Alegere laptop, Alegere laptop
![]() ![]() ![]() |
Alegere laptop, Alegere laptop
Andy_ACS |
![]()
|
||
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|||
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
@ Andy_acs - Da, am observat.
@Ady77 - vrei și tu rețeta? |
--------------------
.
.
.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Mai intrebi?
![]() |
--------------------
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
La ~3400 luam asa ceva!
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Daca tot nu ne intereseaza portabilitatea deloc, la 3400 configuram un desktop mai puternic cu ecran mai mare (22' sau 24').
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
in primul rand e Acer si apoi la banii aia video e cam slabut....atu-display mare=> automomie mica
This post has been edited by l@u: 20 Nov 2009, 16:57 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Prețul e bun pentru ditamai ecranul (18.4"). Iar față de un desktop are totuși avantaje (spațiu ocupat, consum de curent, zgomot, UPS încorporat
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
koldun |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Andy_ACS |
![]()
|
@C a t a l i n are avantaje, dar are si dezavantaje - tastatura mai incomoda, ecran mai mic (in banii aia iei monitor de 22-23-24 lejer), airflow mai slab, mai greu de upgradat/reparat, etc.
Oricum pretul mi se pare si mie bun pentru configuratia respectiva, insa e asa un compromis intre laptop (si tot ce inseamna el) si desktop. Poate are clientii lui. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
E un desktop-replacement.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
koldun |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 20 Nov 2009, 17:19) Are. Eu sunt unul dintre cei carora le convine o magaoiae din asta pentru ca o mut de doua ori: o data la plecare si o data la intoarcerea in tara. Cat despre Acer ca si asamblator, numai cuvinte de lauda dupa experienta cu ultimul 5920 care timp de 2 ani a fost majoritatea timpului zgaltait, in mediu salin si care nu a avut absolut nimic niciodata. Nu o fi cel mai bun nume, dar m-a facut sa merg mai departe pe mana lor! Succese! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Caut si eu un laptop cu urmatoarele specificatii:
-procesor Core 2 Duo, cat mai puternic, preferabil din seria Pxxx -3-4G ram -hdd cat mai rapid (7200 rpm ar fi ideal, desi am vazut ca majoritatea au cu 5400) si de 2-300g -ecran de 15 (.4, .6 mi-e indiferent) maxim 16 -greutate 2-3 kg (cu cat e mai usor, cu atat e mai bine) -placa video nu conteaza prea mult (e buna si integrata) -wifi (cam toate am vazut ca au acum) -preferabil cu cardreader (SD-uri de la aparatul foto) -bluetooth -fara sistem de operare (sau cu sistem de operare gratuit) -garantie minim 2 ani -preferabil fara keypad numeric (cum are Lenovo G550L , de exemplu) buget e suficient, dar trebuie sa se justfice. ca sa dau peste 3500, de exemplu, ar trebui ca laptopul sa fie cu adevarat deosebit am gasit vreo 2 variante, dar nu sunt inca hotarat http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...2WNRH45T3BBK_A1 http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/msi...mpaign=price-ro ce-mi recomandati? This post has been edited by Smiley: 4 Dec 2009, 18:12 |
-------------------- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Prost constuite și finisate Dell Studio astea... Când apeși pe taste atingi discul din unitatea optică (e cu slot în loc de sertar).
Cred că ar fi important să găsești ceva cu adaptor LAN 10/100/1000Mbps (acel MSI are doar 10/100) și adaptor wireless N (ambele au doar b/g). This post has been edited by C a t a l i n: 4 Dec 2009, 18:24 |
--------------------
-
-
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
altceva in afara de cele 2 ce mi-ai recomanda?
|
-------------------- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Uite
![]() QUOTE(koldun @ 20 Nov 2009, 16:42) ------------------ Sunt multe care se încadrează în descrierea ta, am folosit filtrele de pe emag și au rezultat o groază... Ca să reduci numărul lor, ar trebui să te gândești cam ce rezoluție ai dori pentru acel display de 15.4 - 16". |
--------------------
-
-
|
|
Smiley |
![]()
|
mda, doar ca acerul nu e de 15-16 ci de 18.4, nu are 2-3kg ci 4, nu are garantie minim 2 ani ci doar 12 luni....
de asta ce parere ai? http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...873G25WNN93ZBBK |
-------------------- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu știu ce să zic...
