A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
Alex78 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 5 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.4
|
|||
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
si ti-e rusine sa le spui sa nu te fure???
incredibil ce citesc.... |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.724 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
pana in 6 nov trebuie sa fac revizia de 2 ani in timisoara (masina are 19100 km).
la autoeuropa mi au zis ca pun doar uleiul dacia oil si nu elf etc. la autocardo mi au zis ca pun si ce aduc eu (elf). intrebari la cine stie: - autocardo sunt autorizati pt revizii in garantie? - uleiul ELF care e cel mai recomandat si de unde e bine sa-l iau? - in timisoara de unde sa iau consumabilele (filtre etc) si la ce preturi se gasesc? multumesc |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
autocardo sunt mai ok decat autoeuropa.
totusi te-as sfatui sa mergi la nissan service care se afla langa autoeuropa...si ei sunt autorizati dacia si poti duce consumabilele. consumabile ok la pret am cumparat pe Bl Cetatii, langa magazinul de piese auto care se cheama Bendix mai este un magazin (nu stiu numele) pe colt, cum mergi de la Bendix spre pizzeria san marzano. de acolo am cumparat filtre, bujii, placute si ulei aral. au oferte afisate in vitrina la pachete consumabile revizie logan. La nissan service mi-au pus in cartea de service a masinii stampila autoeuropa. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
QUOTE(rue @ 9 Oct 2008, 18:17) pana in 6 nov trebuie sa fac revizia de 2 ani in timisoara (masina are 19100 km). la autoeuropa mi au zis ca pun doar uleiul dacia oil si nu elf etc. la autocardo mi au zis ca pun si ce aduc eu (elf). intrebari la cine stie: - autocardo sunt autorizati pt revizii in garantie? - uleiul ELF care e cel mai recomandat si de unde e bine sa-l iau? - in timisoara de unde sa iau consumabilele (filtre etc) si la ce preturi se gasesc? multumesc Am facut eu anul trecut prima revizie a masinii la Autocardo si nu te lasau sa aduci nimic de acasa. M-as mira sa-si schimbe pozitia cu 180 de grade in rastimpul asta. Pana la urma unde ai decis sa-ti faci revizia si pentru ce ulei ai optat? Si eu trebuie sa-mi programez a doua revizie la inceputul lui noiembrie si n-am nici cea mai mica idee unde. |
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.724 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
programat pe 30 la autocardo. o sa faca cu ce vor ei. oricum la 15 000 schimb uleiul apoi. daca ei zic ca e bun, asta e.
sper sa fie ok. au zis ca daca vreau uleiul meu imi mentioneaza in carte. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Si care-i problema lasa-i sa mentioneze.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
La AutoEuropa, unde mi-am programat revizia de doi ani, mi-au spus ca uleiul pe care-l pun ei la motorul cu 16 valve e Texaco Havoline, sintetic. Cum e asta, mai bun dacat uleiul Dacia Oil pe care obisnuiau sa ni-l bage pe gat, sau e tot dracul ala?
Pentru revizie, cu tot cu consumabile, mi-au estimat un pret de 350 RON, iar pentru ITP 11O RON. |
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu stiu, istoric si paractic, ca Texaco Havoline este unul dintre cele mai bune uleiuri.
ITP-ul e cam mare. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
rue |
![]()
|
am facut la 19600 revizia la autocardo in tm.
au schimbat: - ulei - au zis ca elf, dar nu sunt sigur.. uleiul primit de la dacia - filtrul ulei - filtrul aer - filtrul benzina + manopera 80 si ceva de ron parca ======== 290 ron, plata cu cardul acceptata. am lasat masina la 8 si pe la 10 si ceva m-au sunat. mi-au dat si rapoartele de verificare frane treburi. nu au schimbat bujii sau placute. next step: -> sa vad unde fac ITP ul si cu cat. 110 ron cat am vazut mai sus imi pare scump pt o masina care e totul ok. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Ce filtru de benzina? Ai trecut asa ceva pe factura?
