A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
rue |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|||
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
testul clip se face doar la cerere si e gratis in garantie. eu l-am facut decat la prima revizie.
This post has been edited by tkx: 17 Nov 2008, 16:44 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Esti contrazis de Lista de operatii din Carnetul de intretinere, pagina 12.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
recunosc ca nu m-am uitat in carnet. ca se face doar la cerere mi s-a spus de la service. la prima revizie l-am facut si a fost totul ok, astazi nu l-am mai facut pt ca nu am considerat necesar.
oricum ce scrie in carnet nu prea face in service. de ex in carnet se bifeaza si controlul anticoroziune, dar la mine nu s-a uitat nimeni sa vada daca am rugina... |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
la revizie in tm mi au pus ulei dacia oil plus sae 5w30 (asa scrie pe cutie). noiembrie 2008 revizia.
stie cineva care este originea acestui ulei? ce producator e la baza? Attached thumbnail(s) 231120083407.jpg ( Size: 412.77k ) Number of downloads: 380 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
paultaxi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 4 November 08 ![]() |
este ulei facut la noi ar trebui sa scrie pe bidon
|
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
skywalker |
![]()
|
![]() Calator printre stele Group: Members Posts: 153 Joined: 11 April 04 From: Brasov ![]() |
A doua revizie pt un 1.6 16 V.
Merg la revizia de 30.000, raportez ca singura observatie ca mi s-a desprins capitonajul unei usi spate,trebuie fixat pe pozitie. Mi se comunica suma de 460 lei,orientativ. dupa vreo ora ma suna de acolo sa imi spuna ca au calculat, ma costa 800 lei. Acum masina e gata, peste vreo 2 ore ma duc sa o iau..Tare-s curios ce scrie in deviz. Pana una alta am ajuns la concluzia ca sunt cel mai mare bou ca am dus masina la dealerul Dacia. O sa va scriu dupa aceea de ce... PS: ulei am cerut Mobil Synt S 5W40. I-am intrebat cum vedem ce ulei e, mi-au spus ca ei pun din bidoane de 100 l, deci numai pe ce zic ei trebuie sa ma bazez. Nu mai calc pe la ei. Prima revizie m-a costat 142 lei cu uleiul meu...acum 800 lei... |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
- RFC Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY |
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
@skywalker pai pune si tu factura sa o vedem si noi, voiam sa vad ce consumabile ti-au bagat, la ce pret si cit e manopera...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
skywalker |
![]()
|
![]() Calator printre stele Group: Members Posts: 153 Joined: 11 April 04 From: Brasov ![]() |
Am fost aseara sa imi iau masina....
Pretul a mai scazut un pic, mai exact este 752 lei. Acasa am constatat si de ce - pe ordinul de reparatie este trecut si filtrul de aer,dar apoi e taiat codul, pe factura nu e. Azi ma uit sa vad daca e schimbat sau nu. In carnetul de intretinere este bifat ca fiind schimbat. Pe langa asta, am constatat urmatoarea observatie de care ei nu mi-au spus nimic, dar m-am intors cand am citit-o..... OTS CONTROL OX - Reprogramare Mi-au zis si ei ( confirmat apoi si de un prieten care a lucrat acolo pana de curand ) ca e o operatie de pus ceara in praguri, dar astia nu au facut-o ca e frig, cica sa vin la primavara ( suna aiurea,nu? ). Factura cuprinde asa: Ulei Mobil 5W40 - 167 lei Agrafa mentinere(3 buc) - 12 lei ( cleme pt capitonajul unei usi ) Bujii - 83 lei Filtru ulei - 32 lei Lichid racire - 25 lei Set placute frana = 222 lei Revizie 30.000 km = 121 lei Inlocuire placute frana = 48 lei Constatare = 42 lei Total- 752 lei. Cat despre statul langa masina, n-ai cum la dealerul dacia. Am mai avut o problema cu ei cand nu mi-au montat intaritura metalica de la cotiera. Apoi au dat-o la intors ca nu o au, etc. Am facut sesizare la vocea clientului si apoi mi-au rezolvat problema. Am cerut atunci ( la telefon erau de la pitesti si seful de service de la Brasov ) sa stau langa masina si au fost de acord. Cand am mers cu masina,un lache pansatu' sef pe acolo mi-a zis ca pot sta,dar trebuie sa stau la protectia muncii 8 ore. Sa ii omori? sa dai cu ei de pamant? ii lasi in pace ca la cat de prosti sunt te trezesti si cu alte surprize la masina.... Data trecuta am mers cu uleiul meu, acum mi-au spus ca au ei acelasi tip de ulei, n-am mai luat. La urma urmei e acelasi risc, ca pot lua bidonul meu si sa imi bage binecunoscutul dacia oil. This post has been edited by skywalker: 25 Nov 2008, 08:52 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
BMW R1100 RT BV SKY |
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
"Ieftin"!!