![]() Ar merita să citești despre Vostro pe forumuri, știu că la Inspiron erau mari probleme cu bateriile... Poate au rezolvat. ----------------------------------------------- Bănuiesc că ai nevoie de rate de transfer mari, dacă alegi HDD cu 7200 rpm... Poate ar fi indicat să cauți un model ce suportă 2 HDD interne. Apoi cumperi un HDD SSD de vreo 64GB pe care să ții sistemul de operare, iar HDD clasic îl ții pentru stocare. Eu folosesc 2 HDD interne în laptop, ambele de 7200 rpm. Diferența de transfer între unul de 5400 și unul de 7200 nu e foarte mare, doar timpul de acces e mai bun. Cred că pentru viteză cel mai bine ar fi să ai 2 HDD, eventual în matrice RAID dacă suportă. This post has been edited by C a t a l i n: 5 Dec 2009, 12:44 |
--------------------
-
-
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
La Acer (de fapt nu sunt singurii) poti cumpara garantie extinsa. Pe mine m-a costat extinderea garantiei de la 1 la 3 ani 160 ron. Garantia extinsa o poti cumpara oricand in timpul garantiei initiale de 1 an.
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
l@u |
![]()
|
Mai bine iei un Asus si ai garantie internationala si service la tine acasa gratuit timp de 2 ani ????
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Smiley |
![]()
|
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Io ti-as recomanda un Asus Pinat.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Sandu_Magnatu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 February 09 From: Arad ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 4 Dec 2009, 19:19) Prost constuite și finisate Dell Studio astea... Când apeși pe taste atingi discul din unitatea optică (e cu slot în loc de sertar). Cred că ar fi important să găsești ceva cu adaptor LAN 10/100/1000Mbps (acel MSI are doar 10/100) și adaptor wireless N (ambele au doar b/g). Sa nu exageram! Intradevar tastatura este putin mai flexibila, dar eu unu nu am reusit pana acum "sa ating discul", de asemenea tastatura este iluminata (leduri) cu 2 trepte de luminozitate, iar slotul unitatii dvd are o usita care se inchide cand e discul in unitate, impiedicand introducerea unui disc peste el. Eu chiar sunt multumit de acest notebook si il recomand, avand in vedere pretul si dotarile. Eu am modelul Studio 1555 cu procesor Core2Duo 2.1GHz T6500, HDD500GB Seagate, 4GB RAM si placa video ATI Mobility Radeon HD4570 cu HDMI, si nu in ultimul rand displayul iluminat cu leduri, avand un consum mai mic si o luminozitate mai mare fata de tuburile CCFL. Singurele nemultumiri ale mele sunt hardul Seagate care face putin zgomot, ideal ar fi fost un WD si placa wireless care putea avea si N. This post has been edited by Sandu_Magnatu: 6 Dec 2009, 17:34 |
--------------------
Dacia/VW
Logan/Transporter
Preference 2005 1.4/T4 1999 2.5TDI
|
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu exagerez deloc. Am citit despre această problemă pe forumuri, apoi am testat un Studio într-un showroom Emag. Când apăsam mai tare tastele din centru, discul făcea precum un flex... E drept că nu apeși în mod normal așa pe taste, dar oricum mi se pare inacceptabil să flexeze în halul ăla tastatura...
|
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Asus N61VG-JX087V indicat de l@u are o configuratie destul de puternica, nu stiu hardul daca are viteza pe care o doreai.
