Alegere laptop, Alegere laptop
![]() ![]() ![]() |
Alegere laptop, Alegere laptop
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
deci, pana la urma mi-am luat laptop, un asus, super pret ca l-am prins la oferta, imi place ca are si ssd si hdd (mssd dar e bine). M aucide faptul ca s-a umplut imediat de amprente, ca tastatura numerica e inghesuita rau si ca n-are decat 3 usb-uri si a fi vrut 4 dar am zis ca ma obisnuiesc... insa de cateva zile am reusit sa pun cate ceva pe el si sa-l folosesc si ce sa vezi, cooler-ul are un bazait superenervant cu care n-am de gand sa ma obisnuiesc. Variantele sunt:
1. sa-l dau inapoi si sa iau un toshiba cu 4 usb-uri si tastatura misto dar fara ssd si cu vreo 500 de lei in plus 2. sa-l dau inapoi si sa-mi iau tot un d-asta dar pentru ca nu mai e oferta sa mai platesc vreo 500 de lei in plus 3. sa-l duca la depanero sa-i rezolve cooler-ul... Dpdv costuri cea mai buna varianta e 3 dar sincer am oroare de doctori si mecanici de orice natie si specializare ar fi ei si mi se strange inima sa-l duc in service dupa nici o saptamana de utilizare... sincer mi-e tare frica sa nu se intoarca cu si mai multe bube... Pareri?! (pana vineri il mai pot da inapoi) |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Daca il dai inapoi, ar trebui sa ti-l schimbe pe acelasi pret pe care l-ai luat. De fapt ar trebui sa fie fara cost, pentru tine, nu inteleg unde e problema.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu zice sa il duca in garantie, zice sa il returneze si sa ia banii inapoi. Apoi cu banii sa cumpere altul.
Eu l-as returna. Deja sunt prea multe nemultumiri. Si daca urmaresti piata imposibil sa nu mai apara reduceri. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 14 Jul 2015, 17:23) QUOTE(Liviu @ 14 Jul 2015, 21:35) Cam asa ma gandeam si eu... Ce ma tinea era ssd-ul. Acum sincer nu stiu daca e datorita windows-ului nou sau chiar face ceva si ssd-ul dar buteaza in 8 secunde si deschide aplicatiile f repede si asta-mi place... dar daca mai exista vreo urma de indoiala in privinta returnarii s-a dus azi dimineata: oprit la ora 16.00 aseara, acum are bateria la 92%... nu ma intereseaza autonomia cine stie ce dar nici asa... Multumesc pentru pareri. QUOTE(MuciX @ 14 Jul 2015, 16:17) Daca il dai inapoi, ar trebui sa ti-l schimbe pe acelasi pret pe care l-ai luat. De fapt ar trebui sa fie fara cost, pentru tine, nu inteleg unde e problema. Daca-l duc in service il repara, nu-l schimba... si n-am de unde sa stiu cine si cum o sa-si bage des'tele prin el. This post has been edited by zax: 15 Jul 2015, 08:07 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 442 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Pe mine ma tot sâcâie o întrebare: când l-ai cumparat nu avea "bazaitul superenervant"? Sau l-ai comandat online si n-ai putut sa-l probezi inainte?
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
zax |
![]()
|
Ba da, avea si ecranul spart da' am zis ca poate asa-i modelu'...
Evident ca nu-l avea sau cel putin nu l-am auzit... nu e foarte intens, e cam ca un bazait de tantar, nu se aude daca-i un pic de zgomot in camera dar daca-i liniste imi vine sa-l arunc pe geam. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salutare! O mica dilema intre astea 2 (deocamdata):
http://www.emag.ro/laptop-asus-cu-procesor...d/pd/DYRWSYBBM/ http://www.emag.ro/laptop-acer-aspire-e5-5...1/pd/D8FVJYBBM/ Cerinte: browsing, filme HD, jocuri mai vechi. Acer e atat de naspa cum zic unii? Alte alegeri in acelasi buget? Multumesc! |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Un Dell refurbișat. Eventual de fabrică. Vezi Madd Cluj, PC House Tg. Mureș.
This post has been edited by DragosP: 29 Jan 2016, 09:00 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Multumesc. Alte pareri?
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Cu plăcere. Un Dell nou, da' depășești acel buget.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Bulldog |
![]()
|
Ce ofera in plus fata de celelalte? Ca in minus vad destule din specificatii.
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Bulldog @ 29 Jan 2016, 08:58) Astea doua nu te intereseaza? Metro 1 Metro 2 Nu te lua dupa stocul de pe site. Si nici daca suni nu afli nimic concret ori real despre stocuri. Mergi in magazin si ai sa ai vezi daca au si cate. Am vrut sa il iau saptamana trecuta pe al doilea, dar aveau un singur exemplar care imi parea cam cu probleme (display zgariat / spart). Din prima varianta aveau vreo 5-6 bucati. La altii vanzatori este minim 2000 de lei. This post has been edited by dacis: 29 Jan 2016, 09:19 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Bulldog |
![]()
|
Oare lenoavele astea au aceeasi constructie?