![]() This post has been edited by cris06: 25 Nov 2008, 09:19 |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
skywalker |
![]()
|
Asta n-o sa afli niciodata. Eu la astia nu mai calc.
Daca faceam eu toate cele, imi lua cred ca acelasi timp care l-am pierdut la ei si ieseam sub jumate pret. uleiul e 140 lei, filtrul vreo 20, bujiile nu stiu,dar nu cred sa sara de 40 lei, antigelul maxim 15 lei,placutele defrana am gasit pe net intre 70 lei si 97 lei ( cele FERODO sunt 97 lei ). Deci as fi iesit la 300 lei, nu 752. Cu astea fiind spuse, am pupat pe basca dealerii Dacia. Ramane totusi subiectul cu filtrul de aer si ceara din praguri...dupa ce am platit atat, n-am de gand sa ramana si datori. Am uitat sa specific ceva: cand ajung acolo, imi zice baiatul care receptioneaza masina ca la 30.000 se schimba placutele. sunt 250 lei, dar un coleg de-al lui are de vanzare cu 160 lei, la fel, de origine. Ridica masina pe rampa, zice ca trebuie schimbate. ma bag si eu sub masina si il intreb cum a constatat asta fara sa dea rotile jos....Ma rog, mi-am dat acordul sa le schimbe, dar pe modalitatea fireasca, nu pe sub mana. Acum am placutele in masina, mai au ferodou foarte mult pe ele. Puteti sa imi spuneti cam care e limita la care se schimba placutele? PS: si bujiile sunt ca noi....Filtrul de aer nu il am..dar tare as vrea sa stiu ce e cu el... This post has been edited by skywalker: 25 Nov 2008, 09:44 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
BMW R1100 RT BV SKY |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Limita pentru placute e de 6 mm cu tot cu suportul ala pe care e prins materialul. Te-ai uitat sa vezi daca placutele de pe masina sunt noi?
Poate doar ti-au suflat filtrul de aer. In rest, ce sa zic, e plin forumul de istorisiri ale modului in care "opereaza" baietii prin service-uri la uleiuri, placute, filtre si altele. De asta e recomandabil sa te duci la un service unde te lasa langa masina si sa nu pleci de langa ea pana nu termina aia ce au de facut. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(skywalker @ 25 Nov 2008, 08:44) Cand am mers cu masina,un lache pansatu' sef pe acolo mi-a zis ca pot sta,dar trebuie sa stau la protectia muncii 8 ore. Sa ii omori? sa dai cu ei de pamant? ii lasi in pace ca la cat de prosti sunt te trezesti si cu alte surprize la masina.... Din ce ai citit pe aici nu ai inteles ca nu se lasa masina din mama? Sau mai bine zis nu se scapa din priviri nici o secunda ca baietii sunt f. iuti de mana. Ti-au schimbat uleiul una doua, ca la alba-neagra. Masina si banii sunt la tine, tu ca si client ar trebui sa dictezi. Nu le place mai sunt si altii, doar e concurenta (chiar si intre dealerii Dacia). Uitate totusi la placute, daca nu ma insel, daca ridici masina pe cric si scoti o roata din fata poti vedea destul de usor grosimea placutelor de frana de pe fata. Daca ai un stil de conducere normal (adica mai putin agresiv) ar trebui sa te tina placutele 45000km. Si se cunosc daca sunt noi. Acum ai inghiti galusca, asta e. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
skywalker |
![]()
|
Stiu ca se vad placutele daca dau roata jos, o sa schimb cauciucurile cand gasesc o vulcanizare la care sa fie mai putin de 100 masini la coada si atunci ma uit.
Puteam sa vad masina f bine din cafeneaua Dacia, e la etaj si vezi tot serviceul dar de fapt nu vezi nici un detaliu. Am facut greseala sa o duc acolo, propunandu-mi sa fie ultima la service-ul lor, dar am zis ca-s profesionisti. Imediat incerc sa va atasez o poza cu vechile placute si bujii. Iata pozeleeeeee....Placutele mele au 12 mm...Intrebare de baraj - cat au placutele noi? ca sa le explic un pic cat s-au uzat in 2 ani si cat mai tineau astea. 1.JPG ( Size: 376.67k ) Number of downloads: 1139 2.JPG ( Size: 375.49k ) Number of downloads: 1148 Iata si bujiile.Arata brici. 3.JPG ( Size: 138.75k ) Number of downloads: 1118 PS: cum se scoate filtrul de aer la Prestige? m-am uitat pe acolo, nu se vede umblat, e praf pe el...deci azi presimt ca le fac o vizita. This post has been edited by skywalker: 25 Nov 2008, 11:22 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
BMW R1100 RT BV SKY |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@skywalker
Vad ca ai platit 1 litru de antigel. Nu ai intrebat de ce? L-au pus pe tot in borcan? Daca da, e o problema pe circuit. Daca nu, ti-au inapoiat restul de lichid? In rest, nu te panica prea tare: ai vrut ulei bun de la service, atunci scoate banii. Cu placutele de frana te-au pacalit, se schimba cand se uzeaza, nu cand li se scoala lor. LE Bujiile trebuiau schimbate, conform manualului. This post has been edited by vijelie: 25 Nov 2008, 11:20 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Placutele noi de origine au 18 mm cu tot cu suport. Restul probabil ca la fel.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
skywalker |
![]()
|
asa e cu bujiile - si la astea nici nu am comentat.Dar si filtrul de aer trebuia schimbat...
