 Inlocuire placute de frana = 26,24 Total = 654,81 lei adica Piesele 555,09 si manopera 99,72. Putin cam scump, dar asta e. |
--------------------
Dacia
Logan Preference
2005
- CT-81-ADU Aro American (Jeep Cherokee) 2500 cmc CT-81-CZR
Dacia Sandero Stepway 2009 B-318-CZR |
|
motoradu |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 3 September 06 ![]() |
Mi-a sosit si mie randul,putin mai repede-27.000 km,dar cu o saptamana inainte de expirarea garantiei-pentru a remedia eventualele probleme pe cheltuiala "uzinei".Am sunat pentru programarela Dacia Feleac:"Sa aveti vreo 6 milioane jumate" a zis nenea...pauza...nod in gat...in fine.Azi am iesit in schimb fericit:schimb ulei,filtru ulei si filtru aer,bujii....273 RONI,din care 64 manopera+10 Roni de-o zeama la mecanic!Atentie!Aveam un fluturas de la Dacia cum ca filtrul de ulei il primesti gratis...Nu e valabil,cel putin nu la Cluj deocamdata!Maistrul a zis ca il echivaleaza la manopera...Oricum,mi-au ramas destui bani si de-o bere...Multumit de servicii!Un singur regret-a uns omul saracul tot,a zis sus si tare ca gata,nu mai scartaie nimic,dar....cine are logan stie urmarea!!!
This post has been edited by motoradu: 13 Apr 2007, 12:39 |
--------------------
dacia
logan 1.4 mpi
2005 preference
|
|
Crisplant |
![]()
|
![]() Membru cu vechime Group: Members Posts: 51 Joined: 1 September 05 ![]() |
La IATSA Campina a fost cineva sa faca revizia a doua?
Eram curios de cum se misca oamenii si de ce nu de preturile pe care le practica cei de acolo. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
noiembrie 2005
- B.028877
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 03:34 |