Am la munca un G50-30 si pe langa tastatura de tot rahatul mi se pare ca se misca tare prost. Ma rog, asta ar trebui sa vad live. Poate dau o tura azi. Leptocul vechi (o ragalie de HP) a fost excelent primii 2 ani (pana a iesit din garantie), asa si asa urmatorii 2 si oribil in ultimul an. De-aia as lua ceva mai decent dar e greu cu atatea modele. |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.723 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
La acele lenovo ori e o greseala in specificatii ori.... i5 cu LAN doar 10/100???
Am un asus defect fabricat acum 6 ani care stie gigabit... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Bulldog |
![]()
|
Mdah, ideea e ca nu am nevoie de mai multa performanta de atat.
QUOTE La acele lenovo ori e o greseala in specificatii ori.... i5 cu LAN doar 10/100??? Am un asus defect fabricat acum 6 ani care stie gigabit... Al doilea sigur e i5? Ca peste tot il gasesc cu i3. This post has been edited by Bulldog: 29 Jan 2016, 18:25 |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Bulldog @ 29 Jan 2016, 16:15) Acum vezi tu, dar și i-urile astea e diverse. M-urile (pentru lectoace adică) au ajuns pe la generația 6. Deci e bine să poți afla/vedea ce "i" cumperi. Mai pe românește: un i5 din 2011 e mai ieftin, dar clar mai nașpa decât un i5 din 2015. Chestie de generație, ovcorz. This post has been edited by Markos: 30 Jan 2016, 03:34 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 30 Jan 2016, 03:31) Ia zi-ne si doua ce diferenta este intre un procesor cu M in coada si unul cu U. Parca alea cu U sunt Low Voltage. Ceea ce presupun ca insemna si consum scazut. Asta inseamna obligatoriu si performante mai mici? ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Nu pot sa cred ca un "multifunctional" ca tine nu stie (sau nu poate afla prin 3 clickuri) care este diferenta intre M si U si, mai ales, nu stie ca Low-Power nu merge mana in mana cu High-Performance .. mereu ai de facut un compromis intre ele.
|
--------------------
.
.
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 1 Feb 2016, 15:19) Cam asta era si intrebarea. Ca pe un site de comparatii precum cpuboss imi da ca un I5 generatia 3M este cam aceleasi performante ca un I5 generatia 5U, iar cel din generatia 5 consuma semnificativ mai putin... Si ma intrebam daca este adevarat. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Liviu |
![]()
|
Pai tu compari mere cu pere si spui ca ambele sunt fructe cu acelasi aport caloric.
Seria U (si, nai nou, Y) de la intel sunt facute in siliciu de tip LP sau ULP (low power sau ultra-low-power), ceea ce limiteaza serios frecventele de lucru si performanta. Siliciul low-power inseamna leakage mic si putere activa limitata. Seria M foloseste cel mai probabil HP sau HPM (high-performance sau high-performance-mobile) care are impact asupra puterii active. Siliciul HP inseamna leakage mai mare dar si putere activa mai mare. Versiunea cu M controleaza mai bine leakage-ul dar asta vine cu un cost suplimentar la constructie. De pe situl Intel am extras informatia ca 3M e facut in litografie de 22nm pe cand 5U este in 14nm. Concluzie: Vorbim de un salt in nodul tehnologic dar si in versiunea de implementare dar cat si (cel mai probabil) reproiectare evolutiva a structurii logice .... care, la sfarsit, cam asa se traduce: low-power-ul de azi este la aceleasi performante ca "normal" power-ul de acum unul-2 ani in urma. |
--------------------
.
.
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Bulldog |
![]()
|
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
|
|
Liviu |
![]()
|
Daca vrei sa faci si ceva gaming sau perocesare foto/video, e cam slabut procesorul.
Exact ala dar cu un i5 - i7 ar fi OK. |
--------------------
.
.
|
|
Bulldog |
![]()
|
Procesari nu fac. Si jocuri mai vechi sau KSP cand am timp. Si nici nu prea am.
Adica in gama asta de pret conteaza ca e Dell sau sunt toate o apa si un pamant? |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
|
|
Liviu |
![]()
|
Cand zici anumite firme (dell, lenovo, apple, etc) nu zici computing power caci asta e simplu de obtinut azi. Mai mult zici hardware fiabil si constructie de calitate/rezistenta. Deci, da, conteaza ca e Dell intr-o masura destul de mare (cel putin teoretic).
|
--------------------
.
.
|
|
dacis |
![]()
|
De-un curiositet: intre Dell si Lenovo, tu ce-ai alege?
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Liviu |
![]()
|
In zilele noastre, Dell. Lenovo s-au cam dus la vale cu calitatea constructiei. Inca fac laptopuri extraordinar de fiabile dar calitatea asamblarii (sau mai bine zis a finisarii si a materialelor utilizate) a scazut simtitor fata de vremea IBM ... asadar Dell au trecut deasupra, dar nu pentru ca ar fi devenit semnificativ mai buni, ci pentru ca Lenovo au devenit mai putini buni.
|
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 18:55 |