A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
jjcage |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 23 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Clio
1.6 16v
2007 Exception
|
|||
dunn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 18 November 05 ![]() |
am avut programare la ei astazi la 8.30 pentru:
- revizie - ITP - schimbat proiector dreapta ca am lovit un caine mai naspa si s-a spart ![]() - remediat lampa de mers inapoi ca nu mai functiona - remediat stop frana central - placute frana pentru ca masina o foloseste si nevasta si isi cam sprijina piciorul pe pedala - le-am zis sa se uite si la saboti - le-am zis nu cumva sa schimbe bujiile ( am Bosch Platinum+4) - si cam atat PS: la cobalcescu aci la cismigiu, daca vorbesti cu omu, de la receptie, poti sa stai langa masina 15 Nov 2007, 15:32: la proba de drum - i-am zis ca se aude un zgomot ciudat cumva sub motor - s-a dovedit ca scutul era putin strambat proiectorul a fost intreg, pentru ca de la lovitura s-a spart geamul si s-a rupt si suportul vis-a-vis de pret - e scump fara doar si poate. La piese nu comentez, dar manopera e bataie de joc. Din pacate, serice-ul e aproape de servici, asa ca am optat pentru autocobalcescu in favoarea altora doar din acest punct de vedere( trafic infernal, imposibilitatea de a lua 1 zi de concediu etc). This post has been edited by dunn: 15 Nov 2007, 15:32 |
--------------------
logan
laureate 1.6
- b-xx-jex
|
|
wiorelus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 11 August 06 ![]() |
revizie la 2 ani si 27000 km la nalba galati
schimbat: -ulei motor 5w30 157ron -filtru ulei 40 ron -element filtrant 61ron -bujii aprindere 4 buc 129.61ron - manopera 53.69ron TOTAL 441 RON placutele ma mai duc vreo 10000 km, insa totusi mie mi se pare cam mult cel putin la bujii |
--------------------
Logan
Ambition 1.6 MPI
2005
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Scumpe mai sunt si altele: prin Bucuresti gasesti filtru ulei la 15 ron, filtru aer la 35 ron, ulei cum te lasa inima. Consumabile de origine, fireste.
Asa, de curiozitate, cat erau placutele de frana acolo? This post has been edited by vijelie: 6 Dec 2007, 23:07 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
wiorelus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 11 August 06 ![]() |
Daca nu mi-au schimbat nu am intrebat
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6 MPI
2005
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa stai jos cand iti vor spune. Te poti accidenta in cadere.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Poate e singurul service din oras si ei fac legea, iti dai seama ce te rupe la interventii mai complicate?
|
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
QUOTE(wiorelus @ 6 Dec 2007, 23:05) revizie la 2 ani si 27000 km la nalba galati schimbat: -ulei motor 5w30 157ron -filtru ulei 40 ron -element filtrant 61ron -bujii aprindere 4 buc 129.61ron - manopera 53.69ron TOTAL 441 RON placutele ma mai duc vreo 10000 km, insa totusi mie mi se pare cam mult cel putin la bujii ![]() Iti recomand sa iti cumperi singur placutele, iar daca ti le schimbi in fata blocului te ajunge maxim 100 RON. Gasesti pe forum un tutorial foarte util. Eu am luat filtru aer, bujii si placute pe care o sa le schimb singur. Cumpar un ulei Mobil/Aral/Elf si il schmb in service. This post has been edited by parpanel: 7 Dec 2007, 18:44 |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Revizia 30000Km, IPSO Otopeni, loganul din semnatura:
Consumabile inlocuite / cumparate (din service) - 4l ulei ELF excellium ldx 4W50 full syntetic - filtru ulei - filtru aer - garnitura buson baia de ulei - bujii aprindere - spray frana wurth - colier plastic & furnituri diverse in afara de schimbul de ulei, filtre, bujii, curatat sabotii de frana pe spate si verificarile tip (directie, bucsi, pivoti, tren de rulare, electrica, strans suruburi scut motor si scut termic, etc) am cerut suplimentar: - test CLIP (au iesit toti parametrii o.k.) - test de frane si amortizoare pe standul ITP ( rezultat ok. atat franele cat si amortizoarele - ptr. amortizoare, valori cuprinse intre 63% si 69% atat pe fata cat si pe spate) Probleme remediate (reclamate de mine): - curatat senzorul de turatie; - gresat pedala (cablu, si umblat la pozitia acestuia) de acceleratie - avea tendinta de blocare "la blana" - reglarea si ungerea cablului de ambreiaj; (mergea in trepte uneori) - strangerea suruburilor la spoilerul fata si spate (aici a trebuit sa insist si sa duc putina munca de lamurire) - gresarea repartitorului de frana si a balamalelor (usi, capota, etc) - ptr. cine stie, facea "poc" la plecatul de pe loc - la totate elementele directiei nu s-au gasit probleme. NU a fost nevoie de schimbarea placutelor de frana, prezentau o uzura de (doar) 40% - se vor schimba la revizia de 45000Km, dupa spusele mecanicului. Masina a avut un rulaj predominanat extraurban (65-70%) PRET TOTAL - 550ron (manopera a fost cca. 2mil., contorizata la 2.8 ore) Masina a intrat pe rampa la orele 8.00 si a "parasit" hala la 11.30. Timpi "morti" au existat, in care nu era nimeni pe langa masina, insa dupa explicatiile lor, asa sunt normate operatiunile respective. E mult, e putin (ca pret), astept sa va dati si voi cu parerea. Din punctul meu de vedere, "prestatia" celor din service a fost ok, au fost cooperanti si au rezolvat (cel putin au incercat) 90% din problemele (ce-i drept marunte) specificate de mine, dar m-au "atins" bine la manopera... ![]() ![]() Sunt programat pe 19 ian. 2008 ptr. a 6-a interventie in zona distrubutiei datorita scurgerilor de ulei. This post has been edited by Kojak: 22 Dec 2007, 16:10 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
...scuze, bineinteles, despre 5W40 e vorba!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
CALARET Group: Members Posts: 75 Joined: 21 December 07 From: Brasov ![]() |
Vreau si eu un service serios in Brasov unde sa pot face revizia si ITP, si un magazin cu piese cu piese de origine dar mai ieftine decat in service.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
revizie 2 ani - 20000 km - total 398 rom.
Schimbat: - 3l ulei elf excelium 5w40 - filtru aer - 4 buji 2 electrozi - plăcuțe frână (cumpărate de mine cu 70 ron , la ei erau 220 ron) Nu rețin cât m-a costat manopera. |
--------------------
.
.
.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Revizie la 30 000 km, efectuata la Star Service,reprezentanta Dacia - Renault in Tulcea.
-Ulei Elf Evolution 5W40 - 3l - 125,52 RON -filtru ulei - 25,95 RON -filtru aer - 43,47 RON -Bujii aprindere - 4 buc. 58,84 RON -manopera - gratis pentru cei din Constanta Total revizie 253,78 RON La plecare se ofera si un bon de benzina in valoare de 30 RON (tot pentru constanteni) |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
Miercuri ii fac si eu revizia si am cumparat:
4 l ulei Aral 10W40 90 ron 4 bujii EYQUEM cu un singur electrod (6001544293)20 ron(din astea am gasit) 1 filtru de ulei purflux 22 ron 1 filtru de aer polonez(dar dupa 5k il schimb) 14ron(din astea am gasit) Total 146 ron fara manopera deocamdata,vedem miercuri. Bujiile astea si le-a pus cineva?Sunt bune de ceva? This post has been edited by CONDARU321: 11 Feb 2008, 19:48 |
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Din fabrică vin cu bujii cu 2 electrozi. Dar au fost cazuri în care unele service-uri au ”recomandat” bujii cu 1 electrod.
Deci nu-ți fă griji. |
--------------------
.
.
.
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
Mecanicul care mi-a facut revizia nu a vrut sa-mi schimbe bujiile pe motiv ca erau foarte curate si doar le-a reglat la lera si gata.A zis sa le schimb cand o sa schimb filtrul de aer.
Am scapat ieftin cu doar 140 ron,acum nu-mi mai trebuie decat o stampilica,dar nu stiu pe nimeni.... |
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Kojak |
![]()
|
...sa-nteleg ca ai mers predominant extraurban.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
Kojak |
![]()
|
...atunci e de-nteles.