P.S. Asus sunt complet neinspirati cu numele astea, auzi aici model: N61VG-JX087V, ca marketing mult mai bine ar da sa faca cateva serii (low cost/consumer/gaming/business) pe care sa le denumeasca omeneste, apoi un scurt cod care sa identifice configuratia. Iti iei laptop si te intreaba un amic de care, ii zici asus si modelul ti-l dau mai incolo pe messenger ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
bogdan03ady |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 7 December 09 ![]() |
Salut, sunt nou pe-aici:D
In primul rand, o nota pentru sine: Jur sa caut de acum incolo pe Google ORICE am nevoie. Adica, ma duc eu pe forumurile de specialitate sa cer un sfat pt achizitionarea unui notebook si raspunsurile pe care le primesc sunt de cele mai multe ori formate dintr-o singura propozitie, si aia pe langa subiect. Am citit ultimele pagini din acest topic si constat ca aici sunt oameni care chiar se pricep, stiu ce spun si doresc sa ajute. Trecand la subiect, as vrea un laptop care sa intruneasca obligatoriu urmatoarele cerinte: -sa vina cu Windows 7 original -sa aiba 4Gb memorie RAM -sa aiba o conectica cat mai buna( neaparat HDMI) -ecran de minim 15.4, 15.6 inchi, cu cat mai mare cu atat mai bine Un HDD de 7200rpm ar fi ideal, problema e ca nu prea gasesc si pur si simplu nu inteleg de ce. In cea mai mare parte a timpului, il voi folosi sa scriu si sa ripuiesc CD-uri Audio, sa descarc (legal) muzica de pe siteurile (legale) care se ocupa de asta:D Apoi, il voi folosi sa vad filme de pe el la TV prin HDMI. Jocuri n-am mai jcuat de cateva luni, dar parca n-as vrea o placa video integrata, care este cam praf la tot ce inseamna jocuri mai intensive post-2007 chiar si pe rezolutii mici. Una low-end spre mainstream ar fi perfecta. Bugetul n-as vrea sa depaseasca 3000 de lei, dar daca e musai plusez 500 lei:D Ce-am gasit eu: Sony Vaio VGN-NW21SF/SSony Vaio VGN-NW21SF/S si Asus N61VG-JX087V in categoria 3000-3500 lei. Treaba cu Sony si Asus sta cam asa: au acelasi pret, dar Sony are un design cu mult superior si parca "se simte" mai placut, mai ales tastatura cu spatii intre butoane. Insa la Asus sunt clar performante mai bune: modelul asta are si Blu-ray (nu e mare smecherie avand in vedere ca nu am filme in acest format), o placa video mai buna si ecran puuuutin mai mare:D Apoi, in maxim 3000 de lei, am gasit modele astea: Sony Vaio VGN-NW240F si Asus K61IC-JX025V . Asus-ul este cu 250 de lei mai ieftin, are procesor Pentium Dual core T4300, iar Sony are unul mai bun, din gama Core2 Duo, T6600. Acum, nu stiu cat de mult conteaza asta la rularea aplicatiilor. Din pacate, Sony are placa video integrata, un Intel 4500MHD, iar Asus are un o nVidia GT220M, mult mai buna. Habar n-am ce sa aleg. Ajutati-ma!:D |
--------------------
Dacia
Logan
2007
- AG59MTB
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Sony arată foarte bine. Au copiat multe lucruri de la Apple.