![]() This post has been edited by skywalker: 25 Nov 2008, 11:25 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
BMW R1100 RT BV SKY |
|
vijelie |
![]()
|
Insist cu lichidul de racire. Ce stii de el?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
skywalker |
![]()
|
ca era la minim, intradevar. Acum e la maxim. Nu stiu daca sunt 1000 ml, dar asta e,la ala nu am ce comenta.A fost pus.
|
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
BMW R1100 RT BV SKY |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Nu comentez daca placutele trebuiau schimbate sau nu, la fel nici despre bujii dar pretul nu este mare, avind in vedere cele schimbate.Cit despre placute de pe net sau luate de nu stiu unde, monteaza-ti si o sa vezi care este diferenta intre cele originale si cele asa zise originale...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
vijelie |
![]()
|
E de apreciat totusi faptul ca i-au inapoiat placutele lui, puteau foarte bine sa ii dea inapoi te miri ce placute uzate complet.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
skywalker |
![]()
|
exista undeva ceva detalii despre cum pot scoate filtrul de aer la 1.6 16V? am un soi de manual de service urias, in care e detaliat doar pt alte tipuri de motoare....
de acord la partea cu placutele, dar puteau sa imi dea orice, ca oricum nu am de gand sa le mai pun pe masina. This post has been edited by skywalker: 25 Nov 2008, 18:54 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige
2006
BMW R1100 RT BV SKY |
|
bogidan21 |
![]()
|
![]() Lipsa de inspiratie Group: Members Posts: 188 Joined: 12 August 06 From: Brasov Romania ![]() |
Am fost si eu ieri la revizie in brasov.M-au costat 200 de lei materialele(4 litri ulei havoline 5w30,4 bujii,filtru ulei si filtru aer).Manopera a fost 108 lei.Foarte de treaba atat seful atelierului cat si mecanicul.Au facut schimburile necesare si in plus au curatat franele pe spate si au dat cu vaselina siliconica pe acolo.Numai bine si bafta.
|
--------------------
Dacia
Logan
preferance 2006 Noiembrie 19
- BXXRXI Bleah
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
A2a revizie , MCV , 1.6 16v...
1.Ulei ELF 5W30 - 51.52 x 5 = 257.60 2.Flitru Ulei - 29.27 x 1 =29.27 3.Filtru Aer - 47.05 x 1 =47.05 4.Garnitura - 8.94 x 1 =8.94 5.Bujie - 19.54 x 4 =78.16 6.Lichid Parbriz - 12.97 x 1 = 12.97 7.Apa Distilata - 1.92 x 1 =1.92 8.Manopera 0 Total =435.91Ron Star Service Tulcea... Multumit , au rezolvat ce le-am zis un zgomot cand lasam pedala libera , zgomote , greierasi la interior(geamuri,usi, peste tot)... Ambreiajul , ma plangeam eu de o trepidatie au zis ca nu i-au facut nimic dar la fel de suspect cum a aparut si era prezent la intrarea in service la fel de absent era la iesire... Putin cam dezamagit de preturi fff scump uleiul si filtrele dar per total eu unul sunt multumit... Voi ce ziceti? |
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
manopera=0 (zero) ???
coool, asta e ceva... totusi eu am ajuns la 380 ron, desi manopera a fost 130 ron. ![]() This post has been edited by Mich@el: 28 Nov 2008, 20:16 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
380 cu tot cu bujii?
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
Mich@el |
![]()
|
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
djxhouse |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 23 January 08 ![]() |
o intrebare simpla...
am cumparat masina din Sf.Gheorghe / jud. Covasna si am facut prima revizie tot la dealerul / service-ul autorizat din Sf Gheorghe... Daca nu-mi place de ei... pot sa merg sa fac revizia in Brasov? tot la un alt dealer / service autorizat Dacia, fara sa pierd garantia? va multumesc |
--------------------
Dacia
Logan
2008 - ABS Plus
|
|
Mich@el |
![]()
|
sigur, autorizat dacia sa fie.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 12:11 |