![]() ...insemna ca si consumul e unul de invidiat, nu? |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
vijelie |
![]()
|
QUOTE(CONDARU321 @ 13 Feb 2008, 19:46) Mecanicul care mi-a facut revizia nu a vrut sa-mi schimbe bujiile pe motiv ca erau foarte curate si doar le-a reglat la lera si gata.A zis sa le schimb cand o sa schimb filtrul de aer. Am scapat ieftin cu doar 140 ron,acum nu-mi mai trebuie decat o stampilica,dar nu stiu pe nimeni.... Propun ca astfel de sugestii si discutii despre falsuri sa se poarte pe privat, nu cred ca rostul acestui topic este despre "cum sa ne scoatem mai ieftin ca sa-i facem pe fraieri". This post has been edited by vijelie: 14 Feb 2008, 19:33 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
QUOTE(Kojak @ 14 Feb 2008, 19:16) Da,am o medie de 6.8 in conditiile in care 60% este extraurban si 40%in localitate. Referitor la revizii,eu unu de acum incolo o sa schimb filtru de aer la fiecare 5000 de km.Am gasit unu polonez la numai 14 lei aici in BV si sincer l-as schimba si la 2000 de km numai ca are prea multe suruburi si cleme ![]() Dupa revizie parca trage un pic mai bine, se simte o schimbare . |
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Se apropie revizia si sunt curios daca celor de la DEDEMAN - Bacau le-a mai trecut greata? A mai fost cineva pe la ei in ultimul timp, se poate sta langa masina pe timpul reviziei?
Daca nu Harghita scrie pe mine, sumt muuuult mai profesionisti. This post has been edited by vi_escu: 14 Feb 2008, 21:35 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 14 Feb 2008, 19:30) Propun ca astfel de sugestii si discutii despre falsuri sa se poarte pe privat, nu cred ca rostul acestui topic este despre "cum sa ne scoatem mai ieftin ca sa-i facem pe fraieri". Calitatea serviciului prestat de mecanic este garanta cu mult peste media celor de la Dacia service. |
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Daca nu esti prins in calculator tot degeaba ai "stampilica"...Iar ca sa fii prins trebuie oricum sa platesti conform normativelor alea 2,8 ore - parca. Deci care e smecheria? ca iesi mai scump asa...
This post has been edited by luck33ro: 17 Feb 2008, 15:28 |
--------------------
**
|
|
vijelie |
![]()
|
Probabil vrea sa dea țeapa mai departe
![]() Masina luata pt familie, ingrijita numai in reteaua Dacia, cu stampila domle, om serios... This post has been edited by vijelie: 17 Feb 2008, 19:13 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
Cum zici tu
|
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
danielliviu |
![]()
|
![]() citesc mult si scriu putin... Group: Members Posts: 213 Joined: 2 August 06 From: Galati ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 11 Feb 2008, 11:05) Revizie la 30 000 km, efectuata la Star Service,reprezentanta Dacia - Renault in Tulcea. ... -manopera - gratis pentru cei din Constanta ... La plecare se ofera si un bon de benzina in valoare de 30 RON (tot pentru constanteni) E cea mai mare gaselnita a celor de la Star Service. De asta vara au bagat faza cu manopera pt constanteni, dar de bonul de benzina nu stiam. Eu personal ii recomand, dar dupa ce se vor muta in noul sediu. Si totusi, eu ma duc la Prisma Braila, stiind ce gasesc oameni mult mai seriosi si constiinciosi. Dar mai am pana in iunie-iulie la a 2-a revizie. |
--------------------
Dacia
Logan
2006, 1,4 MPI LAPL
- xxx
|
|
Rembler |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 February 08 ![]() |
Nu stiu daca a mai mentionat cineva inainte, dar din cat am auzit inainte de a schimba bijiile, ar trebui curatat locul respectiv (cu carpa sau aer la presiune mare) pt ca exitsa riscul ca atunci cand se desfac buziile, din cauza ca sunt inclinate (si nu oblice ca la 13xx) mizeria din imediata vecinatate sa intre in cilindru si atunci ii buba mare.
Eu inca nu am ajuns la a II-a revizie dar totusi m-am gandit ca informatia poate fi de folos. ![]() [Sper ca am postat bine altfel rog ca postul meu sa fie mutat unde tb ![]() |
--------------------
Dacia
1300
'82 - berlina - stock+una alta :)
- SB ab CDE Money can buy you good things, can't buy you friends...
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(danielliviu @ 18 Feb 2008, 19:16) E cea mai mare gaselnita a celor de la Star Service. De asta vara au bagat faza cu manopera pt constanteni, dar de bonul de benzina nu stiam. Eu personal ii recomand, dar dupa ce se vor muta in noul sediu. Si totusi, eu ma duc la Prisma Braila, stiind ce gasesc oameni mult mai seriosi si constiinciosi. Dar mai am pana in iunie-iulie la a 2-a revizie. Eu am ajuns la ei incercand sa scap de cei de la Constanta, auzind ca sunt neseriosi si japcangii( a se citi preturi f. mari). Cum cel mai aproape era Tulcea, m-am bucurat sa aflu ca am si reducerile astea. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:36 |