This post has been edited by vi_escu: 30 Oct 2008, 18:25 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
dadu2002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 16 April 07 From: Ploiesti ![]() |
Facut azi revizia a 2a la 27000 km la Mavexim Targoviste. Foarte amabili s-au oferit sa ma duca in oras timp de 1.5 h cat dura revizia dar am refuzat si am stat in sala de asteptare la o cafea de unde am urmarit operatiile executate la masina. Am reclamat si un zgomot la franare care ulterior a fost rezolvat, au dat si un tur de oras cu masina cu mine sa vad ca s-a rezolvat. Teste pe calculator OK, mi-au printat rezultatele. Nu am lasat spaga. Mi-au lasat restul de ulei si de antigel in ambalajul original precum si piesele inlocuite. Acum citez din factura:
receptionat auto 23.11* demontare montare 4 bujii 8.40* revizie intretinere 42.00* d/r element filtrant 8.40* ulei mobil 5w30 4l 144.00 filtru ulei lg 20.00 filtru aer lg 33.00 garnitura inel baie 5.50 bujii lg 4 buc 60.00 antigel sn 17.00 ----------------------------------- total manopera 81.93* total materiale 279.50 total 361.43 ------------------------------- tva 68.68 ----------------------------------- total de plata 430.11 Am vrut sa fac si ITP ul dar am uitat acasa cartea masinii. Mai costa in plus 55 lei RON. Inca odata nota 10 pt Mavexim. Chiar daca am venit special de la 60 km prefer sa imi rezolv problemele aici decat la Ipso sau Poliserv Ploiesti sau la Iatsa Campina. Programarea am facut-o de azi pe maine in sensul ca ieri am dat tel si azi m-au programat. This post has been edited by dadu2002: 1 Nov 2008, 18:39 |
--------------------
Logan
MCV
Preference 1.6, 2007
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Interesanta chestia "receptionat auto 23.11*" la manopera, eu la mine pe factura in decurs de 3 ani nu am vazut asa ceva.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
|
|
andreea13 |
![]()
|
![]() LoganCUP Group: Members Posts: 28 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Interesant modul de a se purta al service-ului. Prin Bucuresti rar vezi vreun service care sa mai dea si ture cu tine prin oras ca sa-ti demonstreze ca e ok....Poate le fac si eu o vizita cand ii vine sorocul de a doua revizie...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Abs Plus 1.6 8V
- B-15-FOF
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Revizie 30.000 km, Logan Ambition, Meridian Vest.
Consumabilele (ulei, filtre, bujii) cumparate de la ei. Total factura: 370 lei. Au incercat sa ma abureasca cu placutele de frana, cica la 30.000 km tb schimbate. N-am vrut si le-am reamintit ca se schimba cand au 6-7 mm grosime. Argumentul final a fost: "e pe firma, nu dai banii din buzunar". Ma rog, ei au incercat, probabil la unii mai tine vrajeala. Nu stiu ce bujii au pus, dar merge mai fain acum masina. Am lasat masina acolo si am luat-o dupa cateva ore. Fireste, nu mi-au inapoiat consumabilele inlocuite si nici celebrul 0.7l de ulei. Masina am gasit-o cu CB resetat si cu 9 km in plus cititi la kilometrajul total. Nu au fost in stare sa imi explice de ce. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
rue |
![]()
|
eu ma asteptam sa mi zica de bujii sa le schimbe dar vad ca nu.
si nici de placute. la km nu m am uitat macar pt ca le am dus o cu becul de statie benzina aprins... probabil ca trebuia sa mai puna benzina. de verificat tot timpul km... eu fac o poza de obicei la km... cand plec. in fatza lor. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(rue @ 30 Oct 2008, 16:32) am facut la 19600 revizia la autocardo in tm. au schimbat: - ulei - au zis ca elf, dar nu sunt sigur.. uleiul primit de la dacia - filtrul ulei - filtrul aer - filtrul benzina + manopera 80 si ceva de ron parca ======== 290 ron, plata cu cardul acceptata. am lasat masina la 8 si pe la 10 si ceva m-au sunat. mi-au dat si rapoartele de verificare frane treburi. nu au schimbat bujii sau placute. Pai cum sa iti schimbe bujiile la 19600km cand astea se schimba la 30 000km? la fel si cu placutele de frana,se schimba la 30 000km la un condus normal,uneori chiar si la 40 000(depinde de stilul de condus si mediul unde ai rulat mai mult urban sau extraurban). |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Eu sunt curios cu e chestia cu schimbatul filtrului de benzina.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
astazi am facut a doua revizie: 25800km / service amat pitesti.
costuri: ulei elf evolution sxr 5w30 3l (am avut un litru de la schimbul anterior) - 81ron filtru de ulei purflux (l-am primit de la cineva) - 0ron filtru de aer fram "de origine" - 35 ron manopera - 83 ron cu tot cu tva -consumabilele le-am adus eu -pentru ca nu am inca 30000km nu am schimbat bujiile, iar placutele de frana nici jumate nu sunt consumate. -in principiu revizia asta puteam s-o fac singur, practic am dat 83 de lei ca sa stau linistit 2 luni cat mai am garantie. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa inteleg ca si in Pitesti, la 4 ani de la aparitia modelului, testul CLIP e inca ceva necunoscut la revizii?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
rue |
![]()
|
adica?
la mine nu mi au listat decat rezultatele la testele de franare. unde sa fac ITP ul si cu cat la Timisoara? |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
testul clip se face doar la cerere si e gratis in garantie. eu l-am facut decat la prima revizie.