![]() Aș înclina spre unul din cele 2 Sony, dar nu albe... în funcție de cât de bine e vopsit plasticul carcasei, apar sau nu rapid urme de uzură unde ții palmele. Parcă e mai frumoasă combinația taste negre - carcasă argintie, dacă nu există neagră. Ca și configurație se vede treaba că te pricepi, deci... ![]() |
--------------------
-
-
|
|
Smiley |
![]()
|
QUOTE(Smiley @ 5 Dec 2009, 13:32) mda, doar ca acerul nu e de 15-16 ci de 18.4, nu are 2-3kg ci 4, nu are garantie minim 2 ani ci doar 12 luni.... de asta ce parere ai? http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...873G25WNN93ZBBK pana la urma am comandat vostro-ul din linkul de mai sus. ajunge maine. |
-------------------- |
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Eu am luat recent un MSI similar cu cel din short listul tau, 3 ani garantie, insa specificatii ceva mai slabe, dar cu windows 7. Key Features: Intel Celeron Dual-Core T3000 1.8GHz processor and 3GB DDR2 memory Windows 7 Home Premium Operating System 15.6-inch widescreen LCD display with 1366x768 (720p native) resolution and HDMI Output port 802.11n wireless, 4-in-1 media card reader, and 250GB Hard Drive Key Benefits: Search easier, Connect faster, and surf more securely with Windows 7 Home Premium Operating System. Watch HD movies, multimedia and more on the 15.6-inch widescreen LCD screen or on an HD capable display via onboard HDMI Port. DVDRW SuperMulti Optical Drive, 4-in-1 media card reader, and 250GB SATA Hard drive provide plenty of storage options. Specifications Screen Size: 15.6” Maximum Resolution: 1366 x 768 Memory Type: DDR2 Memory Size: 3GB Memory Speed: 800MHz Memory Slots (Total): 2 Memory Slots (Available): 0 Maximum Memory Supported: 4GB Capacity: 250GB HDD/SSD Drives Included: 1x 250GB Drive Types: Hard Drive Hard Drive Speed: 5400 RPM Lifestyle: Entertainment Condition: New Operating Systems: Windows 7 Home Premium Startup Operating System: Windows 7 Home Premium Platform: Notebook PC Processor Brand: Intel Processor Class: Celeron Processor Type: Dual-Core Processor Speed: 1.8Ghz Processor Number: T3000 Graphics Description: Discrete Graphics GPU/VPU: NVIDIA GeForce 8200M Video Interface: HDMI VGA Optical Drive Type: SuperMulti DVD±RW Supplemental Drive Type: Media Reader Capacity: 4-in-1 Media Types: Memory Stick Memory Stick PRO Multi Media Card Secure Digital Audio Description: Integrated Audio Audio Chipset: Hi-Definition (HD) Audio Support Audio Channels: 2 Audio Input: 1- Microphone input port Audio Output: 1 - Headphone output port PS/2 Mouse Connectors: N/A PS/2 Keyboard Connectors: N/A Serial Communication Ports: N/A Parallel Ports: N/A USB Ports: 3 FireWire Ports: N/A Fast Infrared Ports (FIR): N/A LAN Ports: 1 Modem Ports: N/A Audio Out Jacks: 1 Line In Jacks: N/A Microphone Jacks: 1 VGA Ports: 1 S-Video Connectors: N/A DVI Video: N/A HDMI Ports: 1 Port Replicator/Connector: N/A eSATA Ports: N/A Communications Description: Integrated LAN Integrated Wireless LAN Interface Type: RJ-45 - Ethernet Connector 802.11n Wireless Networking Data Transfer Rate: Up to 300 Mbps 10/100/Mbps LAN Protocols: WIFI 802.11n Width: 14.73" Height: 0.63" - 1.18" Depth: 9.73" Weight: 5.46 lbs Battery Type: 6-Cell Lithium-ion Integrated Webcam: Yes Webcam Resolution: 1280 x 1024 1.3MP |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Uitati-va si la Toshiba, au garantia "no mater what" 2 ani, adica e garantat chiar si impotriva accidentelor.
Pt @bogdan03ady: am vazut in ScopWare un HP-Compaq 610, care intruneste conditiile tale, mai putin HDMI, la 492euro+tva. In general laptopurile cu hdd de 7200rpm trec de 1000 euro. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 05:55 |