This post has been edited by tkx: 17 Nov 2008, 16:44 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
vijelie |
![]()
|
Esti contrazis de Lista de operatii din Carnetul de intretinere, pagina 12.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tkx |
![]()
|
recunosc ca nu m-am uitat in carnet. ca se face doar la cerere mi s-a spus de la service. la prima revizie l-am facut si a fost totul ok, astazi nu l-am mai facut pt ca nu am considerat necesar.
oricum ce scrie in carnet nu prea face in service. de ex in carnet se bifeaza si controlul anticoroziune, dar la mine nu s-a uitat nimeni sa vada daca am rugina... |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
rue |
![]()
|
la revizie in tm mi au pus ulei dacia oil plus sae 5w30 (asa scrie pe cutie). noiembrie 2008 revizia.
stie cineva care este originea acestui ulei? ce producator e la baza? Attached thumbnail(s) 231120083407.jpg ( Size: 412.77k ) Number of downloads: 380 |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
paultaxi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 4 November 08 ![]() |
este ulei facut la noi ar trebui sa scrie pe bidon
|
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
skywalker |
![]()
|
![]() Calator printre stele Group: Members Posts: 153 Joined: 11 April 04 From: Brasov ![]() |
A doua revizie pt un 1.6 16 V.
Merg la revizia de 30.000, raportez ca singura observatie ca mi s-a desprins capitonajul unei usi spate,trebuie fixat pe pozitie. Mi se comunica suma de 460 lei,orientativ. dupa vreo ora ma suna de acolo sa imi spuna ca au calculat, ma costa 800 lei. Acum masina e gata, peste vreo 2 ore ma duc sa o iau..Tare-s curios ce scrie in deviz. Pana una alta am ajuns la concluzia ca sunt cel mai mare bou ca am dus masina la dealerul Dacia. O sa va scriu dupa aceea de ce... PS: ulei am cerut Mobil Synt S 5W40. I-am intrebat cum vedem ce ulei e, mi-au spus ca ei pun din bidoane de 100 l, deci numai pe ce zic ei trebuie sa ma bazez. Nu mai calc pe la ei. Prima revizie m-a costat 142 lei cu uleiul meu...acum 800 lei... |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
- RFC Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY |
|
Mich@el |
![]()
|
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
bobo77 |
![]()
|
@skywalker pai pune si tu factura sa o vedem si noi, voiam sa vad ce consumabile ti-au bagat, la ce pret si cit e manopera...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
|
|
skywalker |
![]()
|
![]() Calator printre stele Group: Members Posts: 153 Joined: 11 April 04 From: Brasov ![]() |
Am fost aseara sa imi iau masina....
Pretul a mai scazut un pic, mai exact este 752 lei. Acasa am constatat si de ce - pe ordinul de reparatie este trecut si filtrul de aer,dar apoi e taiat codul, pe factura nu e. Azi ma uit sa vad daca e schimbat sau nu. In carnetul de intretinere este bifat ca fiind schimbat. Pe langa asta, am constatat urmatoarea observatie de care ei nu mi-au spus nimic, dar m-am intors cand am citit-o..... OTS CONTROL OX - Reprogramare Mi-au zis si ei ( confirmat apoi si de un prieten care a lucrat acolo pana de curand ) ca e o operatie de pus ceara in praguri, dar astia nu au facut-o ca e frig, cica sa vin la primavara ( suna aiurea,nu? ). Factura cuprinde asa: Ulei Mobil 5W40 - 167 lei Agrafa mentinere(3 buc) - 12 lei ( cleme pt capitonajul unei usi ) Bujii - 83 lei Filtru ulei - 32 lei Lichid racire - 25 lei Set placute frana = 222 lei Revizie 30.000 km = 121 lei Inlocuire placute frana = 48 lei Constatare = 42 lei Total- 752 lei. Cat despre statul langa masina, n-ai cum la dealerul dacia. Am mai avut o problema cu ei cand nu mi-au montat intaritura metalica de la cotiera. Apoi au dat-o la intors ca nu o au, etc. Am facut sesizare la vocea clientului si apoi mi-au rezolvat problema. Am cerut atunci ( la telefon erau de la pitesti si seful de service de la Brasov ) sa stau langa masina si au fost de acord. Cand am mers cu masina,un lache pansatu' sef pe acolo mi-a zis ca pot sta,dar trebuie sa stau la protectia muncii 8 ore. Sa ii omori? sa dai cu ei de pamant? ii lasi in pace ca la cat de prosti sunt te trezesti si cu alte surprize la masina.... Data trecuta am mers cu uleiul meu, acum mi-au spus ca au ei acelasi tip de ulei, n-am mai luat. La urma urmei e acelasi risc, ca pot lua bidonul meu si sa imi bage binecunoscutul dacia oil. This post has been edited by skywalker: 25 Nov 2008, 08:52 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
- RFC Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 06:49 |